• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

ayın 25inde adet olcaktım ama hala olmadım, hep gecikiyor zaten kendimi hamile sanmaktan, bu 3.ayımız, inşallah bu ay birşey vardır ama kararlıyım bu ay 15gün geçmeden doktora gitmicem, dayanabilirsem tabi:) zaten evde test yaptım negatif, umutlanmaya gerek yok gibi:(

cnm sıkmayın canınızı bende hamile kalmıştım 2 ağustos 2011'de düşük yaptım ,hiç korunmama ma ragmen aylarca hamile kalamadım , 2012 nisan başı test yaptım negatif çıktı herzaman ki gibi (zaten adetim hep düzensizdi) bütün bunlara ragmen eşim bi gün otururken sen hamilesin dedi çok canım sıkıldı mümkün değil dedim ,nisanın 17 sinde 2.test yaptım pozitif çıktı şok geçirdim resmen doktora gittim 1 aylık hamile olduğumu ögrendim ve inanırmısın tam kendimi bırakmıştım artık kafama takıp düşünmediğim zaman hamile kaldım aslında onca ay sitresten hamile kalamamışım şuan da 10 uncu haftamdayım rabbim sağlıklı bir şekilde kucagıma almayıda nasip eder inşallah o yüzden lütfen sıkmayın canınızı rabbim isteyen herkese nasip etsin çok düşünmeyin pisikolojik olarak vücut etkileniyo ve olmuyo biraz oluruna bırakın her seyi allah hepimizin yardımcısı olsun.

canımın parcasını kaybettim umudumu hayallerimi kaybettim nasıl da güldürmüştün babanla yüzümüzü meleğim uçtun... canım çok yanıyo içim acıyo ben nasıl düzeleceğim nasıllllllllllllllllllllllll belki de hiç düzelemeyeceğim........

ben 7 haftalik hamileyim,3 gundur az-az kanamam oluuyor,onceleri karnim agriyordu,simdi agrimiyor,boyle kanama gecirib amma dusuk yapmayan varmi?:(

cnm korkma benim arkadaşım 4 aya kadar hep kanaması oldu doktorunu değiştirdi dr. bi ilaç vermiş geçmiş şuanda 6.ayında çok iyi maşallah allahın izniyle bişey olmaz korkma.

bende 4 hafta 2-3 günlük hamileydim,beta hcg 685 çıkmıştı,dr ilk kontrolde göremedi 3-4 gün bekledik sonra alttan baktı ve keseyi gördü.düşük tehlikesini sordum kanama yapacak bişi görünmüyo dedi yaşın genç dedi(27 yaşındayım buarada) ama bunları söyledikten 4 gün sonra kanamam geldi adetle attım çok şükür çok dayanılmaz sancım olmadı hafif sancıyla ilk gün düştü ama adet 8 gün sürdü tabi,normalde 7 sürerdi zaten...bu arada tiroid bezlerim az çalışıyormuş TSH yüksekti tahlilde ilaca başlamıştık,böbreklerimde taş olduğundan aşırı su tüketip günde 3 defa yarım çay brd.zeytinyağı ve 1 limon suyu içiyordum.sebebi elbetteki Allah'tan veren de o alan da...bugün kontrolde temizlenmiş olduğumu söyledi dr.ve tahlil verdik akşamüzeri çıkıcak onu bekliyorum...acaba bir daha ne zamana gebelik sağlıklı olur dr.a sorucam zatende tecrübelerinizden de yararlanmak istiyorum...Forumlarda kimisi 3 ay diyor korunmalıymış kimisi adetle attın normal kanama gibi olmuş devam edebilirsin diyen var,kimisi ilk adetini gör sonra dene diyen var,bakalım bu dr.ne dicek...dr.umu değiştirdim bu arada...tecrübelerinizi bekliyorum inşAllah

bende 4 hafta 2-3 günlük hamileydim,beta hcg 685 çıkmıştı,dr ilk kontrolde göremedi 3-4 gün bekledik sonra alttan baktı ve keseyi gördü.düşük tehlikesini sordum kanama yapacak bişi görünmüyo dedi yaşın genç dedi(27 yaşındayım buarada) ama bunları söyledikten 4 gün sonra kanamam geldi adetle attım çok şükür çok dayanılmaz sancım olmadı hafif sancıyla ilk gün düştü ama adet 8 gün sürdü tabi,normalde 7 sürerdi zaten...bu arada tiroid bezlerim az çalışıyormuş TSH yüksekti tahlilde ilaca başlamıştık,böbreklerimde taş olduğundan aşırı su tüketip günde 3 defa yarım çay brd.zeytinyağı ve 1 limon suyu içiyordum.sebebi elbetteki Allah'tan veren de o alan da...bugün kontrolde temizlenmiş olduğumu söyledi dr.ve tahlil verdik akşamüzeri çıkıcak onu bekliyorum...acaba bir daha ne zamana gebelik sağlıklı olur dr.a sorucam zatende tecrübelerinizden de yararlanmak istiyorum...Forumlarda kimisi 3 ay diyor korunmalıymış kimisi adetle attın normal kanama gibi olmuş devam edebilirsin diyen var,kimisi ilk adetini gör sonra dene diyen var,bakalım bu dr.ne dicek...dr.umu değiştirdim bu arada...tecrübelerinizi bekliyorum inşAllah

cnm bnmkide 4+5 ti. dun gece parcayi gordum. bende simdi beklesem mi beklemesem mi karar veremiyorum

merhaba arkadaşlar. öncelikle düşük yapan arkadaşlara çok geçmiş olsun. önceleri kaldırması ağır bir olay bu düşük. yalnız saplanıp da kalmamakta, kendini suçlamadan atlatmakta ve bir sonraki gebelik için birönceki gebelikte yapılan hataları yapmamaya çalışmakta yarar vardır. be 13 mayısta anneler gününde kaybetim bebeğimi. daha kalp atışını duyalı 4 gün olmuştu. önce kahverengi renkte az kanamam olmuştu ve telaşlanıp doktoragitmiştim. ilk o zaman gördük kalbinin attığını. büyük bir mucize olduğunu düşünmüştük eşimle. küçücük ve kalbi var dedik. ancak doktor kanama herzaman düşük tehditi olarak önemsenmelidir dikkat et dedi ve progestan ilaç verdi. ancak 4 gün sonra kanamam bu defa adet kanı gibi taze kırmı kan şeklinde gelmeye başladı ve doktor düşecek müdehale etmeyelim 6 haftadaydı ve kendiliğinden düşmesini bekleyelşim dedi. kese henüz bozulmamşı ve az da olsa kalp atışı vardı. ve akşamına ağrım şiddetlendi ben hala düşmez umudyla ağrı kesici içmedim. dayanılmaz ağrılar devam edince hastaneye gittik ve kese bozulmuştu. yatırdılar ve 3 saat sonra kürtaja aldılar. beni yaralayan mincik te olsa o benim canımdan bir parçaydı ve ona ait parçaların bir çoğunu kürtaj öncesi hastanenin tuvaletinde düşürdüm. bu çoık ağırdı ancak saplanıp kalmamak lazımdı. ve öyle yaptım. bu bir travma arkadaşlar ve bunun bizim geleceğimize zarar vermemek için kendimizi toparlamak için etrafımızdaki yakınlarımızın desteğini kabul etmek ve gerekirse herşeyin yolunda olacağına dair kendimizi kandırmamız gerekir. bu bizimle alakalı değil. ben birçokl kadının bu kötü deneyimi yaşadığını düşük sonrası tesellilerde anladım. 2 gün önce ilk adetimi gördüm ve kararsızxım acaba beklesem mi yoksa hemen hamile kalmaya çalışsam mı SİZCE.....

merhaba arkadaşlar. öncelikle düşük yapan arkadaşlara çok geçmiş olsun. önceleri kaldırması ağır bir olay bu düşük. yalnız saplanıp da kalmamakta, kendini suçlamadan atlatmakta ve bir sonraki gebelik için birönceki gebelikte yapılan hataları yapmamaya çalışmakta yarar vardır. be 13 mayısta anneler gününde kaybetim bebeğimi. daha kalp atışını duyalı 4 gün olmuştu. önce kahverengi renkte az kanamam olmuştu ve telaşlanıp doktoragitmiştim. ilk o zaman gördük kalbinin attığını. büyük bir mucize olduğunu düşünmüştük eşimle. küçücük ve kalbi var dedik. ancak doktor kanama herzaman düşük tehditi olarak önemsenmelidir dikkat et dedi ve progestan ilaç verdi. ancak 4 gün sonra kanamam bu defa adet kanı gibi taze kırmı kan şeklinde gelmeye başladı ve doktor düşecek müdehale etmeyelim 6 haftadaydı ve kendiliğinden düşmesini bekleyelşim dedi. kese henüz bozulmamşı ve az da olsa kalp atışı vardı. ve akşamına ağrım şiddetlendi ben hala düşmez umudyla ağrı kesici içmedim. dayanılmaz ağrılar devam edince hastaneye gittik ve kese bozulmuştu. yatırdılar ve 3 saat sonra kürtaja aldılar. beni yaralayan mincik te olsa o benim canımdan bir parçaydı ve ona ait parçaların bir çoğunu kürtaj öncesi hastanenin tuvaletinde düşürdüm. bu çoık ağırdı ancak saplanıp kalmamak lazımdı. ve öyle yaptım. bu bir travma arkadaşlar ve bunun bizim geleceğimize zarar vermemek için kendimizi toparlamak için etrafımızdaki yakınlarımızın desteğini kabul etmek ve gerekirse herşeyin yolunda olacağına dair kendimizi kandırmamız gerekir. bu bizimle alakalı değil. ben birçokl kadının bu kötü deneyimi yaşadığını düşük sonrası tesellilerde anladım. 2 gün önce ilk adetimi gördüm ve kararsızxım acaba beklesem mi yoksa hemen hamile kalmaya çalışsam mı SİZCE.....

ben de bebegimin kalbi durdugu icin bu sabah kurtaj olmak zorunda kaldim
doktorum bana 2 adet donemi beklememi onerdi ben oyle yapmayi dusunuyorum.
vucudumuz ne olursa olsun kisa donemde baya degisiklik gordu.
once beta hcg artti artti kurtajdan sonra da dusup tekrar normal adet duzenine gecme sureci var.
o arada kanamaya bagli olarak demir miktarinda da azalma olabiliyormus
ben 2 ay bekleyip bu arada multivitamin destegi almayi planliyorum
senin kararin ama en az 1 ay bekle derim

ben de bebegimin kalbi durdugu icin bu sabah kurtaj olmak zorunda kaldim
doktorum bana 2 adet donemi beklememi onerdi ben oyle yapmayi dusunuyorum.
vucudumuz ne olursa olsun kisa donemde baya degisiklik gordu.
once beta hcg artti artti kurtajdan sonra da dusup tekrar normal adet duzenine gecme sureci var.
o arada kanamaya bagli olarak demir miktarinda da azalma olabiliyormus
ben 2 ay bekleyip bu arada multivitamin destegi almayi planliyorum
senin kararin ama en az 1 ay bekle derim

Merhaba;
Geçen hafta pazartesi günü bebeğimin kalp atışı durdu ve salı günü kürtaj oldum. Öncesinde kanamalarım vardı hep. 6 haftalıktı bebeğim. dün tekrar kontrole gittim doktora. Kanamalarımı sordu, bi şikayetim olup olmadığını sordu. Muayene falan etmedi ama, gerek yok dedi. Beklememiz gerekirmi diye sordum gerek yok dedi, 1.5 ay sonra adet olursun dedi. Gebe kalınca gel, asprine başlicaz dedi. Ben beklemek istiyorum açıkçası, bu psikolojiden kurtulduktan sonra tekrar düşünmek istiyorum ama bilemiyorumda. Sizler ne düşünüyorsunuz? Zorlandığınız şeyler oluyormu? Ben bazen ağlamak istiyorum durduk yere. Çok küçüktü ama hayaller kurmaya başlamıştım. Bilemiyorum işte. Derdimi paylaşmak istedim.

bende 5 haftalık hamıleydım 2, çocuguma ama malesef 1 hazıranda dusuk yaptım kurtaja gerek kalmadı ama kanımda halaa hamılelık cıkıyor sanırım bu cuma yaptıracagım testte sıfıra duser artık adetlerıme gore karar verıcem ama yınede 2 ay beklemek ıstıyorum...gercekten cok uzucu bır budurum depresyon hapları ıstedım dr dan ilaç kullanıyorum fakat halaa kasıklarımda yanma var :( ınsallah duzelecek hersey rabbıme guvenıyorum.sevgıler

bu akşam doktora gideceğim. artık onunla konuşup karar veririz diye düşünüyorum. belki 1 ay daha beklerim ama uzatmak da istemiyorum....

Merhaba tam tehlikeli zamanı atlatıyorum derken maalesef kanamam oldu.12+3 haftalık hamileyim. Yaklaşık 15 gündür kanamam olduğu için yatıyorum biraz ayağa kalksam hemen kanamam (leke şeklinde ancak kırmızı bazen daha fazla)) oluyor. ayrıca karnımın alt kısmı da adet sancısı gibi ara ara ağrıyor. Bebek sağlıklı çok şükür ama kanamalar yine de korkutuyor. bu şekilde kanaması olup düşük yapan var mı? yardımcı olursanız sevinirim.

çok geçmiş olsun ben de aynısını yaşadım 9 haftalıktı kalbi durmuş kürtaj olmak zorunda kaldım Rabbim kimseye yasatmasın çok istiyordum bu bebeği ama hayırlısı buymus. dr bana 3 ay korunmamı söyledi

Merhaba tam tehlikeli zamanı atlatıyorum derken maalesef kanamam oldu.12+3 haftalık hamileyim. Yaklaşık 15 gündür kanamam olduğu için yatıyorum biraz ayağa kalksam hemen kanamam (leke şeklinde ancak kırmızı bazen daha fazla)) oluyor. ayrıca karnımın alt kısmı da adet sancısı gibi ara ara ağrıyor. Bebek sağlıklı çok şükür ama kanamalar yine de korkutuyor. bu şekilde kanaması olup düşük yapan var mı? yardımcı olursanız sevinirim.

allah tardımcın olsun arkadaşım.bu şekilde kanaması olup da bebeği yaşayanlar da var ama ben 4 kez düşük yaptım ve her seferin lekelenme şeklinde kanamayla başladı düşükler.önce lekenlenme tarzında kanama oluyor sonra açık kırmızıya dönüşüp artıyor.bu arada da kasıklara doğru bıçak saplanırcasına ağrılar sancılar oluyordu.bazılarında 10 gün yatmama rağmen düştü bazılarında hiç yatmadım düştü.tabi allahtan herşey,rabbim hakkımızda hayırlısını versin....

allah tardımcın olsun arkadaşım.bu şekilde kanaması olup da bebeği yaşayanlar da var ama ben 4 kez düşük yaptım ve her seferin lekelenme şeklinde kanamayla başladı düşükler.önce lekenlenme tarzında kanama oluyor sonra açık kırmızıya dönüşüp artıyor.bu arada da kasıklara doğru bıçak saplanırcasına ağrılar sancılar oluyordu.bazılarında 10 gün yatmama rağmen düştü bazılarında hiç yatmadım düştü.tabi allahtan herşey,rabbim hakkımızda hayırlısını versin....

cevabın için teşekkürler. allah hepimizin yardımcısı olsun...

Back
X