- 30 Temmuz 2022
- 1.998
- En iyi cevaplar
- 1
- 6.060
- 88
Selamlar hanımlar, 12 yaşındaki kız kardeşimi bu yaz belediyenin keman kursuna yazdırdım yazı boş geçirmesin, çalmaya da çok hevesliydi diye. Kursun 4. Haftasında öğretmeni sınıf içinde senin elin çok titriyor ailen seni doktora göstersin demiş, çalamadığını ima eden davranışları olmuş. Yine de kursa devam etmek istediğini söyledi. Fakat öğretmenin bu tavrından sonra sınıftan iki arkadaşı da senin elin titriyor sen çalamıyorsun demeye başlayınca bugün ağlaya ağlaya eve geldi. Kardeşimin herhangi bir hastalığı yok ama yine de doktora götüreceğim. Öğretmenine ayrı bir sinirliyim ama bu el titremesi normal bir şey değil mi? Keman çalanlar veya kızı, oğlu kemana gidenler var mı? Aşılabilen bir şey mi yoksa gerçekten 4. Haftada titremeye devam etmesi bir soruna mı işaret ediyor? Çünkü keman dışında bir titreme vs gibi bir problemi yok. Şuan morali çok bozuk ve hevesi çok kırıldı. Bununla ilgili ne yapabilirim nasıl yönlendirebilirim? Kurstan aldım onu artık oraya gitmeyecek ama hevesini isteğini nasıl yerine getirebilirim bilmiyorum, özgüveni çok kırıldı.