Konuyu cok yakin bir arkadasim icin aciyorum.
Eylulde dugunu var kizin esyalarinin bir kismi geldi. Ama esinin erkek kardesi ise basladi diye gelin olacagi evde kalacakmis. Esi bu durumu ona son gune kadr soylememis. Tesadufen ogrendi. Ve mobilyalarinin ustunde yatip kalkmasini istemiyor. Nisanlisina bu durumi aciklayinca kavga etmisler.
Siz kimi hakli bulurdunuz? Nikaha kadar kalicak diyormus. Esi de o evde yasiyor ama ayni durum degil. Ev kayinpederinin ustune. Ama cocuk koyden gelip gitmesin diye bu yolu bulmuslar
Ama ona soylememisler. Siz ne tepki verirdiniz?
Ay tam benim konular :)
Benim başıma şöyle bi versiyonu geldi yukarıdaki olayın.
Evimizi tuttuk, temizledik, salon, yemek odası, yatak odası, mutfak, oturma odası, perdeler, halılar, yatak, çeyizim geldi. Bu sürecin hiç bir evresinde erkek tarafından hiç kimse ama hiç kimse aramadı. Annesi yok eşimin rahmetli. Kardeşleri, babası, halalar, kuzenler aklınıza kim gelirse bir Allah'ın kulu.
Eşimin babasının ikinci evliliğinden bir kardeşi var.
Bir gün eşimi arıyor.
Sınava gelicem abicim sende kalıcam diyor.
Biz de o gün Ikea da evimize alışveriş yapıyoruz.
Baktım eşimin rengi gitti. Durumu anlattı.
Ben şok. Beni aramıyor arasa gel biz de kal derim.
Eşim yatak odasında dahi yatmadı.
O kadar özeniyoruz evimize. Salona girmiyor.
Birlikte oturcaz diyor.
Uyduruk bı çekyat aldı kendine onda yattı evlenene kadar.
Ya orası bizim evimiz olacak.
Nasıl bı özenmek. Muhakkak arkadaşında öyledir.
Eşime dedim istemem asla.
Yukarıda dediklerimi dedi eşimde ben evde hiç bı eşyayı kullanmıyorum. Seni bekliyorum dedi.
Neyse eşim şehir dışına çok çıkardı işi gereği.
Şehir dışındayım gelme.
Kaldı ki, aynı semtte 3 tane birinci dereceden yakın akrabası ve benim annem oturuyor.
Hiç birine gitmiyor bize gelecekmiş.
Sebebi de akrabalarıyla plan yapmışlardır.
Neyse eşim hayır cevabını alınca iki görümcem uyduruktan birşeyler yazıyorlar. Hiç renk vermedim.
Evlendim evime geldi.
Bu konu açıldı.
Abim sana o gün yalan söyledi. Senin sınav günün abin buradaydı dedim.
Sebebi de, benim olmadığım evde kullanmadığım eşyaları ilk sen kullanamazsın. Buna ne abim ne de ben izin veririz dedim.
Yani diyeceğim o ki benim eşim engel oldu.
Senin arkadaşının eşi olacak kişi ona sormadan buna müsade ediyorsa demek ki adam hayatı boyunca kendi doğruların da gidecek.
İnsan nişanlısına nasıl sormaz haber vermez.