- 18 Şubat 2018
- 13.347
- En iyi cevaplar
- 2
- 61.572
- 598
- 44
- Konu Sahibi Borellus80
-
Aslında negatif bir insan değilim,sürekli olumsuz düşünmüyorum ama illa ki kafama takılan birşeyler oluyor.Herşeye aynı anda hakim olmaya çalışıyorum.Bu da beni çok yoruyor.Beyninizi yönetmek sizin elinizde, isterseniz düşüncelerinizin yönünü de siz belirleyebilirsiniz. Tanıdığım çok değişik bir abla vardı hep pozitif, hep keyifliydi, bana derdi ki olumsuz şeyleri düşünme, aklına gelir gelmez hemen geri gönder, hatta bazen derdi ki onları tavuklara at, balıklara at hemen yesinlerben de deli mi acaba diye içimden geçirirdim ben evden bir yere gidemediğim için sürekli işlerimi yaparken youtube dan videolar dinliyorum, siz de isterseniz sizi olumlu düşünmeye teşvik edecek kişileri dinleyin, bir de maneviyat en önemli şey, o zayıf olunca hep bi boşluk, eksiklik hissi oluyor insanda maneviyatınızı güçlendirecek şeylere yönelin.
Her şeye aynı anda yetmez ki insan. İşleri parça parça halledip bütün her şeyi düzgünce yapabilirsiniz, o zaman yine ipler sizin elinizde olmuş olur kendi sorumluluk alanınızda. Kendinizi serbest bırakın diyeyim o zamanAslında negatif bir insan değilim,sürekli olumsuz düşünmüyorum ama illa ki kafama takılan birşeyler oluyor.Herşeye aynı anda hakim olmaya çalışıyorum.Bu da beni çok yoruyor.
Ah o zaman benzer özelliklere sahibiz.Eskiden temizlik takıntım vardı bunu baya yendim ama mesela hâlâ daha mutfağımda benden başka kimse birşey yapsın istemiyorum.Yumurtaya ve ete dokunmak benim için işkence gibi birşey mesela,ellerimi sürekli yıkarım vb. takıntılar.Her şeye aynı anda yetmez ki insan. İşleri parça parça halledip bütün her şeyi düzgünce yapabilirsiniz, o zaman yine ipler sizin elinizde olmuş olur kendi sorumluluk alanınızda. Kendinizi serbest bırakın diyeyim o zamankelin merhemi olsa başına sürer derler ama yüz yüze olsak size söyleyeceğim çok şey olurdu, ben maalesef çok takıntılı biriyim ve kendi içimde mücadele ediyorum kendimi yenmek için. Sanırım en güçlü insan kendini yenen insan
Ne kadar uykum olursa olsun bir anda kaçıyor.Aslında en sevdiğim şey uyumakUyku bozukluğu için de yatağa girince telefonun ışığıyla kitap okumanızı veya elinize bir tesbih almanızı tavsiye ederim, bu kadar basit geçecek bir şey midir bilmiyorum da bende işe yarıyor
Kesinlikle doğru,gençliğimde sporla çok ilgilendim aslında.Şu anda günlük rutin işlerin içerisinde çok fazla yoruluyorum.Spor,müzik,doğa,hayvanlar bunlar gerçekten insan ruhuna çok iyi geliyor.Doğa da temiz havada spor yapın. En ideali koşmak bence :) Kafanızın acayip rahatladığını fark edeceksiniz
Bir de çalışıyormusunuz bir uğraşınız var mı bilmiyorum ama eğer yoksa dalgınlığınıza karşı en azından evde konsantrasyon gerektiren zihninizi çalıştıracak işlerle meşgul olun. Keyif verici de olsun tabi ki :) Mesela sudoku :)Kesinlikle doğru,gençliğimde sporla çok ilgilendim aslında.Şu anda günlük rutin işlerin içerisinde çok fazla yoruluyorum.Spor,müzik,doğa,hayvanlar bunlar gerçekten insan ruhuna çok iyi geliyor.
Yürüyüş yapmayı çok seviyorum.Kendimi bildim bileli,yakın mesafe yerlere yürüyerek ve ya bisiklet kullanarak giderim.Araştırma,yeni kültürler hakkında bilgi edinme vb. şeyleri çok seviyorum.Seyahat etmeyi de çok seviyorum ama ekonomik koşullar artık buna da müsade etmeyecek gibi gözüküyorMümkün oldukça en az 30 dk. yürüyüşler yapın. Temiz hava her zaman iyi gelir. Sizi motive edecek kitaplar okuyun. Ne yapmaktan mutlu oluyorsanız onları yapmaya çalışın. Daha önce sizi mutlu eden şeyler nelerdi onları düşünün Gerekirse kendinize bir çizelge oluşturun. Sohbetinden keyif aldığınız arkadaşlarınızla görüşün.
İnşallah sonuçlarınız iyi çıkar.Bende de ense kısmında ağrılar oluyor arada.Güzel haberlerinizi bekliyorum.Bende de var ayni durum. Uyku boxuklugu yasayinca nörolojiye gittim. Eeg cekildi. Biseyler cikti ama daha sonuc tam alamadim. Ins bir sonuc alirim. Size yazsrim o zaman
Aklımıza bi an da gelen düşüncelere otomatik düşünceler deriz. Bazen olumlu ama çoğu zaman olumsuz düşüncelerdir bunlar. Hatta bu olumsuz düşünceleri çoğu zaman doğruymuş kabul ederiz. Eğer yaşamınızı ciddi anlamda olumsuz olarak etkiliyorsa terapi yardımıyla bu düşünceleri azaltabilirsiniz ve onlarla nasıl başedeceğinizi öğrenebilrisiniz.Yürüyüş yapmayı çok seviyorum.Kendimi bildim bileli,yakın mesafe yerlere yürüyerek ve ya bisiklet kullanarak giderim.Araştırma,yeni kültürler hakkında bilgi edinme vb. şeyleri çok seviyorum.Seyahat etmeyi de çok seviyorum ama ekonomik koşullar artık buna da müsade etmeyecek gibi gözüküyor.Yeni bir arkadaş grubuna dahil oldum.Ayda bir biryerlerde toplanıp sohbet ediyoruz ama muhabbet moda ve güzellik olunca çok fazla ilgimi çekmiyor.Şu anda ekonomi ve siyasi videolarla yatıp kalkıyorum.Ekonomiye fena halde taktım kafamı.
Tamamen doğru,çok teşekkür ederim.Bir de tekdüze olan herşey çok sıkıcı geliyor bana,oldum olası bu şekilde.Aklımıza bi an da gelen düşüncelere otomatik düşünceler deriz. Bazen olumlu ama çoğu zaman olumsuz düşüncelerdir bunlar. Hatta bu olumsuz düşünceleri çoğu zaman doğruymuş kabul ederiz. Eğer yaşamınızı ciddi anlamda olumsuz olarak etkiliyorsa terapi yardımıyla bu düşünceleri azaltabilirsiniz ve onlarla nasıl başedeceğinizi öğrenebilrisiniz.
Mükemmeliyetçilik sizi yormaya devam edecektir. Yani bir şey ya hep ya hiçtir sizin için. Dış etken sorunları sizin elinizde olan şeyler değildir. İç etken sorunları düzeltmek sizin elinizdedir.
Dediğim gibi yapmaktan keyif aldığınız şeylere daha fazla zaman ayırın. Motivasyonunuzu arttıracak kitaplar okuyup, videolar izleyebilirsiniz. Size iyi gelecek şeyler yapın :))Tamamen doğru,çok teşekkür ederim.Bir de tekdüze olan herşey çok sıkıcı geliyor bana,oldum olası bu şekilde.
Yok zaten sürekli kötü düşünen bir insan değilim.Gülmeyi,güldürmeyi,eğlenmeyi çok seviyorum.Ama aşırı ince fikirliyim diyelimmadem düşünmeyi seviyorsun o zaman güzel şeyler düşün. kötü ya da sana faydasız şeylerle zaman kaybetme.
ben gece yatınca çok düşünen bir insanım mesela ve bu aralar düşünmek istemiyorum. genelde youtubedan video falan açıyorum onu dinlerken uyuyakalıyorum. ki normalde ses varken asla uyuyabilen biri olmadım ama son zamanlarda böyleyim.
Başak burcusunuz gibi geldi:) Dunyada mükemmel diye birşey olmadığını ve herseyı kontrol etmekten zıyade sadece olaya verecegınız tepkılerı kontrol edebılırsınız. Olumlama meditasyon falan yapabılırsınız. Bıraz gercekcı olsanız ıyı olur kendını rahatlatırsınız.Merhaba,bu ilk konum olacak ve bu yüzden acemice birşeyler yaparsam affola.Yazmayı da çok sevmediğim için mümkün olduğunca kısa tutacağım.Gelelim konuya;Ben sürekli düşünüyorum arkadaşlar.Neyi düşünüyorsun bu kadar diye sormayın inanın hiç önemi yok,illaki düşünecek birşey buluyorum ve deli gibi düşünüyorum.Kafam sürekli dolu,sürekli dalgınım ve uyku bozukluğu problemleri yaşıyorum.Detaylarda boğulup gidiyorum ve elime geçen birşey de yok yorgunluk,halsizlik ce uykusuzluk ta çabası tabi ki.Mükemmeliyetçi ve kontrolü daima elimde tutmak isteyen bir yapım var.Hayatımdaki herşey benim kontrolüm altında olsun istiyorum.Ama yıllardır bu şekilde yaşadığım için artık çok yorgun ve bitkin hissediyorum kendimi bu da beni aşırı sinirli ve gergin bir insan haline getiriyor bazen.Gamsız insanlara o kadar özeniyorum ki bilemezsiniz.Benimle aynı şeyleri yaşayan ve muzdarip olan kimler varsa görüşlerini,fikirlerini almak ve bununla başa çıkabilme yöntemlerini öğrenmek istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?