Arkadaşlar 3.gun çalışmaları

Bugün “14 Günlük Değişim Çalışma”mızın üçüncü günü.
Bugün, her gün yapılması gereken temel uygulamaların yanısıra bir de “İlişkiyi İyileştirme Çalışma”mız var.
İlişkinizi iyileştirmek istediğimiz kişinin minnet duyduğumuz, olumlu özelliklerini düşünüyoruz öncellikle. Ardından bir kağıt bir de bir kalem alıp, o kişinin fotoğrafını önümüze sabit bir şekilde koyuyoruz. Olumlu özelliklerini önce fotoğrafa bakıp söylüyoruz, ismiyle hitap ederek; sonra da kağıda yazıyoruz.
Örnek: “Ayşe, zor zamanlarımda yanımda olduğun için sana teşekkür ederim.”
“Ahmet, birlikte güzel zaman geçirdiğimiz için sana teşekkür ederim.” vs.
5 olumlu özelliği yazdıktan sonra o kişinin fotoğrafını gün içerisinde sıkça göreceğimiz yere koyuyoruz.
Böyle bir şansımız yoksa, gün boyunca üç kez fotoğrafa bakıp teşekkür ediyoruz. “Teşekkür ederim Ayşe.” “Teşekkür ederim Ahmet.”
Bu çalışmayı aynı anda üç kişiye uygulayabilirsiniz.
Tamamen kopuk olan ilişkilerde ekstradan bir uygulama daha yapmanızı tavsiye ediyorum.
Basit ama oldukça etkili.
Yapılan bu uygulamada duyguyu tam olarak yaşamanız ve hissetmeniz gerekiyor.
Bu uygulama esnasında işaret ve orta parmağını 'BEN NOKTASINA” (kalp çakrası; göğüs kafesimizin ortasında kalbimizin yanında) koyuyoruz.
Yaklaşık 5 dakika boyunca o kişinin fotoğrafına bakarak şu cümleleri tekrar ediyoruz: “BEN simdi senden özur diliyorum.
Lütfen beni affet... Şimdiye kadar bana tahammül ettiğin için sana teşekkür ederim.
Seninle yeniden sevgi şefkat ve karşılıklı güvene dayalı yeni bir ilişki kurmak istiyorum ve bu yeni bilincimle seni de bu ilişkiye davet ediyorum çünkü seni çok seviyorum.” Bugünkü program:
▪sabah kalkar kalkmaz iki bardak su içiyoruz. (2 litre suyu gün içerisinde tamamlıyoruz.) ▪10 dakika yürüyüş, imkanı olmayanlar egzersiz de yapabilir. ▪Günün (rahatsız edilmeyeceğiniz) her hangi bir saatinde “Sufi Nefesi” egzersizini yapıyoruz. ▪Müzik dinlerken yine seçici davranıyoruz :) ▪Uyumadan hemen öncesinde “Şükür Defteri”mize yazıp uyuyoruz. ▪ Rahatsız edilemeyeceğimiz, müsait bir zamanımızda “İlişkileri İyileştirme Çalışması” yapıyoruz.