Düşüncem ne yönde olmalı ?

Brownim

şükürler olsun rabbim bizi korusun :)
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2009
6.342
77
163
36
Merhaba arkadaşlar aklım karma karışık en iyisi sizlerle paylaşıp fikirlerinizi almak...
22 yaşındayım eşimde 29 ...8 aylık evliyim uzun süre çocuk düşünmüyorduk ama eşim bu aralar baba olmak istediğini sıkça söyler oldu..Şuan için imkansız çünkü çikolata kistlerim var önümüzdeki ayda kontrolüm var..Eşim eğerki kistlerimden kurtulmuşsam hemen çocuk yapmak istediğini söylüyor.
Bende kararsızım,ne anne olmaya hazırım nede hazır değilim aklım karma karışık...

fikirlerinizi beklıyorum..ne yapmalıyım?Düşüncem ne yönde olmalı?şimdiden teşekkürler

bunu eşinize anlatıp paylaşmalısınız. kendinizi tam olarak hazır hissetmiyosanız çocuk düşünmeyin bence. sonra sizin için isteksiz ve zor bir annelik olabilir. iyi düşünmek lazım. hem zaten yeni evli sayılırsınız henüz. eşinizle tüm düşündüklerinizi paylaşın anlayışla karşılayacaktır...

Kendinizi hazır hissetmeden ve tabiki sağlığınıza kavuşmadan çocuk yapmayın,eşiniede açıklarsan bunu anlayış göstericektir yani göstermesi gerekir,bence daha çok yeni evliliğiniz biraz evliliğin tadını çıkarıp sonra çocuk yapsanız daha iyi olabilir.evliliğiniz tam olarak oturduğunda.

kendinizi hazır hissediyorsanız. maddi olarakda çok büyük sorununuz yoksa olabilir.

olsa ne sıkıntı yaşarsınız?

ilişkinize ne kadar güveniyorsunuz düşünün bir bakalım.

Merhaba arkadaşlar aklım karma karışık en iyisi sizlerle paylaşıp fikirlerinizi almak...
22 yaşındayım eşimde 29 ...8 aylık evliyim uzun süre çocuk düşünmüyorduk ama eşim bu aralar baba olmak istediğini sıkça söyler oldu..Şuan için imkansız çünkü çikolata kistlerim var önümüzdeki ayda kontrolüm var..Eşim eğerki kistlerimden kurtulmuşsam hemen çocuk yapmak istediğini söylüyor.
Bende kararsızım,ne anne olmaya hazırım nede hazır değilim aklım karma karışık...

fikirlerinizi beklıyorum..ne yapmalıyım?Düşüncem ne yönde olmalı?şimdiden teşekkürler

bebegi tasiyacak, doguracak, bakacak olan sensin.
sen simdilik hazir degilsen ve istemiyorsan(ki bence daha yasin cok kucuk ve suan icin dogru bir karar degil bence) tabii ki bebek yapmamalisiniz.
esin baba olabilecek yasta ve o yuzden istiyordur cocuk sahibi olmayi ama bu iki kisinin dusunup vermesi gereken bir karar.
senin kararlarina saygi duyar insallah.

erkeklere gore hava hos...
yemek istesinler olsun, bebek istesinler olsun...
istediklerini yapan ise hep kadinlar...
erkeklere sadece zevkini cikarmak kaliyor...

9 ay karnında taşıyacak doğuracak bakacak büyütecek sensin canım erkekler için kolay ayy istiyorum aşkım der çok afedersin yapımda ufak bir katkısı olurkaydirigubbakcemile3 gerisi herşey kadına kalıyor ben 2 sene hiç istemedim sonra eşimde problem çıktı şimdi istesekte olmuyor ama olsun ben yinede pişmam değilim 2 sene en azından evliliğe birbirmize alıştık :1: hazır hissetmek nasıl bir şey diye sorarsan söyleyim 9 ay onu karnımd taşımaya gece uykusuz kalmaya vb hazırım yani bunlar beni artık korkutmuyor ama ilk iki sene kabus gibi geliyordu bunlar bana sende kendine bir sor bakalım hazır mısın yerimseniben

Evet çocuk büyütmek zor biliyorum..örnek olarakta ablamın uykusuz yorgun geçen günlerini biliyorum ve bu yüzden de çok korkuyorum...şuanda çalışıyorum,hamile kalınca iştende ayrılmak zorunda kalıcam...ve ben evde oturabilen biri değilim,işten ayrılıp evde oturma fikri beni mutsuz ediyor.Erken olduğunu düşünüyorum,çünkü yaşım küçük.Eşimle konuştum anlattım bu başlığı açtıktan sonra.beni anladığını ve saygı duyduğunu söyledi..Eşimin ailesi ve cevrsindekiler 30 yaşına geldin daha neyi bekliyorsun diyorlarmış..Sanırım her nekadar inkar etsede oda çevrenin etkisinde kalaraktan hergün çalar saat gibi bana aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor.Zaten şuanda psikolojım kistlerimden dolayı bozuldu ilerde çocuk sahibi olmak isteyipte olmazsa diye çok korkuyorum...Eşimin aileside bu durumu biliyor ve sanki kısırmışım hiç kurtulmayacakmışım gibi yorumlar yapıp her seferinde beni daha çok üzüyorlar..

cnm zaten kistinde varmış hemende olmuyorki bebişler zamanı gelmediyse gelmiyorlar. bir tanıdığımız 3 ay tedavi gördü çikolata kisti yokolmuş şimdi bebişi var. bende ilk zamanlar öyle diyordum şimdi 4 sene oldu bebek diye deliriyorum ama olmayıncada olmuyor. bence tedavin bitince sende düşünmeye başla yaş gittikçe herşey zorlaşıyor.

Evet çocuk büyütmek zor biliyorum..örnek olarakta ablamın uykusuz yorgun geçen günlerini biliyorum ve bu yüzden de çok korkuyorum...şuanda çalışıyorum,hamile kalınca iştende ayrılmak zorunda kalıcam...ve ben evde oturabilen biri değilim,işten ayrılıp evde oturma fikri beni mutsuz ediyor.Erken olduğunu düşünüyorum,çünkü yaşım küçük.Eşimle konuştum anlattım bu başlığı açtıktan sonra.beni anladığını ve saygı duyduğunu söyledi..Eşimin ailesi ve cevrsindekiler 30 yaşına geldin daha neyi bekliyorsun diyorlarmış..Sanırım her nekadar inkar etsede oda çevrenin etkisinde kalaraktan hergün çalar saat gibi bana aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor.Zaten şuanda psikolojım kistlerimden dolayı bozuldu ilerde çocuk sahibi olmak isteyipte olmazsa diye çok korkuyorum...Eşimin aileside bu durumu biliyor ve sanki kısırmışım hiç kurtulmayacakmışım gibi yorumlar yapıp her seferinde beni daha çok üzüyorlar..

oyy oyyy canım benim inş. hakkında hayırlısı olur çocuktan önce şuanda senin kistin önemli bilmiyorum neyi ne kadar biliyorsun ama çikolata kisti varken zaten istesen de bebek sahibi olamazsın..Kist kaç cm ne tedavisi görüyorsun..? bak canım ben bu konuda oldukça tecrübe sahibiyim çünkü 9 ay amelyat oldum ve kistim çok büyüktü 15 cm ve 5cm olmak üzere 2 tane vardı..Başarılı bir operasyon ile alındı ama ben 4. gittiğim doktorda amelyat oldum ve sol yumurtalığım alındı 6 aylık evliyim ve 9 haftalık da hamileyim 23 yaşındayım =))) eğer 6 - 8 ay içinde hamile olamasa idim tedavi görmem gerekecekti..Biz düğünü bu sene düşünmüyorduk aslında seneye olacaktı ama bebek ve sağlığım için öne aldık..Çünkü doğum yapmak bu kistin oluşumunu engelliyor.. Amelyattan 3 ay sonra tekrar amelyat olanlar varmış..ilk gittiğim doktor acil amelyat dedi ve çocuğun olmayacak dedi kansersin dedi dedi de dedi ama hamd olsun hiç sorun yaşadık =))) İyi düşün ve araştır derim..

bencede esın cevresındekılerın etkısınde kalıyor ama haksızda değil değilmi? 29 yasında baba olmak istemesi gayet normal sende genc anne olursun işte ;)
eger iyileşirsen sende dusun derim burdakı topıklerden goruyorsundur 7-8yıllık evli olupta bebıslerı olmayanlar var..
memursan işten niye çıkasınkı? dogum izni alırsın tabi sende razıysan bebıse..

soyle dusun eşin 30 yasında sende hamılesın ,31inde baba oldu ...cocugun 30 yasına gelınce eşin 61 yasında olcak .. cocugunuz evlendi artık torun istiyorsunuz .. torun sevmek istiyorusnuz..
oğlunuz istemesine ragmen gelınınız istemese uzulmezmısiniz ? yada kızmazmısınız?
Allah gecınden versin eşin yada sen toprak olsanız..gozunuz arkada kalmazmı?? oğlunuz evlendıkten 3yıl sonra bebisleri olsa ozamanda eşin toprak olsa (Allah gecınden versın) , ozaman iç gecırmezmısın ahh keske daha önce bebıslerı olsaydıda eşimde gorebilseydı torunu diye??...

belki ççooook gelecege dogru gittim ama bunlar hayatın gercekleri maalesef ve bizler her saniye her nefes alısverişte toprak olmaya yakın olup ölüyoruz zaten..oyuzden bişeyleri ertelemeyelım.. yinede karar sizin.

bu konuda biz senin yerine karar veremeyiz ki,
herkesin içinde bulunduğu durum bu kadar farklı ve çeşitliyken biz yap dersek yapacak yapma dersek yapmayacak mısınCADIARZU

siz kendinizi hazir hissetmiyorsaniz bence biraz daha bekleyin
saglik acisindan düzelmenizde ayri mesele tabi bu düsüncenizi doktorlada paylasin bence

oyy oyyy canım benim inş. hakkında hayırlısı olur çocuktan önce şuanda senin kistin önemli bilmiyorum neyi ne kadar biliyorsun ama çikolata kisti varken zaten istesen de bebek sahibi olamazsın..Kist kaç cm ne tedavisi görüyorsun..? bak canım ben bu konuda oldukça tecrübe sahibiyim çünkü 9 ay amelyat oldum ve kistim çok büyüktü 15 cm ve 5cm olmak üzere 2 tane vardı..Başarılı bir operasyon ile alındı ama ben 4. gittiğim doktorda amelyat oldum ve sol yumurtalığım alındı 6 aylık evliyim ve 9 haftalık da hamileyim 23 yaşındayım =))) eğer 6 - 8 ay içinde hamile olamasa idim tedavi görmem gerekecekti..Biz düğünü bu sene düşünmüyorduk aslında seneye olacaktı ama bebek ve sağlığım için öne aldık..Çünkü doğum yapmak bu kistin oluşumunu engelliyor.. Amelyattan 3 ay sonra tekrar amelyat olanlar varmış..ilk gittiğim doktor acil amelyat dedi ve çocuğun olmayacak dedi kansersin dedi dedi de dedi ama hamd olsun hiç sorun yaşadık =))) İyi düşün ve araştır derim..

Canım benim verdiğin bilgiler için teşekkürediyorum.Ve sana büyük geçmiş olsun. bekarkende kıstlerim vardı tedavi gördüm doktora tekrar gittim kistlerimin erimiş oldugunu söyledi...evlendim 3 ay sonra benim şikayetlerim yine basladı adet düzensizlıklerim şiddetli ağrılarım derken tekrar doktora gittim muayene oldum ve kistlerim aslında hiç erimemiş :( 2 taneyken 3 tane olmuşlar 2 tane sol yumurtalığımda 1 tanesi sağda..doktor çocuk düşünüp düşünmediğimi sordu,düşünmüyoruz uzun süre dedim ve doğum kontrol hapı verdı..3aydır kullanıyorum bayramdan sonra kontrolüm var kıstlerim 5-6cm..Sanırım bu durumu yaşayan olarak beni en iyi sen anlarsın psikolojım bozuldu,yaşam kalıtemi düşürdü bu kistler...ve Açıkcası çocugum olmayacak diyede çok korkuyorum :(

bencede esın cevresındekılerın etkısınde kalıyor ama haksızda değil değilmi? 29 yasında baba olmak istemesi gayet normal sende genc anne olursun işte ;)
eger iyileşirsen sende dusun derim burdakı topıklerden goruyorsundur 7-8yıllık evli olupta bebıslerı olmayanlar var..
memursan işten niye çıkasınkı? dogum izni alırsın tabi sende razıysan bebıse..

soyle dusun eşin 30 yasında sende hamılesın ,31inde baba oldu ...cocugun 30 yasına gelınce eşin 61 yasında olcak .. cocugunuz evlendi artık torun istiyorsunuz .. torun sevmek istiyorusnuz..
oğlunuz istemesine ragmen gelınınız istemese uzulmezmısiniz ? yada kızmazmısınız?
Allah gecınden versin eşin yada sen toprak olsanız..gozunuz arkada kalmazmı?? oğlunuz evlendıkten 3yıl sonra bebisleri olsa ozamanda eşin toprak olsa (Allah gecınden versın) , ozaman iç gecırmezmısın ahh keske daha önce bebıslerı olsaydıda eşimde gorebilseydı torunu diye??...

belki ççooook gelecege dogru gittim ama bunlar hayatın gercekleri maalesef ve bizler her saniye her nefes alısverişte toprak olmaya yakın olup ölüyoruz zaten..oyuzden bişeyleri ertelemeyelım.. yinede karar sizin.

Doğru söylüyorsun üzülürüm tabiiki :))

Bazı erkekler ewlenir ewlenmez hemen çocuk istiyorlar . Senin eşinde bunlardan sanırım .
Kendini ne zaman hazır hissedersen o zaman anne ol . Çocuk istemek kolay ama bakması zor .
Çocuk sahibi olmak , ömrün boyunca sürecek bir maraton .

Bu maraton koşusuna hazır olduğun zaman başla . Eşinede , bebek sahibi olmayı istediğini ; ancak
zamana ihtiyacın olduğunu uygun bir dille anlatırsan , onunda sana hak vereceğine inanıyorum sengözlerimebaksanab

haklısın çocuk istemek kolay ama bakması çoook zor :)

Back
X