Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

benim ilk gebeliğim kalbi durmasıyla kürtaj oldum..(mart ayında..)

sonrasında adet öncesi ve sonrası kahverengi akıntılar oluyor. dr zararsız demişti. bu ay çocuk düşünmüştük kahverengi akıntılar var.. acaba adet olacağım diye mi bilmiyorum. belki adet öncesi belirtileri yaşıyoruz ya o da öyle bir akıntı mı diye umutlanıyorum ya da korkuyorum da.. umutlanıyorum hamile olabilirim korkuyorum yine düşük olursa diye.

yarın gideceğim dr hem tsh ıma bakılacak hem de gebelik testine.. aslında 3 ünde adet görmem lazım.. bakalım..

Allahim hayirli dogum nasip etsin guzelim belkide yavrunu kucagina almissin dir

Son düzenleme:
kan verdim.yarın belli olacak dedi. her zaman sabah verilince kanı öğleden sonra çıkıyordu. laboratuvar değişmiş..neyse ben öğleden sonra dr umu bir arayım.. çıkınca pc sine düşüyor..

negatif hamile değilmişim.. zaten kırmızılarda geliyor. bir pıhtı gibi birşey geldi duş alırken..
size inşallah olumlu sonuçlar.. bir dahaki aya da olur mu olmaz mı bilmiyorum

negatif hamile değilmişim.. zaten kırmızılarda geliyor. bir pıhtı gibi birşey geldi duş alırken..
size inşallah olumlu sonuçlar.. bir dahaki aya da olur mu olmaz mı bilmiyorum

Üzülme canim bir dahaki aya insallah ve fazla kafanada takma canim . Bende adet olmayi bekliyorum ondan sonra ovulasyon testleri alicam ve öyle calismalara basliycam bakalim hepimiz icin hayirlisi olsun...

arkadaşlar günaydın.. bu konuda yeniyim.. daha yazılanların hepsini okumadım.. bebişini kaybedip tekrar bebeği olanlar, bebek bekleyenler varmış allah herkese hayırlı, sağlıklı bebişler nasip etsin inşallah..
benim geçen hafta 9 haftalık bebişimin kalbi durdu karnımda ve sonrasında kürtaj oldum.. size sormak istediğim bundan sonrası, şimdi ne yapcam ben.. hangi testleri yaptırmam gerek.. bir daha hamile kalmaya korkuyorum birazcık.. zaten doktorum 3 ay bekleyin dedi ama ben bu süre zarfında tedaviye yönelik bir şeyler yapmak istiyorum.. ne yapcam ben şimdi?..

merhaba hukukcu, bende 2 kez düşük yaptım ilkinde düşük riski olacağı için herhangi bir test yapmadılar 2 düşüğümden sonra genetik testi vücuta bağışıklık testi şeker testi gibi çesitli testler yapıldı ankara gazi hastanesinde yaptırdım hepsini en önemlisi genetik testi ve benim kan pırtılaşması çıktı sende tam teşekkürlü bir hastaneye gidip bu testlerini ve genetik testi özellikle iste kan pırtılaşma sorunun varsa önceden önlemini al ve birdaha bu üzüntüyü yaşama arkadaşım tez zamanda evlatlarımızı kucağımıza almayı nasip etsin ALLAHIM...

çok teşekkür ederim canım.. sana da geçmiş olsun.. bazı testlerin 3. düşükten sonra yapılabileceği falan yazıyor sana böyle bir zorluk çıkardılar mı acaba?..

çok teşekkür ederim canım.. sana da geçmiş olsun.. bazı testlerin 3. düşükten sonra yapılabileceği falan yazıyor sana böyle bir zorluk çıkardılar mı acaba?..

hayır canım zorluk çıkarmadılar ikinci düşüğümden sonra direk doktor kendisi dedi bu testleri yapmamız lazım diye ankarada etlik zübeyde hanımdaki doktorum istedi ama ben 2 kez orda düşük olayı yaşadığım için orda yaptırmk istemedim ve gazi hastanesinde yaptırdm ordaki doktorumda bu testlri hemen istedi ve ona göre bi gidişat izlicez dedi sen gttiğn zaman ben bunları yaptırmak istyrm de bence 2 gebeliğinden önce yaptır hepsini şansa bırakma ilk gebelik kayıpla sonuçlanabilir diyolar hemen ama bence sen yaptır zaten senin ısrarınla hemen bu testleri istiyecektir emin ol :)

Ben de 4 ay önce 8 haftalık bebeğimi kalbinin durması sonucu kaybettim. Zor bir süreçti elbette hepiniz biliyorsunuz zaten. Bu ay korunmayı bıraktık, endileşeliyim yine de. İlk denememizde hamile kalmıştım bu sefer de inşallah hamileyimdir ama işte ya aynısını yaşarsam diye de korkuyorum. Rabbim uzun ömürler nasip etsin yavrularımıza.. Kimsenin de kucağını boş bırakmasın, çok zor.

canımmmm çok geçmiş olsun yeni öğrendim Allah sabır versin ve tez zamanda inşallah yine hamile kalırsın bende yine bu ay hasta oldum

Bende 2008 yılında 6 aylık bebeğimi kaybettim .Sonra yeniden hamile kaldım onu da 3 aylık kaybettim .Arada 4 yıl gebe kalamadım .4 yılın başında yeniden gebe kaldım amma yine kaybettim 2013 mayısda.Çok üzgünüm arkadaşlar.Şimdi yine gebe kalamıyorum doktorum aşılama dedi .Kismetse bu ay yaptıracakmışım,bakalım ne olucak .Allah bir daha bana ve hiç kimseye bebeyini kaybetmeyi göstermesin.Hakkaten çok kötü bir şey

5haftalik bebegimi rahimdeki kanama nedeniyle dusuk baslamasi sonucu kurtajla aldilar
Kalp atisini duyacaktik bu cumartesi
Kismet olmadi
Kurtajdan sonra 3 ay beklemek gerekiyormus
Sonra denemelere basliycaz yasim 32
Keske daha gencken daha cok cocuk yapsaydim
İnsanin basina dusuk olayi gelince tekrar ayni seyi yasarsam korkusu geliyor
Hangi testleri yaptirmaliyim sizce
3,5 yasinda bir oglum var, dusuk olan 2. Hamileligimdi

canim ilk defa düsük yapmissin doktorun ne diyoki kesin ilk düsük de bütün doktorlar normal diyolar ancak iki tane yasadiktan sonra arastirma yapiyolar ben iki tane yasadim biri 10. haftasinda digesi 18. haftadaydi bebekde ve bende arastirma yaptilar bisey cikmadi sadece düsük oranda kan pihtilasmasi bunun icin bir dahaki hamileligimde kan sulandirici kullancakmisim yani su karindan yapilan ignelerden sen de doktorunla konus ona göre gereken testleri yaptir bence gecmis olsun canim

kizlar bende bisey sorcaktim yan komsum hamile ve sabahlari asiri midesi bulaniyomus safran cikariyomus hep garibim herkesden bir umut bekliyo acaba safran kusmaya ne iyi gelir bilen varmi aranizda ?

Mrhba arkadaslar bende 2 bucuk ay once bebegin kalbinin durmasi ve gelisimin gerilemesi sebebiyle 7 haftalik bebegimi kaybettim ilk dusuk oldugu icin hem ozel hastane haemde devlet hast arastirma yapmadi sadece folikasite devam et dedi. Ben subat ayinda tekrar hamilelik dusunuyorum kan pihtilasmasi sebebiyke verilen coraspin haptan kullanmaya basladim. Coraspini gebelikte hic zarari olmayan bir ilac hatta faydasi oldugunu ogrendim. Sizin coraspin vvedusuk ile ilgili bir bilginiz var mi. Bu arada kurtajdan sonra iki dr agittim ikiside hamile kal oyle gel diyerek kan pihtilasmasi testi veya genetik test yaptiramadim. Esimde benim bu konuya taktigimi dusunuyor hamile kalana kadar bir daha dr ada gidemeyecegim sizce coraspin kullanmamda bir sakinca var midir

Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım sayılır ama üye olmadan önce de takip ediyordum. Buradan çok şey öğrendim, kimi zaman kendimi teselli ettim, kimi zaman da bazı şeylere kesin karar verip bir yargıya vardım. 2013 şubatta evlendim ve 2013 kasım sonu aralık başı gibi hamile kaldım. Bana yumurta rezervimin düşük olduğunu ve sağ tüpümün kapalı, sol taraftaki tüpümünde kapalı gibi birşey olduğunu bu yüzden de normal şekilde hamile kalamayacağımı söylediler. Tüp bebek önerdiler. Ben tüp bebek tedavisine başlayacaktım ki, parayı yatırmaya bir gün kala testte pozitif çıktı, yani hamileydim. Dünyalar benim oldu tabiki... 7 aralıkta idrar testlerinde pozitifti. İki gün sonra kanamam gelmeye başlayınca hastaneye koşturduk. Hastanede belki hormon seviyesi yüksek çıkmıştır, bu yüzden pozitif çıkıyordur dediler. İlk haftalarda aldı tabi bizi bir telaş. Bir iki gün sonra bir jinekoloğa göründüm ve karından tedavi ederek, bir iki de kan testinden sonra hamile olduğumu söyledi ama çok küçükmüş daha, sağlıklı mı, değil mi bilemeyiz, herhangibir şey söyleyemeyiz dediler. Yine beklemeye başladık. Belki her hafta vajinal ultrasonografiyle bebeğime baktılar ama hala birşey demiyorlardı. Bende bir ayı geçkin bir süreden sonra başka bir jinekoloğa gittim ve oradakilerde bebeğin gelişmediğini, kalbinin durduğunu söylediler. Beni ertesi gün bir hastaneye yolladılar, orada da gelişmiş ultrasonografi aracıyla baktılar. Doktor bebekte herhangi bir problem göremediğini ama bunun üzerine kalbinin atmadığını bu durumu anlayamadığını söyledi. Son çare bir hafta sonra tekrar inceleyelim dediler. Ama hastaneye gittiğim günden beri de ilk önce çok küçük lekelenmeler şeklinde başlayan kanamalar, şimdi ise resmen regl seviyesine ulaştı. Gün be gün kanamanın şiddeti fazlalaştı. Doktorla irtibata geçtim ve yaklaşık dört beş gündür beni oyalıyorlar, hastaneye göndermediler. Sürekli ağrın olursa haber ver diyorlar. Ara ara adet sancısı gibi hafif ağrılar oluyor. Bundan iki saat öncesinde de oldukça büyük ciğer gibi bir parça geldi. İnceledim bebeğe benzetemedim tabi ama, normal bir pıhtı gibi de değil. Çok büyük. Böyle birşey başından geçen var mı? Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Sizce düşük mü yapıyorum? ve düşen bebek miydi acaba?

Gecmisolsun arkadasim. Bende 2 bucuk ay o ce kurtaj olmak zorunda kaldim 7 haftalikti kalbi 1 gun atti ve durdu gelisim gerilemis dediler bende hamileligimi ogrendikten 10 gun sonra kanama once hafifi hafif sonra adet kanamasi gibi ama sancisiz oldu gelisim geriledigi icin kanamayi durdurmak icin herhangi bir ikacta vermediler. 15 gun kanamanin ardindan bebek dusmedi ve kurtaj okdum. 1 gece hastanede yattim benim gibi 5 yada 6 haftalik bebek dusuren bayanlar vardi sancidan kivraniyorlardi onlardanda tuvalette et parsasi gibi beyazimsi bir sey dusmus dr lar bebegin kesesi oldugunu soylemisler gebelik haftasi kucuk oldugu icin zaten dusen parca bebek seklinde olmuyor oval yada yuvarlagimsi olurmus. Insallah bebegin dusmemistir ama herseye hazirla kendini canim cok zor bir aci ben kalp atisini duyduktan onra kaybettim melegimi suan kendimi toparladim 3 aylik korunma surem bittikten sonra tekrar hamile kalmak icin calisacagim. Sen herseyin Allah tan geldigini unutma sabret canim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…