- Emoji Skoru
- 10.255
- Puanlar
- 208
- Konu Sahibi retrodaevlenen
Eğitim gideri, sağlık harcaması ile yatırım için ve planlamanız tutmadığı için sıkışmayı nasıl aynı kefeye koyabiliyorsunuz?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Görümcem de evli,o da sağlık giderini eğitim planlamasını ve kredi kartı borçlarını planlasaydı.Vermek zorunda mıydı ailesi.Evlat ayrımcılığı oluyor bu.Eğitim gideri, sağlık harcaması ile yatırım için ve planlamanız tutmadığı için sıkışmayı nasıl aynı kefeye koyabiliyorsunuz?
Görümcem de evli,o da sağlık giderini eğitim planlamasını ve kredi kartı borçlarını planlasaydı.Vermek zorunda mıydı ailesi.Evlat ayrımcılığı oluyor bu.
Şartlarınızı bilemiyoruz ki tamamini. Evli olup olmasmasından bağımsız olarak sağlık ve eğitim harcaması ile yatırım çok farklı kulvarda yine de.Görümcem de evli,o da sağlık giderini eğitim planlamasını ve kredi kartı borçlarını planlasaydı.Vermek zorunda mıydı ailesi.Evlat ayrımcılığı oluyor bu.
Ailesinin kızına verdiği paraymış. siz de kendi ailenizden isteyinGörümcem de evli,o da sağlık giderini eğitim planlamasını ve kredi kartı borçlarını planlasaydı.Vermek zorunda mıydı ailesi.Evlat ayrımcılığı oluyor bu.
Gorumce evli olunca ne oluyor, evlatliktan cikip artik Kvnin KPnin mali mi oluyor, el mi degistiriyor??? Sen o insanlarin kizi degilsin, kendi kizlarina istedikleri gibi para verirler para para diyorsan git kendi ailenden iste. KV KP insaniyetlik yapip ogullarina para vermis resmen haraca kesme derdindesin. Senin ailen kac para koydu senin evligine??
Ailesinin kızına verdiği paraymış. siz de kendi ailenizden isteyin
Ailemin verdiği evde kira vermeden oturuyoruz zaten daha fazlasına gerek yokAilesinin kızına verdiği paraymış. siz de kendi ailenizden isteyin
sorsalardi da vermeselerdi daha mi iyi olacakti?Herkese hayırlı pazarlar arkadaşlar.Bir süredir kafamı kurcalayıp içimi yiyen bir konu var.Birkaç yakınıma anlattığımda objektif yorum yapamadıklarını gördüm.O nedenle sizlerden fikir alma ihtiyacım doğdu.Süreci en baştan anlatacağım.Bugüne kadar kayınvalidemle en ufak sorun yaşamadık,kırmadık,kırılmadık.4 senelik evliyim.Bana çok kıymet verdiğini söyler ve hep desteğini hissettirirdi.Ben de zaten düzenli olarak onlarla görüşür ve keyifli zaman geçirirdim.Ta ki hamile kalana kadar.Biz bir ev aldık ,kendi evimizin dışında.Biraz borca girdik ve bu borç da altın borcuydu.Bu sırada tüp bebek sürecine başladık,Allah’ıma sonsuz şükürler olsun ki hamile kaldım.Bu sırada altın borcumuz,tüp bebekte harcanan para birde üzerine 150 bin gibi bir doğum paketi gibi bir ödeme işlemimiz oldu.Eşimle ikimiz de Ocak ayında istediğimiz zamları alamadık.Kısacası evdeki hesap çarşıya uymadı ve ben hayatımda hiç sıkışmadığım kadar sıkışmış hissediyorum maddi konuda.Şimdi asıl sorun burada başlıyor.Hamilileğimde 5.ayım.Yavaş yavaş alışverişe başladık ama o kadar maddi olarak dardayız ki hep hesap kitap ve maddi konular dönmeye başladı evde.Bu sırada kayınvalidemler bekar olmayan görümceme bir sebeple (göz operasyonu+yüksek lisans+kredi borçları) 500 bine yakın para verdiler.Ben bu süreçte bize de destek olurlar diye düşünüyordum ,bir şeye ihtiyacınız var mı diye sormadılar bile.İlk torun ama bir kıyafet parçası bile almadılar.Annemler bebek arabasını ve odasını aldılar.Zaten en yüksek meblağlı şeyleri kendi ailem aldı.Geri kalan konusunda destek olurlar derken ağızlarını bile açmadılar.Dün beraberdik.Lafla karışık annemler de bunları bunları aldı dedim.Lafı değiştirdi kayınvalidem.Sonra bir mevzu geçti bana diyor ki her şeyiniz var çok şükür en önemlisi sağlık.Ben iyice bilendim,sürekli kafamda onlarla hesaplaşıyorum.Rüyamda bile görmeye başladım ama ağzımı açıp bir şey diyemiyorum.Eşim de hayatta demez.1 tlsi bile olmasa ailesinden istemez.Annemler eşimle aram bozulmasın diye ses çıkarma kızım biz destek oluruz,belki sona doğru yaparlar.Yaparlarsa da kendilerine yakışanı yaparlar diyorlar ama ben sevdiğim kadından tiksinmeye başladım.İçimde büyük öfke birikiyor.Biliyorum vermek zorunda değiller ama içimden bir sorsalardı keşke diyorum.Şimdiden çocuğum sağlıkla dünyaya gelsin onlara göstermeyeceğim diye kuruluyorum ve bu evliliğimin bozulmasına sebep olacak diye de korkuyorum.Sizce ne yapmalıyım,sessizce susup beklemeli miyim,yoksa açık açık konuşmalı mıyım?
Bi salın şu anne babaları ya…Görümcem de evli ,eşi ile bizden kat kat fazla kazanıyorlar .Onlara da 500 binlik yardım yapıldı ama onun yanında devede kulak.
Yani bu olaydan ders çıkarın işte yapacak birşey yok. Eşiniz de bir lirası kalsa bile ailesinden istemezmis. Bir bildiği var demekki adamın.Herkese hayırlı pazarlar arkadaşlar.Bir süredir kafamı kurcalayıp içimi yiyen bir konu var.Birkaç yakınıma anlattığımda objektif yorum yapamadıklarını gördüm.O nedenle sizlerden fikir alma ihtiyacım doğdu.Süreci en baştan anlatacağım.Bugüne kadar kayınvalidemle en ufak sorun yaşamadık,kırmadık,kırılmadık.4 senelik evliyim.Bana çok kıymet verdiğini söyler ve hep desteğini hissettirirdi.Ben de zaten düzenli olarak onlarla görüşür ve keyifli zaman geçirirdim.Ta ki hamile kalana kadar.Biz bir ev aldık ,kendi evimizin dışında.Biraz borca girdik ve bu borç da altın borcuydu.Bu sırada tüp bebek sürecine başladık,Allah’ıma sonsuz şükürler olsun ki hamile kaldım.Bu sırada altın borcumuz,tüp bebekte harcanan para birde üzerine 150 bin gibi bir doğum paketi gibi bir ödeme işlemimiz oldu.Eşimle ikimiz de Ocak ayında istediğimiz zamları alamadık.Kısacası evdeki hesap çarşıya uymadı ve ben hayatımda hiç sıkışmadığım kadar sıkışmış hissediyorum maddi konuda.Şimdi asıl sorun burada başlıyor.Hamilileğimde 5.ayım.Yavaş yavaş alışverişe başladık ama o kadar maddi olarak dardayız ki hep hesap kitap ve maddi konular dönmeye başladı evde.Bu sırada kayınvalidemler bekar olmayan görümceme bir sebeple (göz operasyonu+yüksek lisans+kredi borçları) 500 bine yakın para verdiler.Ben bu süreçte bize de destek olurlar diye düşünüyordum ,bir şeye ihtiyacınız var mı diye sormadılar bile.İlk torun ama bir kıyafet parçası bile almadılar.Annemler bebek arabasını ve odasını aldılar.Zaten en yüksek meblağlı şeyleri kendi ailem aldı.Geri kalan konusunda destek olurlar derken ağızlarını bile açmadılar.Dün beraberdik.Lafla karışık annemler de bunları bunları aldı dedim.Lafı değiştirdi kayınvalidem.Sonra bir mevzu geçti bana diyor ki her şeyiniz var çok şükür en önemlisi sağlık.Ben iyice bilendim,sürekli kafamda onlarla hesaplaşıyorum.Rüyamda bile görmeye başladım ama ağzımı açıp bir şey diyemiyorum.Eşim de hayatta demez.1 tlsi bile olmasa ailesinden istemez.Annemler eşimle aram bozulmasın diye ses çıkarma kızım biz destek oluruz,belki sona doğru yaparlar.Yaparlarsa da kendilerine yakışanı yaparlar diyorlar ama ben sevdiğim kadından tiksinmeye başladım.İçimde büyük öfke birikiyor.Biliyorum vermek zorunda değiller ama içimden bir sorsalardı keşke diyorum.Şimdiden çocuğum sağlıkla dünyaya gelsin onlara göstermeyeceğim diye kuruluyorum ve bu evliliğimin bozulmasına sebep olacak diye de korkuyorum.Sizce ne yapmalıyım,sessizce susup beklemeli miyim,yoksa açık açık konuşmalı mıyım?
Sen 2. Evi almak zorunda mıydın ?Görümcem de evli,o da sağlık giderini eğitim planlamasını ve kredi kartı borçlarını planlasaydı.Vermek zorunda mıydı ailesi.Evlat ayrımcılığı oluyor bu.

Mesajları okumadan sallamayı kesseniz.Biz baamların verdiği evde oturuyoruz.Biz ev alınca o ev erkek kardeşime verilecek.Biz topraktan aldık evi.Ev bitince oraya taşınacağız.Yani bize ait ilk ev olacak.Sen 2. Evi almak zorunda mıydın ?
Mesajları okumadan sallamayı kesseniz.Biz babamların verdiği evde oturuyoruz.Biz evi teslim alınca o ev erkek kardeşime verilecek.Biz topraktan aldık evi.Ev bitince oraya taşınacağız.Yani bize ait ilk ev olacak.Yani aldığımız ev lüks değil ,ihtiyaç.4 sene kira vermeden oturduk ailemin verdiği evde.
Ev aileden, destek kayın aileden. Eee siz necisiniz? Aileden evi olmayıp kira veren, karı-koca çalışıp sizin bu saydıklarınızı insanlar tek başlarına yapıyorlar.Ailemin verdiği evde kira vermeden oturuyoruz zaten daha fazlasına gerek yok
Çok mu zorunuza gitti .Amma boş beleş yorum ya.Biz de çalışıp ev aldık işte.4 senede ev almak.Yorumm yapmak için yorum yapmayın,boş tiplemelerEv aileden, destek kayın aileden. Eee siz necisiniz? Aileden evi olmayıp kira veren, karı-koca çalışıp sizin bu saydıklarınızı insanlar tek başlarına yapıyorlar.
Şu an kira versen ne yavrum ?Mesajları okumadan sallamayı kesseniz.Biz baamların verdiği evde oturuyoruz.Biz ev alınca o ev erkek kardeşime verilecek.Biz topraktan aldık evi.Ev bitince oraya taşınacağız.Yani bize ait ilk ev olacak.

Sen de sık bi tarafını da çalış ,burada yorum sallamaŞu an kira versen ne yavrum ?
Hem babanın evinde oturuyorsun.
Çık dese kiraya çıkarsın.
Biz istanbulda 2 asgari ücret ödeyenler olelim o zaman. Bi de sadece eşim çalışıyor.