Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

inş. Geçecek , dert veren allah dermanını da verir, daha önce ne acılar yaşadık her yenisinde bi öncekini unuttuk, rabbim beterinden saklasın inş. Burda öle dertler gördüm ki , rabbim esirgesin, belki sana söylemişimdir bilmiorm ama, 4 kez 5.6. Aylarda çocuğu ölüpte suni sancıyla ölü doğum yapan var yine hamile ama biz 3. Aya yaklaştıkça sevinirken o eli yüreğinde tehlikeli aylara yaklaşıyorum diye çok korkuyor , çocuk büyüdükçe korkuyor ,öldü ölçek die tedirgin, bağır çağır normal doğum yapmış her seferinde ve aynı acıyı 4 kez yaşamış, 7 düşük yapanda var, ve daha neler neler, onları gördükçe açıkçası ben utandım kendimden, tövbe ettim sustum, acımı gömdüm içime, o sayfayı bulamıyorum ama neler neler vardı ,

allahtan gelen herşey ya bizzat güzeldir ya sonuçları itibariyle güzeldir, bilmediğimiz ne hayırlar var bilmiyoruz ki tatlım, hemşire bi arkadaşım var direkt beni gördüğünde dediki yemeğe gitmiştik tüm arkadaşlar eşli felan , hiç üzülme hiç bir sağlam çocuk durduk yere ölmez, mutlaka hastadır , vücut sağlam olmayan çocuğu byütmek istemiyor ve dışarı atıyor dedi, doğum evinde çalışıyor , hiç üzülme dedi, doktorlarda bunu söylemişti ama insan işte üzülmeden edemiyor, rabbim yaşatmasın tekrarını, düşündükçe büyüyor kafamızda canim, dua edelim hayırlısı olsn,

merhaba şu yukarıda yazdıklarınız varya bağıra bağıra ölüm doğum yapmak, 9 aylık bebeğimi 2 gün sancı çekerek ölü olarak doğurdum neden normal doğum biliyormusunuz 2 sene sezaryandan sonra beklemeyim diye. Bu anne olma isteği var önce kendin için anne olmak istiyorsun sonra bir çoçuğun oluyor onun için kardeş dünyaya getirmek istiyorsun. ölü doğumumdan sonra kızım oldu 5,5 yaşında şimdi ama ben mayıs ayında 5,5 aylık bebeğimin karnımda ölmesi nedeni ile tekrar ölü doğum yaptım ve en kötüsü ne biliyormusunuz zaten çok sancı çekiyorsunuz birde doğumdan sonra gayri ihtiyar karnınızda haraket eden bebeğiniz ölü bile olsa son kez ölü bedenini görmek istiyorsunuz. Arkadaşlar düşük yapanlar bizim gibi koskaca çoçuğu bağıra bağıra doğuranları düşürsünler ve dua etsinler. Bebeğimi kaybedeli 4 ay oldu ve 2 aydır tekrar deniyorum. Bebeği kaybettikten sonra tüm testlerimi oldum herşey normal çıktı sadece troitlerim yüksekti buda bebek kaybına sebep değil sanırım. Hani yukarıda yazmışsınya hamile kaldıktan sonra aylar ilerledikçe çoçuğunun ölüm haberini bekliyorlar diye ben hamile kalmaktan çok sonrasını düşündüğüm için korkuyorum sanırım pskolijik destek almam gerekicek. Allahım herkese yardım etsin .

kürtaj sonrası herşey allak bullak oldu. Allah'ım inşallah bu acıyı yaşayan tüm anne adaylarına hayırlı evlatlar nasip eylesin.
Kendimi bu kadar çocuk sevdalısı bilmezdim ama şimdi kucağında bebişleri olanları görünce içim akıyor.
Inşallah bigün bizde anne olacağız.

evet bende kızımdan sonra tekrar bebek istedik 5 sene sonra ve 36 yaşında hamile kalmaya karar verdik 3 ayda hamile kaldım fakat 5,5 aylıkken su kaybından dolayı bebeğim karnımda öldü. şimdi deli gibi olsun diye tekrar deniyoruz bundan 1 sene önce başka bir bebek istemiyordum fakat şuan hamile kalanların suratına bakıyorum gençmi yaşlımı diye veya hamile kalan ileri yaş annelerin ikili tarama testini falan soruyorum . şuan sadece hamile kalmaya adepte olmuş durumdayım allahım diyorum ya isteyen herkese aratmadan çoçuk sahibi olmasını nasip eyle.

evet bende kızımdan sonra tekrar bebek istedik 5 sene sonra ve 36 yaşında hamile kalmaya karar verdik 3 ayda hamile kaldım fakat 5,5 aylıkken su kaybından dolayı bebeğim karnımda öldü. şimdi deli gibi olsun diye tekrar deniyoruz bundan 1 sene önce başka bir bebek istemiyordum fakat şuan hamile kalanların suratına bakıyorum gençmi yaşlımı diye veya hamile kalan ileri yaş annelerin ikili tarama testini falan soruyorum . şuan sadece hamile kalmaya adepte olmuş durumdayım allahım diyorum ya isteyen herkese aratmadan çoçuk sahibi olmasını nasip eyle.

Çok geçmiş olsun Serap54. Tez zamanda Allah sana sağlıklı bir bebek nasip eder inşallah.

Az önce biz doktordan geldik dün idrar testi yapmıştım regl günümde ikinci çizgi silik çıkmıştı hatırlarsanız bugünde beta hcg değerim 141.67 çıktı :) doktor 2 haftalık hamilesin dedi diğer testler de yapıldı ilk bebeğim düşük olduğu için bu sefer 4 tüp kan aldılar ayrıca idrar tahlilide yaptılar hepsi normal çıktı doktor düşük riski görünmüyo pıhtılaşmada yok dedi herşey yolunda şimdilik ama kendine dikkat et dedi folik asit verdi içinde kalsiyum ve d vitamini olan plus bebeğin için daha yararlı olur dedi bi hafta on gün sonra gel bi daha bakalım hem kanı tekrarlayalım hemde kese oluşmuş mu bi bakalım dedi.. çook mutlu oldumm kızlar allah isteyen herkese versinn.. Bu arada kasık ağrılarım devam ediyo doktor normal bişiy yok endişe etme dedi :)) yüzümde sivilceler falan var sanki regl olcakmışım gibi ama sizler belirtilere takılmayın kızlar yanıltabiliyoo rabbim isteyen herkese versinn inşallahh benimde sorunsuz bi şekilde devam eder hamileliğim ilki düşük olduğu için korkuyorum yani..
hayırlı uğurlu olsun canım, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah :34:

DeryaW'cım merhaba, hafta sonu kontrole gittim, çok şükür adetle birlikte rahim temizlenmiş. Hatta yumurtalıklar bile oluşmuştu. Biliyosundur vucutta bazı mikroplar var. Bunlar düşüğe sebep oluyor. Doktor bu testleri yaptırmamı istedi benden 2. ciyi denemeden önce. Sen bu testleri yaptırmışmıydın? ( Rubella Igm, Toxoplazma Igm, Cmv Igm. ) Perşembe günü yaptırabileceğim. Sonuç iyi çıkarsa , 2.ciyi hemen düşünüyorum. Bakalım. Hayırlısı....
merhaba canım :54: gözün aydın. Ben hamile kalmadan 1 ay önce bu testlerin hepsini ve daha fazlasını yaptırmıştım, hepsi normaldi. Toxoplazma geçirmediğim için çiğ et tüketmememi ve kedilerden uzak durmamı söylemişti doktorum. Ben bırak kediyi, bütün hayvanlardan uzak durdum hamileliğimde. İnşallah seninkiler de iyi çıkar ve başlarsın hemen çalışmalara :34: Ben daha adet olmadım, bi olsam rahatlayacağım ama:26:

merhaba bendemayıs ayında 5,5 aylık kızımı kaybettim ve önce normal doğuım arkasından kürtaj oldum, benimde 5,5 yaşında kızım var ve deli gibi kardeş istiyor. Korunma sürem geçti 2 aydır bende deniyorum fakat olmuyor. Yaşım 37 oldu acaba acilen başka tedavileremi başlasam dedim doktoruma daha erken bir problemin yok 4 - 5 ay daha dene diyor. Bilmiyorum ne yapacağımı. Hamile kalırsam daha kötü olucam heran bebeğe birşey olur korkusuyla mahvolucam . Allahım ne kadar zor birşeymiş problemli hamilelik. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Allah sabır versin arkadaşım senin de kaybın benimki gibi orta dönemde olmuş. Şükür ki sarılacak çocuklarımız var yoksa ne yapardım bilmiyorum allah onlara uzun ömür versin.
Bende rahmim toparlar toparlamaz tekrar hamile kalmak istiyorum. Benimde yaşım 35, daha genç olsaydım belki bir süre daha beklerdim ama şimdi fazla geciktirmeden transfer olmak istiyorum. Bakalım hayırlısı.
Sana tavsiyem en fazla yarım sene daha dene sonrasında tüp bebek düşün. Yaş ilerledikçe riskler artıyor ve hamile kalmak da zorlaşıyor. Tabii doktorunun da tavsiyesine kulak ver.
Umarım en kısa zamanda hamile kalırız allahtan ümit kesilmez..

hayırlı uğurlu olsun canım, Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inşallah :34:

merhaba canım :54: gözün aydın. Ben hamile kalmadan 1 ay önce bu testlerin hepsini ve daha fazlasını yaptırmıştım, hepsi normaldi. Toxoplazma geçirmediğim için çiğ et tüketmememi ve kedilerden uzak durmamı söylemişti doktorum. Ben bırak kediyi, bütün hayvanlardan uzak durdum hamileliğimde. İnşallah seninkiler de iyi çıkar ve başlarsın hemen çalışmalara :34: Ben daha adet olmadım, bi olsam rahatlayacağım ama:26:[/QUOT

Teşekkürler canım. Off ne zor işlermiş bunlar. Sen başka hangi testler yaptırdın hatırladıklarını yazabilir misin? Bana doktor 1 hafta önce, 1 ay sonra adet olursun demişti demesinin ertesi günü adet oldum :) Düşük yapıp kanamalar bittikten sonra (temizlendikten sonra bile yani) , soğan kürü uyguladım. O süreçte idrarla birlikte bazı parçalar attım. Sanırım işe yaradı, rahim normale döndü ve ben oyüzden adet oldum diye düşünüyorum. Sen de bazı kürler uyguladın mı bilmiyorum. Ama umarım en kısa zamanda adet olursun. bir dahaki ay çalışmalar işe yarar da , bakarsın aynı anda senle hamile kalırız. İNŞALLAHH !!

Sevgiler...

allah sabır versin arkadaşım senin de kaybın benimki gibi orta dönemde olmuş. şükür ki sarılacak çocuklarımız var yoksa ne yapardım bilmiyorum allah onlara uzun ömür versin.
Bende rahmim toparlar toparlamaz tekrar hamile kalmak istiyorum. Benimde yaşım 35, daha genç olsaydım belki bir süre daha beklerdim ama şimdi fazla geciktirmeden transfer olmak istiyorum. Bakalım hayırlısı.
Sana tavsiyem en fazla yarım sene daha dene sonrasında tüp bebek düşün. Yaş ilerledikçe riskler artıyor ve hamile kalmak da zorlaşıyor. Tabii doktorunun da tavsiyesine kulak ver.
Umarım en kısa zamanda hamile kalırız allahtan ümit kesilmez..

inşallah vallahi hamile kalayım kocamın yanına 2 ay uğramıycam yaaa :)
şaka bir yana allah isteyen herkese en kısa zamanda istediğini versin

Teşekkürler canım. Off ne zor işlermiş bunlar. Sen başka hangi testler yaptırdın hatırladıklarını yazabilir misin? Bana doktor 1 hafta önce, 1 ay sonra adet olursun demişti demesinin ertesi günü adet oldum :) Düşük yapıp kanamalar bittikten sonra (temizlendikten sonra bile yani) , soğan kürü uyguladım. O süreçte idrarla birlikte bazı parçalar attım. Sanırım işe yaradı, rahim normale döndü ve ben oyüzden adet oldum diye düşünüyorum. Sen de bazı kürler uyguladın mı bilmiyorum. Ama umarım en kısa zamanda adet olursun. bir dahaki ay çalışmalar işe yarar da , bakarsın aynı anda senle hamile kalırız. İNŞALLAHH !!

Sevgiler...
Testlerin adlarını hatırlamıyorum canım ama bende talasemi ve orak hücreli anemi taşıyıcılığı olduğu için hematoloji uzmanı istemişti onları, yani senin yaptırmana gerek yok bence :34: Soğan kürüne kanamaların bittikten ne kadar sonra başladın peki? Ben hiç kür uygulamadım, adetimi etkiler diye korkumdan hiç bir yabancı madde tüketmemeye çalışıyorum :1:
ilk adetim bi olsun kendiliğinden, o zaman ben de düşünüyorum soğan kürünü, ama sence adet olunca ne zaman başlamalıyım ben bu küre?
Hayırlısı olsun inşallah ama ben 2 adet görmeden çalışmalara başlamayacağım, nasipse pıhtılaşma faktörlerime de baktırıp öyle başlayacağım çalışmalara. İnşallah çok gecikmem ama :34: :49::emir_bebek:

merhaba şu yukarıda yazdıklarınız varya bağıra bağıra ölüm doğum yapmak, 9 aylık bebeğimi 2 gün sancı çekerek ölü olarak doğurdum neden normal doğum biliyormusunuz 2 sene sezaryandan sonra beklemeyim diye. Bu anne olma isteği var önce kendin için anne olmak istiyorsun sonra bir çoçuğun oluyor onun için kardeş dünyaya getirmek istiyorsun. ölü doğumumdan sonra kızım oldu 5,5 yaşında şimdi ama ben mayıs ayında 5,5 aylık bebeğimin karnımda ölmesi nedeni ile tekrar ölü doğum yaptım ve en kötüsü ne biliyormusunuz zaten çok sancı çekiyorsunuz birde doğumdan sonra gayri ihtiyar karnınızda haraket eden bebeğiniz ölü bile olsa son kez ölü bedenini görmek istiyorsunuz. Arkadaşlar düşük yapanlar bizim gibi koskaca çoçuğu bağıra bağıra doğuranları düşürsünler ve dua etsinler. Bebeğimi kaybedeli 4 ay oldu ve 2 aydır tekrar deniyorum. Bebeği kaybettikten sonra tüm testlerimi oldum herşey normal çıktı sadece troitlerim yüksekti buda bebek kaybına sebep değil sanırım. Hani yukarıda yazmışsınya hamile kaldıktan sonra aylar ilerledikçe çoçuğunun ölüm haberini bekliyorlar diye ben hamile kalmaktan çok sonrasını düşündüğüm için korkuyorum sanırım pskolijik destek almam gerekicek. Allahım herkese yardım etsin .

rabbim bol sabır versin, ve hayırlı sağlıklı evlat, acınız büyük tabiki , ne söylesek az ama ben artık her zaman daha kötüsünü düşünüyorum ve acımı içime gömüyorum tövbe ediyorum, mutlaka bi hayır vardır diyorum, hastada olabilirdi özürlü de, o yüzden en iyisini allah bilir , elbet bu acılarımızın mükafatını alacağız yeter ki isyan etmeyelim, hepimizin en kısa zamanda yüzü gülecek inş. artık böyle düşünüyorum, ve kafamı başka şeylere yönlendirmeye çalışıyorum , bende deli gibi istiyordum bebeğim öldüğünden beri, 8.haftalıktı benimki, bu ay 3 ay yasağım bitti ama taa şubata erteledim, kafamda başka işler var çünki, taktıkta üzülüyorum hastalanıyorum, verende allah alanda diyorum ve eskisi kadar düşünmemeye çalışıyorum , takınca çocukta olmuyor beyin kit vuruyor önce psikolojim bi düzelsin sonra hiç düşünmeden bırakcam kendimi rabbim layık görürse verir inş. yoksa ne yapalım oda Allahtan elden bişy gelmez.tüm testlerimi yaptırdım toxoplazma pıhtılaşma felan hazır duruyor karar verince göstercem doktora , elimden geleni yaptım gerisini rabbime bırakarak tevekkül ediyorum elbet mükafatını alıcam inş. :34:

ne dertler var görüyoruz duyuyoruz keşke ölseydi dedirtecek kadar çile çeken hastalığıyla gün gün gözlerinin önünde eriyenler var , allah hepimize bol sabır ve hayırlı evlat versin inş.

Testlerin adlarını hatırlamıyorum canım ama bende talasemi ve orak hücreli anemi taşıyıcılığı olduğu için hematoloji uzmanı istemişti onları, yani senin yaptırmana gerek yok bence :34: Soğan kürüne kanamaların bittikten ne kadar sonra başladın peki? Ben hiç kür uygulamadım, adetimi etkiler diye korkumdan hiç bir yabancı madde tüketmemeye çalışıyorum :1:
ilk adetim bi olsun kendiliğinden, o zaman ben de düşünüyorum soğan kürünü, ama sence adet olunca ne zaman başlamalıyım ben bu küre?
Hayırlısı olsun inşallah ama ben 2 adet görmeden çalışmalara başlamayacağım, nasipse pıhtılaşma faktörlerime de baktırıp öyle başlayacağım çalışmalara. İnşallah çok gecikmem ama :34: :49::emir_bebek:

Merhaba canım, ben de talasemi testi yaptırdım ama birşey çıkmadı. Düşükten sonra azalarak devam eden kanamam 10 gün sürdü. 10. gün küre başladım. Zaten 15 gün uyguluyorsun. Son içme günümde adet oldum. Kürü uyguladığım süreçte iki kez 1ve 2cmlik parça düşürdüm idrarla birlikte. Zaten kürün amacı temizlik olduğu için, ne var ne yok içerdeki herşey idrarla atılıyor ve temizlenen rahim adete hazır hale geliyor. Adetimin 6. günü (kanama azalınca) doktora gittim. Rahmin temizlendiğini, hatta çatlayacak duruma gelmiş yumurtalıkların olduğunu söyledi. Demek istediğim kür bende işe yaradı. Kısa sürede rahimin temizlenip, adet olmamı sağladı.
Tabiki uyugulayıp uygulamamak sana kalmış. İlla adeti bekleyeceğim diyorsan küre adetinin bittiği gün başlayabilirsin.
Pıhtılaşma testi yaptırmadım ama doktor bunun için coraspin verdi. onu kullanıyorum. Herşeyin hayırlısı olsun artık diyorum. Topiklere baktıysan ilk düşükten sonra 2. ye hamile kalan ve doğum yapan çok kadın var. Olumlu düşünmeye çalışıyorum bende. Biliyorsun bu süreçte psikoloji de çok önemliymiş. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.

rabbim bol sabır versin, ve hayırlı sağlıklı evlat, acınız büyük tabiki , ne söylesek az ama ben artık her zaman daha kötüsünü düşünüyorum ve acımı içime gömüyorum tövbe ediyorum, mutlaka bi hayır vardır diyorum, hastada olabilirdi özürlü de, o yüzden en iyisini allah bilir , elbet bu acılarımızın mükafatını alacağız yeter ki isyan etmeyelim, hepimizin en kısa zamanda yüzü gülecek inş. Artık böyle düşünüyorum, ve kafamı başka şeylere yönlendirmeye çalışıyorum , bende deli gibi istiyordum bebeğim öldüğünden beri, 8.haftalıktı benimki, bu ay 3 ay yasağım bitti ama taa şubata erteledim, kafamda başka işler var çünki, taktıkta üzülüyorum hastalanıyorum, verende allah alanda diyorum ve eskisi kadar düşünmemeye çalışıyorum , takınca çocukta olmuyor beyin kit vuruyor önce psikolojim bi düzelsin sonra hiç düşünmeden bırakcam kendimi rabbim layık görürse verir inş. Yoksa ne yapalım oda allahtan elden bişy gelmez.tüm testlerimi yaptırdım toxoplazma pıhtılaşma felan hazır duruyor karar verince göstercem doktora , elimden geleni yaptım gerisini rabbime bırakarak tevekkül ediyorum elbet mükafatını alıcam inş. :34:

Ne dertler var görüyoruz duyuyoruz keşke ölseydi dedirtecek kadar çile çeken hastalığıyla gün gün gözlerinin önünde eriyenler var , allah hepimize bol sabır ve hayırlı evlat versin inş.

evet herşein başı sağlık allahım önce sağlıklı bir ömür, sonra hidayet versin tabii isteyene de en kısa zamanda hayırlı ve sağlıklı evlat versin.

kanda yüksek protein ne demek kizlar haftya sali dra gidicem trombofoli icin kan vermistim protein ve bilmem ne yuksekmis
sanirim bu testler kürtajdan bi 60 gun sonra olmustu

Merhaba canım, ben de talasemi testi yaptırdım ama birşey çıkmadı. Düşükten sonra azalarak devam eden kanamam 10 gün sürdü. 10. gün küre başladım. Zaten 15 gün uyguluyorsun. Son içme günümde adet oldum. Kürü uyguladığım süreçte iki kez 1ve 2cmlik parça düşürdüm idrarla birlikte. Zaten kürün amacı temizlik olduğu için, ne var ne yok içerdeki herşey idrarla atılıyor ve temizlenen rahim adete hazır hale geliyor. Adetimin 6. günü (kanama azalınca) doktora gittim. Rahmin temizlendiğini, hatta çatlayacak duruma gelmiş yumurtalıkların olduğunu söyledi. Demek istediğim kür bende işe yaradı. Kısa sürede rahimin temizlenip, adet olmamı sağladı.
Tabiki uyugulayıp uygulamamak sana kalmış. İlla adeti bekleyeceğim diyorsan küre adetinin bittiği gün başlayabilirsin.
Pıhtılaşma testi yaptırmadım ama doktor bunun için coraspin verdi. onu kullanıyorum. Herşeyin hayırlısı olsun artık diyorum. Topiklere baktıysan ilk düşükten sonra 2. ye hamile kalan ve doğum yapan çok kadın var. Olumlu düşünmeye çalışıyorum bende. Biliyorsun bu süreçte psikoloji de çok önemliymiş. Hepimizin hakkında hayırlısı olsun.
ben ilk adetimden sonra yaparım artık canım ya, çok sağol :54:
Talasemi testi ne için yaptırdın, taşıyıcılık fln mı var sende?
Psikoloji çok önemli biliyorum, inşallah en kısa Sürede psikolojimi de toparlarım...

kanda yüksek protein ne demek kizlar haftya sali dra gidicem trombofoli icin kan vermistim protein ve bilmem ne yuksekmis
hiç bilmiyorum ki walla cnm ya, inşallah kötü bişi değildir...

ben ilk adetimden sonra yaparım artık canım ya, çok sağol :54:
Talasemi testi ne için yaptırdın, taşıyıcılık fln mı var sende?
Psikoloji çok önemli biliyorum, inşallah en kısa Sürede psikolojimi de toparlarım...

Hayır canım taşıyıcılık yok bende. Hayatta bu testin bir sefer yapılması yetiyor biliyorsun bunu öğrenmek için. Doktorum da ilk hamileliğim olduğu için görmek istemişti. Zaten çoğunluk genetik bir olay anemi. Bizim ailede yok neyseki..
Bizim eşimle kan uyuşmazlığımız var. Ben negatifim. Düşükte kanamam varken iğne vurundum 2. çocuk için. Bakalım hayırlısı.. Yaşta geçiyor :) 2. denemede verir Allah inş. Ben ilk denemede hamile kalmıştım. Bu seferde öyle olur umarım.
Sende en kısa zamanda adet olur, rahatlarsın inşallah. Hamilelik döneminde adet olmadığın için okadar şişiyorki insan, adet olunca rahatlayıp eski haline dönüyorsun.

Hayır canım taşıyıcılık yok bende. Hayatta bu testin bir sefer yapılması yetiyor biliyorsun bunu öğrenmek için. Doktorum da ilk hamileliğim olduğu için görmek istemişti. Zaten çoğunluk genetik bir olay anemi. Bizim ailede yok neyseki..
Bizim eşimle kan uyuşmazlığımız var. Ben negatifim. Düşükte kanamam varken iğne vurundum 2. çocuk için. Bakalım hayırlısı.. Yaşta geçiyor :) 2. denemede verir Allah inş. Ben ilk denemede hamile kalmıştım. Bu seferde öyle olur umarım.
Sende en kısa zamanda adet olur, rahatlarsın inşallah. Hamilelik döneminde adet olmadığın için okadar şişiyorki insan, adet olunca rahatlayıp eski haline dönüyorsun.
ben evlilik başvurusu sırasında yapılan testlerde öğrenmiştim talasemi taşıyıcısı olduğumu, ama sonra üniversite hastanesine gidip detaylı tahliller yaptırdığımda sadece talasemi değil, orak hücreli anemi taşıyıcısı da olduğumu öğrendim. BUnun için sürekli folik asit kullanıyorum. Bebekte problem yaratmaz ama yine de bi genetik danışmana gidin dedi hematoloğum. İnşallah hayırlısıyla yine kolayca hamile kalırız ve sağlıkla kucağımıza alırız bu sefer, gerçekten yaş da geçiyor :1:

canım sen protein fln deyince, benim doktorun bana yazdığı testlerin isimlerine baktım, bana da protein c ve protein s yazmış. Biraz araştırdım da, yüksekliği ne anlama geliyor bilmiyorum ama düşük olduğunda pek iyi bişey değilmiş.

Konjenital protein C ya da S eksikliği kanın sıvı kısmında C ya da S proteinlerinin olmamasıdır. Bu proteinler kan pıhtılaşmasını önlemeye yardımcı olan doğal maddelerdir.

Nedenleri;

Konjenital protein C ya da S eksikliği kalıtsal bir bozukluktur, yani, aileden geçer. Konjenital, doğumda mevcut olduğunu ifade eder.

Bu bozukluk anormal kan pıhtılaşmasına neden olur.

300 kişiden birinde protein C eksikliği ile ilgili bir normal ve bir kusurlu gen bulunur.

Protein S eksikliği sıklığı yaklaşık 1/20,000’dir. (kanhastalıkları . net sayfasından alıntıdır )

canım sen protein fln deyince, benim doktorun bana yazdığı testlerin isimlerine baktım, bana da protein c ve protein s yazmış. Biraz araştırdım da, yüksekliği ne anlama geliyor bilmiyorum ama düşük olduğunda pek iyi bişey değilmiş.

Konjenital protein C ya da S eksikliği kanın sıvı kısmında C ya da S proteinlerinin olmamasıdır. Bu proteinler kan pıhtılaşmasını önlemeye yardımcı olan doğal maddelerdir.

Nedenleri;

Konjenital protein C ya da S eksikliği kalıtsal bir bozukluktur, yani, aileden geçer. Konjenital, doğumda mevcut olduğunu ifade eder.

Bu bozukluk anormal kan pıhtılaşmasına neden olur.

300 kişiden birinde protein C eksikliği ile ilgili bir normal ve bir kusurlu gen bulunur.

Protein S eksikliği sıklığı yaklaşık 1/20,000dir. (kanhastalıkları . net sayfasından alıntıdır )
cnm Allah razi olsun demekki kan pihtilasmasi var bende pazartesiye randevu aldim bakalim ne diyecek dr

Back
X