• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

bu doktorlar beni deli ediyor ya,deneme tahtasımıyız biz,1.düşüğü dikkate almıyorlar,dikkate alıp araştırmak için 2.düşüğümüzümü bekliyorlar,benim gittiğim doktorlarda pek araştırmak istemediler ama ben kendim zorla birsürü test yaptırdım ama yetersiz tabii,rahim filmi çektirip tıpta araşttırtsam içim daha çok rahatlıycaktı,Allaha emenet artık...
ayrıca canım korunma süresi demişsin,benim doktorum bana 3 ay vermişti ama benim bebeğim 16.haftasını bitirmişti,büyüktü yani,ama rahmin toparlanması için 3 ay iyi bir süre canım.

bende reglim bitsin doktoruma gidip düşük nedenini araştıracağım.
kan pıhtılaşması ile ilgili testler varmış onu yaptıracağım.
smear testi,rahim filmi isteyeceğim.
bana doktorum korunma vermedi.rahmimin temiz olduğunu söyledi.
zaten önceki gibi kazıma ile kürtaj yapmıyorlarmış.,vakum gibi birşeyle alıyorlarmış.
rahim zedelenmiyormuş.
inş. Rabb'im en hayırlı ve en kısa zamanda sağlıklı bebişlerimiizin sesini duymamızı nasip eder.

seni çok iyi anlıyorum canım,bende bebeğimi 16 haftalıkken hiç sebepsiz kaybettim,ultrasonlar,kontroller,ikili testler herşey normaldi,taaakiii düşükten 1 gün önce kanamam başlayana kadar,acilde ultrasonda bile bebek sağlıklıydı,sabah taburcu olup eve döndüm ve akşam aşırı karın ve bel sancısıyla(kısacası doğum sancısı)tekrar acile gittik,doktoru beklerken suyum arkasındanda kan boşaldı ve tabii kürtaj,en acısıda ney biliyormusun canım o oda doğumhaneydi ve yeni bir bebek doğmuş tartıdaydı ve o bebeğin yanında düşük yaptım,o an kafamdan neler geçtiğini anlatmama gerek varmı....
ben ayıldıktan sonra hemşireler bebeği görmek istermisin dediler,senin anlattıklarını yaşamamak için,aklımdan o sahne hiç gitmez diye bebeğimi görmek istemedim ama annemlere aldırtıp babaannemin mezarının yanına gömdürttüm,aradan 9 ay geçti,hala bebişimin yanına gidecek cesareti bulamadım kendimde,ama yağmur yağdıkça içime bir taş çöküyor sanki,o kadar ağırki yutkunamıyorum bazen,ağlıyorum ağlıyorum ağlıyorum...
bir daha hamile kalırsam kontrollere gittiğimde asla ultrasona bakmıycam karar verdim,kalp sesini dışarıya verirken kulaklarımı tıkıycam,çünkü bebişimin kollarının çırpınışı hiç aklımdan çıkmıyor,bir kuş gibi çırpınıyordu,eğer 2.kezde kaybedersem bu kadar çok acı çekmek istemiyorum.
şimdi hala hamile değilim canım ama heray ümitleniyorum ama 2.sefer aynı şeyleri yaşamaktanda çok korkuyorum,bu yüzden seni çok iyi anlıyorum ve biliyorumki hepimiz aynı duyguları yaşıyoruz.
ah canım be,kusura bakmayın çok uzun yazdım,belkide gereksiz ama içimi boşaltmaya dertleşmeye ne çok ihtiyacım varmış....

Allah sabır versin.
düşündükçe içim parçalanıyor.
ewe geldim.ertersi gün kürtaj olacağım.ama içimde hala bir umut.
bebeğimin ult. kağıdı yatakodamın aynasında asılı.
kıyafetlerimi hazırlıyordum.bir ağrı bir sancı dayanılmaz.
suyum gelmiş.ben altıma kaçırdım zannettim.
neyse arkasından bir sancı daha....
minnacıcık bir et parçası.korktum.
bir ağrı bir sancı daha.... ve küçücük kolları bacakları ve simsiyah inci gibi gözleri belli olan bebeğim.:14::14::14::14::14::14::14::14::14::14::14:
o anda dünyalar başıma yıkılmıştı.çünkü kürtaj olacağımı bilsem bile bir umudum vardı.
altım bebeğimi peçeteye koydum.bir bacağı yoktu.demek ki bacağı kopmuştu.
hemen eşimi aradım.o arada kanamam şiddetlendi tabii ağrılarımda....
eltime bebeğimin ult.görüntüsünü,tahlillerimi,gebelik takip formumu verdim.at çöpe dedim.
Allah ım sen kimseye yaşatma.sesini duymasamda,karnımda oynamasada kalp atış seslerini duymuştum.
kayınvalidem o et parçası çocuk değil dedi.eşime çöpe atmasını söyledi.inci gözlü bebeğim.annenin kucağı yerine çöp tenekesine mi gidecektin!
eşim atmamış.katlamış peçeteyi.bana söyledi kürtaj sonrası.baktım ki bebeğim kağıda yapışmış kalmış.
ay Allah ım sen kimseyi evlat acısıyla sınama.sesini duymasamda,koklayamasam da o benim karnımda canlıydı.çok zor.Rabb'im bir daha aynı acıyı yaşatmasın.tüm isteyenleri de sağlıklı evlatlarla müjdelesin.

ben 22 kasımda bebeğimin kalp atışlarını duymuştum 7+1 dik o gün bebeğim alındığı gün yani 10 aralık günü de 10+0 olacaktık ama olamadık :59: kısmet değilmiş bebeğim 9+2 olduğumuz gün kalbi durmuş ölmüş yani :43: ben 5 gün sonra akşam gelen azcık bir leke ile anladım hemen ertesi sabah doktor baktı ve bayıltılarak kürtaja alındım benim operasyonum bayılmam ile ayılmam arasındaki süre 40 dk idi:59: 1 hafta raporlu olarak evde dinlendim bu süre zarfında hiç kanamam olmadı desem yeridir sadece 2 günlük ped kadar kanamam oldu dah asonra akıntımın rengi turuncumsuydu. hiç ağrım filan da olmadı. dün kontrole gittim rahim temizlenmiş 30 gün içinde adetini göreceksin sonra gel bana muayene edeyim dedi. yaklaşık 2 ay korunun dedi ama özellikle şimdi ilk adeti görene kadar kesin korunun dedi.:59:

ben 22 kasımda bebeğimin kalp atışlarını duymuştum 7+1 dik o gün bebeğim alındığı gün yani 10 aralık günü de 10+0 olacaktık ama olamadık :59: kısmet değilmiş bebeğim 9+2 olduğumuz gün kalbi durmuş ölmüş yani :43: ben 5 gün sonra akşam gelen azcık bir leke ile anladım hemen ertesi sabah doktor baktı ve bayıltılarak kürtaja alındım benim operasyonum bayılmam ile ayılmam arasındaki süre 40 dk idi:59: 1 hafta raporlu olarak evde dinlendim bu süre zarfında hiç kanamam olmadı desem yeridir sadece 2 günlük ped kadar kanamam oldu dah asonra akıntımın rengi turuncumsuydu. hiç ağrım filan da olmadı. dün kontrole gittim rahim temizlenmiş 30 gün içinde adetini göreceksin sonra gel bana muayene edeyim dedi. yaklaşık 2 ay korunun dedi ama özellikle şimdi ilk adeti görene kadar kesin korunun dedi.:59:
canım büyük geçmiş olsun bende 6 haftalık hamileyim
benimde geçen perşembe kanamam doktoru aradım gelmen lazım dedi gittim rahimde bir şey yok kese
yerinde hatta bebeğin kalp atışları var dedi iğne verdi eve geldikten sonra kanamam azaldı şimdi kahve rengi lekeler var perşembe kontrole gidicem fakat ümitsizim neden bilmiyorum

benimde geçen perşembe kanamam doktoru aradım gelmen lazım dedi gittim rahimde bir şey yok kese
yerinde hatta bebeğin kalp atışları var dedi iğne verdi eve geldikten sonra kanamam azaldı şimdi kahve rengi lekeler var perşembe kontrole gidicem fakat ümitsizim neden bilmiyorum

bu topiği okumamaya çalış moralini yüksek tut ben hamileliğimi öğrendiğimde bu topiğe hiç girip bakmadım moralim bozulur diye sen de öyle yap okuma kötü hikayeleri iyi düşün hep 9 ay boyunca hamileliği kanamalı geçen yakınlarım tanıdıklarım var. Stres yapıp moralini bozma doktor kontrolünü bekle hakkında hayırlısı olsun inşallah:59:

bu topiği okumamaya çalış moralini yüksek tut ben hamileliğimi öğrendiğimde bu topiğe hiç girip bakmadım moralim bozulur diye sen de öyle yap okuma kötü hikayeleri iyi düşün hep 9 ay boyunca hamileliği kanamalı geçen yakınlarım tanıdıklarım var. Stres yapıp moralini bozma doktor kontrolünü bekle hakkında hayırlısı olsun inşallah:59:

inşallah bitanem ben 12 yıldır uğraşıyorum 1 defa tüp bebek 2 defa aşılama 1 dış gebelik 2 defa bebek oluşmadan düşük buda böyle olursa yıkılıcam moralin için saol en azından şu anda kanamam yok çok şükür ama genede korkuyorum

canım benim aynısını bende yaşamıştım,doktorun verdiği büyük ihtimalle progestan iğnesidir,evet o çok iyi geliyor ve kanamayı durduruyor ama sen sakın fazla hareket etme,eğilip kalkma,hep uzanmaya çalış,korkma bişey olmaz inşaallah ama bak dediğimi dinle bol bol yatakta dinlen ev işi falan yapma.birde aklımdayken doktorunla bir ara konuş,12. yada 13.hafta gibi rahmini ölçsün belki rahmin kısa falanda olabilir dikiş atarlar,önlemini alırsın,çünkü tam kesin olmasada ben büyük ihtimalle rahimağzı yetmezliğinden düşük yaptım,sen çok dikkatli ol ve çokta korkma,sevgiler...

bir haftadır buraya uğrayamamıştım...
aramıza yeni arkadaşlar gelmiş hepsine hogeldiniz diyorum...
çok çok geçmiş olsun rabbim bir daha bu acıyı yaşatmasın...

inşallah bitanem ben 12 yıldır uğraşıyorum 1 defa tüp bebek 2 defa aşılama 1 dış gebelik 2 defa bebek oluşmadan düşük buda böyle olursa yıkılıcam moralin için saol en azından şu anda kanamam yok çok şükür ama genede korkuyorum
gözün aydın olsun arkadaşım...
rabbim tamamına erdirsin...
sende bu yollarda çok emek vermişsin rabbim yüzünü güldürsün inş...

seninde daha önce kayıpların olmuş canım peki pıhtılaşma testi falan yaptırdınız mı?

morelini yüksek tut ve devamlı yatıp istirahat et...
kanama da yatmak çok önemli inş kanman kesilir ve sağlıklı bir şekilde devam edersin...

kızlar bende bu ay hamile oldugumu ögrendim ama sevincimi yaşayamadan düşük yaptım:14::14:doktorum iki üc ay korunun dedi kanamam hala devam ediyor gercekten cok zormuş rabbim kımsenin başına vermesin...inş bundan sonra hayırlısıyla saglıklı bebişlerimizi kucaklarımıza almayı nasip eder rabbim:14::14::14:

kızlar bende bu ay hamile oldugumu ögrendim ama sevincimi yaşayamadan düşük yaptım:14::14:doktorum iki üc ay korunun dedi kanamam hala devam ediyor gercekten cok zormuş rabbim kımsenin başına vermesin...inş bundan sonra hayırlısıyla saglıklı bebişlerimizi kucaklarımıza almayı nasip eder rabbim:14::14::14:

canım kürtaj oldun mu?
benim dr.um düşük de yapsan içerisinin temizlenmesi gerek dedi.
perşembe gübü kürtaj oldum kanamam yok.

çok geçmiş olsun arkadaşım...
rabbim bir daha yaşatmasın...

canım kürtaj oldun mu?

ben 3 tane erken düşükte kürtaj olmadım...
6-7 haftalıklardı...
her düşükte kürtaj şart değil...
benim ilk düşüğümde (6 haftalık) dr kürtaj edelim dedi ama ben istemedim...
zaten dr a düşükten 1 gün sonra gitmiştim ve bayada kanamam olmuş azalmıştı...
10 gün sonra yani kanamam bittikten sonra muayeneye gitim ve herşey yolundaydı...
yanlış anlama senin için demiyorum....
ama günahları boynuna çoğu dr kürtajı sadece para için yapıyor...
kürtaj gereken düşüklerde tabiki var ama insanın güveneceği dr bulması çok zor...

Son düzenleme:
yazdılanları okudukça içim cızlıyor bir kadınının anne olmayı beklerken canının en çok yandıgı kimsenin anlayamadıgı andır yavrusunu kaybetmek evlenmeden önce hiç düşünmemiştim bebeklerimi kaybedecegimi bebegini kaybedenleri şimdi daha iyi anlıyorum onun acısını özlemini hasretini kaybeden anlıyor bunu bir kez daha anladım bugun 4 ay oldu ilk bebegimi kaybedeli eşime dedim bugun 4 ay oldu ikincisi ile geçen ayın 15 inde kaybettim öylece yüzüme baktı bir teselli bir parça sevgi hissetirmedi bana sanki sadece benim bebegim gitti beklerdimki kalkıp sarılsın üzülme desin insan bekliyorrr bunu anladıgınızı biliyorum bebeklerimi kaybettiğimde herkes ne üzülüyosun gene olur demesi yokmu bende biliyorum tekrar olacak ya kaybedilenler hayatımdan gidenler anlamıyor kimse mutlu anlarımda yanımda olanım çok bu kötü günlerimde kimseler yok tamam kimse bana acısın istemiyorum yada vah vah desin insan biraz teselli istiyor aglayacak omuz istiyor 3 ayda 2 bebek kaybetmek kolay degil kafayı yemiyorsam bu sevdiklerimin satesinde değil bu site sayesinde yoksa ben hayata çok çabuk küsenlerdenim ALLAHIM KİMSEYE AYNI ACIYI VE DAHA KÖTÜSÜNÜ YAŞATMASIN....

senin 5 defa düşük mü oldu canım.ben de geçen ay kimyasal gebelik geçirmiştim.en son beta değerim 2 ye düşmüştü.doktor bir daha kan testi yaptırmadı.ama benim arasıra kasık ağrılarım oluyor ve ben çok korkuyorum ne bileyim bazen parça filan mı kalıyormuş harhalde benim gibi olan var mı aranızda
evet canım 5 kez kaybettim bebeklerimi..13,20,9,5,8 hafta olmak üzere...dördüncü benimde kimyasaldı ve kimyasaldan 3 ay sonra hamile kaldım yine ve boş gebelik oldu..
kasık ağrılarında üşüttüğün zaman cok olur sakın aklına kötü birşey getirme korkmada elbet birgün olucak bebişin...parca kalma konusuna gelincede benimkisi 5 hafta olduğu için dr. kürtaja gerek yok dedi ve kanamayla düştü zaten parca filan kalmış olsaydı tekrardan ham,le kalamazdım..

16 aralıkta da ben oldum işte...

çook acı çok kötü... ama ne yapalım.. hayat devam ediyor.
önümüzde ki maçlara bakıcaz artık. böyle olması bizim elimizde değildi.. böyle olmasını da istemezdik...
en azından hamile kalabiliyoruz. ilahi takdir ne zaman uygun görürse o zamn artık...
haklısın canım hayat devam ediyor..allahım bize eşlerimize sağlık versin inanıyorumki olucak..
bana dr. korunmana gerek yok dedi ama ben korunucam dün ilk defa ilişki oldu prezervatif yoktu eşimde korunmadı korunmadık ama heralde kürtajdan hemen sonra hamile kalmam...

canım allahım birdaha yaştmasın cok cok gecmiş olsun ne yapalım rabbim bunu hayırlı görmüş bize..benimde operasyondan sonra lekenme şeklinde 1 hafta sürdü sonrada senin dediğin gibi turuncu ve sarıya döndü sonrada gecti gecen salı kontrole gittim dr. herşeyin normal olduğunu söyledi bende ne kadar süre korunalım diye sordum ve gerek yok devam edin dedi..eşimde artık normal yolla değil tüp bebek istiyo dün ilk defa beraberlik oldu korunmasız umarım hamile kalmam..
hayatım cok gecmişler olsun inş. birdaha yaşamassın böyle birşey..herkeze dr. iki üç korun demiş benim dr. gerek yok dedi anlamıyorum bende bu işi...
yazdılanları okudukça içim cızlıyor bir kadınının anne olmayı beklerken canının en çok yandıgı kimsenin anlayamadıgı andır yavrusunu kaybetmek evlenmeden önce hiç düşünmemiştim bebeklerimi kaybedecegimi bebegini kaybedenleri şimdi daha iyi anlıyorum onun acısını özlemini hasretini kaybeden anlıyor bunu bir kez daha anladım bugun 4 ay oldu ilk bebegimi kaybedeli eşime dedim bugun 4 ay oldu ikincisi ile geçen ayın 15 inde kaybettim öylece yüzüme baktı bir teselli bir parça sevgi hissetirmedi bana sanki sadece benim bebegim gitti beklerdimki kalkıp sarılsın üzülme desin insan bekliyorrr bunu anladıgınızı biliyorum bebeklerimi kaybettiğimde herkes ne üzülüyosun gene olur demesi yokmu bende biliyorum tekrar olacak ya kaybedilenler hayatımdan gidenler anlamıyor kimse mutlu anlarımda yanımda olanım çok bu kötü günlerimde kimseler yok tamam kimse bana acısın istemiyorum yada vah vah desin insan biraz teselli istiyor aglayacak omuz istiyor 3 ayda 2 bebek kaybetmek kolay degil kafayı yemiyorsam bu sevdiklerimin satesinde değil bu site sayesinde yoksa ben hayata çok çabuk küsenlerdenim ALLAHIM KİMSEYE AYNI ACIYI VE DAHA KÖTÜSÜNÜ YAŞATMASIN....

canımcım allahım sabırlar dayanma gücü versin hepimizin yaşadıkları hiç kolay şeyler değil...bizi anca bziler gibi olanlar anlar yani başkasının anlamsınıdı beklemiyoruzz onlar için demesi kolay daha gecnsiniz olur demekki zamanı varmış demekki hayırlı değilmiş...bizde biliyoruz bunları ama bunlar içimdeki acıyı bastırmadıktan sonra ne anlamı vardıki bu sözlerin...
aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn

canım benim,kader arkadaşım,melek annesi......öncelikle unutmaki birgün bizde anne olacağız ve bebeklerimizi emzirip uyutacağız ama dediğin gibi ya kaybettiğimiz bebeklerimiz,insan unutamıyor,acısı yüreğimizden çıkmıyor,bunu yaşamayan insanlar maalesef bizi anlamıyor,güya teselli ediyorlar yine olur diye.peki ya karnımızda taşıdığımız bebeklerimiz,nasıl unutulur.bana diyorlarki sonuçta doğmamıştı,et parçasıydı o diyorlar,bunu nasıl derler,nasıl et parçası olabilir,nihayetinde kalbi atıyordu karnımda.aklıma gelince çok ağlıyorum,derler ya boğazımda birşeyler düğümleniyor diye,işte aynen öyle ama eşim abartma artık diye kızıyor bana,ne garip,dediğin gibi sanki sadece benim bebeğimdi,annelik duygusunu yaşamak gerçekten bambaşka birşey,kimse bizi anlayamaz.Rabbim kimseye yaşatmasın

Son düzenleme:
canım kürtaj oldun mu?
canım öncelikle cok gecmiş olsun rabbim bir daha yaşatmasın bebeklerimizin acılarını...
ben hamile kaldıgımda az az kanamam oldu bebek tutunsun diye ilac verdi doktor onu kullandım ama malasef bebegimi düşürdüm sonra doktorum bana ilacı bırak dedi tam olarak düşürememişim ilac kullandıgım icin sonra ilacı bıraktım ertesi gün kanama ve muthiş bir sancıyla doktoruma gittim o sırada doktorum icimi temizledi tabi ondan sonra rahat ettim ama hala kanamam devam ediyo...doktorum rahim temiz dedi ama hala kanamam devam ediyo on onbeş gün sürermiş belli degil yani ne kadar sürecegi canım...

ben 3 tane erken düşükte kürtaj olmadım...
6-7 haftalıklardı...
her düşükte kürtaj şart değil...
benim ilk düşüğümde (6 haftalık) dr kürtaj edelim dedi ama ben istemedim...
zaten dr a düşükten 1 gün sonra gitmiştim ve bayada kanamam olmuş azalmıştı...
10 gün sonra yani kanamam bittikten sonra muayeneye gitim ve herşey yolundaydı...
yanlış anlama senin için demiyorum....
ama günahları boynuna çoğu dr kürtajı sadece para için yapıyor...
kürtaj gereken düşüklerde tabiki var ama insanın güveneceği dr bulması çok zor...

cok teşekkür ederim canım... amin...
canım cok gecmiş olsun...cok haklısın yaşamayan anlamıyo bende bebegimi kaybetmeden önce bu kadar cok üzülecegimi bilmiyodum ama melegimi kaybettigimden beri aglıyorum...banada diyorlar daha cok kücüktü kalbı bile atmıyodu ama olsun o benim bebgimdi yaşasaydı kalbıde atcaktı dogurup kucagıma alıp o güzel kokusunu koklıycaktım ama olmadı malasef...ama kimse anlamıyor... iyiki boyle bir topik var kimslere söyleyemedigim şeyleri burda anlatabiliyorum icimi dokuyorum buraya rahatlıyorum...bizlerde hayırlısıyla saglıklı bebeklerimizi kucaklarımıza alcaz inş hayırlısıyla:emir_bebek:
evet canım 5 kez kaybettim bebeklerimi..13,20,9,5,8 hafta olmak üzere...dördüncü benimde kimyasaldı ve kimyasaldan 3 ay sonra hamile kaldım yine ve boş gebelik oldu..
kasık ağrılarında üşüttüğün zaman cok olur sakın aklına kötü birşey getirme korkmada elbet birgün olucak bebişin...parca kalma konusuna gelincede benimkisi 5 hafta olduğu için dr. kürtaja gerek yok dedi ve kanamayla düştü zaten parca filan kalmış olsaydı tekrardan ham,le kalamazdım..

haklısın canım hayat devam ediyor..allahım bize eşlerimize sağlık versin inanıyorumki olucak..
bana dr. korunmana gerek yok dedi ama ben korunucam dün ilk defa ilişki oldu prezervatif yoktu eşimde korunmadı korunmadık ama heralde kürtajdan hemen sonra hamile kalmam...

canım allahım birdaha yaştmasın cok cok gecmiş olsun ne yapalım rabbim bunu hayırlı görmüş bize..benimde operasyondan sonra lekenme şeklinde 1 hafta sürdü sonrada senin dediğin gibi turuncu ve sarıya döndü sonrada gecti gecen salı kontrole gittim dr. herşeyin normal olduğunu söyledi bende ne kadar süre korunalım diye sordum ve gerek yok devam edin dedi..eşimde artık normal yolla değil tüp bebek istiyo dün ilk defa beraberlik oldu korunmasız umarım hamile kalmam..

hayatım cok gecmişler olsun inş. birdaha yaşamassın böyle birşey..herkeze dr. iki üç korun demiş benim dr. gerek yok dedi anlamıyorum bende bu işi...

canımcım allahım sabırlar dayanma gücü versin hepimizin yaşadıkları hiç kolay şeyler değil...bizi anca bziler gibi olanlar anlar yani başkasının anlamsınıdı beklemiyoruzz onlar için demesi kolay daha gecnsiniz olur demekki zamanı varmış demekki hayırlı değilmiş...bizde biliyoruz bunları ama bunlar içimdeki acıyı bastırmadıktan sonra ne anlamı vardıki bu sözlerin...
aminnnnnnnnnnnnnnnnnnn

cok teşekkür edrim canım...doktorum korun dedi cünkü rahmin kendini toparlaması lazımmış ama bazı kişilere korun demiyomuş doktorlar aslında benimde kafam karıştı korunup korunmamakta ...rabbim hepimize hayırlı zamanda saglıklı bir bebiş versin ...canım bu arada sanada cok gecmiş olsun ya inan cok üzüldüm allah sabır versin inş hamile kalıp bu sefer hayırlısıyla saglıklı alırsın bebişini kucagına...

evet bizleri ancak yaşayanlar anlar...
birde gerçekten sevenler biraz...
gerisi hep hikaye...
inanın evden dışarı çıkmak istemiyorum...
çıkacağımda birisi bana geçmiş olsun diyecek diye korkuyorum...
istemiyorum demesinler...
geçmiş olsun üzülme yine olur demekten başka birşey bilmiyorlar...
benimde en sinir olduğum laf yine olur lafı...
sanki bir eşyayı kaybetmişsinde boşver yenisini alırsın der gibi...

allah (cc) yardımcımı zolsun...

canım benim,kader arkadaşım,melek annesi......öncelikle unutmaki birgün bizde anne olacağız ve bebeklerimizi emzirip uyutacağız ama dediğin gibi ya kaybettiğimiz bebeklerimiz,insan unutamıyor,acısı yüreğimizden çıkmıyor,bunu yaşamayan insanlar maalesef bizi anlamıyor,güya teselli ediyorlar yine olur diye.peki ya karnımızda taşıdığımız bebeklerimiz,nasıl unutulur.bana diyorlarki sonuçta doğmamıştı,et parçasıydı o diyorlar,bunu nasıl derler,nasıl et parçası olabilir,nihayetinde kalbi atıyordu karnımda.aklıma gelince çok ağlıyorum,derler ya boğazımda birşeyler düğümleniyor diye,işte aynen öyle ama eşim abartma artık diye kızıyor bana,ne garip,dediğin gibi sanki sadece benim bebeğimdi,annelik duygusunu yaşamak gerçekten bambaşka birşey,kimse bizi anlayamaz.Rabbim kimseye yaşatmasın
et paçası demek ne demenk yaaaa banada demişlerdi utanmasam hakaret edecektim ama içinde kalp taşıyanlar anlar ne diyeyim

evet bizleri ancak yaşayanlar anlar...
birde gerçekten sevenler biraz...
gerisi hep hikaye...
inanın evden dışarı çıkmak istemiyorum...
çıkacağımda birisi bana geçmiş olsun diyecek diye korkuyorum...
istemiyorum demesinler...
geçmiş olsun üzülme yine olur demekten başka birşey bilmiyorlar...
benimde en sinir olduğum laf yine olur lafı...
sanki bir eşyayı kaybetmişsinde boşver yenisini alırsın der gibi...

allah (cc) yardımcımı zolsun...

ALLAH HERKESE MELEGİNE KAVUŞTURSUN....:49::49:

cok teşekkür edrim canım...doktorum korun dedi cünkü rahmin kendini toparlaması lazımmış ama bazı kişilere korun demiyomuş doktorlar aslında benimde kafam karıştı korunup korunmamakta ...rabbim hepimize hayırlı zamanda saglıklı bir bebiş versin ...canım bu arada sanada cok gecmiş olsun ya inan cok üzüldüm allah sabır versin inş hamile kalıp bu sefer hayırlısıyla saglıklı alırsın bebişini kucagına...

valla aslında bende krounmak istemiyorum ama eşim normal yolla istemiyo artık tüpe gidelimdiyor..gerci gecen akşam ilk beraberlik oldu korumadık bir yanım olsun istiyo bir yanımda ya birdaha aynısı olyrsa diye korkuyorum bakalım nasip artık..
cok sağol canım allah razı olsunn aminnn aminnn inş. hepimiz sağlıklı kucaklayalım bebişlerimizi...

valla aslında bende krounmak istemiyorum ama eşim normal yolla istemiyo artık tüpe gidelimdiyor..gerci gecen akşam ilk beraberlik oldu korumadık bir yanım olsun istiyo bir yanımda ya birdaha aynısı olyrsa diye korkuyorum bakalım nasip artık..
cok sağol canım allah razı olsunn aminnn aminnn inş. hepimiz sağlıklı kucaklayalım bebişlerimizi...

umarım en kısa zamanda bebegini alırsın kucagına

Son düzenleme:
Biliyor musunuz, şu anda hamile ya da yeni bebeği olmuş birini gördüğümde içim sızlıyor. Düşünsenize bizler de bebek beklerken o heyecan ve mutlulukla bebeğini kaybeden, bebeği olmayan, hatta hayatının anlamını, eşini bile bulamamış ne çok insanın kalbini kırdık, incittik bilmeden kimbilir. Nazara çok inanırım. Sosyal paylaşım sitelerinden birindeki hesabımda bile paylaştım ben mutluluğumu, bir arkadaşım cevap yazdı ben geçen hafta bebeğimi kaybettim diye. Kimse yüreğinde kötülük barındırmaz ama göz değiyor işte. Ben şimdi bebek bekleyen arkadaşıma gidemiyorum, nazarım değer, kötü olurum diye. Büyükler diyor ya herkese duyurmayın diye, doğru diyorlar. Hem düşük vs. durumlar olunca toparlaması güç oluyor, herkes bilince daha zor oluyor içinden çıkması, hem de o heyecanla çok insanın dikkatini çekiyoruz. Allah verir de bir daha olursa 3 ay en yakınlarıma bile söylemek istemiyorm, tabi çenemi tutabilirsem :)

Son düzenleme:
Biliyor musunuz, şu anda hamile ya da yeni bebeği olmuş birini gördüğümde içim sızlıyor. Düşünsenize bizler de bebek beklerken o heyecan ve mutlulukla bebeğini kaybeden, bebeği olmayan, hatta hayatının anlamını, eşini bile bulamamış ne çok insanın kalbini kırdık, incittik bilmeden kimbilir. Nazara çok inanırım. Sosyal paylaşım sitelerinden birindeki hesabımda bile paylaştım ben mutluluğumu, bir arkadaşım cevap yazdı ben geçen hafta bebeğimi kaybettim diye. Kimse yüreğinde kötülük barındırmaz ama göz değiyor işte. Ben şimdi bebek bekleyen arkadaşıma gidemiyorum, nazarım değer, kötü olurum diye. Büyükler diyor ya herkese duyurmayın diye, doğru diyorlar. Hem düşük vs. durumlar olunca toparlaması güç oluyor, herkes bilince daha zor oluyor içinden çıkması, hem de o heyecanla çok insanın dikkatini çekiyoruz. Allah verir de bir daha olursa 3 ay en yakınlarıma bile söylemek istemiyorm, tabi çenemi tutabilirsem :)

bende senin gibi düşünüyorum canım,birdaha hamile kalırsam eşim ve kandi annem hariç hiç kimseye söylemek istemiyorum,taaakiiii karnım şişip belli oluncaya kadar.

Back
X