Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

lekelenme varsa geçmesini bekle istersen, bildiğimden değilde sanki öle daha iyi olur canım

Sağol baharcım inşallah bu ay hamile kalırım.
Sen ne zaman düşünüyosun tekrar?
sağol canım,inşallah sen de güzel haberlerle dönceksin zaman çabuk geçecek bebek gelcek
bu arada bi tanıdık var kürtajdan sonra adet olmadı hamile kalmış ve nurtopu gibi kızı oldu geçenlerde
doktorunla konuş,çok beklemek istemediğini söyle.en azından 2 ay sonra olur mu onu öğren canım

çok geçmiş olsun burcu seni çok iyi anlıyorum
inşallah tekrar hamile kalıp sağlıkla bebeğini doğurursun
ne güzel bi yavrun var,o sana destek olur.erkekler tam olarak anlayamıyor bizleri

sağol canım iyi dileklerin için.
bende duydum hemen hamile kalanları. zaten birkaç büyüğüme sordum, 3
ay fazla ama bir ay bekle iyi olur diyorlar.
yarında doktora söyleyeceğim beklemek istemediğimi.
neyse, Allah beterinden saklasın, gerekirse 3 ayda beklerim.

merhaba arkadaşlar;

bende yeni kürtaj oldum ama bu 2. kürtajım.doktor banada 3 ay bekle dedi ama ben bekleyemedim.1 ay sonra tekrar hamile kaldım.bebeğimin 9. haftada kalbi durdu.sizlere tavsiyem kendinizi dinlendirin,biliyorum zor olacak ama sabredin en az 3 ay bekleyin.rahim toparlanamıyor yoksa.acıları tekrar tekrar yaşamak yıpratıyor insanı.sanki hiç bebeğim olmayacak,hep böyle yaşayacakmışım gibi hissediyorum.bari siz kendinize bunu yapmayın...

canımm sana da geçmiş olsun allahım bi daha yaşatmasın.
evet düşükten sonra kanamam koyu renge dönmüştü ama bu günlerde yine kırmızı.sanırım ben adet oldum.
ama hangi gün başladı onu bilemiycem hiç
neyse diğer ay sanırım düzenli olur.eğer kendini iyi hissediyorsan beklemene gerek yok canım.
eskiler diyorki düşüğün ayağı içerde olurmuş.ve hemen bebek olurmuş.onların tecrübesine bakılırsa demekki hemen yapıyorlardı ikinciyi.
ay biraz karışık oldu ama iyi hissedersen ahminde iyi durumdaysa bekleme.

Sağol baharcım inşallah bu ay hamile kalırım.
Sen ne zaman düşünüyosun tekrar?

inşallah hayırlısıyla olur tatlımm.ve inşallah bu sefer kucağımıza almak nasip olur.
ben bi iki ay bekleyim diyorum zaten bu aydan başka 2ay kaldı.
eğer psikolojim yerinde olsaydı hiç beklemezdim belki.
ama ben bu durumu çok ağır atlattım.bu kadar çok isterken böyle olması beni çok yordu.
tabi demekki hayırlı sağlıklı değildi.ama insanların geçmiş olsun demesi bile canımı yakar olmuştu.
daha yeni yeni iyi hissediyorum kendimi.allah bi daha hiçbirimize yaşatmasın böyle bir acı.

Çok sevindim senin adına cnm aynı durumdayız seninle ben de dr a gittim ve sorun olmadığını adetim bir gün dahi geçse hemen gitmemi söyledi tabi bir de folbiol ve bemiks başladık hayırlısı neyse o olsun hakkımızda.
Bu arada düşükten sonra hamilelik çok daha kolay olurmuş herkes öyle diyor bakalım haber bekliyor anneler falan ama biz eşimle bu kez 3 ay dolana kadar söylemeyelim dedik sonuçta biz üzülürsek yine onlar daha da üzülüyorlar.

canim benim ben iki kez kurtaj oldum cok zordu. birinde 8 haftalik ikincisinde 10 haftalik hamileydim. kendi kendime dusuremedigim icin kurtaj olmak zorunda kaldim. en az bir kez adet olmayi beklersen iyi olur rahmini kaziyolar cunku iyice iyilessin acele etme. biliyorum hemen hamile kalmak istiyorsun ve seni cok iyi anliyorum ama biraz vucuduna zaman tanirsan sansin daha yuksek olur. yani doktorum oyle soylemisti. eger kurtajsiz dusuk yapsaydin hic beklemen gerekmezdi. adet olmak gibi birsey cunku. 3 kerede kurtajsiz dusuk yasadim ordan biliyorum. insallah birdaha boyle birsey yasamazsin. Allah yardimcin olsun.

geçmiş olsun canım
rahmi kazımak demişsin ama ben çok araştırdım vakumla içerdeki bebeğe ait şeyler tahliye ediliyormuş.
yani bıçaksız.bekleme konusunda haklısın ama acaba senin bıçaklamı oldu merak ettim.
ayrıca kendiliğinden düşürmekte çok zor gerçekten.
benim ağrısız sızısız oldu ama ilk zamanlar çok kan kaybettim.ve bi gün tansiyonum 8 5e düştü bayıldım.
ve kendimi o halde görünce çok korkmuştum yani tuvalete girdiğimde kanlar içinde kalmıştım.
benimde haftam ilerdeydi belki onun için çok yoğun oldu.10.haftaydı sanırım.
tabi sonradan kanamam azaldı ama yinede devam ediyor lekelenme gibi bugün 32.günüm.
ama sanırım lekelenme bitmeden adet oldum.çünkü rengi kırmızıya döndü.göğüslerimde acıyordu bi kaç gündür.

Benimkiler 6. 7. Haftalarda düştü hep. Sonuncusunu haziranda ilaç kullanarak düşürdüm çünkü 7. haftada kalp atışı yoktu ve hiç gelişmemişti. Doktor ilaç verdi aldıktan 3 saat sonra düşürdüm. Aşırı kanamam oldu ama çok ağrım olmadı. İlk düşüğüm 6 haftalıktı ve adet sancısı gibi sancım olmuştu. Kanamam 7-8 gün sürmüştü. 7 haftalık olandaysa çok ağrım oldu yerlerde süründüm tansiyonum düştü ama çok şükür atlattım. Benim için en kötüsü kürtaj olmak. Ben Amerıkada olduğum için ciddi bir ameliyat muamelesi yapıyorlar ve saatlerce hazırlıyorlar. Psikolojik olarak zaten çöküyor insan. Sonrasında da narkozdan dolayı bütün vücudum haftalarca ağrıyor. Kürtajdan nefret ediyorum. Vakum yada bıçak meselesini bilmiyorum ama doktorun asıstanı scraped yani kazındı demısti hatırladığım kadarıyla. Çünkü parçalar kalmıştı rahim duvarında. Ama 1 ay dınlenmen yeterli demişti. Herkesin durumu farklı ama her hâlukarda bir kez adet olmak iyi fikir gibi. Son seferinden sonra normal düşük olduğu için ara vermedim ama hemen hamile kalmadım. Üç ay sürdü hamile kalmam. Şimdide ya yine bişey olursa diye içim içimi yiyor. İnşallah bu defa birşey olmaz sağlıklı bir şekilde alırım kucağıma sürekli dua ediyorum. burdaki arkadaşlar bilirler nasıl bir duygu olduğunu. Allah yardımcımız olsun.

Slm kizlar
Hepimizin sabri bol olsun
Bnm ikinci kaybim gecen sene temmuzda 10 haftalik bebegiimin
Kalbi durdu ilacla dusuruldu ve ben ancak bu sene temmuz sonu hamile kaldim

Ve bu bebegimde 8. Haftada kendiliginden 11 eylulde kanama basladi
Rahim agzina yakin yere yerlesmis ve sezeryan kesiginin yanindaydi dr umudlu konusmadi kanama olur acile git
Hemen dedi dedigi gibi kanama basladi kendilinden bende beklemek istemedim
Ilacla dusurduk yaklasik 35 gun oldu fakat ara ara kansma devam ediyor bir adet olduktan sonra kontrole gidicem
Hersey yolundami diye ole ise aradan zaten 2-2,5 ay gecmis olacak korunmayi birakicam dr bir adet bekle ondan sonra yeniden dene dedi ben su anda folik asid ve omega 3 iciyorum takviyelere devam insAllah
Bir dahaki saglikli gebelik icin bu sart
Cok cok gecmis olsun hepimize bu son olur insAllah
Bn yurt disindayim bizim burada kaziyarak kurtaj yapiliyor henuz vakkum teknigine gecilmedi

Bu Sabah namaza kalktım. Namazda bır ıslaklık hıssettim ama fitillerden sandım. Sonra lavaboya gıttıgımde baya bır kanamam olduğunu farkettim henüz sancım falan yok ama çok moralim bozuldu şimdi saat 9 olsunda doktoru arayayım diye bekliyorum. İşe falanda gitmedim bugün. Büyük ihtimalle düşük yapıyorum yine. Daha 5 haftalık bile değil. Hayırlısı olsun artık yapılacak bişey yok.

canım, nediyebilirim ki, umarım kanama bebeğine zarar vermiyordur. dualarım seninle

hikayenide okudum, kürtaj için yapılan hazırlıklar vs... gerçekten orada kürtaj zormuş

Herşey Allah'tan, Rabbim sana da sağlıklı bir gebelik geçirmeyi nasip etsin.

bende doktordan geldim.
şimdilik sorun yok. 3 ay ile 6 ay arası bekleyin dedi. bakalım artık.
Rabbim nasip ederse tekrar, inşaallah, 2-3 ay sonra tekrar istiyorum

Bende simdi doktordan geldim. ultrasonla alttan bakildi. keseyi ve icini gorduk yaklasik 5 hafftalik dedi doktor. ama yaninda 1 cm den buyuk bir kan pihtilasmasi olusmus. ultrason teknisyeni eski kan bu onemli olmayabilir atilmasi lazim bir sure kanaman olur dedi cok umutsuz konusmadi ama doktor tekrar dusuk yapabilirsin dedi oda fazla umutlu konusmadi. belkide daha once dusuklerim oldugu icin dusuk yapma sansim cok yuksek oldugundan. kan aldilar degerlerime bakmak icin. kan testi sonuclarima gore belli olcak sanirim. insallah teknisyenin dedigi gibi eski kandir ve temizlenir bebege bisey olmaz. test sonuclari iyi cikarsa umut var demektir. yarin anliycaz artik beklemekten baska care yok.Allahim bebegimi korusun bu defa bana bagislasin.
birde acaba bu durumda namaz kilmaya Kuran okumaya falan devam edebilirmiyim bilen varmi? cok koyu kahverengi bir kanamam var cok fazla degil ama var sonucta. sabah kanamam oldugunu farketmeden once 1 cuz Kuran okumustum onuda tekrarmi etmeliyim acaba?

Cnm oncelikle gecmis olsun Allahim bebegini
Sana bagislasin
Yuregini serin tut olacak insAllah inan buna bebegin yasayacak
Namaz konusuna gelince gebelikte 9 ay boyunca tibben ve dinen adet gorme diye bir sey yoktur o nedenle
Her turlu ibadet yapilir cnm sana gebelikte yapmani tavsiye edecegim dualar ayetler
Ozelden gonderecegim cnm

Cok tesekkur ederim Allah razi olsun. Zaten Kuran okuyamazsam dahada kotu hissedicem. en azindan okuyunca dua edip biraz rahatliyorum. su anda Ya Mubdi ve Ya Hafiz okuyorum 33 er defa namazlardan sonra. birde gunde 3 Yasin ve 1 cuz Kuran okuyorum. Allah kabul etsin, insallah dualarimi geri cevirmesin. burda mesajlari okudukca herkese dua ediyorum. o kadar iyi anliyorumki hic tanimadigim halde herkesin acisini endisesini aynen hissediyorum. Allah kimseyi caresiz birakmasin.

Butunduamvesevdam
Cnm dunya dualar uzerine duruyor 37 gundur lekelenme oluyor
Namaz kiliyorum kuran okuyamiyorum
Icime sinmiyor 36 gunun sonunda adet oldum sanirim adet kanamasi gibi kanama var bakalim ne kadar surer bilemiyorum
Allahim selamete cikarsin insAllah hepimizi

Son düzenleme:
Hamile olanlarin okuyacsari
bununla ilgili çok guzel bir kaynak var elimde, aktariyorum...

Allah'in izniyle hepsi olur, inanmayanlarin yorumu kendisine kalsin bence;

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

hamilelikte yapılması gereken altın tavsiyeler

hamileliğin 3.ayı:
• perşenbe ve cuma günleri ali imran süresini oku. sonra 140 salâvat getir.
• namazlardan sonra elini karnının üzerine koy ve salâvat getir. her hafta buğday, et ve süt al.
• sabahları biraz bal ye. hergün aç karnına 1 adet elmaya ayetelkürsüyü oku ve ye

9 ay boyunca devamlı yapabileceğin genel tavsiyeler
1-hep abdestli olmaya çalış. özellikle yemek yerken.
2-bütün günahlardan korunmaya bak.
3-elinden geldiğince müstehap olan şeyleri yapmaya çalış.
4-geceleri aynaya bakma.
5-sinirlenme. huzurlu ve sakin ol.
6-kuran dinlemeye ve okumaya çalış.
7-namazlardan sonra 34 allahuekber,33 elhamdulillah ve 33 defa subhanallah de.

8-sulu ve sağlam bir nara 40 defa yasin süresini oku. bir anda okumayabilirsin. mesela kaç günde 1 haftada oku. hatta eşin de okuyabilir. sonra o narı ye. rivayetlerde 40 gün ve 40 kez yapılan ameller faziletlidir. unutma 9 ay boyunca yapacaksın bunları.
9–1 elmaya 40 defa yusuf süresini oku.
10-en az 40 gece kılabilirsen gece namazı kıl.
11–40 cuma günü cuma guslü al. cuma namazı okumadan her cuma cuma guslü ya da işe gitmeden sabah hemen al guslü niyet ederken de cuma guslüne niyet et. bunu 40 cuma boyunca yap. genel olarak hamilelilik dönemi 40 hafta. ve hadisler de diyor ki:40 cuma guslü alan kabir azabından kurtulur.
12-hamilelik boyunca 1 kere de olsa kuran hatim et.
13-hergün sabah namazından sonra 50 defa ihlâs süresini oku.
14-hergün sabah namazından sonra 50 defa kadir süresini oku.
15-hergün 140 defa salâvat getir.
16-namazlardan sonra 70 defa estağfirullahe ve etube ileyh de ve tövbe et.
17– 40gün boyunca aç karnına kuru üzüm ye. hergün 21 adet kuru üzüm ve her kuru üzüm yerken besmele çek. yani 21 kuru üzüme 21 besmele.
18-bebek hareket ettiği her an elini karnının üzerine koy ve salâvat getir ve ihlâs süresini oku.
19-allahı çok düşün.
20-insanlara yardım et.
21-mümin insanların yüzüne bak.
22-gıybetten ve yalandan uzak dur.
23-namazını vaktinde kıl.
24-devamlı allah allah diye zikirde bulun.
25-eğer evladının sabırlı olmasını istiyorsan elini karnının üzerüne koy ve asr süresini oku.
26-evladına hayırlı bir isim koy ve daha karnındayken elini karnının üzerine koy ve ismiyle ona hitap et. unutma çocuğun anne baba üzerindeki hakkı anne ve babanın ona hayırlı bir isim vermeleridir.
27-enbiya süresini okumak evladın salih bir evlat olmasına yardım eder.
28-eğer anne ve babanın çocukla çok iyi bir ilişkisi, bağı, diyolağu olmasını istiyorsan çocuk doğmadan anne ve baba evlatlarıyla konuşmalılar ve çocuk doğduktan sonra bu seslere aşina olacaktır.
29-hamilelik esnasında düzenli beslenme ve temizliğe çok önem verilmelidir.

armut: eğer anne hamileyken armut yerse evladı güzel ve iyi ahlaklı olur. kalbin güçlenmesine, midenin temizlenmesine, güzellik ve cesaret verir. armutta b1,b2,b6 ve c vitamini vardır.
nar: cuma günleri kahvaltı yapmadan nar yemek çok iyidir. bulantıyı engeller. kansızlığı giderir. tansiyona da iyidir.
incir: kuranda adına yemin edilen meyvedir. ağız kokusunu giderir ve kemikleri güçlendirir
kavun: anne hamileyken kavun yerse evladı güleryüzlü olur.

bunların yanısıra; badem, sebzeler, hurma, balık, mercimek, lahana, marul, bal, fasülye, şeftali, zeytinyağı, fındık ve süt ürünleri tüketmek çok yararlıdır. fındık vs yerken aşırıya kaçmamak iyidir.

bunlar hem tıptan hem de hadislerden yararlanılarak edinilmiş bilgilerdir.

----------------------------------------------------------------------

Hamilelikte Okunması Faydalı Dualar

1. Doğacak Çocuğun mücahid olması için KAF Suresi okunur.
2. Güzel Yüzlü olması için YUSUF Suresi okunur.
3. Ahlakı güzel olması için İNSAN-İBRAHİM Suresi okunur.
4. İlk 4 ay 70 bin SÜBHANALLAHİ VE BİHAMDİHİ okunur.
5. 9 ay boyunca 71 tane ENBİYA SURESİ okunur.
6. Doğumu Kolaylaştırsın diye İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti okunur.
7. Çocuk doğduktan sonra 36. günü Enbiya Suresi okunur.
8. Ateşli Hastalık olmaması için Ali İmran Suresi okunur.
9. Ağlayan Çocuğa Cuma saati kulağına ezan ve Ali İmran Suresi 83. ayeti okunur.
10. Bol bol Yasin okunur.
11. Terfice, tüncina hatimleri okunur.
Sütü az olan kadın
Bir kimse "Yâ Metîn" ismini bir yemek üzerine yazsa ve sütü az olan kadına yedirse sütü çok olur.

Çocuğun İtaatkar Olması İçin
Eğer, bir kimsenin oğlu kendine itaat etmezse şehadet parmağını onun eli üzerine koyarak "Yâ Şehîd" dese Allah'ın izniyle itaatkâr olur.
Çocuk Düşmemesi İçin
Karısı hamile olup da erken doğum, çocuğun düşmesi veya geç doğması gibi korkular ve tehlikeler karşısında kalan bir kimse, parmağını hamile olan karısının karnına sürüp:

"Ya Mübdi" ismini 99 kere okursa Hak sübhanehu ve teala hazretleri o hamile kadını bu tehlikelerden saklar.

Çocuğun Huyunun Güzelleşmesi
Kötü huylu çocuğu olan bir kimse:

"Ya Mukît" ismini 7 kere bir boş kaba okusa ve o kabı su ile doldurup o kötü huylu çocuğuna içirse Allah'ın izniyle o çocuğun huyu güzelleşir.

çok geçmiş olsun canım,üzme kendini inşallah bebeğine kavuşacaksın
bu tekrar hamile kalma meselesi bence tamamen kişiden kişiye değişiyo,kısmet.
benim annemin her düşük arası 2 sene vardı ama düşüyodu hep
ama hemen hamile kalıp doğuranlar da var
ne yapçamızı şaşırdık valla
doktoruma güveniyorum,inşallah aynı şeyleri tekrar yaşamam

amin canım.benim de psikolojim iyi değil.hep düşünüyorum şimdi şöyle olurdu böyle olurdu,şu kadardı böyleydi....
bu düşünceleri atabilmem için yeniden hamile kalmam gerek
en önemlisi psikolojik olarak hazır olmak,değilsen en güzeli bi süre beklemen
hayırlısı olsun inşallah.

sağol canım,sana da çok geçmiş olsun
ben de söylemek istemiyorum kimseye 3 ay ama bi ihtiyacım olur falan diye 2 aylıkken annelere söylerim diyorum
sen ne zaman düşük yaptın?kürtaj olmadın sanırım?

geçmiş olsun gurbetgüzeli senin 1 bebeğin var mı sezeryan olmuşsun sanırım
inşallah yeni hamileliğinde bebeğin sağlıkla dünyaya gelir

bende doktordan geldim.
şimdilik sorun yok. 3 ay ile 6 ay arası bekleyin dedi. bakalım artık.
Rabbim nasip ederse tekrar, inşaallah, 2-3 ay sonra tekrar istiyorum

sen söyledin mi canım beklemek istemiyorum diye?
pazarlık yapsaydınız
neyse hayırlısı ne zamansa o olur inşallah canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…