- 10 Mayıs 2019
- 83
- 56
- 3
- 33
Allah baska dert vermesin o zaman şekerimEvet tek derdim bu ben de Zaten şey yazmıstım hemen gormussunuz intikal etmıssınız yaHuzurkokuluyavrum yazsın diye beklemıştim hahahah evet tek derdim bu sağolun guzel tesbıtınız için
Fikriniz yoksa yazmayın hanımefendi
Sağol hayatım ay bir derdim daha var ayakkabımın topugu kırıldı ay ne yapıcam hemen konu açmalıyım hahahahahaAllah baska dert vermesin o zaman şekerim
Psikolojik sorunların var bence cok ciddiyim saka yapmiyorum bence bir psikoloğa görünmeni tavsiye ederimSağol hayatım ay bir derdim daha var ayakkabımın topugu kırıldı ay ne yapıcam hemen konu açmalıyım hahahahaha
Ben şaka yaptıgınızı zannetmıstım keza yardım alıyorum ama muhtemelen dusundugunuz sebepten ötürü değil ben orada dalga gectım çünkü yazdığınız şeyin en ufak yardımı bile yok diyprum ya yararlı fikri olmayan yazmasınPsikolojik sorunların var bence cok ciddiyim saka yapmiyorum bence bir psikoloğa görünmeni tavsiye ederim
Ben yok saymıyorum saygı duyuyorum ama bana hitap etmıyorlar .haklısınız her yerden hem de.Saygı duyulmasını bu platformda hiç ama hiö beklemıyordum yargılanmak için açtığım konuydu.çünkü sıkışmıs durumdaydım.Usluplu yargılamalara her zaman açığım.çok teşekkür ederimZamanla öğreneceksiniz düşünceleri nerede ve ne şekilde ifade edileceğinin, düşünceden daha mühim olduğunu. Hepimizin hayata dair anormal sayılabilecek düşünceleri var. Absürt ve hatta aykırı. Ancak bunları her yerde, herkese söylemiyoruz. Zira bazıları tarafından övgü ile karşılık alacağımız düşünceler, bazıları için içimize şeytan kaçtığını düşündürebilir.
Misal ben kayınvalideme "bazen tek gecelik ilişkiler yaşayan bir kadın, evli ve çocuklu bir kadından daha namuslu olabilir. Namus, zihniyettedir" desem, eşime "senin karın sapıtmış abooovvv" diyebilir. Böyle dediği için onu yadırgamam. Kendime kızarım, her doğruyu her yerde söylememek gerektiğini hala öğrenememiş olduğum için.
Henüz anne değilsiniz. Bir anne gibi düşünemez ve hatta hissedemezsiniz. Düşünceleriniz doğru bile olsa, bir anne hissettiği olağanüstü annelik hisleri yüzünden bunları kabul etmez ve hatta kabul ederse anneliğine ihanet etmiş gibi hissedebilir. Hele ki bu toplumda. Anneliğin kutsal kabul edildiği, off desen bile "sen annesin hiç evladı olamayan var" diye kadının susturulduğu bir toplumda anneniz elbette ağlayarak tepki verir. Bugüne kadar bildiği ve iman ettiği tüm gerçekleri sizin düşünceleriniz ile birlikte yok sayamaz.
Yaş aldıkça anlayacaksınız, kişiye göre düşünceleri gizlemek gerektiğini.
Hayır sundan bahsedıyorum önce ben olmadan önce hani insanlar planlar ya bir şekilde tabıkıde annelık duygusu babalık duygusunu tatmak içinBunlar sevginin karşılıksız bir şey olmadığına delil olamaz ki
Tercihim sonucu üzüldü diyorsun ama seni sevmeye devam ediyor.
Evlat sevgisi tatmak için beni yaptılar diyorsun yani seni değil de evlat sahibi olmayı mı seviyorlar.
Karşılıksız sevgide tercihlerin için neden üzülünmesin ki. Duygusuz olmak gerekir
Karşılıksız bir şeyin olmadığına bende inanıyorum bu arada
Dışarda da içerde de aramıyorum ben inanmadığım bir şeyi hırslar o kadar fazla ki yada dünya koşulları buna itiyor.ileride elbette ben de isterım ama sadece bir taneDüzenleme yapmak istedim..
Karsiliksiz sevgi vardir. Ve bunu deneyimlemenin bir yoluda anne babaliktan geciyor mesela.
O potansiyeli kendinde gören olurmu o deneyimi yasamak isteyen olurmu olmazmi o insanlarin kendi tercihi.
O yüzden gunümuz sartlariyla standart yasanti icinde olan insanlarin karsiliksiz sevgiye en yakin olanlar anne babalardir dedim.
Saf karsiliksiz cikarsiz sevgi var. Ama bunu disarda aramamak lazim
baskasinin anne baban dahi olsa ne hirs icinde olup olmadigi veya ne oldugu seni ilgilendirmemeli fazla bence.Dışarda da içerde de aramıyorum ben inanmadığım bir şeyi hırslar o kadar fazla ki yada dünya koşulları buna itiyor.ileride elbette ben de isterım ama sadece bir tane
Yapmasalardı daha dogrusu uygun degıllerse çocuk yapmasalardı ha benı ilgılendırır ustumde uyguluyorlarsabaskasinin anne baban dahi olsa ne hirs icinde olup olmadigi veya ne oldugu seni ilgilendirmemeli fazla bence.
herkes kendi deneyimini yasiyor sonucta..
herkes kendi sorumlulugunu üstlenmeli bu kafi. sen bebektin onlar seni dusundu bakti etti..kendi sorumluluklarini yerine getirme imkanin yok iken yaptilar bunu karsiliksiz. karsilik verme imkanin yoktu ozamanlar dusunsene? bunu ancak karsiliksiz cikarsiz seven insan yapar bir baskasi icin.
suan senden istekleri oluyorsa belki kendi egolarina hirslarina olabilir ama iclerinde karsiliksiz sevme potansiyeli olmadi veya hic yok diyemezsin.
ki o potansiyel aslinda herkeste var..aciga cikarmak deneyimlemek istedikten sonra.
Burada konu ne başka erkek ne de annemden nefrwt etmem ki kesınlıkle nefret etmıyorum olay başka bir erkek değil ben genelde hayatta inanmıyorum o karsılıksız durumuna.Şu bir gerçek,anne olmak bir tarafta bencillik aslında.Kimse çocuğuna sormuyor doğmak ister misin diye.Annem bana sorsaydı pek olumlu cevap vermezdim mesela şu anki hayatıma bakarak konuşuyorum.O yüzden sizi biraz anlayabiliyorum,ama onlar da kötülük olsun diye yapmıyorlar bu bencilliği.Ve evet,bu bencilliği yapan her ( ya da çoğu ) kadın annelik duygusunu tattığı için mutlu oluyor ama karşılıksız sevgi o noktadan sonra doğru.Siz annenizden nefret de etseniz anneniz sizi yine sevmeye,merak etmeye devam eder.Karşılıksız sevgiden kastı bu.Çünkü hayata getirdiği canın öneminin farkında.Dışarıdaki hiç kimse sizi bu şekilde sevmeyecek.Bir erkek için de aynısı geçerli.Siz ondan senelerce kopmaya çalışsanız o da bırakır gider bir noktadan sonra,ama bir anne çocuğundan vazgeçmez.
Burada konu ne başka erkek ne de annemden nefrwt etmem ki kesınlıkle nefret etmıyorum olay başka bir erkek değil ben genelde hayatta inanmıyorum o karsılıksız durumuna.
Buna dayanarak bir suru demogoji falan bunlar da hoş değil.
Yapmasalardı daha dogrusu uygun degıllerse çocuk yapmasalardı ha benı ilgılendırır ustumde uyguluyorlarsa
onu sevmesem sevgisinin de uzun sürecegını dusunmuyorum bazı konularda yalnız bırakıldığımı gördüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?