Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

Çok çok geçmiş olsun. Henüz çok yeniymiş seninki :( Ben 28 günde bir regl olan biriyim. Kürtaj sonrası da 28. gün oldum. Fakat reglimden 1 hafta kadar önce oluştu lanet kistler. 3 ağustosta kürtaj oldum, 30 ağustosta da regl olmuştum en son. 30 ağustostan beri olmuyorum. Çok çok üzmüştüm kendimi, kürtaj haricinde başka şeyler de çok üzmüştü beni. Ben ona bağladım. Eğer güçlü olursan böyle bir sorunla karşılaşacağını sanmıyorum... Soğan kürü İbrahim Saraçoğlunun özellikle kistler için tavsiye ettiği bir kür. Adet bitiminde başlanıyor ve 15 gün içiliyor. Orta boy sarı soğanı kaynayan suya atıp 5 dk. haşlıyorsun ve soğumadan bu suyu içiyorsun. Her gün öğlen ve akşam taze olarak hazırlanıp içilmesi gerekiyor. Kistler regl ile atılıyor bilirsin, ama ben hala regl olmadığım halde birinden kurtuldum, diğeri de eriyor Allahın izniyle. O yüzden soğan kürü gerçekten bir mucize. Allah isteyen herkesin kucağına yavrusunu tez zamanda kondursun :16:
Pozitif gebelik testine bir gün sevinemeden neler neler yaşıyoruz.Yok kese şekilsiz yok beta 2 ye katlamadı.Şimdi kürtaj oldum kafamda sorular ne zaman regl olucam bir şeyler oluşacak mı....Ne kadar zormuş bu konu.Dışardan bakıyordum kadın hamile, bakıyordum hop kucağında...Halbuki ne çok teferruatlı problemli bi dünyaymış.Allah hepimize kolaylık versin.Kadın olmak çok zor bir kere daha anladım.Ben de kürtaj dan değil başka konulardan daha dertliyim.Eşim sürekli benim yaptığım bir hareketim, yemediğim bir şeyin şunun bunun bebeği düşürdüğüne inanıyor.Halbuki dr. söylüyor sağlıksız gebelik, oluşamamış bir bebek, ilk gebeliklerde çok oluyor..şu bu...Fakat yok...Eşim ikna olmuyor...Benim üstüme gelmiyor ama annemle kafayı bozdu.Ya olmayan bebeğime, yarım kalan annelik adaylığıma üzülemiyorum sinirden.Allah size de yardımcı olsun her neyse problem.

Pozitif gebelik testine bir gün sevinemeden neler neler yaşıyoruz.Yok kese şekilsiz yok beta 2 ye katlamadı.Şimdi kürtaj oldum kafamda sorular ne zaman regl olucam bir şeyler oluşacak mı....Ne kadar zormuş bu konu.Dışardan bakıyordum kadın hamile, bakıyordum hop kucağında...Halbuki ne çok teferruatlı problemli bi dünyaymış.Allah hepimize kolaylık versin.Kadın olmak çok zor bir kere daha anladım.Ben de kürtaj dan değil başka konulardan daha dertliyim.Eşim sürekli benim yaptığım bir hareketim, yemediğim bir şeyin şunun bunun bebeği düşürdüğüne inanıyor.Halbuki dr. söylüyor sağlıksız gebelik, oluşamamış bir bebek, ilk gebeliklerde çok oluyor..şu bu...Fakat yok...Eşim ikna olmuyor...Benim üstüme gelmiyor ama annemle kafayı bozdu.Ya olmayan bebeğime, yarım kalan annelik adaylığıma üzülemiyorum sinirden.Allah size de yardımcı olsun her neyse problem.

En çok eşinin yanında olması, destek olması gerekirken bu yaptığı hiç hoş değil. Bizde de ben hep düşünmüşümdür, unutup 2-3 kere yediğim mayonezden mi oldu, iftara misafir çağırıp çok aşırı yorulmuştum ondan mı oldu, ters bir hareket mi ettim...vs... Eşim hep bunları düşünme, seninle ilgisi yok dedi sağolsun. Seni çok yalnız bırakmış bu konuda eşin ama lütfen takma bu duruma. Biliyorum takmamak da elde değil ama kendine bir uğraş bul, bir şeyler yap. Ama sakın sıkma canını. Sonra olan yine bize oluyor. En büyük acıyı biz yaşıyoruz, herkesin acısı kendine... Gerçekten o kadar zor bir süreçki... Önce kesesini göreyim derdi, keseyi görünce kalbini duyayım derdi, kalp atışını duyunca hareketini göreyim.... ohoooo bir sürü şey. Hepsini yaşayan biziz.

Şimdi sen reglini de düşünme. Genellikle eski düzende gidiyormuş zaten. Benim 10 günde tamamen kesilmişti kanamam. 28.gün de regl olmuştum. Eğer kendini yıpratmazsan tüm düzenin eskisi gibi olacak, üzülme yeterki

Benimle aynı kaderi paylaşan arkadaşlarım varmış burada. Ben de bebeğimi kaybettim. 8+3 günlük bebeğim kalbi durduğu için 3 ağustosta kürtajla alındı. Doktorum bana yeni hamilelik için 2 ay korunma süreci önermişti. Malesef kürtajdan sonraki ilk yumurtlama dönemimde her iki yumurtalıkta da kist oluştu. Kistlerin varlığını öğrenir öğrenmez hemen soğan kürüne başladım. Neyseki büyük kist kaybolmuş, daha küçük olan da küçülmüş. Soğan kürü gerçekten işe yarıyormuş yani :) Kürtaj sonrası yalnızca 1 kez adet oldum, ikinciyi olmadığım için tarlusal verdi doktorum. Şu an onu kullanıyorum. Bittiğinde inşallah diğer kist de erimiş olur ve ben de bebiş hazırlıklarına başlarım inşallah hayırlısıyla :16: Allah hepimizin gönlüne göre versin ve bekletmesin... Hamile kalan arkadaşlarıma hayırlı olsun diyorum. Bu kez hayırlısıyla kucağınıza almak nasip olsun :16:
canim gecmis olsun insAllah kistler yok olur bndede olmustu ilk dsüktem sonra sogan kürü iyi geldi yok oldular
canim esin destek alsin en iyi anasi anlatir durumu onlara inanir guvenirler senle alakasi yok hos benimkiler bnle alakaliymismis perde varmis cok sukur alindi koruma surem bitince basliycam insAllah
bu arada gecmis olsun bi daha yasama cnm

Tam 20 gün oldu, takvime bakmazsam günlerden ne bilmeyeceğim. Hayat 20 gün önce içimde durdu, öylesine çok dua ettim ki kızımı kaybettiğinde onunla beraber gitmeyi... iki kez düşük yapmıştım. 1. bebeğimi 7 haftalık kaybettim ve bir yıl boyunca uğraşmama rağmen hamile kalamadım. 2. bebeğime ocak ayında hamile kaldım ve 10. haftada kalbi durduğu için onu da kaybettim. ve ne tesadüfdür ki her iki bebeğimi bir yıl arayla aynı gün kaybettim 14 Mart. Marttan öylesine çok korkmaya başlamıştım ki. Sonra hiç beklemediğim bir anda Haziran ayında hamile olduğumu öğrendim, hem korkularım vardı hem sevinçlerim, hem cesaretim hem cesaretsizliğim olmuştu, ama beni hayata yeniden sımsıkı bağlamıştı. Haftalar geçtikçe hayata daha sıkı sarılmaya başladım, hele hareketlerini içimde hissettiğimde dünyalar benim olmuştu. Ona kitaplar okuyor, sürekli konuşuyor ve müzik dinletiyordum. öyle mutluydum ki, sabırsızlıkla karnımın büyümesini bekliyordum, birileri karnın çıkmış dediğinde boyunlarına sarılıyordum. 16. haftada plasenta previa totalis teşhisi kondu. Zaten kanımda pıhtılaşma olduğu için 100 mglık aspirin ve clexane 40 mg kullanıyordum. 18. haftada gittiğim doktor kontrolünde her şey yine normaldi bebeğim öylesine hareketliydi ki, onu her gördüğümde gözyaşlarına boğuluyordum. ve iki gün sonra kanamam oldu, doktora gittim plasentadan kaynaklı olduğunu korkacak bir şey olmadığını söyleyip hastaneye sevk etti, 3 gün kalır çıkarsın dedi, ama çıkamadım, hayallerimi, umutlarımı kaybedip çıktım. Hayatın kıyısında olduğumu bile hissetmiyorum. Nefes almakta bile zorlanıyorum. Kaybetmeden bir hafta önce kızımın olacağını öğrendim. ve ismini koydum. Sara. Hastanede suyu geldi ve ne yaptılarsa durmadı ve 20. haftada normal doğumla bebeğimi doğurdum. görmedim, görmek istemedim Saramı. eşim gidip görmüş, sana benziyordu diyordu. Şimdi ne zaman gözümü kapatsam, görmediğim bebeğimi görüyorum. içim öyle yanıyor ki. Kolum kanadım kırık, artık ne yapacağımı bilmiyorum. ne hayal kurabiliyorum ne umut edebiliyorum. ölüler hayal kuramaz ki

Tam 20 gün oldu, takvime bakmazsam günlerden ne bilmeyeceğim. Hayat 20 gün önce içimde durdu, öylesine çok dua ettim ki kızımı kaybettiğinde onunla beraber gitmeyi... iki kez düşük yapmıştım. 1. bebeğimi 7 haftalık kaybettim ve bir yıl boyunca uğraşmama rağmen hamile kalamadım. 2. bebeğime ocak ayında hamile kaldım ve 10. haftada kalbi durduğu için onu da kaybettim. ve ne tesadüfdür ki her iki bebeğimi bir yıl arayla aynı gün kaybettim 14 Mart. Marttan öylesine çok korkmaya başlamıştım ki. Sonra hiç beklemediğim bir anda Haziran ayında hamile olduğumu öğrendim, hem korkularım vardı hem sevinçlerim, hem cesaretim hem cesaretsizliğim olmuştu, ama beni hayata yeniden sımsıkı bağlamıştı. Haftalar geçtikçe hayata daha sıkı sarılmaya başladım, hele hareketlerini içimde hissettiğimde dünyalar benim olmuştu. Ona kitaplar okuyor, sürekli konuşuyor ve müzik dinletiyordum. öyle mutluydum ki, sabırsızlıkla karnımın büyümesini bekliyordum, birileri karnın çıkmış dediğinde boyunlarına sarılıyordum. 16. haftada plasenta previa totalis teşhisi kondu. Zaten kanımda pıhtılaşma olduğu için 100 mglık aspirin ve clexane 40 mg kullanıyordum. 18. haftada gittiğim doktor kontrolünde her şey yine normaldi bebeğim öylesine hareketliydi ki, onu her gördüğümde gözyaşlarına boğuluyordum. ve iki gün sonra kanamam oldu, doktora gittim plasentadan kaynaklı olduğunu korkacak bir şey olmadığını söyleyip hastaneye sevk etti, 3 gün kalır çıkarsın dedi, ama çıkamadım, hayallerimi, umutlarımı kaybedip çıktım. Hayatın kıyısında olduğumu bile hissetmiyorum. Nefes almakta bile zorlanıyorum. Kaybetmeden bir hafta önce kızımın olacağını öğrendim. ve ismini koydum. Sara. Hastanede suyu geldi ve ne yaptılarsa durmadı ve 20. haftada normal doğumla bebeğimi doğurdum. görmedim, görmek istemedim Saramı. eşim gidip görmüş, sana benziyordu diyordu. Şimdi ne zaman gözümü kapatsam, görmediğim bebeğimi görüyorum. içim öyle yanıyor ki. Kolum kanadım kırık, artık ne yapacağımı bilmiyorum. ne hayal kurabiliyorum ne umut edebiliyorum. ölüler hayal kuramaz ki

Merhaba canim seni cook iyi anliyorum bende ayni sekil yani hersey normalken 18.haftamda evde suyumun birdenbire gelmesiyle ardindan kanamayla hastaneye ambulansla gittim bebegimin kalbi hastanede baktiklarinda atiyodu hala suyum tamammen bosalmisti ve öyle tabiki yasamasi mümkün degildi bir gün boyunca yatili kaldim belki suyu kendini yeniler diye ama malesef bebebk geldi tabi yasamdi 22haftayi gecince yasatabiliyolarmis bilmiyorum ama ondan sonra kahroldum evden cikmadim adini umut koydum ve simdi tam alti ay oldu kaybedeli artik bana yeni umutlar getirecegi günü bekliycem yakinda korunmayi birakicam ve tekrar istiyorum denemeyi ilk öncecok korktum hayatta denemem dedim ama zaman en iyi ilacmis.... Simdi sabirsizim... Bende de plazentada sorun cikti arastirma yapildi bebekde hersey normaldi.üstelik benim de bu ilk degildi ondan önce 10.haftamda kaybettim. Bence sende biraz umutlu ol. Biliyorum cok zor ama eger getcekten cok istiyosan denemelisin yeniden sevgiler.....

Benim daha 1 hafta olmadı 10 haftalık bebeğimin kalbi duralı ve kürtaj olalı.
Zaten tedavi ile hamile kalmıştım :( Tarifi imkansız bir acı... Korkularım da çok fazla. Tekrar hamile kalabilecemiyim, ne zaman adet olucam vs vs vs....

Tekrar hamile olup bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inşAllah Rabbim.

Benim daha 1 hafta olmadı 10 haftalık bebeğimin kalbi duralı ve kürtaj olalı.
Zaten tedavi ile hamile kalmıştım :( Tarifi imkansız bir acı... Korkularım da çok fazla. Tekrar hamile kalabilecemiyim, ne zaman adet olucam vs vs vs....

Tekrar hamile olup bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder inşAllah Rabbim.

cnm ya gecmis olsun Allahim yeniden hamile kalmani nasip eder insAllah

gecmis olsun cnm yaa hersey bizim icin imtihan dunyasi hepsi gececek Rabbim sabir versin unutulmaz fakat Rabbim acnii hafifletecek yavru yollasin sana
hepimiz ayni durumdayiz iki senede 3 kayip yasadim zor
Allahim yasatmasin bir ay sonra denemelere basliycam insAllah bu sefer olacak umutluyum insAllah

Son düzenleme:
Merhaba hanimlar,

bu ara hic giremiyorum :( benim esimin is durumlari yeni belli oldu, ev bulma baska sehire tasinma islerimiz var. ve vize islemleri falan. kosturup duruyoruz, ben de bu gobekle yazisma ve arama islerini yapiyorum. doktorum 33. haftadan sonra tasinma yok dedi ondan yetistirmeye calisiyoruz. bu saatten sonra sehir-hastane-doktor degistirecegim, hayirlisi olsun. umarim hepiniz iyisinizdir. bizim glikoz iyi cikti cok sukur, sadece baslangic duzeyi anemim cikti, demir hapi verdiler ona basladim. onun disinda kizim iyi gidiyor cok sukur.

az girebilecegim bu aralar tasinma islerinden beni merak edip arada gelip okumaya calisirim sizi.

cnm meraktayim nasilsin guzelim bnm tasinmissindir sen simdi guzelim hayilri haberlerini beklyiorum

inan nefesim göğüs kafesimde tıkılıp kaldı yazdıklarını okuyunca. söylenecek her söz, her teselli densizlik olur eminim. elbette canın acıyacak ve bırak acısında. sakın erteleme ama unutma tutulan her yasın bir süresi var... sakın kendini ve yaşamı unutma. hayat ne acılar yaşatıyor bizlere de yine yaralarımıza sarılıp ayağa kalkıyoruz değil mi? şöyle bir dua duymuştum, Allahım gönlümde olanı benim için hayırlı eyle, benim için hayırlı olanı da gönlüme razı eyle... eminim ki hayat sana daha bir çok güzellik getirecek...

Mrblar.Ben de 10 ay önce 21+6 günlük bebeğimi erken doğumla kaybettiim.Ardından kistim çıktı.3 ay doğum kontrol hapı kullandım.5 aydır da bebeğim olmuyor.Doktor 4-5 ay olmazsa gelin demişti.Klomen tedavisine başlayacak.Ben çalışan bir bayanım.Randevuları cumartesi günü almam lazım,daha doğrusu öyle olursa benim için daha iyi olacak.Adet olunca doktora gideceğim eğer bu sefer de olmazsa.Klomene adetin kaçıncı günü başlanıyor.Mesela salı günü adet olsam, sonrasındaki cumartesi doktora gitsem geç kalmış olur muyum?

Mrblar.Ben de 10 ay önce 21+6 günlük bebeğimi erken doğumla kaybettiim.Ardından kistim çıktı.3 ay doğum kontrol hapı kullandım.5 aydır da bebeğim olmuyor.Doktor 4-5 ay olmazsa gelin demişti.Klomen tedavisine başlayacak.Ben çalışan bir bayanım.Randevuları cumartesi günü almam lazım,daha doğrusu öyle olursa benim için daha iyi olacak.Adet olunca doktora gideceğim eğer bu sefer de olmazsa.Klomene adetin kaçıncı günü başlanıyor.Mesela salı günü adet olsam, sonrasındaki cumartesi doktora gitsem geç kalmış olur muyum?

duruma göre degisir canim
bazen adetin ilk gunu balsanir bazen 5. gun baslanir
ve miktari gunde bir tane yada gunde iki tane yada gunde 3 tane diye baslanir
klomenin prosödüründe adeti.5. gunu baslayin gunde bir sefer icin yaziyor Allah kolaylik versin bebegini hemencik yollasin insAllah

insAllah bizlerede nasip olcak cogu arkadasimiz dusukten sonra hamile ve suan bebeklerini beklyiorlar hangi gun gecmediki bu gunler gecmesin ya Sabir insAllahhh:16:

Uzun zamandır uğrayamadım buraya,duymaktan korktuklarımdan mı bilmiyorum :50:
Maalesef yeni arkadaşlarımız gelmiş sayfaya.Allah sabır versin arkadaşlarım.
Ben de 2 defa bebeğimi kaybettim çok zor biliyorum ama hiçbişey kısmetten öteye gitmiyormuş.
Şimdi de kanamalarla ve zorluklarla başlayan hamileliğim şükürler olsun iğnelerle yakın takiplerle devam ediyor.
Umudumu kaybettiğim de oldu çok da ağladım.Ama doktor her korunmayı bırakabilirsin dediğinde yeniden umutlandım.
Rabbim beni de sizleri de hayırlısıyla yavrumuza kavuştursun
Burda birçok arkadaşımız 2. hamileliğini yaşıyor ve artık doğuma son günleri kaldı.İnşallah ilerde güzel şeyleri de paylaşırız.
Sizin sağlığınız yerinde olsun yeter ki,kendinize iyi bakın

gecti gecti insAllah imtihanimizi sevapla atlattik
simdi önümüze bakicegiz guzel gunler bizi bekliyorr:16:

ablamız nasılsın :16: nasıl gidiyor?herşey yolunda şu an değil mi?

özledim siziiiii nirdesinizzzzz yawwwwww
nesslee minikkelebek ve diger kizlarr

merhaba arkadaşım. arada takip ediyorum burayı, vakit bulup yazamıyorum ne buraya ne diğer topiklere, arada sorun olunca işte...

en son ameliyat olmuştun sanırım, şuan çalışmalara başladınızmı.

canım benim, Allahım bekletmeden versin inşaallah bebeğini.

ben hamile kaldığım ay arı poleni + bal yedim, yumurtalara iyi geliyormuş,
gerçi senin öyle bir sorunun yoktu, yinede aklında bulunsun.

minikkelebek, topiğin neşeli annesi :1: canım seninde az kalmış, ay ne güzel, bende o günleri hayırlısıyla bir görebilsem.
bazen endişeleniyorum...

ne zormuş iğne, hemde hergün, Allah sana bana ve iğne kullanan herkese sabır versin. sen kendin vuruyordun, valla bravo sana, ben cesaret edemedim, eşim vuruyor...

bebek bekleyen tüm arkadaşlarımada en kısa zamanda Allah nasip etsin inşaallah.

Back
X