Düşüncelerinizi alabilir miyiz

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Hanımlar merhaba. Bir kız arkadaşım ile ilgili bir konuda fikirlerinizi rica edeceğim. Benim bir kız arkadaşım (yaşı yirmi iki) evlerinin yakınındaki bir dükkanda çalışan bir çocuktan çok hoşlandı. Bize de pandemide heyecan çıktı açıkçası, bir süredir sürekli arkadaşımla bu çocuk hakkında konuşuyorduk. Neyse ve bir şekilde bu çocuğun adını ve soyadını öğrenip sosyal medya hesabını bulduk. Ee sorun nerede diyeceksiniz. Sorun şu ki benim arkadaşımın geçmişte reddedilmeyle ilgili ciddi travmaları var ayrıca çocuk hakkındaki bilgimiz sıfır, ne huyunu suyunu biliyoruz ne de ortak bir tanıdık var. Bu sebeplerden ötürü arkadaşım şu an için bu çocuğa asla ilgisini belli edemez. Ne yapabiliriz diye düşünürken aklımıza bir fikir geldi. Arkadaşımın elinde bir kız fake hesap var ama fake hesap olduğu hiç belli değil, son derece gerçekçi bir hesap. Bu hesaptan arkadaşımın bir şekilde çocuğa istek atıp konuşmasını düşündük. Bu sayede huyunu suyunu ve hakkındaki bilgileri öğrenebilir. Baktı ki kafasına uymuyor kapatır hesabı gider. Ya da baktı ki kafasına uyuyor, yine hesabı kapatır ve belli bir süre sonra çocuğa kendi kimliğiyle ilgisini belli eder (çünkü bu sayede çocuğun bu gibi durumlara nasıl tepki verdiğini ve huyunu suyunu öğrenip o şekilde ilgisini belli edebilecek) Sizin bu konudaki görüşleriniz nelerdir

Peki planlarınız da karşı taraf da bir yer alabildi mi?! Düşünün biri size yazıyor, konuşuyorsunuz iletişim muhtesem, uyum çok iyi. Tak bir gün sayfa kapanıyor. Adam toz olmus. Ne hissedersiniz?

Reddedilme travması olan arkadaşınızın o hesap benimdi diyeceğini pek sanmıyorum. Bence önce bu travmalari atlatmaya çalışsın. Erkek olması empati yapamayacağımız anlamina gelmez di mi?

erkekler bence çok farklı varlıklar...tahminimce fake hesaba kendini farklı tanıtacak gerçek hesaba kendiini farklı tanıtacak...en iyisi çıkıp dobra dobra konuşmak olmuyorsada olmaz dünyanın sonu değil ya.. arkadaşının travmaları olabilir ama bunları yaşamadan tecrübe sahibi olamaz ki birde burdan bakın...

Ya tabi ki siz de haklısınız ama aklımıza başka bir çıkar yol gelmedi bu durumda

Evet işin bir de bu yönü var. Ama büyük ihtimalle farklı tanıtmaz gibi geliyor

Bu arada o hesap benimdi demeyecek eğer çocuk kafasına yatarsa. O hesapla hiç ilgisi yokmuş gibi çıkacak karşısına

Çok saçma bence. Diyelim ki fake hesabından konuşarak iyi anlaşmaya başladılar, sonra ne olacak? Çocuk biraz saf değilse anlar. Mesela ben burada kullanıcı adlarını hatırlamıyorum bazen ama bir üyeyi yazım tarzından, üslubundan direkt ayırt edebiliyorum. Aklımda öyle kalıyor yani. Kızın kullandığı hesap fake bile olsa yazdığı şeyler, edilen muhabbetler kendisine ait olacak. Sonrasında o fake hesap benimdi olayı ise büyük rezillik olur.

Arkadaşınız size söylememiş olabilir ama reddedilmeye ilgili olumsuz şeyler yaşamışsa muhtemelen özgüven eksikliği vardır. Fake bir hesaptan yazarsam beni beğenir diye düşünmüş olabilir.

Hayat 'Sıerra Burgerss is a Loser' filmi değil maalesef.

Ya tabi ki siz de haklısınız ama aklımıza başka bir çıkar yol gelmedi bu durumda

Benim iki erkek kardeşim var. Biri hafif yontulmamis odun.. onun bu durumda ne hissedecegini bilemem. Büyük ihtimalle yara bandı gibi bir ilişki olur reeldeki iliskileri. İroniye bakarmisiniz. Arkadaşınız kendi kendinin yara bandı olabilir.

Diğer kardeşim ise çok kirilirdi eminim. Daha duygusaldır. Duygularına ket vurmaz geldiği gibi yaşar. Büyük ihtimalle böyle bir durumda arkadaşınız red edilirdi. Hadi birsekilde ortaya çıktı sonradan ilişki bitirici bir sebep olurdu.

Böyle minik heyecanlar çok güzel evet ama sosyal medya da dahi olsa ilişki niyeti olan herkese kendin olarak yaklasilmali diye düşünüyorum ben. Kendi hesabından yazsın. Herhangi bir red durumu olursa( ins. olmaz) en azından reel hayatta yüzyüze olmadığı için hafif atlatilir.

Teşekkürler yorum için. Konuda eklememişim sanırım ama baktı ki fake hesaptan çocukla iyi gitti öyle olunca hesabı kapatıp kendi kimliğiyle ilgisini belli edecek arkadaşım ama o fake hesaptaki bendim demeyecek tabi. Ama haklılık payınız var sizin de

fake hesaptan ekleyeceğine gerçek hesaptan eklesin.

Madem hoşlanmış böyle alengirli işlere ne gerek var.

Çocuk o fake hesaptaki kızı beğenirse sonradan arkadaşını istemezse ne olacak ?
İşte bahsettiğim nedenlerden dolayı gerçek hesaptan ekleyemiyor. Fake hesaptaki kızı beğenirse de sonradan ulaşamayacak ki ona. Arkadaşım hesabı kapatacak

İşte zamanında bununla ilgili kötü tecrübeler yaşadı, hatta yine başka bir dükkanda beğendiği bir çocukla ilgiliydi. Bu yüzden bunu yapamıyor.
Fake hesap bence pişmanlıktır çocuk bunu bi gün öğrense nasıl bakacak yüzüne? Ayrıca çocuğun duygularına da yazık bu nasıl bi bencillik

Bencilce bi yaklaşım o çocuk fake hesaptan yazıştığı kızdan hoşlansa ve kız arkadaşın için çocuk olumlu da olsa olumsuz da o fake hesabı kapatıcak o çocuğun hisleri ne olcak kendi zamanında reddedildi diye neden başka bi insanın duygularıyla oynamak aklınıza geliyo neyse o olsun arkadaşın ilerde bi ilişki yürütseler dürüstçe bi davranış değil neyse duygusu belli etsin karşı taraftanda yanıt alıyosa devam ederler alamıyorsa önüne bakar

Karşınızdaki insanın duygularını hiç düşünmüyorsunuz. Fake hesap açıp görüşünce, hoşlanırsa, gerçek hesapla görüşünce de işi garantiye alacağınızı düşünüyorsunuz ama tam tersi de olabilir fake hesaptaki kızdan hoşlanıp, gerçek hesapla ekleyince aklı diğerinde kalıp hoşlanmaya da bilir. Bilmem anlatabildim mi? 22 yaş çok küçük bir yaş değil aslında ama çok çocukça davranıyorsunuz. Bunu ancak 15 16 yaşındaki çocuklar yapar. Karşınızdaki gerçek bir insan. Ya risk alıp açık olun, yada hiç bulaşmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…