arkadaşlar 10 aylık evliyim.Eşimle şimdiye kadar pek tartışmamız olmadı.bayramın 3 günü beni dışarı götürdü gezeriz diye. anladım kesin sıkıntısı anlatıcakları var..
Sıkıntısı 2 hafta önce annemleri yemege çagırdım iftara.Eniştem ve ablamıda çagırmıştım. Eniştemler yemege 10 dk geç geldiler.Eşim bunu kendine yapılmış saygısızlık olarak algılıyor.o gün kardeşimde yemegi yedikten sonra uykusu geldigi için birazcık uzandı .erkek kardeşim.27 yaşında .eşim bunu kendisine yapılmış saygısızlık olarak algılıyor. neymiş o uzanıyormuş eşim sandalyede oturuyormuş ben o evde neyim diyor.. Eniştemin kızını parka götürmesini (kızı zorla istedi.)saygısızlık sayıyor. Benim ailem sık sık evime gelmez 10 aylık evliliğimiz boyunca 2 bizde yemek yiyişleri. Eşim anlattıkça ben şaştım.Kuzenim ve çocukları geldi bayramın 2 günü akşam 8 gibi yedik bizde kalmak istediler ok dedim.evleri uzak çünkü gidemeleri çok zor. Neymiş biz 10 aylık evliymişiz neden kalıyolamış ben evimde rahat edemicekmiyim.sabah kalktım oturcak yer yok evde diyor. Benimle yaşıt kimse yok oturmuş çocuklarla yumurcak tv izliyormuşta..Babam kardeşimi eleştirmiş ona oda çok basit birşey hakkında bak babanada saygısızlık yapıyor diyor.. Ben doguluyum bizde kalmak ziyaret misafirperverlik önemlidri.Onlarda akrabalık ilişkisi yok. kalma gelme gitede pek yok. Duyunca şok oldum biliyordu böyle bir aile yapım oldugunu. Öyle laflar ediyorki şok oldum.Neymiş benim 3 yaşındaki yigenim onu sevmiyormuş onada biz ögretiyormuşuz.. Ablam onu neden nişanlıyken yemege çagırmamışmış.. Arkadaşlar onun ailesi gibi bir aile ben görmedim daha önce. Anensi ogluna birşey kıyıp vermez 1000 tl ev kredilerini ödeyip biz kirada otururuz. İşyerinin verdigi çikolatayı bile eşim annesine götürdü.. Annesi biz egeldimi kavga eder ogluyla evimizdeki eştaları ister banada alın bana onu al bunu al. Benim ailem ise sırf o gelicke diye dünya masraf yapıp yemek yapar . geçen ramazan ezana 5 dk kala evlerine bıraktık içeri bile davet etmediler hepimiz oruçluyduk ikram hizmet nedir bilmezler. Eşimin bana dediklerine bakın. Unutamıyorum ben haketmedim. Hakettiğim tek konu şimdiye kadar susup hatasını sölememem. Bu konuşamama sornumdan kurtulmak için psikolaga gitmek istiyorum...
resmen oturup ailenızın acıklarını bırıktırmış,dıyelımkı kardesın saygısızlık yaptı dıyelımkı ablanlar saygısızlık yaptı eşi ıcın bunları gormemezden gelemedımı yanı 10 ayda ıkı kez gelmısler hoşgörüverseymıs beyfendı senı üzmeye ne hakkı var..çok lider ruhlu sanırım sureklı saygı gormek ıstıyo Allah kolaylık versın sana..
Benimde erkek arkadaşım doğulu ve bizimde akrabalık ilişkilerimiz pek yok. İlk başlarda banada pek garip gelirdi onlara bu kadar sık ve yoğun misafir gelmesi ve halada garip geliyo. Eşini anlayabiliyorum
ayrıca arkadaşlar bunun doğusu batısı yok.Türk kültüründe vardır misafirperverlik..gerekirse sen oturmazsın misafirin oturur sen yemezsin misafirin yer.misafirin başımızın üstünde yeri vardır.dediğim gibi Türk örf ve adetlerinde bu var.üstelik ybay ın dediğine göre bu güne kadar 2 kere gelmişler.öyle sık sık rahatsız eden insanlar da değil.ayıp yahu...
bence altında yatan başka nedenler var.sanırım ybay ailenle ilgili içinde besledigi sorunları var eşinin
merhaba ybay
ben de doğuluyum.dediğin gibi akrabalık ilişkileri çok önemli..misafirperverlik çok önemli..benim eşim 6-7 kuşak istanbullu.küçük bir ailesi var.evlenince bizim aile gibi büyük bir ailenin içine girdi.daha önce hiç yaşamadığı bağlar bunlar.ama asla sorun yapmadı.çünkü ben en başında söyledim.ailem benim için herşeyden önemlidir.senin için de öyle olmalı dedim.çok koca bulunur çok eş bulunur ama anne baba bir daha bulunmaz dedim.mesela onlara karşı bir olumsuz bakışını hissedeyim en basiti bir bakış dedim.kalbim senden buz gibi soğur.elimde olmaz.dönüşü de olmaz dedim.sağ olsun zaten çok özgüven sahibi ve saygılı bir insan.benim annem babam da en fazla 3 kere gelmiştir.ama kız kardeşim gelir kalır.hiç eşim de bir olumsuzluk hissetmedim.ama ben de onun ailesine karşı saygılıyımdır.ondan istedigim özeni ben de onun ailesine gösteririm.bence sen de eşine ailenin ve onun sendeki yerini iyice anlatmalısın.zaten kendine güvenen biriyse kıskançlık yapıp böyle basit şeylerden alınganlık göstermez.
açık açık konuşmalısın.onu sevdiğini,ailenin dışında olmadığını ancak böyle dışardan biriymiş gibi davrandıkça ondan soğudunu(yada nasıl hissediyorsan)söyle..
Benimde aklım başıma yeni geldi.Ezdirmicem kendimi.Benim ailem melek gibidir.Asıl onun aileisnden çekiyoruz .Ama ben hiçbir zaman ailesi hakkında laf sölemedim.Hata yapmışım.Kendimi değiştirmeye çalışıyorum.Sessiz olmamayı yavaş yavaş ögreniyorum.Gerçekten adamı sinir edicek şeyler.Çocuk düşünüyodum erteledim şimdi.Herşeye karışan erkekte çok sinir edici.Hrep ben sustukça o kendini haklı zannetti.Ama artık yok benimde fikirlerim düşüncelerim var.Misafiri seviyorum diyor.Neymiş ona saygısızlıkmış.Ablamlar yigenim beni çok istediği için akşam 10 dogru geldiler telf açıp.neymiş bu saatte gelmek saygısızlık degilmiymiş.Yok artık ablam o benim.Yiğenim teyze diye tutturduğu için geldiler.Eşimin ailesininde malı çok kıymetlidir.Buda onlara çekmiş.Annesi kıyıpta kışlık ayırdıgı barbunyadan vermez.Oğlu bin kez istedi öle verdi.Abisi kend. aldıgı çikolataları gizli gizli yermiş.:):)Eşim bana mp3 istedimde laf söledi dikkat et kırılmasın camı çizilmesin şu bu ..al dedim stemiyorum.AYYY ben bu adamla 3,5 sene çıktım.Bazen böle takıldıgı olurdu ama yuh ya...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?