Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

Selamm kızlarr bugün test yaptım ikinci çizgi silik çıktı hamileyimm yarın doktora gidicezz hayırlısı bakalımm hatırlarsanız 4-5 eylül regl olmayı bekliyorum diye söylemiştim hatta kasık ağrılarımda vardı adet olacakmışım gibi bugün öylesine bi yapayım dedimm gözlerime inanamadım çok mutluyum çok şükür yarın hemen doktora gidicemm içimde hep bi his vardı herkes hamile değilsin demişti :))

Ya allah rızası ıcın banada bışey dıyınn adetıma 4 gun var dun kahve bugunde once kahve sonra pembe olan akıntım geldı sağ kasıgımda agrı ve batma tarzı seyler varr sızce umut varmı

Merhaba, bende bebeğimi kaybettim. Bugün bir hafta oldu. su kesesi yırtılması sonucu 23 haftalıkken erken doğum yaptım. Birkaç gündür forumlara bakıyorum durumu benim gibi olan var mı sonrasında neler yaşadı tekrar ne zaman hamile kaldı diye. Doktorum sebebini tam olarak bilemeyiz belki bir enfeksiyon kesenin yırtılmasına sebep olmuş olabilir dedi. İşin kötüsü herhangi bir enfeksiyon belirtisi de görünmemişti bende. Bu enfeksiyonlar sinsi olabiliyormuş. Tüm gebeliklerin % 10'unda görülebilir senden kaynaklı bir sorun yok dedi şanssız bir durum olduğunu söyledi. İşte bu da gelip beni buldu :((
Aslında aksilikler önceki doğumumdan beri yakamı bırakmıyor. İlk gebeliğimi sorunsuz bir şekilde geçirdim ve şu anda çok şükür 4 yaşında bir kızım var. Ancak doğum sırasında plasentam çok zor çıkmıştı. hatta bir hafta sonra kontrole gittiğimde içeride plasentadan bir parça kaldığını ve kürtajla alınması gerektiğini söylemişti doktor. Bu kürtaj işleminden sonra aradan 2 sene geçti ve artık ikinci çocuğu düşünmeye başlamıştık ki bir türlü hamile kalamadığımı fark ettik eşimle. Doktorum rahim röntgeni istediğinde durumum anlaşıldı, meğer 2 sene önce olduğum kürtaj rahimde yapışıklığa ve tüplerde tıkanmaya yol açmış. Bunun üstüne geçen sene histereskopi ve laparoskopi amelyatları oldum ve tüplerden birini kaybettim. Böylece tek tüple bir 6 ay kadar daha şansımızı denedik ve gebelik olmayınca bu senenin mart ayında tüp bebek tedavisine geçtik. Şansım yaver gitti ve konulan iki embriyodan biri tuttu ve ağustos sonuna kadar gebeliğimi getirebildim. Ancak sonunda bu beklenmedik durum oldu ve ben daha birşey anlayamadan gene başa dönmüş oldum :((
Şimdi geriye dönüp baktığımda ne uzun bir süreçten geçtiğimi görüyorum ve şansla şanssızlık döngüsü içinde ilerlediğimi fark ediyorum. Umudumu yitirmedim korunma sürecini bitirdikten sonra yeniden donmuş embriyolarımla şansımı denemek istiyorum. Minik kızıma o çok istediği kardeşini dünyaya getirmek istiyorum. Dualarınızı benden eksik etmeyin, umarım benim gibi talihsizlikler yaşayan herkes bebeğini kucağına aldığı günleri görür.

Son düzenleme:
Selamm kızlarr bugün test yaptım ikinci çizgi silik çıktı hamileyimm yarın doktora gidicezz hayırlısı bakalımm hatırlarsanız 4-5 eylül regl olmayı bekliyorum diye söylemiştim hatta kasık ağrılarımda vardı adet olacakmışım gibi bugün öylesine bi yapayım dedimm gözlerime inanamadım çok mutluyum çok şükür yarın hemen doktora gidicemm içimde hep bi his vardı herkes hamile değilsin demişti :))
Canim hayirli olsun. Allah tamamina erdirsin ins. Sen ne kadar ara vermisdin.

Canım, benimde düşüğüm vardı ve ben de şuan hamileyim. birlikte mayıs annesi olacağız inşallah... :)

Merhaba, bende bebeğimi kaybettim. Bugün bir hafta oldu. su kesesi yırtılması sonucu 23 haftalıkken erken doğum yaptım. Birkaç gündür forumlara bakıyorum durumu benim gibi olan var mı sonrasında neler yaşadı tekrar ne zaman hamile kaldı diye. Doktorum sebebini tam olarak bilemeyiz belki bir enfeksiyon kesenin yırtılmasına sebep olmuş olabilir dedi. İşin kötüsü herhangi bir enfeksiyon belirtisi de görünmemişti bende. Bu enfeksiyonlar sinsi olabiliyormuş. Tüm gebeliklerin % 10'unda görülebilir senden kaynaklı bir sorun yok dedi şanssız bir durum olduğunu söyledi. İşte bu da gelip beni buldu :((
Aslında aksilikler önceki doğumumdan beri yakamı bırakmıyor. İlk gebeliğimi sorunsuz bir şekilde geçirdim ve şu anda çok şükür 4 yaşında bir kızım var. Ancak doğum sırasında plasentam çok zor çıkmıştı. hatta bir hafta sonra kontrole gittiğimde içeride plasentadan bir parça kaldığını ve kürtajla alınması gerektiğini söylemişti doktor. Bu kürtaj işleminden sonra aradan 2 sene geçti ve artık ikinci çocuğu düşünmeye başlamıştık ki bir türlü hamile kalamadığımı fark ettik eşimle. Doktorum rahim röntgeni istediğinde durumum anlaşıldı, meğer 2 sene önce olduğum kürtaj rahimde yapışıklığa ve tüplerde tıkanmaya yol açmış. Bunun üstüne geçen sene histereskopi ve laparoskopi amelyatları oldum ve tüplerden birini kaybettim. Böylece tek tüple bir 6 ay kadar daha şansımızı denedik ve gebelik olmayınca bu senenin mart ayında tüp bebek tedavisine geçtik. Şansım yaver gitti ve konulan iki embriyodan biri tuttu ve ağustos sonuna kadar gebeliğimi getirebildim. Ancak sonunda bu beklenmedik durum oldu ve ben daha birşey anlayamadan gene başa dönmüş oldum :((
Şimdi geriye dönüp baktığımda ne uzun bir süreçten geçtiğimi görüyorum ve şansla şanssızlık döngüsü içinde ilerlediğimi fark ediyorum. Umudumu yitirmedim korunma sürecini bitirdikten sonra yeniden donmuş embriyolarımla şansımı denemek istiyorum. Minik kızıma o çok istediği kardeşini dünyaya getirmek istiyorum. Dualarınızı benden eksik etmeyin, umarım benim gibi talihsizlikler yaşayan herkes bebeğini kucağına aldığı günleri görür.
çok geçmiş olsun arkadaşım, Allah bir daha yaşatmasın. Hepimize bebeklerini sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin :16:

Hamiş arkadaşlara da hayırlı olsun diyorum, sağlıklı hamilelikler geçirsinler inşallah :nazar:

Az önce biz doktordan geldik dün idrar testi yapmıştım regl günümde ikinci çizgi silik çıkmıştı hatırlarsanız bugünde beta hcg değerim 141.67 çıktı :) doktor 2 haftalık hamilesin dedi diğer testler de yapıldı ilk bebeğim düşük olduğu için bu sefer 4 tüp kan aldılar ayrıca idrar tahlilide yaptılar hepsi normal çıktı doktor düşük riski görünmüyo pıhtılaşmada yok dedi herşey yolunda şimdilik ama kendine dikkat et dedi folik asit verdi içinde kalsiyum ve d vitamini olan plus bebeğin için daha yararlı olur dedi bi hafta on gün sonra gel bi daha bakalım hem kanı tekrarlayalım hemde kese oluşmuş mu bi bakalım dedi.. çook mutlu oldumm kızlar allah isteyen herkese versinn.. Bu arada kasık ağrılarım devam ediyo doktor normal bişiy yok endişe etme dedi :)) yüzümde sivilceler falan var sanki regl olcakmışım gibi ama sizler belirtilere takılmayın kızlar yanıltabiliyoo rabbim isteyen herkese versinn inşallahh benimde sorunsuz bi şekilde devam eder hamileliğim ilki düşük olduğu için korkuyorum yani..

canım, benimde düşüğüm vardı ve ben de şuan hamileyim. Birlikte mayıs annesi olacağız inşallah... :)

az önce biz doktordan geldik dün idrar testi yapmıştım regl günümde ikinci çizgi silik çıkmıştı hatırlarsanız bugünde beta hcg değerim 141.67 çıktı :) doktor 2 haftalık hamilesin dedi diğer testler de yapıldı ilk bebeğim düşük olduğu için bu sefer 4 tüp kan aldılar ayrıca idrar tahlilide yaptılar hepsi normal çıktı doktor düşük riski görünmüyo pıhtılaşmada yok dedi herşey yolunda şimdilik ama kendine dikkat et dedi folik asit verdi içinde kalsiyum ve d vitamini olan plus bebeğin için daha yararlı olur dedi bi hafta on gün sonra gel bi daha bakalım hem kanı tekrarlayalım hemde kese oluşmuş mu bi bakalım dedi.. çook mutlu oldumm kızlar allah isteyen herkese versinn.. Bu arada kasık ağrılarım devam ediyo doktor normal bişiy yok endişe etme dedi :)) yüzümde sivilceler falan var sanki regl olcakmışım gibi ama sizler belirtilere takılmayın kızlar yanıltabiliyoo rabbim isteyen herkese versinn inşallahh benimde sorunsuz bi şekilde devam eder hamileliğim ilki düşük olduğu için korkuyorum yani..

canım ben temmuzda düşük yapmıştım 6 ağustosda regl olmuştum yani hiç korunmadım ben ilk adetten sonra doktor hamile kalabilirsin demişti dediği gibide oldu yani allah isteyen herkese nasip etsin. :))

Banada doktor oyle demisti ama kafam cok karismisdi herkes rahimin dinlemesi gerektigini soyluyodu. Sanirim bende senin gibi yapicam bakalim ins rabbim bizede tekrar bi evlat nasip eder.

canim gecmis olsun Rabbim yasatmasin bidaha bnm de 3 kaybim var 3. kayiptaki kurtajda perde oldugu gorulmus
son dogumda plezenta parcasi rahimde kalmisti o nedenle 3 sefer kürtaj edildim
sanirim ondan kaynaklandi perde
sali gunu histereskopi ile perde alindi simdi korunma suresini beklyiorum 3 ay sonra baslarim denemelere insAllah Rabbim kimseye yasatmasin cok cok zor burada kizlar yolu yariladi kimisi dogum yapti onlari gordukce umudum var hala

Ya allah rızası ıcın banada bışey dıyınn adetıma 4 gun var dun kahve bugunde once kahve sonra pembe olan akıntım geldı sağ kasıgımda agrı ve batma tarzı seyler varr sızce umut varmı
canim insAllah hamilesindir ne yaptin adet oldunmu yoksa yerlesme kanamsimi gecirdin

canim gecmis olsun Rabbim yasatmasin bidaha bnm de 3 kaybim var 3. kayiptaki kurtajda perde oldugu gorulmus
sali gunu histereskopi ile perde alindi simdi korunma suresini beklyiorum 3 ay sonra baslarim denemelere insAllah Rabbim kimseye yasatmasin cok cok zor burada kizlar yolu yariladi kimisi dogum yapti onlari gordukce umudum var hala

canim insAllah hamilesindir ne yaptin adet oldunmu yoksa yerlesme kanamsimi gecirdin

adet oldum hiç erken olmazdım bu ay 4 gun once oldum iğnenin etkisi sanırım

Banada doktor oyle demisti ama kafam cok karismisdi herkes rahimin dinlemesi gerektigini soyluyodu. Sanirim bende senin gibi yapicam bakalim ins rabbim bizede tekrar bi evlat nasip eder.

canımm ilki düşük oldu diye ikincide düşük olacak diye birşey yok.. zaten bi adetten sonra vucud kendini topluyo ben kürtaj olmadım vucudum kendiliğinden attı o yüzden biraz şanslıyım sanırım çünkü kendimi çok çabuk topladım ve hiç korunmadım. hemen hamile kaldımm allah isteyen herkese nasip etsin allah hayırlısı ise hemen verir zaten içini ferah tut canım allah gönlüne göre versin :))

az önce biz doktordan geldik dün idrar testi yapmıştım regl günümde ikinci çizgi silik çıkmıştı hatırlarsanız bugünde beta hcg değerim 141.67 çıktı :) doktor 2 haftalık hamilesin dedi diğer testler de yapıldı ilk bebeğim düşük olduğu için bu sefer 4 tüp kan aldılar ayrıca idrar tahlilide yaptılar hepsi normal çıktı doktor düşük riski görünmüyo pıhtılaşmada yok dedi herşey yolunda şimdilik ama kendine dikkat et dedi folik asit verdi içinde kalsiyum ve d vitamini olan plus bebeğin için daha yararlı olur dedi bi hafta on gün sonra gel bi daha bakalım hem kanı tekrarlayalım hemde kese oluşmuş mu bi bakalım dedi.. çook mutlu oldumm kızlar allah isteyen herkese versinn.. Bu arada kasık ağrılarım devam ediyo doktor normal bişiy yok endişe etme dedi :)) yüzümde sivilceler falan var sanki regl olcakmışım gibi ama sizler belirtilere takılmayın kızlar yanıltabiliyoo rabbim isteyen herkese versinn inşallahh benimde sorunsuz bi şekilde devam eder hamileliğim ilki düşük olduğu için korkuyorum yani..

Canım gözün aydın, ALlah hayırlısı ile evlatlarımızı kucağımıza almamızı nasip eylesin.
benim SAT 29 Temmuz du ve cumartesi keseyi göremedi 2371 di. bir dahaki hafta tekrar bakacak.

canımm ilki düşük oldu diye ikincide düşük olacak diye birşey yok.. zaten bi adetten sonra vucud kendini topluyo ben kürtaj olmadım vucudum kendiliğinden attı o yüzden biraz şanslıyım sanırım çünkü kendimi çok çabuk topladım ve hiç korunmadım. hemen hamile kaldımm allah isteyen herkese nasip etsin allah hayırlısı ise hemen verir zaten içini ferah tut canım allah gönlüne göre versin :))

benimde ilki düşük oldu ve bu nedenle korktuğumu söyledim DRa. fakat bana kızdı böyle pimpiriklenirsen bu da düşer dedi.
rahat olmalıyız.

Çok geçmiş olsun arkadaşım. Sen de benim gibi şanssızlıklar yaşamışsın. Umarım sonraki gebeliğinde herşey yolunda gider sağlıkla bebeğini kucağına alırsın. İnşalla yakın zamanda biz de burdan gebelik haberlerimizi duyuruz. Kendine iyi bak..

Son düzenleme:
merhaba, bende bebeğimi kaybettim. Bugün bir hafta oldu. Su kesesi yırtılması sonucu 23 haftalıkken erken doğum yaptım. Birkaç gündür forumlara bakıyorum durumu benim gibi olan var mı sonrasında neler yaşadı tekrar ne zaman hamile kaldı diye. Doktorum sebebini tam olarak bilemeyiz belki bir enfeksiyon kesenin yırtılmasına sebep olmuş olabilir dedi. Işin kötüsü herhangi bir enfeksiyon belirtisi de görünmemişti bende. Bu enfeksiyonlar sinsi olabiliyormuş. Tüm gebeliklerin % 10'unda görülebilir senden kaynaklı bir sorun yok dedi şanssız bir durum olduğunu söyledi. Işte bu da gelip beni buldu :((
aslında aksilikler önceki doğumumdan beri yakamı bırakmıyor. Ilk gebeliğimi sorunsuz bir şekilde geçirdim ve şu anda çok şükür 4 yaşında bir kızım var. Ancak doğum sırasında plasentam çok zor çıkmıştı. Hatta bir hafta sonra kontrole gittiğimde içeride plasentadan bir parça kaldığını ve kürtajla alınması gerektiğini söylemişti doktor. Bu kürtaj işleminden sonra aradan 2 sene geçti ve artık ikinci çocuğu düşünmeye başlamıştık ki bir türlü hamile kalamadığımı fark ettik eşimle. Doktorum rahim röntgeni istediğinde durumum anlaşıldı, meğer 2 sene önce olduğum kürtaj rahimde yapışıklığa ve tüplerde tıkanmaya yol açmış. Bunun üstüne geçen sene histereskopi ve laparoskopi amelyatları oldum ve tüplerden birini kaybettim. Böylece tek tüple bir 6 ay kadar daha şansımızı denedik ve gebelik olmayınca bu senenin mart ayında tüp bebek tedavisine geçtik. şansım yaver gitti ve konulan iki embriyodan biri tuttu ve ağustos sonuna kadar gebeliğimi getirebildim. Ancak sonunda bu beklenmedik durum oldu ve ben daha birşey anlayamadan gene başa dönmüş oldum :((
şimdi geriye dönüp baktığımda ne uzun bir süreçten geçtiğimi görüyorum ve şansla şanssızlık döngüsü içinde ilerlediğimi fark ediyorum. Umudumu yitirmedim korunma sürecini bitirdikten sonra yeniden donmuş embriyolarımla şansımı denemek istiyorum. Minik kızıma o çok istediği kardeşini dünyaya getirmek istiyorum. Dualarınızı benden eksik etmeyin, umarım benim gibi talihsizlikler yaşayan herkes bebeğini kucağına aldığı günleri görür.

merhaba bendemayıs ayında 5,5 aylık kızımı kaybettim ve önce normal doğuım arkasından kürtaj oldum, benimde 5,5 yaşında kızım var ve deli gibi kardeş istiyor. Korunma sürem geçti 2 aydır bende deniyorum fakat olmuyor. Yaşım 37 oldu acaba acilen başka tedavileremi başlasam dedim doktoruma daha erken bir problemin yok 4 - 5 ay daha dene diyor. Bilmiyorum ne yapacağımı. Hamile kalırsam daha kötü olucam heran bebeğe birşey olur korkusuyla mahvolucam . Allahım ne kadar zor birşeymiş problemli hamilelik. Allah herkesin yardımcısı olsun.

5 ağustosta transfer edilen 5. Gün embiriyosu ile gebe kalmıştım herşey yolunca giderken 1 eylül gecesi göbek çevremde bir ağrı ile kıvrandım yarım saat (ki bu düşük belirtisi imiş ) ertesi gün öğleden sonra kasık ağrılarım başladı ve akşam saat 16,30 civarında şiddetli kanamam geldi adeta bardaktan boşalırcasına ve parçalı olarak sonrasında doktorum hastaneye yönlendirdi gttiğimde kontrol sonucu düşük yaptığımı söylediler ve gece yarısına kadar hastanede kaldım sonra dayanamadım bebek sesleri arasında iyice kötü oldum ve eve gelmek istediğimi belirttim ve gece yarısı eve döndüm bu duygu karmaşasında nasıl tekrar hamile kalınabilir bilemiyorum ama psikolojim şuan berbat durumda çünkü ben bariz b şekilde düştüğünü gördüm yaklaşık küçük bir ceviz kadar ve beyaz sıvı içerisindeydi onu görmesem bu kadar etkilenmezdim belkide umarım bir an önce toparlayabilirim...tüm düşük yaşayanlara sabır diliyorum...rabbim tekrarını göstermesin inşaallah ...

En kısa ve hayırlı zamanda hamile kalmanız ve kalmak dileğiyle...

merhaba 5,5 aylık hamileyken bebeğim su kaybından dolayı karnımda ölmüş. Ve bende bebeğime normal doğumla doğurdum diyorsunki ceviz büyüklündeydi. Benim sancılarım başladı ve tuvalete gittim ve inanamıycaksın ben resmne eli bacağı heryeri oluşan bebeğimi tuvalette yere çöktüm ve bağıra bağıra orda yere düşürdüm o kadar acı birşeyki 5 ay geçti daha yeni yeni kendime geliyorum . Oda tekrar deneme yapabilmem için kendime gelmem geriyordu. Yani şunu demek istedimki beterin beterei var. Herşeyden allahtan deyip dua edip yoluma devam edicez.

merhaba 5,5 aylık hamileyken bebeğim su kaybından dolayı karnımda ölmüş. Ve bende bebeğime normal doğumla doğurdum diyorsunki ceviz büyüklündeydi. Benim sancılarım başladı ve tuvalete gittim ve inanamıycaksın ben resmne eli bacağı heryeri oluşan bebeğimi tuvalette yere çöktüm ve bağıra bağıra orda yere düşürdüm o kadar acı birşeyki 5 ay geçti daha yeni yeni kendime geliyorum . Oda tekrar deneme yapabilmem için kendime gelmem geriyordu. Yani şunu demek istedimki beterin beterei var. Herşeyden allahtan deyip dua edip yoluma devam edicez.

Tabiki zor eşimde beni böyle telkin ediyor ya daha ileriki bir dönemde düşürseydin daha zor olurdu diyor hayırlısı buymuş demekki ama yine de insanoğluyuz işte üzülüyor insan ister istemez ben hala atlatabilmiş değilim kabuslar rüyalar sürekli baş ağrısı seninde Allah yardımcın olsun ben ilk tüp bebek denememdi ve ilk pozitifi görüşümdü belkide bu yüzden çok etkilendim Allah sevdiği kulunu en sevdiği ile sınarmış büyük sınavlardan geçiyoruz bize düşen sabır ve metanet Rabbim aynı şeyleri yaşatmasın İnşaallah bir daha çok zor..

Evet eşimle sürekli tartışıyorum, çok bunaldım. O da beni anlamıyor, hemen unuttum iyileştim sanıyor ama geçmiyor işte hemen pat diye. Elbette azalıyor ama geçmiyor :14: Çok ağladığım zaman diyorum "Allah'ım isyan etmiyorum, herşeyin en güzelini sen bilirsin, senden gelene itirazım yok, sadece canım çok yanıyor diye ağlıyorum.." Biraz ağlayınca rahatlıyorum bir süre, biriken acıları akıtıyorum sanki. Kimse anlamıyor gibi hissediyorum beni, hep yalnızım sanki. İlk günler herkes yanımdaydı ama tabi zamanla herkez evine çekildi, eşim de sürekli çalışıyor, bense hep dört duvar arasında yalnızım. Düşünmek için bol bol vaktim oluyor yani. Çok sağol canım, Allah razı olsun senden. Allahım hepimize acil şifalar versin :16:

Sağol canım, gerçekten çok zordu. Sana da çok geçmiş olsun. bana doktorum adetle ilgili hiç bişey söylemedi. Ama normali 30-40 gün içinde olmasıymış, bazen az olabiliyormuş ilk seferde, ama sürekli az olması veya hiç olmaması rahim ağzındaki tıkanıklıktan olabiliyormuş ve ufacık bir müdahale ile normale dönüyormuş. Bakalım ben ne zaman adet olacağım. İnşalah düzenimiz şaşmaz da bir de onlarla uğraşmayız:26: sen bitince bir kontrol ol, içerde parça kaldı mı rahim kendini toparladı mı diye bakıyorlar, benimki toparlanmış çok şükür. inşallah adetim de düzenli gelir.

DeryaW'cım merhaba, hafta sonu kontrole gittim, çok şükür adetle birlikte rahim temizlenmiş. Hatta yumurtalıklar bile oluşmuştu. Biliyosundur vucutta bazı mikroplar var. Bunlar düşüğe sebep oluyor. Doktor bu testleri yaptırmamı istedi benden 2. ciyi denemeden önce. Sen bu testleri yaptırmışmıydın? ( Rubella Igm, Toxoplazma Igm, Cmv Igm. ) Perşembe günü yaptırabileceğim. Sonuç iyi çıkarsa , 2.ciyi hemen düşünüyorum. Bakalım. Hayırlısı....

Back
X