merhaba arkadaşlar,hepimiz belli acılar çektik sanıyorum.. ama sakın kendinizi üzmeyin strese girmeyin...
yaklaık 1 yıllık evliyim,evliliğimin 5 ayında hamile olduğumuöğrendim çok sevinmiştim ama sevincim kısa sürdü.. hamile olduğumu öğrendiğim gün gecesinde inanılmaz bir sancı ve kanama oldu..o anda düşük yapmışım,doktorum düşükte bişey kalmamış,rahim temiz dedi,küraja gerek görmedi.. ama o yaşadıklarım herkesin anlayabileceği bir acı değildi,çok üzüldüm kırıldım...
her gittiğim yerde bir çocuk bir hamile görsem gözlerim dolardı,her gittiğim yerde karnıma bakıp bebek yokmu derlerdi,üzüntümü içime atardım..allahım inanılmaz bir acıydı.. gezmeye gideceğimiz zamanlarda gideceğim yerde hamile varsa gitmemek için bahaneler uydururdum..zoruma giderdi bir hamile görmek...
birgün eşimin bir akrabasına gitiştik eşi hamileydi,onlara gezmeye gittik,kalkana kadar bebeklerini,hazırladıkları bebek odalarını anlatıp durmuşlardı..o anda ağlamamak için kendimi zor tuttum,allaha en çok o anda dua ettim sanırım.. eşimde çok isterdi ama ben üzülmeyeyim diye boşver olur bir gün derdi..
neyse düşükten sonra bir sürü tahlil yaptırdım,hatat bazı hastanelerde 1 kez düşük yapanlara bazı testler yapılmıyor,1 düşüğü normal görüyorlar..ama ben yalan söyledim bi hastanede daha öncede düşük yaptım dedim .neyse test soonuçlarımda kan pıhtılaşması çıktı..
doktorum folic asit ve bebe aspirini verdi ve hamile kalana kadar bunları iç korkma hamile kalırsın dedi..ama hamile kaldığında kan pıhtılaşmasını önleyini günlük iğneler olacaksın dedi..
ben ne yaptım ettim kendimi toparladım,ialçlarımı hiç aksatmadan içtim..beslenmeme dikkat ettim..sigara içilen yerde bulunmadım bile..kola ve asitli içeceklerden uzak durdum,kahveden çaydan vazgeçtimm..
sonra her ay belirti bekledim acab bu ay mı,yumurtlama günleri,adet günler kafayı sıyırdım,aklım fikrim hamile kalmaktı.. sonra bir gün sinirlendim bu iş üstüne düersen olmuyo strese girmemek rahat olmak lazım dedim..
turizm acentasında çalışıyorum zaten,iş yerinde işle meşgul oluyorum bir ekilde işten arta kalan zamanlarıda dolu geçirmeye karar verdim ..ehliyetim yoktu ehliyet kursuna yazıldım ve hatta d,reksiyon dersleri çok zevkli geçti..çok keyifliydi..kendimi çok mutlu hissettim...
neyse o ay adet günüm yaklaştıkça hiçbi ayda olmadığı kadar göğüslerimde bir şişme ve acı hissettim,sonra adet olacak gibi oluyodum ama geçiyoduçç adet olacağım gün sabah evde öylesine bir test yaptım ve hemen 2 çizgi çıkıverdi..inanılmaz bir mutluluktu yaşadığım..hemen kan testi yaptırdım sonuç 822 çıktı.. kim tutar beni koştum doktoruma hemen..güldü bu kadar erken öğreneceğini tahmin etmemiştim dedi...
neyse kese göründü,bir sonraki kontrolde de kalp atışları herşey iyi gidiyor.. şuan 9 haftalık hamileyim.. kan pıhtılaşması olduğu için bunu önleyici clexane adında iğneler verdi.doğuma kadar günde 1 tane göbekten veya koldan yapıyoruz..onun dışında herşey çok güzell..
bunları sizlere yaşanmış bir örnek olsun diye söylüyorum..
gerçekten umudunuzu kırmayın,üzülmeyin,ve rahat olun ,strese girmeyin... gerçekten allahım hiç ummadığınız anda birden getiriveriyor içinize bir canı...
allahım bu güzel günde hepinize dualr ediyorum allahım en kısa zmanda sağlıklı gebelikler ve sağlıklı bebekler nasip eylesin size...