- 29 Nisan 2011
- 2.765
- 12.763
- 408
Bilinçaltı gerçeği ayırt edemez. Mesela şöyle bir imajinasyon kurun; kendinize hayali arkadaşlar, aile var edin. Ama öyle aile ve arkadaşlar ki her ne olursa olsun size değer veren, sizi olduğu gibi seven,asla yargılamayan tam tersi en küçük hareketinize, küçük bebeğin yaptığı her harekete ilk defa yapmış gibi tepki veren, mutlu olan yeni anne babalar gibi davranan kişiler... Ayağınıza taş değeceğini farkedip hemen o taşı kaldıracak,değse acil duruma geçen bir aile arkadaş... Kısacası size çoook değer veren aile yada arkadaş. Tabi bu öyle aile, arkadaş ki her konuda müthiş deneyimleri,örnekleri var. Siz sorununuzu anlatırken güzelce dinleyip, ihtiyacınız olan desteği verip kendi yaşadıklarından size öğütler veren. Size olaya dışarıdan bakmanızı sağlayan, olayların ve kişilerin sizden hiiiç önemli olmadığını vurgulayan ve gösteren bir aile ya da arkadaş. 5 dk önce cehennemde hissederken 5 dk sonra sizi havalaRa,göklere uçuran bir aile. Ne o sevgili,ne o olay, ne de o şeyler... Hepsi birer hiç oluyor, sizse dünyanın en değerli,en sevilesi varlığı...
Bu imajinasyonu yapıp o hisleri hissederseniz bilinçaltı bunu gerçek sanacak veeee ego sizi sıkıştırmaktan vazgeçecek. İç sesiniz değişecek bir kere. Alışkanlık haline getirirseniz de, yaşadığınız herhangi negatif bir olaya direnciniz sıfır olacak. Sizin için hiçbir anlam ifade etmeyeceks, çooook güçlü olacaksınız. Olayların,insanların enerjinizi etkilemesine izin vermeyeceksiniz.
Netflix de "Full House" bizdeki ismi "Bizim Ev" i seyretmenizi tavsiye ediyorum. Aileyi ve bireyleri ilham alabilirsiniz rol model olarak.Ben hep böyle yapıyorum, çocukluğumdan beri en sevdiğim tv ürünü