• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

4+6 iken 3.kürtajımı oldum.ingilterede kendi doktorum yaptı işlemi özel hastanesinde ve güvendiğim koşullarda.işlem öncesi sanırım işlemin kolay olabilmesi için sytotec verdi düşük yapmaya başladım o ilaçla sanırım ve ilaçtan 2 buçuk saat sonra aldı işleme.daha öncekilerde 30 lu günlerimde adetim gelmişti ama bugün 43.gün ve hala gelmedi burada başka bir doktora gittim özel muaynehanesine iyi bir doktora vajinal ultrasonla baktı sağlıklı görünüyo rahim temiz dedi hatta yumurtalarımın yeni yeni oluşmaya başladığını söyledi ısrar ettim rahim filmi çekelim diye gerek yok dedi ben çok ısrar ettim takıntılı olduğumu söyledim ki doktorda beni gayet güzel dinledi içime sindi yani kızlar her soruma cevap verdi ama dediğim gibi ben gerek görsem zaten yapardım dedi ilaç verdi bunu kullan adet olacaksın dedi böyle olan hastalarınız varmı dedim yani adet olamayan çok var 2 ay olamayan bile var normal bi durum dedi sonuçta bir müdahele geçiriyorsunuz dedi ilacımı aldım bugün 1 hafta kullanıcakmışım sonrada gelmek istiyorum dedim doktora gülümsedi bana cep telefonunu verdi aklınıza bişey takılırsa ararsınız dedi çünkü burada bir doktorum yok güvenebileceğim kimsem yok dedim doktora çok anlayışlı davrandı bana telaş etmene gerek yok dedi.kürtajımı yapan doktorumuda aradım rahat ol bi sorun yok dedi ki kürtaj sonrasıda sorun yaşamadım kanamam 1 hafta az az sürdü lekelenme tarzı sonra oda bitti.ne ağrı ne,ne akıntı,nede başka bir sorun yaşamadım enfeksyonu çağrıştıran ama çok telaşlıyım sanki bütün doktorlar yalan söylüyo gibi geliyo zaten bebeğin acısı kalbimde hem işlem öncesi hem sonrası ağlaya ağlaya öldüm.sizin eşleriniz yanınızda hiç olmazsa ama ben yapayalnız kaldım eşim yok zaten artık onu isteyen bi aslı da yok.onun yüzünden geldi başıma bu acılar allah onu cezalandıracak o kadar eminimki.kızlar nolur yazın benim gibi olanlar varmı yada etrafında geç adet olanlar.çok huzursuzum türkiye de yalnızım napıcam bilmiyorum allahtan doktoruma güveniyorum şuanda çok iyi anlayışlı ve dinleyen bir doktor.allah hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin benim bu acımı dindirsin ama geçmiyo kızlar olmuyo benim acım geçmiyo:(((

canım benimde 7 eylülde kürtajım oldu uzun uğraşlar sonunda hamile kaldım tüp bebek tedavisyle. Hamilesiniz dediğinde dr allahım dedim herhalde uçuyorum bebeğime dokundum annecim sıkı sıkı tutun orda canıma can kat dedim psikolojım çöktü sonramı sonra ne oldu biliyomusun kontrole gittim rutun bir kontrol dr ilayda hn çok üzgünüm bebeğinizin kalbi durmuş dedi 8+6 günlükdü sonra aldılar bebeğimi genetik incelemeye gönderdiler ve bebeğimde hiç bir sorun yokmuş ve doğsaymış kız olacakmış fakat bendede bi sorun yokmuş genetik anlamda ama eşimde spermde morfolojı sorunu var dr da bununla ilgili bi sorun değil dedi ama benim bebeğimin kalbi durdu gup gup ları sustu bende çok üzüldüm benimde acım geçmedi dinmedi şuanda şukadarlık dı bukadarlıkdı ama canım vakit geçiyo hayat devam ediyo ve meleğim beni cennetde bekliyo beni acılarımızda geçecek zaman erşeye ilaç olacak dönüp yıllar sonra arkamıza baktığımızda o günler neydi be diyeceğiz inş bende biliyorum gelecek meleklerimiz bizi kurtaracak bu sıkıntıdan kib kaderdaşım üzme o güzel gönlünü;)

biz bebeğimizi kaybedeli nerdeyse 3.5 ay oldu (23 ağustosta 21+2 haftalık bebeğimizi kaybetmiştik) doktor tekrar deneyebilirsiniz diyor ama eşim yanaşmıyor daha unutamadım,bana çocuk felan deme, daha toparlanamadım sen önce kilolarını ver felan diyor ben istekliyim hemen yapalım diye çünkü yaşım 34 (77liyim) ama eşim yanaşmıyor
eşim böyle baskı yapınca zamana bırakayım dedim bir yandan da dua ediyorum fikri değişsin diye
bir yandanda hiç çocuğu olmayanlara haksızlık yapmayayım diyorum çok şükür 4.5 yaşında bir oğlum var

Öncelikle herkese merhaba aranıza yeni katıldım
Aslında 2 haftalık evde yatma sürecimde tanıştığım kadınlar klubünde paylaşınlar için çok teşekkür ediyorum.

12.11.2011 de ilk kan tahlilimi yaptırdığımda o kadar çok sevinmiştimki ama içimden bi ses sanki bişey olacakmış gibi doktora gitmeden kimseye bişey söylememem gerektiğini söylüyordu.ki beklenende olmuştu önce kahverengi bi akıntıyla kendini hissettirdi ertesi gün gelen parça bebeğimin benden gittiğini düşündürdü. Acilen doktoruma gittiğimde üzülmemem gerektiğini bebeğimin hala kese içinde durduğunu sadece risk olabileceğini ve yatmam gerektiğini söledi tam 10 gün yattım yanında ilaçlar da cabası. 10.günün sonunda korkarak gittim lavaboda artık kanamam fazlalaşmıştı. O panikle ne yapıcağımı bile bilemedim hemen doktora gittik ve kesenin hala durduğunu fakat 7 hafta olmasına rağmen kalp atışlarının olmadığı ve rahim duvarının parçalarının tamamen döküldüğünü ve bebeğin tutunamayacağını öğrendim.
O an yıkılmıştım...bebeğim beni bırakıp gitmişti...üzerinden tam 1 hafta geçti ve ben hala hesap yapar durumdayım dursaydı 8 hafta olacaktı..Ama Rabbim böle olmasını istedi...Allah bebek sahibi olmak isteyipte olamayan herkese sabır versin...

seni ve çektiğin acıyı öyle iyi anlıyorum ki.çok geçmiş olsun.28 kasımda da ben 9 haftalık bebğimi kaybettim ve kürtaj oldum ne yazık ki.çok istiyordum onu kucağıma almayı. hala da öyle istiyorum ki. doktor sana ne kadar korunmanı söyledi mi. ya da bir sonraki gebeliğinde yapman gereken testler falan olduğunu söyledi mi?

seni ve çektiğin acıyı öyle iyi anlıyorum ki.çok geçmiş olsun.28 kasımda da ben 9 haftalık bebğimi kaybettim ve kürtaj oldum ne yazık ki.çok istiyordum onu kucağıma almayı. hala da öyle istiyorum ki. doktor sana ne kadar korunmanı söyledi mi. ya da bir sonraki gebeliğinde yapman gereken testler falan olduğunu söyledi mi?

doktorum bana kürtaj olmadığım için 2-3 ay korunmam gerektiğini söyledi
bunun haricinde gebeliği düşündüğüm zaman yaptırmam gereken genetik testler varmış onları yaptırmam gerektiğini söledi.
onun haricinde bişey söylemedi
tatmin olmadım ve bir başka doktorla görüştüm oda kürtaj olmadığım için ilk adetinden sonra gebe kalabilirsin ama tahlillerini yaptırıp değerlerini kontrol etmemiz gerek dedi

merhaba arkadaşlar ben ağustos ayında bebeğim 2 aylıkken düşük yaptım :( kendiliğinden düştüğü için dr. 1 aydan sonra korunmamamı söyledi. ama hala hamile kalamadım ve hamileliğime kadar adetlerim heray bi kaç gün öne gelerek olurken düşükten sonra her ay 2-3 gün gecikmeyle olmaya başladı acaba nedendir bileniniz varmı ?

merhaba kizlar.. ben rose..beni de araniza alir misiniz??
yaklasik iki ay once missed abortus teshisyle henuz bes haftalikken kurtaj oldum..ve simdi yeniden bebgim olsun istiyorum cok zor surecler gecirdim..yaralarim daha cok taze.. hala tam anlamiyla toparlanmis degilim tek bildigim bi bebgim olmasini istiyorum iki yillik evliyim kac ay denedikten sonra sonunda oldu derken sevincmiz kursagimizda kaldi..Rabbim kimseye yasatmasin insallah hepimize saglikli evlatlar nasip etsinn

selam arkadaşlar ben de aranıza yeni katılanlardanım.
20 aralıkta 7+2 haftalık hamile iken kürtaj yaptırmak zorunda kaldım. çünkü bebeğin kalbi atmıyordu. yavrum süpriz bir şekilde hayatıma girdi ve çıktı.
iş yerinde yaşadığım bir sıkıntının bu düşükte etkili olduğunu düşünüyorum. kısmette değilmiş bu çocuk ama 10 gün boyunca beni strese sokanları Allah'a havale ediyorum.
şuan psikoljim allak bullak. çok şükür Allah'a dayanarak atlatırım inşallah. tekrar bebek sahibi olmayı istiyorum ama bu sefer yine korkuyorum. tekrar aynı şeyleri yaşamak düşüncesi bile çok kötü. dua etmekten başka elimden bir şey gelmiyor. çocuğun olması kadar olmaması da hayırlıdır diye düşünüyorum. Rabbim bizleri korusun. hakkımızda hayırlı olanı versin. imtihan dünyası işte cennet ucuz değil, cehennem de lüzumsuz değil.

Ben de 28 eylülde 6 haftalık bebişimi düşürdüm. Allah daha büyük acılardan saklasın bizi. Yolumuz açık olsun.

Hepinize gecmis olsun Basınız sagolsun
Rabbimin ihtihani takdiri ilahi ne denebilirki
Ben oğlumu 21+2 de kaybetmiştim dört ay oldu oğlumu kaybedeli doktor tekrar deneyin diyor ama esim yanasmiyor ikna edemiyorum bizim bir cocuğumuz daha var Rabb'ime çok şükür 4.5 yasında canım oğlum yasım otuzdort esim ikna olmuyor hayırlısı Allah'tan diyorum due etmekten başka birşey gelmiyor elimden

yılbaşı gecesi kanamam oldu hastaneye gittiğimde bebeğim duruyodu.
evde hiç kalkmadan yattım ama bebeğim beni bıraktı 6 haftalıktı.
anneciğinin içinde hiçbir parça bırakmadan gitmiş kuzum dr. kürtaja gerek yok dedi.
daha küçücüktü ama ben okadar çok alıştırmışım ki kendimi o bebeğe okadar çok hayaller kurduk ki...
biliyorum herşey allah'tan.mantığım kabul etse de duygularıma söz geçiremiyorum...
:( sadece üzgünüm
şimdi kan testimi sakladığım idrar testimi ve ilk ultrason fotoğraflarını saklıyorum..

yılbaşı gecesi kanamam oldu hastaneye gittiğimde bebeğim duruyodu.
evde hiç kalkmadan yattım ama bebeğim beni bıraktı 6 haftalıktı.
anneciğinin içinde hiçbir parça bırakmadan gitmiş kuzum dr. kürtaja gerek yok dedi.
daha küçücüktü ama ben okadar çok alıştırmışım ki kendimi o bebeğe okadar çok hayaller kurduk ki...
biliyorum herşey allah'tan.mantığım kabul etse de duygularıma söz geçiremiyorum...
:( sadece üzgünüm
şimdi kan testimi sakladığım idrar testimi ve ilk ultrason fotoğraflarını saklıyorum..

öncelikle geçmiş olsun canım...
bende 9 aralıkta düşük geçirdim benimde 6 haftalıktı...
insan kendini içindeki meleğine o kadar alıştırıyo ki kaybedince yıkılıyo insan...
sanki hala seninle gibi...
bende senin gibi bütün her şeyi saklıyorum...
idrar testimi beta hcg sonuçlarımı ultrason fotolarımı....
alışmak gerçekten zor...
ALLAHIM SABIR VERSİN...:14::14::14:

bnde gecen hafta cok kötü seyler yasadim hepsi bir aradaydi :(((( MALESEF
Gecen hafta önce hamis oldugumu ögrenim mutluktan ucuyordum daha henuz 2mm demisti dok.:25: Hap bile yazmisti vitamin
sonra bi kacgun sonra siddetli bir kasik agrisi ile aksama dogruydu. baktim koyu kahv bir leke ardindan kanama geldihemn dok aradimmm
gittim randevuya ve ´hamilelik sona erdiii dedi :25: sanki o an dunyam yikildi .:25: ALLAHIM kimseye yasatmasin amin) :nazar:
sonra ardindan WC de et parcasi halinde birseyler dustu 2-3 tane korktum ana rahim duvarin kalinlasmasi sona erdi:'(
HIC kurtaja gerek yok dedi dok. kanam bitsin ondasn sonra dedi sizce ne kadar beklemem lazim hams lik icin bilen varsa ltf bana yazsin:((
KORKUYORUM TEKRAR AYNISI YASAMAKTAN:28:

bnde gecen hafta cok kötü seyler yasadim hepsi bir aradaydi :(((( MALESEF
Gecen hafta önce hamis oldugumu ögrenim mutluktan ucuyordum daha henuz 2mm demisti dok.:25: Hap bile yazmisti vitamin
sonra bi kacgun sonra siddetli bir kasik agrisi ile aksama dogruydu. baktim koyu kahv bir leke ardindan kanama geldihemn dok aradimmm
gittim randevuya ve ´hamilelik sona erdiii dedi :25: sanki o an dunyam yikildi .:25: ALLAHIM kimseye yasatmasin amin) :nazar:
sonra ardindan WC de et parcasi halinde birseyler dustu 2-3 tane korktum ana rahim duvarin kalinlasmasi sona erdi:'(
HIC kurtaja gerek yok dedi dok. kanam bitsin ondasn sonra dedi sizce ne kadar beklemem lazim hams lik icin bilen varsa ltf bana yazsin:((
KORKUYORUM TEKRAR AYNISI YASAMAKTAN:28:

bende 19 aralikta kanamalarim basladi, hemen hastaneye gittik. ultrasonda duruyordu hala bebegim. sali günüde gözüktü ama kanamam siddetlendi. carsamba günü hic birsey görünmedi. zaten hormon degerleri de cok fazla düsmüstü. bendede kürtaja gerek kalmadi. nekadar beklemek gerekiyor bilmiyorum. her dok. baska diyor 1ay 2-3 ay diyenler. veya beklemeye gerek yok diyen var. düsükten sonra hamile kalmak daha kolaymis diye de duydum. bu sanirim anne-baba adaylarina kalmis. biz esimle beklemek istemiyoruz, tekrar denicez. haftaya yumurtlamam var. insallah hersey yolunda gider. bende idrar testini ve ultrason fotosunu sakliyorum. rabbim cocuk hasretiyle yanip tutusan herkesin yüzünü güldürsün... herkese de gecmis olsun, kendinizi fazla üzmeyin, herseyde bir hayir vardir mutlaka.. ben bununla kendimi avutuyorum ve bana cok iyi geliyor...

bebek kaybetmek korkunç bir durum evet,ama arkadaşın dediği gibi bir hayır vardır..çünkü vücut mükemmel işleyen bir mekanizma ve sağlıklı olmayan normal olmayan her şeyi kendinden uzaklaştırma prensibiyle çalışır.düşüklerin büyük çoğunluğu da bebeğin sağlıksız olmasından,anormal,sakat,hasta olmasından kaynaklanıyor..o bebek dünyaya gelse hem kendisine hem annesine yazık..anne öldükten sonra kime emanet edilir engelli bir çocuk çok zor..hepinize geçmiş olsun ve umarım sağlıklı bebekler dünyaya getirip anneliği en güzel şekilde yaşarsınız..

arkadaşlar ben 7 eylülde düşük yapmıştım.bu ay ise adetim 3 gün geçti.ğöğüslerimde ağrı bilhassa ğöğüs uçlarımda ise ara ara kaşınma oluyor.ben dayanamayıp adet günüm gelmeden test yapmıştım ve negatif çıktı .yarın ise sağlık ocağında kan testi yaptıracam insallah.sizce ben hamilemyim.

ben de boş gebelik teşhisiyle hamileliğimin 9. haftasında kürtaj oldum.17 aralıkta. şuan beklemedeyim. en az 6 ay dedi doktor.ama ben o kdar beklemek istemiyorum.patoloji sonucumda temiz çıktı. benim durumumda olan var mı?

ben de boş gebelik teşhisiyle hamileliğimin 9. haftasında kürtaj oldum.17 aralıkta. şuan beklemedeyim. en az 6 ay dedi doktor.ama ben o kdar beklemek istemiyorum.patoloji sonucumda temiz çıktı. benim durumumda olan var mı?

Back
X