Düşüncelerim hatalı mıııı??

Vander

Guru
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2018
8.285
22.014
348
Hayata dair bazılarınıza saçma gelebilecek düşüncelere sahibim.
İşte bı sabah ailemle kavga ettil annem de biz seni karşılıksız seviyoruz dedi.
Ben de tamamen karşılıksız bir şeyin olmayacağını beni yapma sebeplerinin de bir evlat sahibi olmak istediklerini söyledim,ayrıca muhtemelen doğmadan önce kendi hayallerinde kendine yakışır olmamı diledi bence gibi. Sonrada ağladı

Ben de mi sorun var karşılıksız sevgi deil ama beni en çok seven en çok tahammül eden insan olduklarını biliyorum.
Karşılıksız sevgi de farklı bir seçim yaptıgında ona göre doğru olan yargıları seçmediğiniz için çok üzülen biri olamaz.

Burda konular da bile var bazıları evlılıklerını düzeltmek için bile çocuk yapabılıyor. Toparlamak gerekirse her ana rahmine düşen bebeek bana göre sürpriz yumurta ve içinden istediğiniz gibi de istemediğiniz gibi de bir oyuncak çıkabilir ama çikolatası size dünyanın en güzel çikolatası gibi gelecektir ve sürpriz yumurtanın içindeki kabullenmek zorundasınız.

kaç yaşındasınız?
22 ama sanırım ergence ya da daha çok küçüksünüz diyeceksınız ama gerçek bu
Zaten anne babalar cocukla ebevyn arasında olan o bağı dibine kadaer tatmak istemiyorlar mı bu yüzden ya ben de anne olayım o duyguyu tadayım demıyorlar mı
Karşılıksız kısmı nerede

yoo ergence falan demeyecektim.

kavram karmaşası olabilir mi? karşılıksız dediğiniz şey cidden karşılıksızdır yani ailenizin davranışlarında size olan sevgilerinin karşılıklı olacağını düşündüren ne var?

yani siz annenizi sevmezseniz anneniz de sizi mi sevmez? karşılıksız sevgi bu çünkü. sen onu sevsen de sevmesen de, yararın dokunsa da dokunmasa da o seni sever. seni yaparkenki amacını bilemezsin. belki ileride ona bak diye yaptı, belki aman evde bi ses olsun ya diyerek yaptı orası bize karanlık. sonuç olarak sen onu sevsen de sevmesen de annen seni seviyorsa “karşılıksız sevgi yoktur” diyemezsin çünkü var ki seviyor.

anlaşamadığınız konu ne onu anlamadım sizin bahsettiğiniz şey karşılıksız sevgi demek değil çünkü.

Evet ergence düşünceler. Ebeveyn olmak istediler.herkes annelik babalık duygusunu tatmak ister.peki bu düşünceler karşılığında sizi nasıl yetiştirdiler? Fedakarlık, özveri, saygılı, ahlaklı bir birey olarak geliştirmediler mi sizi? Ki en çok tahammül edip ağlayan kişi olarak nitelendiriyosunuz nitelendiriyosunuz annenizi. Şu an 30 yasindayim. Evliyim.annemi geçmişte üzdüğüm söylenmez.her zmaan iyi bir evlat sahibi olmaya çalıştım.ama şimdiki aklım olsa bırak karşısına dikilip tartismayi sorgulamayi ayaklarının altını öperdim.

Sevginin karşılığı tabiki sevgi aslında bundan bahsetmek istedim ki ben onu çok seviyorum
Ama kendi çocuğu oldugum için çok seviyor kuvvetle muhtemel onu sevmesem sevgisinin de uzun sürecegını dusunmuyorum bazı konularda yalnız bırakıldığımı gördüm.
Ayrıca dünyaya getirdiğin çocuguna her koşulda destek olmak zorundasın o minvalde biri değilsen anne olmayabilirdin öyle değil mi?

Karşılıksız sevdiğimi
İddia edecegımı asla düşünmüyorum ve ben onu bu dünyaya getirmişsem elbetteki önceliğim o olacak

Tamam işte şu an böyle düşünmen normal. Bi on sene sonra farklı olacak.

Sadece bu konuda değil, 22 yaşındayken bir çok konuda keskin fikirlerim vardı senin gibi. Bugün 33 yaşım bitiyor 22 yaşındaki halimden eser yok. Yani değişeceksin, fikirlerin değişecek, inançların değişecek. Kısmen başka bir insan olacaksın.

Karşılıksız bir şey yok dünyada ben buna inanırım sadece ve bunu da gördüm ailem tarafından sanırım ben 30 uma gelene kadae tartısıp elbette sorgulucam öğrenme biçimi olarak

Eskiye oranla daha keskin olmam normal mi? Bilemiyorum eskiden daha belkide duygusaldım bazı konularda suan da aşılamaz çizgilerim var.

Hayır anne baba çocuğuna her koşulda destek olmak zorunda değil. Bak burda da çok keskin fikirlerin var. Anne baba çocuğun yararını gözetir, gözetmelidir isteklerini değil.

valla sizinle aynı yaştayız bugün benim de 23.yaşımın ilk günü. hayatımda annemle babamı hiç bu kadar önemsemedim. annemi de babamı da sevmem ama yeri geldiğinde ikisinin de beni sevdiğini hissediyorum. sevilecek bir tarafım da yok bu arada onlara karşı. beni bile seviyorlarsa cidden bu anne babalık karşılıksız diye düşünüyorum.

niye bunu bu kadar irdeliyorsunuz siz doğmak mı istemiyordunuz?

bende bi ara böyle düşünüyordum evlenince geçir merak etme

Eskiye oranla daha keskin olmam normal mi? Bilemiyorum eskiden daha belkide duygusaldım bazı konularda suan da aşılamaz çizgilerim var.

Normal. Ergenlikten yeni yeni çıkıyorsun. Bir dünya görüşü oluşturuyorsun kendine ve bunların en doğru görüşler olduğunu sanıyorsun şu an. Yaşanmışlıkların arttıkça, hayat seni yoğurdukça o sivri uçların törpülenecek.

Hayır anne baba çocuğuna her koşulda destek olmak zorunda değil. Bak burda da çok keskin fikirlerin var. Anne baba çocuğun yararını gözetir, gözetmelidir isteklerini değil.
Değilse yapmamasi lazım çok saçma her koşuldan ne anlam çıkardınız bilemiyorum ama destek gormedıgım konu ahlaksızlık ne bıleyım kötü seylerle alakalı değildi

O zaman doğum günümüz kutlu olsun

Evlat olsa sevilmezin bir değişiği gibi. Çocuğu olduğu için sevildiğinizi düşünüyorsunuz galiba gerçekten sevilmeye layık olduğunuz için değil.
Anne de baba da olsa onlar da birer insan. Hataları, eksikleri, zaafları olacaktır.

"Ben de tamamen karşılıksız bir şeyin olmayacağını beni yapma sebeplerinin de bir evlat sahibi olmak istediklerini söyledim,ayrıca muhtemelen doğmadan önce kendi hayallerinde kendine yakışır olmamı diledi bence gibi."

Alturizm bir kisinin yasamini bir baskasina adamasidir. Ve dunyada alturist tanima giren ilk orneklerden biri anneliktir. Bunun nedenleri genleri aktarma icgudusu olabilir, baska psikolojik sebepler olabilir. Ama bu Anne sevgisinin sorgusuz, sualsiz, karsiliksiz oldugu gercegini degistirmiyor. Bu konuda ben de cok kafa yorarim, yordum ama sahsen annemle tartismam bu konuyu. Neden annenizle konustunuz ki?

Hayır hayır sadece fazla sorgulayıcı tavırlarlarım var kabul edıyorum hepsi bunun ürünü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…