Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

Canim agustosta dusukten sonra adetim eylulde geldi, sonra 3 ay gelmedi, aralikta geldi ve iste bu 3. oluyor :19:Benim adetlerim acaip duzenliydi ve 30 gunden her 44 gune kaydi offff..
Valla ben cabuk hamile kalanlardanim ama artik umidi kaybettim sanki hem psikolojik olarak hemde fiziksel olarak strese sokuyorum kendimi ve olmuyor.
Artik hayirlisi ne zamansa o zaman tutsun.
Sende artik calismalara basla canim ama hemen tutmazsa uzulmek yok ben moralimi hala yuksek tutuyorum bazen diyorum keske soyle hamile oldugumu 3 ay filan bilmesem bi gitsem doktora aa nerdeyse 4 aylik olmussun deseler. Bu ilk 3 ay olayi beni acayip korkutuyor artik :5:
günaydın canım psikolojini bozma herşey güzel olcak
biz biraz sakin olmayı öğrensek aaaah ah sanki ben çok yapabiliyorum da :1:
doktor araştırma bitene kadar korun dedi bana.şimdi pıhtılaşma çıkmazsa kanda kromozom analizi yapılacak.1 ay da öyle böyle geçer.
zaten bu ay yetişemem yumurtaya sanırım
çünkü önümüzdeki hafta yumurtlicam muhtemelen :111:
pıhtılaşma var derse iğneye de çalışmaya da başlarım ama pıhtılaşma yoksa 1 ay daha beklicem
sevindim canım inşallah bende olurum :) patlıycam bomba gibiyim şiştim karnım ağrıyo bu gün yine ama hiç birşey yok :( deli olucam bütün adet belirtilerini yaşıyorum kürtajın 27. gününden beri ama 54 gün oldu bu gün bi numara yok :(

canım senin ankaraya gitmen lazım artık,en azından kafandaki soru işaretleri kalksın
seni adam gibi bi doktor görsün de tedavi de lazımsa yaptırır kurtulursun kuzum

kelebeğim bu gün sabah 8:30 itibariyle adet olmaya başlamış bulunuyorum çok şükür :16: allahım dedim yani sonunda kan gördüme hiç bukadar sevinmemiştim allah yüzüme baktı valla kabus gibi 54 gün geçirdikten sonra iyi geldi şimdi kanamanın miktarını tespit etmem lazım dahasonra vitamin :9: tedavi derken arkasından bir bebek yaparım inşallah ayy allah kimseye yaşatmasın ya netten okudukça şu yapışıklık felan artık kabus görüyodum hergün bi operasyon geçiriyodum rüyamda hele birde o dengesiz doktorun birdaha çocuğun olmaya bilir demesi yokmu adet görecekken kesin o adamın yüzünden sıkıntıdan bukadar gecikti neyse hava yastıklarım bu gün itibariyle söndü bende rahatladım şubat sonu bidaha adet görürüm inşallah :)

evet canim ya aynen oyle. benim ki "fizyolojik olarak hemen hamile kalabilirsin,biz 2-3 ayi psikolojik sebeplerden soyluyoruz.uzuntunu,kaygilarini yeni bebege aktarma ve de bu duygularla sIkIntili hamilelik gecirme diye" dedi. bence kanaman falan yoksa,bir fiziksel durumun da yoksa o 2 ayi ondan demistir.tamamen sana ve esine kalmis yani..biz ara vermeyelim dedik,ama hazir hissetmeyenler ara verenler de oluyor

senin dr ne güzel, sana herşeyi anlatmış,izah etmiş ne yapman gerektini anlatmış,bizimki sadece baktı ultrason,tahlili ve muane o kadar cnm hiç bu kadar biliçlendirmedi bizde tabi olucaksa dr kontrolünde deilde doğal yöntemle olsun diye bi daha dr yüzü görmedik.......bendede korku başladı cnm ......

kelebeğim bu gün sabah 8:30 itibariyle adet olmaya başlamış bulunuyorum çok şükür :16: allahım dedim yani sonunda kan gördüme hiç bukadar sevinmemiştim allah yüzüme baktı valla kabus gibi 54 gün geçirdikten sonra iyi geldi şimdi kanamanın miktarını tespit etmem lazım dahasonra vitamin :9: tedavi derken arkasından bir bebek yaparım inşallah ayy allah kimseye yaşatmasın ya netten okudukça şu yapışıklık felan artık kabus görüyodum hergün bi operasyon geçiriyodum rüyamda hele birde o dengesiz doktorun birdaha çocuğun olmaya bilir demesi yokmu adet görecekken kesin o adamın yüzünden sıkıntıdan bukadar gecikti neyse hava yastıklarım bu gün itibariyle söndü bende rahatladım şubat sonu bidaha adet görürüm inşallah :)

eminmki çok rahatlamışındır cnm gözün aydın:46:inşallah cnm inşallah ne böyle bi durumu nede bu acıyı rabbim kimseye yaşatmasın da güzel haberler gelsin.....

eminmki çok rahatlamışındır cnm gözün aydın:46:inşallah cnm inşallah ne böyle bi durumu nede bu acıyı rabbim kimseye yaşatmasın da güzel haberler gelsin.....

sağol bitanem ya valla şuan çok ağrım var ama çok mutluyum allah birdaha yaşatmasın inşallah kısa zamanda birdaha hamiş oluruz :)

kızlar duyduklarımı okuduklarımı paylaşıyorum sizlerle :1:

karbonatlı su ile taharet almak faydalıymış duydunuz mu hiç :44:1 lt suya 1 çk.karbonat

asiselcan gecmis olsun arkadasim :))) valla benim regl de hizindan hic bir sey kaybetmemis hamilelik oncesi siddetiyle ayni ama hiiiic sikayet etmiyorum :))) insan ne kadar rahatliyor degil mi...dedim sana okuma oyle kotu seyelr,aklina getirme kotu seyler diye,hep kotu seyler gelmeyecek ki basimiza.

ewpat canim,korkma,ben de dusunuyorum insallah hamile kalirsam o ilk 3 ay nasil gececek,doktora gittigimde ultrason ekranina bakamam ya gene buyumemis bebegi gorursem o ekranda,daha once duydugum kalp sesi yerine koca bir bosluk duyrsam gene diye..ben de dusunuyorum bunlari,eminim dusuk yapan herkes oyle dusunuyor ve sonraki hamileligini oyle yasiyordur. ama anne ve babada problem yoksa ikinci hamileliklerin yuzde 80i saglikli oluyor. ve de hic dusuk yapmamis biriyle bizim dusuk yapma sansimiz ayni. tamamen doga kanunu ve sans..ondan ben hep telkin ediyorum kendimi,esim de ben de yeni bir bebek cok istiyoruz. tamamen senin ve esinin psikolojik durumuna bagli yani...
benim doktorum annemin doktoru,ufakligimi bilir,annem ilk regl oldugumda bile goturmustu,yapimi da bilir,rahmimi yumurtaliklarimi regl duzenimi.hic merak etme koc gibi rahmin var gene hamile kalirsin dedi telefonda...kadin kendisi.kurtajimi yapip bana bu konusmayi yapan da bir bey,kendisi kayinvalidemin eline buyumus.kurtaj gunu benim kendi doktorum tatildeydi yilbasi oldugu icin, o yuzden bu bey ilgilendi benimle,bebegin kalbi atmadigini da o soyledi,ama esimin de bebekligini bildiginden bize kendi cocuguymusuz ya da kucuk kardesiymisiz gibi hep davrandi ve o cok rahatlatti beni.ameliyata girdigimde de hemsiresinden tut,ordaki doktorlara kadar herkes guldurmeye calisti beni,cok minnettarim hepsine. insanin o kadar ihtiyaci oluyor ki oyle zamanlarda gulen gozlere.
bana aynen soyle dedi doktor" :cocuklar bu bebegin dusmesi lazimmis,daha ileri hamilelikte dusse ya da sakat dogsa cok daha uzulurdunuz. erkenden dusmesi sizin icin iyi. ilerde bu aciniz boyle uzmeyecek sizi,saglikli bebeginizi kucaginiza alacaksiniz.biz kimlere hamilelik yasattik bir gorseniz,sukredersiniz halinize..fiziksel olarark hic korunmaniza gerek yok,kanama biter bitmez baslayabilirsiniz. psikolojik olarak 2-3 ay oneriyoruz genelde,ama sizin psikolojik durumunz da cok guclu. idrar testinde pozitif gorur gormez ordaki doktorunuzu arayin,hic bir hamilelik de birbirine benzemez.hic bu hamileligini dusunup kiyaslamayin."

Adet olanlar gun sayanlar Allah hepimize guc kuvvet versin insAllah e_ lvan vardi kardesimiz ikinci kez dusuk yapmis 7 haftalik cok uzuldum yaaa

kız ben de çok sevindim he :1:
eminim daha önce sevinmemişsindir bu kadar,bilirim ben de düşüklerden sonra aynı şeyleri yaşadığım için :1:
bu son olur inşallah 9 ay adet olmak kan görmek istemiyorum :1:

Cnm sagolasin guzelim insAllah iyi bir sekilde atlatirim
Isvicredeyim guzelim trden ihracat urunleri geliyor talepler iyi yonde hakkimizda hayirlisi kafayi dagitmak lazim ya sabirr
Bu arada bahardan ne haber ya goremiyorum onu

iyi yapıyon canım kafayı dağıtmak gerekiyo, hepimize bi meşgale lazım insan kendini dinlememeli
geçen yaz zürihe gelme şansım olmuştu benim de ayy nasıl güzeldi yemyeşil
evet nisbhr görünmüyo bu aralar dediğin gibi...

doktor araştırma bitene kadar korun dedi bana.şimdi pıhtılaşma çıkmazsa kanda kromozom analizi yapılacak.1 ay da öyle böyle geçer.
zaten bu ay yetişemem yumurtaya sanırım
çünkü önümüzdeki hafta yumurtlicam muhtemelen :111:
pıhtılaşma var derse iğneye de çalışmaya da başlarım ama pıhtılaşma yoksa 1 ay daha beklicem

miniğim iyi haberlerini okudukça mutlu oluyorum senin için
benim de bu cuma cumartesi yumoş günleri ama eşim iş yemeğinde olcak 2 gün de... :37:

ohhhh çok şükür kuşum yaa hadi gözünaydın :16:

asiselcan gecmis olsun arkadasim :))) valla benim regl de hizindan hic bir sey kaybetmemis hamilelik oncesi siddetiyle ayni ama hiiiic sikayet etmiyorum :))) insan ne kadar rahatliyor degil mi...dedim sana okuma oyle kotu seyelr,aklina getirme kotu seyler diye,hep kotu seyler gelmeyecek ki basimiza.

ewpat canim,korkma,ben de dusunuyorum insallah hamile kalirsam o ilk 3 ay nasil gececek,doktora gittigimde ultrason ekranina bakamam ya gene buyumemis bebegi gorursem o ekranda,daha once duydugum kalp sesi yerine koca bir bosluk duyrsam gene diye..ben de dusunuyorum bunlari,eminim dusuk yapan herkes oyle dusunuyor ve sonraki hamileligini oyle yasiyordur. ama anne ve babada problem yoksa ikinci hamileliklerin yuzde 80i saglikli oluyor. ve de hic dusuk yapmamis biriyle bizim dusuk yapma sansimiz ayni. tamamen doga kanunu ve sans..ondan ben hep telkin ediyorum kendimi,esim de ben de yeni bir bebek cok istiyoruz. tamamen senin ve esinin psikolojik durumuna bagli yani...
benim doktorum annemin doktoru,ufakligimi bilir,annem ilk regl oldugumda bile goturmustu,yapimi da bilir,rahmimi yumurtaliklarimi regl duzenimi.hic merak etme koc gibi rahmin var gene hamile kalirsin dedi telefonda...kadin kendisi.kurtajimi yapip bana bu konusmayi yapan da bir bey,kendisi kayinvalidemin eline buyumus.kurtaj gunu benim kendi doktorum tatildeydi yilbasi oldugu icin, o yuzden bu bey ilgilendi benimle,bebegin kalbi atmadigini da o soyledi,ama esimin de bebekligini bildiginden bize kendi cocuguymusuz ya da kucuk kardesiymisiz gibi hep davrandi ve o cok rahatlatti beni.ameliyata girdigimde de hemsiresinden tut,ordaki doktorlara kadar herkes guldurmeye calisti beni,cok minnettarim hepsine. insanin o kadar ihtiyaci oluyor ki oyle zamanlarda gulen gozlere.
bana aynen soyle dedi doktor" :cocuklar bu bebegin dusmesi lazimmis,daha ileri hamilelikte dusse ya da sakat dogsa cok daha uzulurdunuz. erkenden dusmesi sizin icin iyi. ilerde bu aciniz boyle uzmeyecek sizi,saglikli bebeginizi kucaginiza alacaksiniz.biz kimlere hamilelik yasattik bir gorseniz,sukredersiniz halinize..fiziksel olarark hic korunmaniza gerek yok,kanama biter bitmez baslayabilirsiniz. psikolojik olarak 2-3 ay oneriyoruz genelde,ama sizin psikolojik durumunz da cok guclu. idrar testinde pozitif gorur gormez ordaki doktorunuzu arayin,hic bir hamilelik de birbirine benzemez.hic bu hamileligini dusunup kiyaslamayin."

canım hep böyle ilgili ve doğru düzgün açıklama yapabilen dr.um olsun istemişimdir
nekadar önemli o psikolojideyken halden anlayan dr. ve hemşirelere rasgelmek
şimdilik idare etsek te gebelikte buluruz umarım işini layıkıyla yapanları
allah iyi insanlarla karşılaştırsın...

sağol canım :) valla acayip rahatladım korkularım geçti artık 2. yede zamanında olursam tamamdır bu iş :1: şu kansızlığıda atlattımı artık çalışmalara başlarım bende bu kez acele etmiycem :)

iyi yapıyon canım kafayı dağıtmak gerekiyo, hepimize bi meşgale lazım insan kendini dinlememeli

benim de bu cuma cumartesi yumoş günleri ama eşim iş yemeğinde olcak 2 gün de... :37:

ohhhh çok şükür kuşum yaa hadi gözünaydın :16:

canım hep böyle ilgili ve doğru düzgün açıklama yapabilen dr.um olsun istemişimdir
nekadar önemli o psikolojideyken halden anlayan dr. ve hemşirelere rasgelmek
şimdilik idare etsek te gebelikte buluruz umarım işini layıkıyla yapanları
allah iyi insanlarla karşılaştırsın...

sağol arkadaşım allah birdaha yaşatmasın bize böyle şeyler dualarım hepimiz için :)

sağol şekercim :54:
valla seninki de şansmış yani :52: ama öncesinde dersini aksatma o yeter :1:
he kuzum valla buda son olsun yawww senin şu sonuç bi çıksaydı arkandan hemen yetişecem :52:

asican yavrum sen de o testi yaptır bence eğer imkanın varsa beklerim diyosan 1 ay kafadan gidiyo ama senin de tekrarlayan düşük sonuçta
mutlaka yaptır canım

iltihap için dr.ilaç vermişti daha kullanalı 2 gün oldu çok fazla iltihap gittiğini görüyorum (idrarla atıyorum) bunu görünce baya rahatladım psikolojik olarak :32: ben nasıl bu kadar çok iltihaplandım anlamadım yaa ..... ev iş ortamı sıcak dikkat ederim kendime ama .......:17:

Cnm bnm keske haberim olsaydi 45 dak zurich bize gelirdim su an amaliyata odaklandimnhrsey guzel olacak insAllah

sağol bitanem ya valla şuan çok ağrım var ama çok mutluyum allah birdaha yaşatmasın inşallah kısa zamanda birdaha hamiş oluruz :)

umarım arkadaşım hepimiz aynı sorunu yaşıyoz,zor bi dönem yaşadık halada atlatmış sayılmayız eminimki cnm yeni hamilelikler bize bu acıları unutturacak......

ayyyyyyyyy cnm ne güzel ne kadar dolu dolu yazmışın :34: ben düşükte 2 dr değiştirdim biri devlet biride özel,hiç bu kadar detayına girmedi,hiç anlamadık ztn eşim ve ben bizde internet sağolsun tıkır tıkır yazdık ve okuduk sonrada bilgi edindik......evet bende bi sorun çıkmadı bnmki kimyasal gebelikti cnm 1 aylıkken düşük oldu test ve tahlillerde gebelik vardı ama ultrasonda hiç gözükmemeşti çok yeniydi yani..çevremdede bunu yaşayan hiç olmamış netten araştırıp okudum bnm gibi kimyasal yaşayanlar aynen seninde yazdığın gibi,sağlısız olduğu için düşermiş düşmeside iyiymiş tabi tekrar gebelik olurmuş....bizde çok istiyoz cnm geçen aylar hayal kırıklığı yaşadım inan bu ay çok değişik ve karamsar hissediyom kendimi.....

Herkese merhabalar;

Umarım iyisinizdir kızlar. Ben de 20 ocakta 7 haftalık bebeğimi düşürdüm. Doğal düştü doktor hiçbirşey yapmadı. Öncesinde özel doktora gidiyordum en son kontrolümde kalp atışlarını duymadığını 1 hafta daha duymassa alacağını söylemişti. Sonrasında başka 2 doktora daha gitmiştim hepsi farklı konuştu vs ama o hafta içinde kahverengi akıntılarım bitti ve birden aşırı kanamayla devlet hastanesi aciline gittim. Ordaki doktor çok tatlı bir bayandı ben 8 aylık evliyim 33 yaşındayım ilk gebeliğimdi doktorum bu yüzden kürtaj yapmayı istemiyorum sana yat hastane de gözümün önünde gelişmeleri takip edelim dedi. Kabul ettim 2 gün yattım tansiyonumu ölçmek dışında hiçbirşey yapılmadı. Düşük sonunda kadın hem alttan hem üsten ult.ve ayrıca muayene etti, bebeğin sağlıksızdı ama düşük çok sağlıklı olmuş rahim çok iyi durumda,15 gün kanaman olabilir sonra normale döneceksin 1 ay sonrada yarım bebe aspirini kullan günde 1 tane dedi birde folic aside devam dedi. Korun morun hiçbirşey demedi. 1 hafta kanamam oldu sonra oda kesildi zaten. Şimdi bilmiyorum bir kontrole gitsem mi ama istemiyorum da yaa. Biran önce bu psikolojiden çıkmak istiyorum.Çok şükür iyiyim aslında eşim ailem çevrem hepsi bu süreçte hep yanımda oldu.Daha çok üzülürüm sanıyordum ama sanırım daha çok şok benimki. Düşünüyorumda burda arkadaşlarımızda var kalp atışlarını falan duymak daha da zor olurdu heralde.Ben nedense başından beri hiç kendimi hamile gibi hissetmemiştim ne psikolojik olarak nede fiziken. He bu arada birde c.tesi günü kayınvalidemi kaybettim.Herşey üst üste geliyor bazen ama hamdolsun ki rabbimiz bizi sınıyor bu bizi unutmadığının kanıtıdır. Bu siteye okadar alıştım ki hergün okuyorum işyerinde tüm forumlara bakıyorum okudukca tek olmadığımı görüyorum.Bi hemen ilk adetimi beklemeden hamile kalmak istiyorum bazen de çok korkuyorum tekrar aynılarını yaşamaktan. Rabbim hepimize sağlık ve huzur versin inş.İsteyen tüm kadınlara anne olmayı nasip etsin.

Back
X