Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

slm canım, öyle yapmışlarsa tabiki ayıp etmişler ama daha çok yeni evlisin 4 ayda henüz bebek yapmaya karar vermemiş te olabilirdiniz üstelik bi de düşük yaşadın belki nispet falan değil de hassas olduğundan öyle gibi gelmiştir sana.
inş. en kısa zamanda hayırlısyla kavuşuruz bebişlerimiz

inşallah arkadaşım evet haklısın biraz aceleci davranıyorum galiba,ilk ayımda hamile kaldım düştü:2:sonraki aylar korunma olmamasına rağmen gebelik olmaması beni
üzüyo belkide psikolojik işte sanki tekrar aynısı olupta sonucu üzücü olması.

yok tatlım öyle demek istemedim aslında
yanlış anladın, niye aceleci olasın, senin ve eşinin kararı o kimseyi ilgilendirmez
düşük yaşayan birine birilerinin çıkıp bebeğiyle nispet yapması çok ayıp kaç yıllık evli olursan ol ne farkeder
var böyle cahil insanlar maalesef...

Slm cnlar
Ne var ne yok
InsAllah herkes iyidir
Sali gunu drdaydim
Eski yontemle amaliyat edecekmis
Eski gorme hissim kalmayacak
Dunyayi duz pencerenden izliycem
Allahim dert verip derman aratmasin
Dua edin bana hepinizi seviYorum aklimdasiniz

nerelerdesin kuzum bayadır görünmüyodun
biz iyiyiz çok şükür, inş en kolay şekilde atlatırsın amelyatını
allah şifa versin :54:

evet cnm hamilelik düşünüyom, dr 2 ay korunma verdi korunmadık bile ztn ,bnm özel bi dr um yok gebeliğimde ilk devlete gittik ilaç verdi biri düşük olmaması için
biride folk asit ordan net cvp alamayınca özele gittik düşük olucak dedi testlere baktı yumurtalık vesayre bi problem gözükmedi ilçlarımı sordum kullunayım diye
kullanma dedi sonra evet dediğin gibi araştırıp folik asit kullanımının iyi olduğunu duydum bende kafama göre başladım ondan sana sordum bi dahada dr a gitmedim cnm
cvbın için saol ayrı bi dr umda yok ztn,neyse cnm orda vakit nasıl geçiriyon peki...yani Amerika da

canim o zaman bence en azindan ya sadece folik asit iceren ya da icinde folik asit de bulunan b vitamini kompleksi kullan. cunku gebelik dusunen kadinlar folik asit kullansin hamilelikten once deniyor zaten, b vitamininin fazlasini da idrarla atiyoruz zaten zarari olmaz faydasi olur sana da :) insallah hamile kalinca doktor gerisini yonlendirir zaten. ben gebelik testimde pozitif gorunce normal multivitaminden prenatala gectim,klinige gittigimde de benim prenatali receteli baska bir marka prenatal ile degistirdi doktor. burda tabii vitaminler Turkiye'den daha ucuz,oyle bir avantajimiz da var.

canim Amerika'da hamilelik diye bir topic var bu sitede,oraya da yazmaya basladim :) ama herkes ya hamile ya dogurmus,ondan arada bana moral veriyorlar iste :) iki kisi benim gibi dusukten sonra hamile kalmislar,saglikli gidiyor simdilik nazarlardan uzak.. Amerika'da hayat guzel,biz esimle mutluyuz en azindan,ama zorluklari da var tabii. ailenden ve arkadaslarindan uzak,disari ciktiginda farkli bir dil ve kultur. ama kafa dinliyorum valla,ozellikle kurtajdan 3 gun sonra geldik buraya is basi icin,iyi geldi valla kafa dinliyorum,dinleniyorum.ben evden calisiyorum,cevirmenim. esim de kimya muhendisi,doktora yapiyor burda,zaten onun doktorasi icin geldik, flortumuzun ( :) ) ucuncu yilinda o buraya geldi,ben Turkiye'de kaldim. sonra Turkiye'de nisan yaptik temmuz 2011'de,buraya geldik burda bi basimiza nikahlandik nisan ayi basinda. aralikta da dugun icin Turkiye'ye geldik ve uzucu olayimizi da yasayip,buraya geri geldik.

canim o zaman bence en azindan ya sadece folik asit iceren ya da icinde folik asit de bulunan b vitamini kompleksi kullan. cunku gebelik dusunen kadinlar folik asit kullansin hamilelikten once deniyor zaten, b vitamininin fazlasini da idrarla atiyoruz zaten zarari olmaz faydasi olur sana da :) insallah hamile kalinca doktor gerisini yonlendirir zaten. ben gebelik testimde pozitif gorunce normal multivitaminden prenatala gectim,klinige gittigimde de benim prenatali receteli baska bir marka prenatal ile degistirdi doktor. burda tabii vitaminler Turkiye'den daha ucuz,oyle bir avantajimiz da var.

canim Amerika'da hamilelik diye bir topic var bu sitede,oraya da yazmaya basladim :) ama herkes ya hamile ya dogurmus,ondan arada bana moral veriyorlar iste :) iki kisi benim gibi dusukten sonra hamile kalmislar,saglikli gidiyor simdilik nazarlardan uzak.. Amerika'da hayat guzel,biz esimle mutluyuz en azindan,ama zorluklari da var tabii. ailenden ve arkadaslarindan uzak,disari ciktiginda farkli bir dil ve kultur. ama kafa dinliyorum valla,ozellikle kurtajdan 3 gun sonra geldik buraya is basi icin,iyi geldi valla kafa dinliyorum,dinleniyorum.ben evden calisiyorum,cevirmenim. esim de kimya muhendisi,doktora yapiyor burda,zaten onun doktorasi icin geldik, flortumuzun ( :) ) ucuncu yilinda o buraya geldi,ben Turkiye'de kaldim. sonra Turkiye'de nisan yaptik temmuz 2011'de,buraya geldik burda bi basimiza nikahlandik nisan ayi basinda. aralikta da dugun icin Turkiye'ye geldik ve uzucu olayimizi da yasayip,buraya geri geldik.

anladım cnm bilgin inan çok iyi geldi:)o zmn vitamine devam diyelim düşük olsada umutlanmaya devam diyelim:9:ayrıca ilacımın adı folbiol
mutlu bi evliliğinin olmasına sevindim,:nazar: bence oranın tadını çıkarmalısın,e tabi kültür farkı yaşam tarzı farklı olmalı,tvden gördüğümüz kadarıyla
hepimizin başından geçmiş o üzücü olay,ortak derdimiz olmuş,böylelikle zaman geçircez cnm.....

Kizlar sizlere gunaydinlar

Biraz once kirmizi karti yedim, bu ayda olmadi artik hayirlisi olsun bir gun gelicek bu bebek ama ne zaman acaba :5:

günaydın kızlar! bir sorum var size:

11 ocakta düşük yaptım. (kürtaj olmadım) doktor 6 haftaya kadar adet olursun dedi.bu hesaba göre şubatın 7si gibi en erken adet olmam lazım ama bu sabah çok sancım oldu aynı adet sancısı gibi, 2 saat kadar kıvrandım, midem de bulandı.sonra şimdi azaldı. eskiden her ayın 1inden sonra adet olurdum.vücudum onu mu hatırlıyor acaba? 28 günde bir oluyordum normalde.o hesaba göre bugün adet olmam normal.ama düşük tarihini adet başlangıcı olarak alırsak da erken oluyo. sizce normal mi bu durum?

yrn3, canım Rabbim biliyor en hayırlısını, sabırla bekle, inşaallah şubat başarılı geçer.

gurbetguzeli, canım dualarımız seninle, acil şifalar, sonrasında da inşaallah bebek haberi, ama önce şu ameliyatı bir atlat bakalım.

11 ocakta düşük yaptım. (kürtaj olmadım) doktor 6 haftaya kadar adet olursun dedi.bu hesaba göre şubatın 7si gibi en erken adet olmam lazım ama bu sabah çok sancım oldu aynı adet sancısı gibi, 2 saat kadar kıvrandım, midem de bulandı.sonra şimdi azaldı. eskiden her ayın 1inden sonra adet olurdum.vücudum onu mu hatırlıyor acaba? 28 günde bir oluyordum normalde.o hesaba göre bugün adet olmam normal.ama düşük tarihini adet başlangıcı olarak alırsak da erken oluyo. sizce normal mi bu durum?

ha bir de geldi yine endişeler aklıma yerleşti :(:( mol gebelik olayı aklıma takıldı.ne alakaysa? 1 haftadır kendimi hamile gibi hissediyorum. devamlı kasıklarım, belim ağrıyor. hamile olmama ihtimal yok çünkü. düşükten sonra korunuyorum. mol gebelik kendiliğinden oluşan bişey mi? ihtimal var mı acaba?

ben de bir sürü belirti yaşadım yazdım hatta buraya..az önce regl oldum(çok pıhtılı geldi ) 3 ayım bitti ama düzensizlik ve bu pıhtılı durum bitmedi neden acaba yaaa??? dr.gideceğim tüm testleri kontrolleri yapsın öyle bırakırım korunmayı artık ...:19:

evet normal bi durum düşükten sonra adeti düzeni değişirmiş bzn 2 ay bile düzensiz olurmuş merak etme yakındır adetin.....ayrıca çok geşmiş olsun

bende 30 ocakta düşük yaptımm şuanda kanamam devam ediyo kürtaj olmadım 6 haftalıktı kese yoktu kendiğinden düştü...bunun için bi antibiyotik verdi doktor..başka bişey yapmam gerekyormu yada temizlenmişmi diye kontrole gitmem gerekiyormu??tecrübeli arkadaşlar var bilgi verirseniz sevinirim:44::44::44:doktora ne ben sorabildim o şokla nede o bişey söyledi zaten cımbızla laf çıkıyodu ağzındann:9::9::9:

ben de bir sürü belirti yaşadım yazdım hatta buraya..az önce regl oldum(çok pıhtılı geldi ) 3 ayım bitti ama düzensizlik ve bu pıhtılı durum bitmedi neden acaba yaaa??? dr.gideceğim tüm testleri kontrolleri yapsın öyle bırakırım korunmayı artık ...:19:

kızlar bir de reglim ilk defa çamur gibi geldi ...sanırım burdan okumuştum bu durumuu yaşayanlar vardı bugün ben de farkettim ...

anladım cnm bilgin inan çok iyi geldi:)o zmn vitamine devam diyelim düşük olsada umutlanmaya devam diyelim:9:ayrıca ilacımın adı folbiol
mutlu bi evliliğinin olmasına sevindim,:nazar: bence oranın tadını çıkarmalısın,e tabi kültür farkı yaşam tarzı farklı olmalı,tvden gördüğümüz kadarıyla
hepimizin başından geçmiş o üzücü olay,ortak derdimiz olmuş,böylelikle zaman geçircez cnm.....

vitamine devam,olumlu dusunmeye devam canim :) iyi haberlerini de bekliyoruz insallah. gelismeleri muhakkak yaz, dert ortagiyiz burda. ben de yazacagim bir sey olursa..hala regl olmadim,beklemeye devam ^^ bir daha yasamayacagiz insallah o uzucu seyleri.

bende 30 ocakta düşük yaptımm şuanda kanamam devam ediyo kürtaj olmadım 6 haftalıktı kese yoktu kendiğinden düştü...bunun için bi antibiyotik verdi doktor..başka bişey yapmam gerekyormu yada temizlenmişmi diye kontrole gitmem gerekiyormu??tecrübeli arkadaşlar var bilgi verirseniz sevinirim:44::44::44:doktora ne ben sorabildim o şokla nede o bişey söyledi zaten cımbızla laf çıkıyodu ağzındann:9::9::9:

ben kalbi durmus bebekten dolayi kurtaj oldum(31 aralik). yani dogal dusuk yasamadim. ameliyat sonrasi 1 gun kanamam oldu. 1 hafta antibiyotik kullandim. 3ncu gun gene 1 gunluk kanamam oldu. sonra 13-14-15. gunler kanamam oldu. ilk 15 gundeki kanama normal dedi doktorlar. hatta o sonuncu kanamam baya sancili olmustu,aspirin al dedi doktor.kanaman bittikten sonra da hamilelik istiyorsan istedigin zaman hamile kalabilirsin beklemene gerek yok dediler. ben kontrole gittim ama rahmim toparlanmis mi diye. bence antibiyotigin bittikten sonra kontrole git,doktor seni yonlendirir. gecmis olsun.

canim ben de 31 aralikta kurtaj oldum. kurtajdan 2 hafta sonra cok sancili 3 gun gecirdim,kanamam da oldu. olabiliyor merak etme. dusuk/kurtajdan sonraki 1 ay biraz sIkIntIlI olabiliyor. ben de hala regl olmadi. 4-6 hafta arasi normal,hatta 50 gune kadar uzuyor. gecmis olsun.

vitamine devam,olumlu dusunmeye devam canim :) iyi haberlerini de bekliyoruz insallah. gelismeleri muhakkak yaz, dert ortagiyiz burda. ben de yazacagim bir sey olursa..hala regl olmadim,beklemeye devam ^^ bir daha yasamayacagiz insallah o uzucu seyleri.[/Q

iyi bi hbr olursa eşimden sonra ilk sizlere yazıcam tabi arkadaşım seve seve,e tabi seninde iyi haberlerini bekliyoz cnm,adetine gelince ben kürtaj olmadım cnm düşük oldu keşke faydam olsada yazsam bnm adetlerim düşükten sonra düzenli oldu dr un daha iyi bilir bugun yarın olursun inşallah peki cnm dr un korunma verdimi?

vitamine devam,olumlu dusunmeye devam canim :) iyi haberlerini de bekliyoruz insallah. gelismeleri muhakkak yaz, dert ortagiyiz burda. ben de yazacagim bir sey olursa..hala regl olmadim,beklemeye devam ^^ bir daha yasamayacagiz insallah o uzucu seyleri.[/Q

iyi bi hbr olursa eşimden sonra ilk sizlere yazıcam tabi arkadaşım seve seve,e tabi seninde iyi haberlerini bekliyoz cnm,adetine gelince ben kürtaj olmadım cnm düşük oldu keşke faydam olsada yazsam bnm adetlerim düşükten sonra düzenli oldu dr un daha iyi bilir bugun yarın olursun inşallah peki cnm dr un korunma verdimi?

aynen ben de ilk buraya yazacagim,sozum var :) cok saol.

canim ben Turkiye'de hem kurtajimi yapan doktorla hem annemin doktoruyla gorustum,burda da hamileligim basindan beri 2 kere gitmis oldugum klinigin hemsiresi ve doktoruyla gorustum. hic biri korunma vermedi. kanama bittigi anda iliski baslayabilir,istedigin zaman da hamilelik dusunebilirsin dediler. sanirim gecirdigin olay,bebegin buyuklugu ve rahminin durumuna gore doktorlar karar veriyorlar. benim arkadaslarimdan dusuk yapip regl olmadan hamile kalan da saglikli dogurdu, 6 ay sonra da kalan var o da saglikli bir bebek dogurdu. biraz da sans iste... bu adet meselesi de bunyeye gore degisiyor tabii.

ben kalbi durmus bebekten dolayi kurtaj oldum(31 aralik). yani dogal dusuk yasamadim. ameliyat sonrasi 1 gun kanamam oldu. 1 hafta antibiyotik kullandim. 3ncu gun gene 1 gunluk kanamam oldu. sonra 13-14-15. gunler kanamam oldu. ilk 15 gundeki kanama normal dedi doktorlar. hatta o sonuncu kanamam baya sancili olmustu,aspirin al dedi doktor.kanaman bittikten sonra da hamilelik istiyorsan istedigin zaman hamile kalabilirsin beklemene gerek yok dediler. ben kontrole gittim ama rahmim toparlanmis mi diye. bence antibiyotigin bittikten sonra kontrole git,doktor seni yonlendirir. gecmis olsun.

neslee cim aspirini niçin aldın ben hala adet olmadım bende içsem faydası olurmu artık çıldırıcak gibiyim

neslee cim aspirini niçin aldın ben hala adet olmadım bende içsem faydası olurmu artık çıldırıcak gibiyim

canim ben kurtajdan sonra 13. gunde cok kotu sanci cektim ve koyu kahverengi kanli bir kanamam oldu 3 gunluk,sancim da gecmedi. doktorum da aspirin al ve dinlen dedi. simdi reglim daha sokmedigi icin de ( hala iki yumurtaligimda da igne gibi batma oluyor) 2-3 gunde bir, bir aspirin yutuyorum rahatlatsin diye. baska bir ilac kullaniyorsan onunla beraber kullanmak dogru mu bilemiyorum canim. doktorum bana onerdigi ve beni bildigi icin kullaniyorum vitaminle beraber. agri kesici almak istemedim,gecen hamileligimde hamile kaldigimi anlamadan ilk iki haftasinda grip oluyorum sanip agri kesici kullanmistim :( yanliz aspirin kani sulandirir dikkat. hem reglinin sokmesine yardimci olur ama kanamayi da yogunlastirabilir. doktorum al dedikten sonra almaya basladim ben.

Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı topigi sayfa 616 civari aspirinle ilgili yorumlar var orayi da bir oku istersen.

Back
X