• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

mrb senemo bende senden 1 hafta sonra düşük yaptım maalesef.doktor bi problem yok dedi kan tahlillerinden sonra.ama 6 ay korun dedi başka doktoramı gitsem acaba

Bence git tatlım. Bak bana doktorumun örnek gösterdiği araştırma bu.

"Bir düşük sonrası başka bir gebeliği denemeden önce çiftlerin ne kadar beklemesi gerektiği konusu bugüne kadar her zaman tartışma konusu olmuştur. Bazı uzmanlar, bir sonraki hamileliği bir süre için ertelemeyi uygun bulurlar. Gebelikler arası sürenin uzamasının, perinatal dönemdeki sonuçlara olumlu yansıdığını düşünürler. Dünya Sağlık Örgütü’nün bazı uzmanları kadınların yeni gebelik için bir dahaki denemeden önce en az 6 ay beklemelerini tavsiye etmekte… Bazıları da 18 aya kadar varan ertelemeler önermekte…

İskoçya’da Aberdeen’deki Aberdeen Üniversitesi’nden Eleanor R. Love ve arkadaşları düşük sonrası yeniden hamile kalmak üzerine bir araştırma gerçekleştirdiler. Bu çalışmanın amacı, ilk kaydedilmiş gebelikteki düşükten sonraki hamilelik arasındaki en uygun süreyi bulmaktı. İskoçya Hastanelerinde1981 ile 2000 yılları arasında ilk kaydedilmiş gebeliklerinde düşük yapmış ve daha sonra gebe kalmış toplam 30 937 kadın, ikinci gebelikleri boyunca takip edildiler. Ana çalışmanın sonuçları, ikinci gebelikteki düşük, canlı doğum, sonlandırma, ölü doğum iken ikinci sonlanım noktaları, ikinci hamilelikteki sezaryen oranları ve erken doğum, düşük doğum ağırlıklı bebek, preeklampsi idi.

Çalışmada yer alan uzmanlar “Düşük sonrasındaki ilk 6 ayda hamile kalan kadınlar, bu hamileliklerinde en iyi üreme fonksiyonu sonuçlarına ve en düşük komplikasyon oranlarına
Sahip oldukları sonucuna vardılar.

Çalışmanın uzmanları “Araştırmamız, düşük sonrası kadınların yeni gebeliklerini ertelemelerinin gereksiz olduğunu göstermiştir. Dünya Sağlık Örgütünün en son kılavuzlarının gözden geçirilmeye ihtiyacı vardır. Bizim sonuçlarımız da dikkate alınarak, düşük sonrası hemen hamile kalmak isteyen kadınların cesaretleri kırılmamalıdır.” dediler."

dediğin gibi yapıcam geliba senemo.senin kaç haftalıktı düştüğünde.kaç günde bitti kanaman beni tam 1 hafta oldu bitti gibi bugün

Benim 7 haftalıktı SATa göre ama geç döllenmeden dolayı 6 haftalık aslında. Ağrı sızı olmadan adet görür gibi düşürdüm. Kürtaj olmadım. 5 gün kanamam oldu. 2 gün de kahverengi akıntı geldi. Doktorun izni ve özellikle tavsiyesi ile 12. günde cinsel ilişki gerçekleşti, ağrı sızı olacak mı diye. Olmadı. Sanki hiç hamile kalmamışım, rüya görmüşüm :( Şimdi de bir kez adet görmeyi bekliyorum. Yumurtlama belirtileri var şu anda. Yakında adet olurum inşallah.

benm çok ağrım oldu acil gittik doktora düşeceğini söyledi.düşünce gelirsin dedi eve geldikten sonra o kadar çok ağrım oldu ki düşecekse düşsün artık dedim.giderim bitince kanamam doktora.sağol senemocum umarım yakında ii haberlerini alırız

benm çok ağrım oldu acil gittik doktora düşeceğini söyledi.düşünce gelirsin dedi eve geldikten sonra o kadar çok ağrım oldu ki düşecekse düşsün artık dedim.giderim bitince kanamam doktora.sağol senemocum umarım yakında ii haberlerini alırız
Sağol canım inşallah hepimiz iyi haberler paylaşırız burada.

merhaba arkadaşlar,

yazdıklarınız benim için çok faydalı oldu. hepinize tşk ederim.

bende geçen hafta düşük yaptım :( 6 haftalıktı düştüğünde. iş yerindeyken kanamam başladı hemen izin alıp doktora gittim,kesesinin göründüğünü tedbir için yazdığı iğneyi yaptırmamı ve evde dinlenmemi söyledi. bir hafta yerimden hiç kalkmadan yattım ama malesef tutunmadı. kendiliğinden düştü doktor müdahaleye gerek yok dedi. o anda şaşkınlıktan hiç bişey sormak gelmedi aklımıza.
ama şimdi kafama takılan sorular var : tekrar ne zaman ilişkiye girilebilir, şu an için bir tehlike oluşturur mu? korunmamız gerekir mi yoksa oluruna mı bırakmalıyız?
bir de gebelikten 1 ay önce folik asite başlamıştım, doktorum artık bırakabileceğimi gereğinin olmadığını söylemişti ? çoğu yerde de kullanılması gerektiğini okudum.
anlayacağınız takıldım kaldım ben, ne yapsam bilemiyorum :59:

merhaba arkadaşlar,

bende geçen hafta düşük yaptım :( 6 haftalıktı düştüğünde. iş yerindeyken kanamam başladı hemen izin alıp doktora gittim,kesesinin göründüğünü tedbir için yazdığı iğneyi yaptırmamı ve evde dinlenmemi söyledi. bir hafta yerimden hiç kalkmadan yattım ama malesef tutunmadı. kendiliğinden düştü doktor müdahaleye gerek yok dedi. o anda şaşkınlıktan hiç bişey sormak gelmedi aklımıza.
ama şimdi kafama takılan sorular var : tekrar ne zaman ilişkiye girilebilir, şu an için bir tehlike oluşturur mu? korunmamız gerekir mi yoksa oluruna mı bırakmalıyız?
bir de gebelikten 1 ay önce folik asite başlamıştım, doktorum artık bırakabileceğimi gereğinin olmadığını söylemişti ? çoğu yerde de kullanılması gerektiğini okudum.

kanaman 1 hafta boyunca sürdü mü? yani o kanama ile mi düştü kese? eğer artık kanaman durduysa ilişkiye girmende bence sakınca yok çünkü kürtaj gibi bir müdahale ile alınmamış bebeğin. korunma konusuna gelince onu bilemeyeceğim doktorun özellikle korunun demediyse korunmana gerek yoktur. çünkü gebeliğin çok ileri değilmiş ve de müdahale ile alınmamış. için rahat etmediyse doktora sor yine de:26:

merhaba arkadaşlar,

Canım kanamam bittikten birkaç gün sonra eşimle ilişkiye girdim. Korunmuyorum da, oluruna bıraktım. Benim de az sürmüştü kanamam. Değerlerim de normal olunca korunma gereği duymadım. Bu konuda pek çok görüş var. En yaygın olanı bir kez adt gördükten sonra korunmayı bırakmak yönünde. Ben oluruna bırakıyorum ama sen içine sineni yap. Ayrıca folik asidin de gebelikten önceki 3 ay ve ilk 3 ayında alınması gerektiğini biliyorum ve şimdi kullanıyorum. Zaten normalde de kandınların kullanması gereken birşey. Hamileyken günde 3 tane içiyordum, şimdi 1 tane içiyorum. Onu iç bence, zararı olmaz.

Son düzenleme:
Canım kanamam bittikten birkaç gün sonra eşimle ilişkiye girdim. Korunmuyorum da, oluruna bıraktım. Benim de az sürmüştü kanamam. Değerlerim de normal olunca korunma gereği duymadım. Bu konuda pek çok görüş var. En yaygın olanı bir kez adt gördükten sonra korunmayı bırakmak yönünde. Ben oluruna bırakıyorum ama sen içine sineni yap. Ayrıca folik asidin de gebelikten önceki 3 ay ve ilk 3 ayında alınması gerektiğini biliyorum ve şimdi kullanıyorum. Zaten normalde de kandınların kullanması gereken birşey. Hamileyken günde 3 tane içiyordum, şimdi 1 tane içiyorum. Onu iç bence, zararı olmaz.

bende ıkı kez bu acıyı yasadım,ılk bebegım 11 haftalıkdı karnımda oöldü,ıkıncı bebegım 6 haftalıkdı ben dusurdugumde,kendım evde dusurdum kanamam vardı yogun bı sekılde,fakat kalan parca ılacla dusmeyınce tekrar kurtaj olmak durumunda kaldım ve eylul ayından berı korunuyoruz,ama benım bıldıgım kadarıyla yanı doktorumun yonlendırmesıyle ılıskıye 15 gun gırmek zaten yasaktı,yanı sonrasında kontrol oluyosun kı ıcerde bırıkmıs kan pıhtı gıbı bırseyler olmaması ıcın cunku bır sonrakı gebelıge rahımın temızlenmıs olması gerekır,o yuzden hemen ılıskıye gırmek ssakıncalı demıstı doktorumuz,ılk 3 ay ben korundum ama artık subata kadar esım koruncak,ve bu meyanda ben ocakdan ıtıbaren folıkasıt kullanmaya baslıcam ama gunde bır tane sen neden 3 tane ıcıyodun acıkcası anlamadım? ayrıca tekrarlayan dusuklerınız yada kayıplarınız varsa 2 veya daha fazla testler uygulanıyo,kan,rahım ıcı testler falan yanı dusugunuz bır tane bıle olsa bence bu testlerı yaptırın kı bır daha acı yasamayın bence ...

bende ıkı kez bu acıyı yasadım,ılk bebegım 11 haftalıkdı karnımda oöldü,ıkıncı bebegım 6 haftalıkdı ben dusurdugumde,kendım evde dusurdum kanamam vardı yogun bı sekılde,fakat kalan parca ılacla dusmeyınce tekrar kurtaj olmak durumunda kaldım ve eylul ayından berı korunuyoruz,ama benım bıldıgım kadarıyla yanı doktorumun yonlendırmesıyle ılıskıye 15 gun gırmek zaten yasaktı,yanı sonrasında kontrol oluyosun kı ıcerde bırıkmıs kan pıhtı gıbı bırseyler olmaması ıcın cunku bır sonrakı gebelıge rahımın temızlenmıs olması gerekır,o yuzden hemen ılıskıye gırmek ssakıncalı demıstı doktorumuz,ılk 3 ay ben korundum ama artık subata kadar esım koruncak,ve bu meyanda ben ocakdan ıtıbaren folıkasıt kullanmaya baslıcam ama gunde bır tane sen neden 3 tane ıcıyodun acıkcası anlamadım? ayrıca tekrarlayan dusuklerınız yada kayıplarınız varsa 2 veya daha fazla testler uygulanıyo,kan,rahım ıcı testler falan yanı dusugunuz bır tane bıle olsa bence bu testlerı yaptırın kı bır daha acı yasamayın bence ...

Hamilelik döneminde doktorum günde 3 tane folicplus verdi. Kasım hamileleri topiğindeki diğer kızların da öyleydi. Doktorum bana ilişkiyi sadece 10 gün yasakladı. Ben kendiliğinden düşürdüm. 2 gün sonra USG ile bakıldı, içeride parça kalmamıştı. Doktor kürtaj için alttan muayene de etti ama gerek yok, tertemiz dedi. Zaten kanamam da birkaç gün içinde tamamen bitti. 2 gün önce tekrar muayeneye gittiğimde ise rahim tamamen eski haline dönmüş, hormonların da normale dönmüş dedi doktor. O yüzden şimdiki doktorum beklemenize gerek yok dedi. E kan testinde de tüm değerlerim normal çıkınca, benim kararıma kaldı biraz. Çevreme bakıyorum, aylarca bekleyip tekrar düşüren de var, hiç beklemeden hamile kalıp sağlıklı doğum yapan da. O yüzden oluruna bırakıyorum.Bu arada benim tekrarlayan düşük yok. İlk hamileliğimdi. O yüzden doktorum ekstra incelemelere girmeden kan testlerimi yaptı sadece. Toxo,Listeria,Brucella yapıldı, değerlere bakıldı.Onlar da temiz çıktı. Olacağı varsa yine zaten olur. Doktorum şimdilik daha fazlasına gerek yok diyorsa ben de yaptırmam. Çok kafaya takmanın anlamı yok bence.

folicplus tan günde 3 tane içiliyor ama forbiol içiliyorsa sadece bir tane yeterli...

çünkü forbiol sadece folik asit içeriyor ve 5 mg

folic plusun içeriyide aynen şöyle:
1 film tablette aktif maddeler; Folik Asit : 0.174 mg Kalsiyum : 666.670 mg Vitamin D3 : 1.200 mg

yani 3 tableti bile bir tane forbioldaki folik asit kadar etmiyor....

ahsenelkasas öncelikle çok geçmiş olsun...
ilişki 10 gün sonra falan olabilir....
ama çocuk için en az bir adet zamanı geçse iyi olur...
eğer hemen hamilelik planlıyorsanız folik asitide başlayabilirsin...

merhaba arkadaşlar, öncelikle hepinize geçmiş olsun Rabbim sabırlar versin.aynı acıları yaşayan biri olarak bende aranıza katılmak istedim .Bende iki defa düşük yaşadım ilk bebeğiminin 12 haftalıkken kalbi durdu, ikinci bebeğimin ise 8 haftalıkken sekiz martta kalbi durdu, çok kötü günler geçirdim , tekrar hamile kalmak istiyorum ama bir yandanda korkuyorum Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

merhaba arkadaşlar, öncelikle hepinize geçmiş olsun Rabbim sabırlar versin.aynı acıları yaşayan biri olarak bende aranıza katılmak istedim .Bende iki defa düşük yaşadım ilk bebeğiminin 12 haftalıkken kalbi durdu, ikinci bebeğimin ise 8 haftalıkken sekiz martta kalbi durdu, çok kötü günler geçirdim , tekrar hamile kalmak istiyorum ama bir yandanda korkuyorum Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

geçmiş olsun arkadaşım....
peki düşüklerden sonra test falan yaptırdın mı?
kalp atışı durduğu için kan pıhtılaşma olasığı yüksek...
bu testleri yaptırmadan bence hamilelik denemeyin....

geçmiş olsun arkadaşım....
peki düşüklerden sonra test falan yaptırdın mı?
kalp atışı durduğu için kan pıhtılaşma olasığı yüksek...
bu testleri yaptırmadan bence hamilelik denemeyin....

Yaptırdım canım ,pıhtılaşma, kromozom, tiroid, rahim filmi ve bir çok test yapıldı ama hiçbirşey çıkmadı sonuçlar temiz çıktı,doktorum önlem amaçlı bu sefer aspirin kullan dedi, ne yapacağımı bu yüzden şaşırdım artık ,hamile kalmaya bunun için korkuyorum tekrar aynı şeyleri yaşarım diye.Rabbim büyük inşallah bir daha yaşatmaz, şimdilik umudumu aspirine bağladım inşallah işe yarar.

Yaptırdım canım ,pıhtılaşma, kromozom, tiroid, rahim filmi ve bir çok test yapıldı ama hiçbirşey çıkmadı sonuçlar temiz çıktı,doktorum önlem amaçlı bu sefer aspirin kullan dedi, ne yapacağımı bu yüzden şaşırdım artık ,hamile kalmaya bunun için korkuyorum tekrar aynı şeyleri yaşarım diye.Rabbim büyük inşallah bir daha yaşatmaz, şimdilik umudumu aspirine bağladım inşallah işe yarar.

Tatlım eğer test sonuçların temiz çıktıysa genelde doktorlar birden fazla düşük olsa bile kötü tesadüf olarak görüyorlar. O yüzden tekrar olmayabilir. Sen içini ferah tut. Bir de sebebi belli olmayan düşükleri dış etkilere de bağlayabiliyorlar ; iyi yıkanmamış sebze-meyveler, hormonlu gıdalar, cep telefonları, mikrodalga fırınlar, kablosuz internet ağı vs. Ben o yüzden bir daha hamile kalabilirsem dışarıda yemek yememeye, sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmeye, radyasyon yayan aletleri fazla kullanmamaya dikkat edicem. Son yıllarda artan ve sebebi bulunmayan düşüklerin daha başka açıklaması olamaz gibi geliyor. Bir de pozitif ol. Düşük, aklımızın bir köşesinde sadece kötü bir ihtimal olarak kalsın.

Tatlım eğer test sonuçların temiz çıktıysa genelde doktorlar birden fazla düşük olsa bile kötü tesadüf olarak görüyorlar. O yüzden tekrar olmayabilir. Sen içini ferah tut. Bir de sebebi belli olmayan düşükleri dış etkilere de bağlayabiliyorlar ; iyi yıkanmamış sebze-meyveler, hormonlu gıdalar, cep telefonları, mikrodalga fırınlar, kablosuz internet ağı vs. Ben o yüzden bir daha hamile kalabilirsem dışarıda yemek yememeye, sebze ve meyveleri mevsiminde tüketmeye, radyasyon yayan aletleri fazla kullanmamaya dikkat edicem. Son yıllarda artan ve sebebi bulunmayan düşüklerin daha başka açıklaması olamaz gibi geliyor. Bir de pozitif ol. Düşük, aklımızın bir köşesinde sadece kötü bir ihtimal olarak kalsın.

canım dediğin gibi doktorumda öyle söyledi ''bu kötü bir tesadüf her zaman öyle olucak diye birşey yok'' dedi ama işte aklımdan çıkaramıyorum.söylediğin güzel sözler için teşekkür ederim canım bana moral oldu, bencede dış etkenlerinde etkisi olabilir, çünkü şu anda hormonsuz hiçbir gıda yok, cep telefonu, internet devamlı kullanıyoruz, bende bu hususları dikkate alıcam.Allahım hepimize bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.

Back
X