Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Hiç demeyin bazen deli muamelesi gördüğüme eminim :KK48: Yolda giderken kuşlara, kedilere, böceklere, ciceklere, bulutlara filan bakarken ağzim kulaklarima variyor sanki hayatimin en mutlu haberini almisim da onun sevincini yasar gibi filan : ))) ya da sesli sesli sarki mirildanirken buluyorum yolda, an 'i icime cekerek yaşarken : ))) Ama ne yapayim tadini cikartiyorum gorduklerimin, duyduklarimin o an 'in yapacak bir şey yok:KK50:
Eşimle nişanlıyız büyük bir parkta yürüyüş yaparken koca yaşlı bir ağaca ilk sarıldığımda ağaçla konuştuğumda sen nasıl bir delisin yaa demişti :oops::KK48: ben böyleyim canım koşarak kaçabilirsin dediğimde hayır demişti banada öğret bu hali
O da şimdi doğa aşığı hadi yürüyelim topraklanalım der arada :))

Kızlar yeni yıl kararlarımdan birini listeme yazmamışım ama günde en az 5 dk sevdiğiniz bir müzikle gözleriniz kapalı dans etmek. Verteks e ışığa bağlanarak ruhu özgürleştirdiğine inanılır bir nevi meditasyon gibi.
Sonrasında çok enerji dolmuş gibi hissediyor insan. Şarj olmuş gibi yani. Sahra yine bir çılgınlıkla gelmiş demeyin tecrübeyle sabit :KK73:

Kızlar yeni yıl kararlarımdan birini listeme yazmamışım ama günde en az 5 dk sevdiğiniz bir müzikle gözleriniz kapalı dans etmek. Verteks e ışığa bağlanarak ruhu özgürleştirdiğine inanılır bir nevi meditasyon gibi.
Sonrasında çok enerji dolmuş gibi hissediyor insan. Şarj olmuş gibi yani. Sahra yine bir çılgınlıkla gelmiş demeyin tecrübeyle sabit :KK73:
Yooo hic oyle demem... benim bir donem bilissel terapi aldigim zamanlarda sarkim vardi disco disco partizani. Odevimdi hergun dinlemem gerekiyordu.. sonrasinda enerjin dustugunde acip dinlersin demisti simdi de dustugum zaman acip dinlerim..
Bir de zumba ile temaatmeje videosu var ona tikliyorum :)) bi dinleyin bakalim neler hissedeceksiniz siz..:))

Yooo hic oyle demem... benim bir donem bilissel terapi aldigim zamanlarda sarkim vardi disco disco partizani. Odevimdi hergun dinlemem gerekiyordu.. sonrasinda enerjin dustugunde acip dinlersin demisti simdi de dustugum zaman acip dinlerim..
Bir de zumba ile temaatmeje videosu var ona tikliyorum :)) bi dinleyin bakalim neler hissedeceksiniz siz..:))
Çok güzelmiş duymuştum bu şarkıyı :) ne güzel sporda yapıyorlar. Severim Hint ezgilerini Ben de bu ara “Deva Premal - Kala Mantra” diye bir video var içindeki mantralar çok hoşuma gitti birde canlı kıpır kıpır ediyor insanı. Sizde ona bi bakın :))

Çok güzelmiş duymuştum bu şarkıyı :) ne güzel sporda yapıyorlar. Severim Hint ezgilerini Ben de bu ara “Deva Premal - Kala Mantra” diye bir video var içindeki mantralar çok hoşuma gitti birde canlı kıpır kıpır ediyor insanı. Sizde ona bi bakın :))
Bakiyim canim bende..
Evet ya cok iyiler... ondeki adammis sonra farkettim :))
Nasil ama kipir kipir hint mi arapca degilmi yau? :rolleyes:

Size bir şey anlatmak istiyorum;geçen hafta bir mekandaydım memleketteyken, bu mekan küçücükmüş zamanla büyümüş gelişmiş cazibe merkezi olmuş. Geçmişini gelişimini, nasıl olmuştur filan ciddi anlamda merak ettim. Aradan bir hafta geçti dün çalıştığım birime ani bir değişiklikle yeni biri geldi aynı memlekettenmişiz. Sanki sormuşum gibi başladı bu mekanı anlatmaya, orda şu kadar çalıştım şu hanım şurda şu şekilde başlamış işi ilerletmiş dükkan açmış onu da büyütmüş böyle yapmış diye; o an a yani sorduğum an a gittim bir anda ve dedim yine bir sorum daha cevaplandı; işte böylece sorduğum merak ettiğim her şey hayatıma deneyim olarak, bilmediğim harika yollardan dahil oluyor:KK9:Sonsuz şükürler olsun,evrenin bu harika düzenine:KK36:Sorular sormaya devam o zaman, budan daha iyi daha keyifli nasıl olurdu ?Ben kim olsam hangi enerji ve bilinçte olsam her günüm festival tadında,şenlikle coşkuyla neşeyle bollukla geçerdi :KK200::halay:

Farkında olmadan gün içinde sürekli sorular soruyoruz aslında, mesela birine şaşırıyoruz nasıl olur ya böyle bir şey diyoruz bir bakıyoruz iyi ya da kötü hayatımıza dahil oluyor.Aaaaa bak bak ona derken ben yaşadım diyoruz. Gün içinde dikkat edin bunu hep hapıyoruz, kitap okurken, video seyrederken, haber izlerken...Kendinizi takip edin ne gibi sorular soruyorsunuz?Nasıl bir insan bu ya dediğinizde bile alan açıyorsunuz,enerji alanı.Hiç aklınıza gelmeyecek bir zamanda bu alanın içine girip hayat deneyiminize alıyorsunuz. Negatif bir şey olduğunda insanoğlu deyip geçin.Ama pozitifse nasıl bir şeydir bu, nasıl şanstır filan diye abartarak sorabilirsiniz:KK73:Alan açalım,genişleyen evrenimizi coşkuyla neşeyle genişletelim; bunları yazarken bile karnımda kelebekler uçuşuyor nasıl güzel bir histir;ilham olsun sizlere de :KK36:

Bugün bir konuşmaya şahit oldum tesadüfen. Üst mevkide birinin memnun olmayan bir davranışı hakkında konuşuyorlar sanırım, sonunda biri dediki ohh be dedi iyiki koltuk sahibi filan değiliz bizim de böyle bir derdimiz olurdu,şekilden şekile girerdik filan. Diğeri de öyle diye onu onayladı.Tüm evrene niyetlerini ilan ettiler; bilinçaltı da onayladı kodladı. Ama bu onun hayatı onun gerçeği deyip geçse, kendi imajinlerinde kendi müdürlüğünü kursa nasıl keyifli nasıl eğlenceli olurdu :rolleyes:
Evren bizim içimizde yaşıyor, bizler yürüyen evrenleriz :KK200: Ne yaşamak istiyorsak neyi istiyorsak önce onu imajinleyelip ki kodlanıp kalıplansın:rapci:

Evet malesef,korktuğumuz başımıza geliyor gibi.İnanın bunların hepsi illüzyondan başka bir şey değil.Aklınızdan geçtiği anda sanki balonu patlatıyor gibi patlattığınızı düşünün.Rabbim gün içinde nelerden koruyor bizi,yıldızlar,göktaşları,dünyadaki diğer tüm dengeler...İşte çocuklarımız da öyle korunup kollanıyor,yani biz olsak da olmasak da Rabbimiz onlarla.Hatta korkarak onlara gereksiz negatif enerji sıçratıyoruz,hiç gerek yok.Biz sadece rehberiz aslında onlara,bu konuda tam teslimiyet şart gerçekten.Çünkü bir ara ben de öyleydim.Çözümü de bu düşüncelerden buldum.Şimdi habire kahkahasına neşesine odaklanıyorum çocuklarımın :KK200::KK37::KK36:
canım. eski mesajları okuyorum muhteşemsin yine gerçi değeri eskimeyen demeliydim sanırım...Bu balon örneği her türlü korkuda işe yarar öyle değil mi canım mesela gelecek korkusu kaygısı için eş seçimiyle ilgili korkuları varsa insanın mesela yada bir örnek vermen mümkün mü imajine ederken canlandırayım :KK200:

canım. eski mesajları okuyorum muhteşemsin yine gerçi değeri eskimeyen demeliydim sanırım...Bu balon örneği her türlü korkuda işe yarar öyle değil mi canım mesela gelecek korkusu kaygısı için eş seçimiyle ilgili korkuları varsa insanın mesela yada bir örnek vermen mümkün mü imajine ederken canlandırayım :KK200:

İnanın her konuda işe yarıyor bu tür balonlar. Bilinçaltı gerçek sanıyor,balon patlayınca o da kayboldu sanıyor. Hele bir de tersine imajine yaptıysa tadından yenmez.Bir daha korku aklına gelecek olsa hooop imajinasyonun aklına geliyor mutlu oluyorsun,senin anın gibi olmuş oluyor:KK36:
Baya baya kandırıyoruz;psikoloji uyguluyoruz kendimize ,bilinçaltımıza. İmajinasyon için şöyle yapabilirsin cami gibi kubbeli bir yerdesin kat kat her, ve her katta bir sürü kapılar var.Hangi kapıdan girsen pembe ışık süzmeleri var,her biri sevgi enerjisi ile dolu.Mesela kapıdan birine girdin sevgilin,eşin seni... heyecanla, çiçeklerle bekliyor filan varlığına minnettar... Diğer kapıdan giriyorsun arkadaşlarınla kutlamalar,eğlenceler ve sana müthiş değer veriyorlar sen de onlara tabi.Diğer kapıdan giriyorsun ailen tüm sevdiklerin dünyayı geziyorsunuz filan çok huzurlusun şükür duyguları içindesin.Gir başka kapıdan tek başınasın,yine huzur dolu coşku dolu kendinle huzurlu mutlusun...Bunun gibi bir sürü olasılıklar yap ve bilmediğin bunun gibi bambaşka harika kapılar var sabırsızlandığın girmek için. Bu kapıların içinden geçince yeni yeni başka kapılar açılıyor,senin her mutluluğun şükrün yepyeni enerjilerin kapısını da açıyor genişliyor da genişliyor :KK200:

İşte bunlar gibi başka imajinelerde yapabilirsin; neler var neler bizler için açılmayı bekleyen coşkuyla neşeyle keyifle ????

Farkında olmadan gün içinde sürekli sorular soruyoruz aslında, mesela birine şaşırıyoruz nasıl olur ya böyle bir şey diyoruz bir bakıyoruz iyi ya da kötü hayatımıza dahil oluyor.Aaaaa bak bak ona derken ben yaşadım diyoruz. Gün içinde dikkat edin bunu hep hapıyoruz, kitap okurken, video seyrederken, haber izlerken...Kendinizi takip edin ne gibi sorular soruyorsunuz?Nasıl bir insan bu ya dediğinizde bile alan açıyorsunuz,enerji alanı.Hiç aklınıza gelmeyecek bir zamanda bu alanın içine girip hayat deneyiminize alıyorsunuz. Negatif bir şey olduğunda insanoğlu deyip geçin.Ama pozitifse nasıl bir şeydir bu, nasıl şanstır filan diye abartarak sorabilirsiniz:KK73:Alan açalım,genişleyen evrenimizi coşkuyla neşeyle genişletelim; bunları yazarken bile karnımda kelebekler uçuşuyor nasıl güzel bir histir;ilham olsun sizlere de :KK36:
Çok güzel paylaşımlar yine canım ağzına sağlık :KK200: teşekkürler. Bende dikkat edeyim gün içinde ne sorular soruyorum iyi oldu bu açıklamaların :))

Mutlu huzurlu hafta sonları :KK200:

B03D37A9-1B05-4F43-B91C-6C587A1FAC9A.webp

Üzgün mü hissediyorsun? Dans et ya da gidip, duşun altında dur ve bedeninin ısısıyla birlikte üzüntünün de bedeninden nasıl yok olup gittiğini gör. Duşun üzerine yağdırdığı suyun bedenindeki ter ve tozu nasıl alıp götürüyorsa, üzüntünü de aynı şekilde alıp götürdüğünü hisset. Bak bakalım ne oluyor.

Zihni öyle bir duruma sokmayı dene ki, eski işleyiş biçimini sürdüremesin.

Her şey olur. Aslında yüzyıllardır geliştirilmiş olan tüm teknikler zihnin eski kalıplarını kırma çabalarından başka bir şey değildir.

Örneğin öfkeli hissediyorsan, sadece bir kaç derin nefes al. Derin nefes al ve derin nefes ver, sadece iki dakika bunu yaptıktan sonra öfkenin ne durumda olduğuna bak. Zihnin kafasını karıştırmış oluyorsun; o bu iki şeyi birbiriyle bağdaştıramıyor. "Ne zamandan beri" diye sormaya başlıyor zihin, "öfkeli birisi derin nefes alıyor? Neler oluyor burada?"

Yani ne istersen yap ama asla aynı şeyi tekrarlama; püf noktası bu. Yoksa her üzgün oluşunda duş almaya başlarsan, zihin onu da alışkanlık edinecektir. Üç, dört kereden sonra
zihin öğrenir: "Her şey yolunda. Üzgünsün, o yüzden duş alıyorsun". O zaman bu üzüntünün, o paketin bir parçası haline gelir.
Hayır, asla aynı şeyi tekrar etme. Her seferinde zihni şaşırtmaya devam et. Yaratıcı ol, yeni şeyler icat et.

Ortağın bir şey söylüyor ve öfkeleniyorsun. Hep ona vurmak veya bir şeyler fırlatmak istemiştin.
Bu sefer bir değişiklik yap: git sarıl ona! Onu güzelce bir öpüp, şaşırt onu da. Böylece hem zihnin şaşırmış olacak hem de ortağın. Bir anda bazı şeyler artık eskisi gibi olmayacak.

O zaman zihninin bir mekanizma olduğunu, yeni şeyler karşısında nasıl yenik düştüğünü, yeni şeylerle nasıl baş edemediğini göreceksin.
Pencereyi aç ve bırak taze bir meltem içeri girsin.

Ruh Eczanesi - İnsan Ruhuna Özel Reçeteler
Osho

Seeeelaaaaaaaam:KK200:
Lutfen tonlamayla okuyunuz:KK70:

Pozitif arkadaslarim hep derdim bazen arkadaslarimiz buraya gelip "okuyorum ama yazacak vakit bulamiyorum" derdi. Ben de yani okuyacak zaman varsa yazacak da vardir diye dusunurdum. Pekiii son zamanlarda ben ne yapiyorum:olamaz: okuyorum ama yazamiyorum:KK70: soyle ki okudugum kitaptan bir seyler paylasayim diyorum ama bir turlu elim kitapla telefona ayni anda gitmiyor:olamaz: neyse aklimda kalani soyleyeyim. Soru sormakla ilgili. Hatta birazdan sayfayi da paylasayim. Bazi psikologlar olumlama yerine soru sormanin daha etkili oldugunu dusunuyorlar:rapci: soru sorun diyorlar.

Gelelim bir diger konuya. buttrfly buttrfly in coskulu mesajlarini hepimiz biliyoruz. Bugun aklima soyle vir sey geldi. Ikimiz de guzel bir ev gorsek;
Ben: cook guzel bir ev gordum derim.
buttrfly buttrfly : muhtesem bir ev gordum, ferah, buyuk, tam hayalimdeki gibi icinde mutlu yasamalik. Kalabalik misafirlermi guzelce agarlayabilecegim... ay ifade bile edemedim:olamaz:
Iste boyle coskulu dusununce coskulu yasanir:nazar: ben de dusunceme dilime yerlestiriyorum:KK200:

Yasadigim bir mucizeyi de anlatayim. Kilo cogu kadinda oldugu gibi bende de biraz gelgitli:halay: (sonuna yerleatirecegim kelimeyi bulamadim:olamaz:) neyse dunyaca unlu modeller formlarini hep boks yaparak koruyorlarmis:rapci: bundan 2-3 sene once keske kurs olsa da gidebilsem dedim. Tabii oturdugum yerde uygun bir kurs yok. Bir iki fitness denemesinden sonra yine spor salonuna baslamaya karar verdim. Sansima bize cok yakin bir yerde bir spor merkezi acilmis. 6 gun olmus acilali. Bugun bilgi almaya gittim veeee haftada 3 gun boks dersi oldugunu ogrendim:halay: eve geldikten sonra aklima geldi kac sene once bu kursu istedigim:olamaz: hatta yoga ve pilates yapmak istiyordum onlar da var:rapci: simdilik soyle ufak bir detay kaldi. Saatler pek uymuyor bana. Sadece 2 gun uyabiliyor. Bence saatler de bana en uyan sekilde duzenlenecek. Size de burdan yazarim:KK200:

Seeeelaaaaaaaam:KK200:
Lutfen tonlamayla okuyunuz:KK70:

Pozitif arkadaslarim hep derdim bazen arkadaslarimiz buraya gelip "okuyorum ama yazacak vakit bulamiyorum" derdi. Ben de yani okuyacak zaman varsa yazacak da vardir diye dusunurdum. Pekiii son zamanlarda ben ne yapiyorum:olamaz: okuyorum ama yazamiyorum:KK70: soyle ki okudugum kitaptan bir seyler paylasayim diyorum ama bir turlu elim kitapla telefona ayni anda gitmiyor:olamaz: neyse aklimda kalani soyleyeyim. Soru sormakla ilgili. Hatta birazdan sayfayi da paylasayim. Bazi psikologlar olumlama yerine soru sormanin daha etkili oldugunu dusunuyorlar:rapci: soru sorun diyorlar.

Gelelim bir diger konuya. buttrfly buttrfly in coskulu mesajlarini hepimiz biliyoruz. Bugun aklima soyle vir sey geldi. Ikimiz de guzel bir ev gorsek;
Ben: cook guzel bir ev gordum derim.
buttrfly buttrfly : muhtesem bir ev gordum, ferah, buyuk, tam hayalimdeki gibi icinde mutlu yasamalik. Kalabalik misafirlermi guzelce agarlayabilecegim... ay ifade bile edemedim:olamaz:
Iste boyle coskulu dusununce coskulu yasanir:nazar: ben de dusunceme dilime yerlestiriyorum:KK200:

Yasadigim bir mucizeyi de anlatayim. Kilo cogu kadinda oldugu gibi bende de biraz gelgitli:halay: (sonuna yerleatirecegim kelimeyi bulamadim:olamaz:) neyse dunyaca unlu modeller formlarini hep boks yaparak koruyorlarmis:rapci: bundan 2-3 sene once keske kurs olsa da gidebilsem dedim. Tabii oturdugum yerde uygun bir kurs yok. Bir iki fitness denemesinden sonra yine spor salonuna baslamaya karar verdim. Sansima bize cok yakin bir yerde bir spor merkezi acilmis. 6 gun olmus acilali. Bugun bilgi almaya gittim veeee haftada 3 gun boks dersi oldugunu ogrendim:halay: eve geldikten sonra aklima geldi kac sene once bu kursu istedigim:olamaz: hatta yoga ve pilates yapmak istiyordum onlar da var:rapci: simdilik soyle ufak bir detay kaldi. Saatler pek uymuyor bana. Sadece 2 gun uyabiliyor. Bence saatler de bana en uyan sekilde duzenlenecek. Size de burdan yazarim:KK200:
Seelaaamm canım ;) kitabı özümseyip yorumlarınızda ekleyip belki öyle paylaşacaksın bizimle.
Evet buttrflyın önerisine bende dikkat ediyorum birkaç gündür. Kimseyle ilgili eleştiri yorum yapmıyorum kelimelerime de dikkat ediyorum olumlu olumsuz nasıl konuşuyorum diye
Süper olmuş boks dileğin, haberdar et bizide :))

"Enerji enerji enerji - "kendinize bayildiginizda dilekleriniz gerceklesir"- Abraham

Kendinizle ilgili iyi hissettiginizde enerjiniz pozitif titresir.
Enerjiniz pozitif titresirken kendinize pozitif seyler cekersiniz.
Eger istediginiz esin, ihtiyaciniz olan paranin, tatminkar bir isin, yeni bir evin,
istediginiz arabanin, mukemmel bir sagligin, tum bu tip isteklerinizin
veya herhangi birinin size gelmesini istiyorsaniz pozitif titresime gecmeniz ZORUNLUDUR.

Bunun anlami da kendinize bayilmanizdir! !

Eger kendinizi sevmezseniz, yuzunuz maviye donene kadar isteseniz de, istedikleriniz deneyiminize gelemez. "

Her şeyin başı kendini sevmek,kendimizi seversek istediğimizi ona layık görür ve kapıları aralarız :) En önemlisi titreşimimiz güzelleşir,pozitifleşiriz.Bizi daha önceden üzen şey umrumuzda bile olmaz artık.Titreşimimize uygun insanlar,olaylar daha çok dikkatimizi çeker ve kendimizi ona yönlendiririz.Hele bir de bunu bilinçli yaparsak enerjimiz düşmeye başlasa bile kendimizi severek tekrar yükseltiriz.Şunu da söyleyeyim kendini sevmek demek egodan gelen boş bir kendini beğenmişlik değildir.Egodan gelen beğenmişlikde kendinden başkasını sevmez sevemez.Başkasını beğenmez,sürekli eleştiri halindedir,başkası ile zoru vardır.Kendimizi seversek başkasına verecek çok sevgimiz olur,kendimizden ayırt etmeyiz onları.Onların başarıları,mutlulukları bizi mutlu eder sanki biz yaşamışcasına.
ne kadar güzel paylaşım...peki nasıl sevebiliriz kendimizi...

Eki Görüntüle 2232082 Kizlar eminim cogunuz liste yaptiniz. Benim de bu sekil cok hosuma gitti. Paylasmak istedim. Ben de yapacagim:KK200:
Uugulamasi daha rahat gibi geldi:rapci:
Süpermiş teşekkür ederim :)) ama biz cümleleri olumlu kuralım olur mu
• Su içtim *ok
• Tatlı yemedim : Şekere dikkat ettim. Şeker diyeti tamam gibi..
• 19.30 dan sonra birşey yemedim: 19. 30 da öğünleri tamamladım gibi..
• Egzersiz yaptım * ok
Niye böyle yazdım çünkü benimde böyle cümlelerle yazılı çok listem var olumsuz yazınca hiç sürdürememiştim ondan naçizane uyarmak istedim canım :KK19:

Back
X