Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

merhaba arkadaşlar ben yenıyım aranızda ve ınanın yazıştıklarınızı okumadan yazıyorum kusura bakmayın sızın tecrübelerınız varsa benı bılgılendırırsenız sevınırım

ben eylüll 28de bebegımın kalbı durduğu ıcın kürtaj oldum kürtajdan sonra dr tavsıyesı ıle halıyle 15gün ılıskı yasaktı bızde 14. gün ıle 15 gün esımle bırlıkte olduk aynızamanda 20. yada 21.gündü tekrar bır bırlıktelık oldu. bugün tam 1ay 3gün önce akıntımla cok hafıf bır kan pıhtısı geldı devamı gelmedıtaki dün e kadar. dün gelende yıne akıntı gıbı ama koyu renk sankı kanamam bıtermıs gıbı.hafıf adet sancıssı ara ara gelıp gıdıyor ama o kanamanın devamı bır türlü gelmiyor ıdrarımla bereber lekelenme oluyor sadece oda cook hafıf bende ne olduğunu anlamdım sıze danışmak ıstedım bu sekıl bı durum yaşanması normalmı ki. gebelik olmasından şüpheleniyorum buarada olursa 3. gebelıgım olucak 1tane oğlum var allah ona sağlık versın ıkıncıde kalbı durdu ıste. kürtaj sonrası adetınız herzamnkı normal düzende geldımı yoksa bu durumu yasayan varmı aranızda. her kadın farklıdr bunuda bılıyorum ama korunmadıgımz ıcın şüphedeyım:50: şimdiden cvp yazan arkadaşlara tesekkürler
Canim gecmis olsun. Ben 19 agustosta kurtaj oldum. Kanamam 1hafta,dedigin gibi lekelenmem 40gun surdu. Bu arada ben eylul 20de korunmayi biraktim. Simdi yine hamileyim :)
Doktorum bana sunu demisti rahmin kendini toparlamadan hamilelik olusmaz. Egrr hamile kalirsan hazirsin demektir korkma..folik asit ve coraspin kullaniyorum simdi.

Senin durumuna gelince hamile de olabilirsin tabiki. Kurtajin 15i ile 22si arasi yumurtlama olurmus. Ama su da var kurtajdan sonraki ilk adet 45-50 gunu bulabiliyo. Yani adet de olabilirsin. Biraz daha bekleyip test yapma en iyisi.

Ayy kusura bakma cok konustum canim

bu sayfaya ilk yazdığımda çok büyük acı içerisindeydim ve bu acıyı bir kaç yıl boyunca 4 kere daha yaşadım
önesindede 2 kere Allaha şükür bir tane oğlum vardı ama düşük yapmak gerçekten çok acıymış ve yıllar sonra çok uğraşlar verdiğim oğlum dünyaya geldi şimdi 8 aylık teyzeleri sakın pes etmeyin belki çok zor olucak sabretmek ama sonunda çok büyük bi mutluluk var ilk sayfaya bakarsanız yazımı ve ne zaman yazdığımı görürsünüz. sakın pes etmeyin Allahım evlat sahibi olmak isteyen herkezi evlat sahibi yapsın inşallah AMİN ...

Canim gecmis olsun. Ben 19 agustosta kurtaj oldum. Kanamam 1hafta,dedigin gibi lekelenmem 40gun surdu. Bu arada ben eylul 20de korunmayi biraktim. Simdi yine hamileyim :)
Doktorum bana sunu demisti rahmin kendini toparlamadan hamilelik olusmaz. Egrr hamile kalirsan hazirsin demektir korkma..folik asit ve coraspin kullaniyorum simdi.

Senin durumuna gelince hamile de olabilirsin tabiki. Kurtajin 15i ile 22si arasi yumurtlama olurmus. Ama su da var kurtajdan sonraki ilk adet 45-50 gunu bulabiliyo. Yani adet de olabilirsin. Biraz daha bekleyip test yapma en iyisi.

yok canım olurmu öyle sey konuşmak ıcın burdayız =) benımkı lekelenmemı bılmıyorum kürtajdan sonra 10gün sürdü kesıldı zaten oda hep kalıntı gıbı ıdrarımda gördüm hep. benım dr um 1 ay sonra gebe kalıp gelırsın ınsallah deyıp güle oynaya gönderdı benı bende korunmadım oyüzden çünkü pko var bende gebelıkle kıstler baskılanıp kaybolmuş ve o ılk günlerı degerlendrmem ıcın ii bır fırsattı zaman kaybetmek ıstemedım. sımdı ıse aynı tarz lekenlenme yasıyorum ama bugün kırmızıya dönüşür gıbı oldu tmm dedım gelıcek devamı hafıf ağrılar yıne vardı gün ıcınde. suanıtıbarıyle baktım yıne koyu ya dönmüş . annem ıcın temızlenıyor der hep ama ne kadar doğru bılmıyorum. ılk akıntımda kan gördüğüm gün devamı gelmedıgı ıcın tekrar bır ılıskı oldu acaba onun etkısımı bu sekılde üstüne görme olmaz dıe bılıyorum çünkü oğluma hamıleyken ben üstüne görmüştüm sonradan anladım ama o kanamada koyu renktı 3-4 gün sürüp gecmıstı.

ay esas ben uzattım baksana sorular sorular ne olucak bakalım zamnla bellı olucak. gebelik testı almadım zaten hep bulundururdum bu sefer almamaya söz verdım kendıme. buarada senın adına cok sevındım bende umarım tez zamanda gebe kalırım dıyetteyım suan ınsülin direncını düşürmek ıcın bakalım belkı zayıflayınca gebe kalırım dıe umuyorum=)

kızlar....yeni arkadaşlar çok çok geçmiş olsun...
uzun zamandır yoktum ev telaşı çoktan bitti,yazamadım ama takip ettim sizleri.
mahtuana hamileymişin çok çok sevindim cnm,peki neslecim sen ne yaptın doğumun çok yakın olmalı.
evet kızlar benim hamilelik birz yorucu geçiyo düşük tansiyonla uğraşıyom bu arada bizim bi kızımız olucak teyzeleri:)

inan nefesim göğüs kafesimde tıkılıp kaldı yazdıklarını okuyunca. söylenecek her söz, her teselli densizlik olur eminim. elbette canın acıyacak ve bırak acısında. sakın erteleme ama unutma tutulan her yasın bir süresi var... sakın kendini ve yaşamı unutma. hayat ne acılar yaşatıyor bizlere de yine yaralarımıza sarılıp ayağa kalkıyoruz değil mi? şöyle bir dua duymuştum, Allahım gönlümde olanı benim için hayırlı eyle, benim için hayırlı olanı da gönlüme razı eyle... eminim ki hayat sana daha bir çok güzellik getirecek...

Bana cevap yazdığın için teşekkürler. İnsan hani içi doluyken kendisine şefkat gösteren birisini görünce omuzlarına gömülüp hıçkıra hıçkıra ağlar ya, senin yazdıklarını okuyunca böyle hissettim ve kuruyan gözpınarlarımdan yine yaşlar akmaya başladı. Ne yapacağımı bilmiyorum, hani insan bir umut arar ya, hayata sarılacak bir şey arar ya, ben hiçbir şey bulamıyorum. Keşke acıyan sadece canım olsa, ruhum acıyor, aldığım nefes bile acılı. Ya yine böyle şeyi yaşarsam diye korkularım yüzünden umut edecek bir şey de bulamıyorum. Umarım hayat hepimize güzel şeyler getirir, tekrar teşekkürler

gecmis olsun cnm yaa hersey bizim icin imtihan dunyasi hepsi gececek Rabbim sabir versin unutulmaz fakat Rabbim acnii hafifletecek yavru yollasin sana
hepimiz ayni durumdayiz iki senede 3 kayip yasadim zor
Allahim yasatmasin bir ay sonra denemelere basliycam insAllah bu sefer olacak umutluyum insAllah

Teşekkürler Gurbetgüzeli. Allah hepimize sabır versin. Umarım senin de hayatında her şey gönlünce olur ve bebeğini kucağına alırsın. Dualarım tüm kadınlar için

Merhaba arkadaşlar. Bugün kan testi yaptırdım ve 2. kez hamileyim. Umarım bu sefer herşey yolunda gider ve Allah tamamına erdirir. Düşükten sonra hamile kalıp doğum yapan çok kişi var bu formlarda. Hepimiz için hayırlısı olsun. Sevgiler...

Merhaba , öncelikle tebrik ederim Allah saglikli kucagina almayi nasip etsin ama sen nasil bukadar cabuk hamile oldugunu ögrendin cünkü zaten ögrenene kadar 5 haftada olunuyo sen daha 4.haftadayken yazmistin sadece merak ettim kandan galiba cabuk ögreniliyo dimi adetinin gecikmesini beklemeden ögrenmis oldun galiba. Yoksa adet gecikince 5.haftaya giriliyo yani bir kere doktorum bana öyle demisti. Tebrik ederim görüsürüz

Merhaba , öncelikle tebrik ederim Allah saglikli kucagina almayi nasip etsin ama sen nasil bukadar cabuk hamile oldugunu ögrendin cünkü zaten ögrenene kadar 5 haftada olunuyo sen daha 4.haftadayken yazmistin sadece merak ettim kandan galiba cabuk ögreniliyo dimi adetinin gecikmesini beklemeden ögrenmis oldun galiba. Yoksa adet gecikince 5.haftaya giriliyo yani bir kere doktorum bana öyle demisti. Tebrik ederim görüsürüz

Merhaba tekradan,öncelikle teşekkürler dileklerin için. bende öyle umut ediyorum....daha önce düşükle sonuçlanan bir hamileliğim olduğu için, hamilelik belirtilerim de yine aynıydı ve hamile olduğumu anladım İlişkiden 1-2 gün sonra bitmeyen kasık ağrısı,batmalar, karın şişliği,gaz, bacağımda ağrı gibi şeyler tekrar olduğu için adet günümü beklemeden 2 gün falan vardı daha idrar testi yaptım 2. çizgi çok silik çıktı. ben de çıkmasına çok şaşırdım. çünkü hep adet gecikmesinden sonra görünür derler evdeki idrar testinde. 2. çizgiyi gördükten sonra emin olmak için kan testi yaptım ve 298 çıktı. Ama bazı insanlarda hiç belirti olmuyor. Benimki de planlı bir gebelik olduğu için anladım.Şimdi haftaya ptesi ilk kontrol için doktora gideceğim. Umarım keseyi görürüm. Sen hamile misin?

Merhaba herkese, hepinize çok geçmiş olsun. Allah bir daha kimseye bebek acısı yaşatmasın. Ben de bebeğimin kalbi durduğu için 10 haziranda kürtaj olmuştum. Kürtjdan sonra 35 günde bir adet olmaya başladım. Kürtaj öncesi 30 günde bir olurdum hep düzenliydi ama sonrasında 35 günde bir düzene geçti, sanırım normalmiş böyle durumların yaşaması. 3 ay boyunca eşimle korunduk doktorun da tavsiyesi bu yöndeydi. Şimdi tekrar bebk sahibi olmak istiyorum ama korkuyorum yine aynı acıyı yaşarsam diye. Coraspirini neden kullandığını sorabilir miyim? Kan pıhtılaşması mı var doktor mu verdi?

Merhaba tekradan,öncelikle teşekkürler dileklerin için. bende öyle umut ediyorum....daha önce düşükle sonuçlanan bir hamileliğim olduğu için, hamilelik belirtilerim de yine aynıydı ve hamile olduğumu anladım İlişkiden 1-2 gün sonra bitmeyen kasık ağrısı,batmalar, karın şişliği,gaz, bacağımda ağrı gibi şeyler tekrar olduğu için adet günümü beklemeden 2 gün falan vardı daha idrar testi yaptım 2. çizgi çok silik çıktı. ben de çıkmasına çok şaşırdım. çünkü hep adet gecikmesinden sonra görünür derler evdeki idrar testinde. 2. çizgiyi gördükten sonra emin olmak için kan testi yaptım ve 298 çıktı. Ama bazı insanlarda hiç belirti olmuyor. Benimki de planlı bir gebelik olduğu için anladım.Şimdi haftaya ptesi ilk kontrol için doktora gideceğim. Umarım keseyi görürüm. Sen hamile misin?

Yok canim degilim 7aydir korunuyodum simdi bir haftadir biraktim korunmayi cok korkuyorum ama yeniden kötü bir olay yasamaktan 18 haftalik kaybettim bebegimi ben hep 5haftalikken ögrendim hamileliklerimi 2düsük yasadim bir normal hamilelik . Bir tane 5 yasinda kizim var en büyük moralim o. Bakalim simdi hayirlisi. Ikinci bir. Cocugum olsun cok istiyorum kalabalik aileyi cok severim. Umarim görürsün keseyi canim peki hamile oldugunu ögrenince doktora gittin mi yoksa ilk defami olcak

kızlar....yeni arkadaşlar çok çok geçmiş olsun...
uzun zamandır yoktum ev telaşı çoktan bitti,yazamadım ama takip ettim sizleri.
mahtuana hamileymişin çok çok sevindim cnm,peki neslecim sen ne yaptın doğumun çok yakın olmalı.
evet kızlar benim hamilelik birz yorucu geçiyo düşük tansiyonla uğraşıyom bu arada bizim bi kızımız olucak teyzeleri:)

evin hayırlı olsun canım,minik prensesin geliyo demek çok sevindim bi oğlan anası olaraktan :9:
tansiyonun yüksek olmasın da o kötü.kendine iyi bak canım

Merhaba herkese, hepinize çok geçmiş olsun. Allah bir daha kimseye bebek acısı yaşatmasın. Ben de bebeğimin kalbi durduğu için 10 haziranda kürtaj olmuştum. Kürtjdan sonra 35 günde bir adet olmaya başladım. Kürtaj öncesi 30 günde bir olurdum hep düzenliydi ama sonrasında 35 günde bir düzene geçti, sanırım normalmiş böyle durumların yaşaması. 3 ay boyunca eşimle korunduk doktorun da tavsiyesi bu yöndeydi. Şimdi tekrar bebk sahibi olmak istiyorum ama korkuyorum yine aynı acıyı yaşarsam diye. Coraspirini neden kullandığını sorabilir miyim? Kan pıhtılaşması mı var doktor mu verdi?

Canim bebek sahibi olmak icin bir yil da beklesen yine ayni korku olacak. Bende hep diken ustundeyim ama Allahin takdirinin onune gecilmiyo. İnsallah bu kez kucagima alirim.bu kalp durmalari genellikle pihtilasma sebebi ile oluyomus. O yuzden doktorum coraspine basla hemen hamilelik dusunyosan dedi.

Yok canim degilim 7aydir korunuyodum simdi bir haftadir biraktim korunmayi cok korkuyorum ama yeniden kötü bir olay yasamaktan 18 haftalik kaybettim bebegimi ben hep 5haftalikken ögrendim hamileliklerimi 2düsük yasadim bir normal hamilelik . Bir tane 5 yasinda kizim var en büyük moralim o. Bakalim simdi hayirlisi. Ikinci bir. Cocugum olsun cok istiyorum kalabalik aileyi cok severim. Umarim görürsün keseyi canim peki hamile oldugunu ögrenince doktora gittin mi yoksa ilk defami olcak

Çok geçmiş olsun. Senin en azından 1 kızın varmış. Allah bağışlasın. Hayırlsıyla ikincisi de olur inş. Moralini yüksek tutmaya çalış.Ama düşüklerin herhangi bir nedeni varmı peki, biliyor musun?Ben kan pıhtılaşması hariç tüm testleri yaptırdım birşey çıkmadı.Şimdi 2 aydır coraspin içiyorum her ihtimale karşı. Geçen hamileliğimde ilk haftalarda gözükmediği için hep vajinal muayene oldum.Doktorlar alakası yok desede vajinal muayeneden sonra hemen düşük yapan çok kişi duydum. Bu sebepten doktora bir dahaki hafta gidicem, karından gözüksün diye.Benim 5,5 haftalıkken karından zar zor gözükmüştü ilk hamileliğimde. Şimdi acele etmek istemiyorum.

Canim bebek sahibi olmak icin bir yil da beklesen yine ayni korku olacak. Bende hep diken ustundeyim ama Allahin takdirinin onune gecilmiyo. İnsallah bu kez kucagima alirim.bu kalp durmalari genellikle pihtilasma sebebi ile oluyomus. O yuzden doktorum coraspine basla hemen hamilelik dusunyosan dedi.

Anladım. Benim kalp durması sebebi sanırım eşimde olan morfoloji bozukluğu ama belli olmaz pıhtılaşmadan da olabilir. bende bu hafta doktora gittim 35 günü de geçtiği halde adet olamamıştım, yine hamile kalmışım, keseyi gördük. Test yapmamıştım yşne düşükten korktuğum için. Doktor kan tahlili yapmıştı bi sorun yok dedi hemşiresi kendisi ile görüşme fırsatım olmadı doğumdaymış. Pıtılaşmaya da bakın demeyi düşündüm ama söylememiştim. Şimdi ise içim içimi yiyor hamile olduğuma ne eşim ne ben sevinebilidik geçen sefer çok büyük hayal kırıklığı yaşamıştık. Zaten dediğim gibi 3 ay eşimle görüşemedik doğal olarak korunmuş olduk onun şehir dışında olmasından dolayı ama 4. ay ve ilk ayda hemen kalmışım. Bende yazını okuduktan sonra biraz araştırdım, coraspirin zararlı değilmiş kullanan baya hamile okudum, benim tek sıkıntım tansiyon problemim. Malesef 20 lerde geziyordu doktora ilk gittiğim gün, apar topar kardiyolajiye gönderdi bir de kalp hastayım. O da hap verdi kullandıgım bi hap vardı onun yanında kullanmam için ama 14ten aşağıya düşüremiyorum maalesef

Çok geçmiş olsun. Senin en azından 1 kızın varmış. Allah bağışlasın. Hayırlsıyla ikincisi de olur inş. Moralini yüksek tutmaya çalış.Ama düşüklerin herhangi bir nedeni varmı peki, biliyor musun?Ben kan pıhtılaşması hariç tüm testleri yaptırdım birşey çıkmadı.Şimdi 2 aydır coraspin içiyorum her ihtimale karşı. Geçen hamileliğimde ilk haftalarda gözükmediği için hep vajinal muayene oldum.Doktorlar alakası yok desede vajinal muayeneden sonra hemen düşük yapan çok kişi duydum. Bu sebepten doktora bir dahaki hafta gidicem, karından gözüksün diye.Benim 5,5 haftalıkken karından zar zor gözükmüştü ilk hamileliğimde. Şimdi acele etmek istemiyorum.

Canim evet kizim var ama yine o aci ayri. Her evladin yeri ayridir ya öyle iste. Evet bütün testler yapildi bisey cikmadi sadece cok düsük pihtilasma faktörü cikti doktorun dedigine göre gec düsüklerde kan faktörü varmis. Bakalim belki bende hamile kalinda kan sulandirici kullanmam gerekir yada su karindan yapilan ignelerden. burda hep vajinal ultrason yapiyolar ben almanyadayim bilmiyorum yani o düsük yaptirirmi ama. Yinede icin rahat etsin öyle yap . Hadi bakalim

Canıım neredesin nasılsın bir haber ver olur mu Umarım herşey yolundadır. :)

Canım pazartesi doktoruma gittim, bana rahmin biraz büyük hala dedi. Dondurulmuş embriyoları bir sonraki adetten sonra koyarız dedi. Yani aralık başına kaldı benim yeni hamilelik ümitleri. Neyse geç olsun da güç olmasın. İdrar tahlilim temiz çıktı bu arada. Kan tahlili de yaptırdım onda da bi skıntı yokmuş. Bu ay siz de deneyin belki doğal yoldan hamile kalırsın dedi doktor. Ben pek ümitli değilim tek tüpten dolayı ama bakalım gene de boş geçirmeyiz tabii bu ayı :)
Sen nasılsın canım varmı bi gelişmeler?

Misrikiz24 merhaba. Senin hikayen dikkatimi çekti biraz kendime benzettim seni. Senin bebeğini kaybetme sebebin belli mi acaba? Bir de neden 7 ay korundun doktor mu söyledi sana? Benim de senin gibi bi kızım var 4 yaşında. Ona kardeş yapmak istiyoruz bizde. Allah yardımcımız olsun.

Anladım. Benim kalp durması sebebi sanırım eşimde Bendemorfoloji bozukluğu ama belli olmaz pıhtılaşmadan da olabilir. bende bu hafta doktora gittim 35 günü de geçtiği halde adet olamamıştım, yine hamile kalmışım, keseyi gördük. Test yapmamıştım yşne düşükten korktuğum için. Doktor kan tahlili yapmıştı bi sorun yok dedi hemşiresi kendisi ile görüşme fırsatım olmadı doğumdaymış. Pıtılaşmaya da bakın demeyi düşündüm ama söylememiştim. Şimdi ise içim içimi yiyor hamile olduğuma ne eşim ne ben sevinebilidik geçen sefer çok büyük hayal kırıklığı yaşamıştık. Zaten dediğim gibi 3 ay eşimle görüşemedik doğal olarak korunmuş olduk onun şehir dışında olmasından dolayı ama 4. ay ve ilk ayda hemen kalmışım. Bende yazını okuduktan sonra biraz araştırdım, coraspirin zararlı değilmiş kullanan baya hamile okudum, benim tek sıkıntım tansiyon problemim. Malesef 20 lerde geziyordu doktora ilk gittiğim gün, apar topar kardiyolajiye gönderdi bir de kalp hastayım. O da hap verdi kullandıgım bi hap vardı onun yanında kullanmam için ama 14ten aşağıya düşüremiyorum maalesef

Haklisin bz de cok tedrginiz. Ama insallah bu kez kucagmza aliriz ikimzde. Bende cumartesi gitcem ilk kez.

Allah yardmcin olsun canim. 2014 haziran anneleri topigi var. Gel orda da paylasiyorz bseyler

Haklisin bz de cok tedrginiz. Ama insallah bu kez kucagmza aliriz ikimzde. Bende cumartesi gitcem ilk kez.

Allah yardmcin olsun canim. 2014 haziran anneleri topigi var. Gel orda da paylasiyorz bseyler

öncelikle sağlıklı bi hamilelik sonrasında da sağlıklı evlatlar olurlar inşallah. Topiklere girmedim belki yine düşük olur diye ama bi selam veriyim :)

Selam kizlar bende araniza katiliyorum.. benim ilk gebeligimdi.. Pazar gunu dusuk yaptim.. dun kanamalarim durdu.. doktora gitim icim temizlenmis.. degerlerim dusmus.. korkunma dedi doktor.. cok uzuldum cok.. ama onumuze bakmak gerek.. Insallah bidaha olur.. :16::16::16:

Back
X