Kizmayin bana. Sadece bir buyugunuz olarak bir iki birsey soylemek istiyorum. Eski konulariniza soyle bir baktim. Anladigim kadariyla esinizden deger gordugunuzu hissetmiyorsunuz. Bence asil mesele bu. Siz kendinize deger veriyor musunuz? Kendi basiniza birsey yapamayacak kadar aciz, ezik, baskalarinin yardimina muhtac gibi gorunurseniz, insanlar oyle birine deger vermez ki.
Kucucuk bir dunyaniz var anladigim kadariyla ve o dunyada sadece eltiniz, kayinlar, kayinvalide kayinpeder var hep. Neredeyse tum konularinizda elti hep var. Dunyaniz sadece bu insanlar olmamali oysa. Arkadasiniz yok mu?
Eltinin derdi sizi germemeli, kocasi gidecekse bu onun problemi. Koskoca kadin, yalniz kalamiyorsa bu sorunu kendi cozebilir. Bu sizin probleminiz olmamali.
Iki gunluk seyahat icin cocuklar hastalanirsa ben ne yaparim diye kendinizi acziyet icinde gostermeyin.
Eltiniz de aciz degil. Eli var, ayagi var. Korkuyorsa anasi vardir babasi vardir, komsusu esi dostu arkadasi vardir. Su eltiyi de hayatinizin merkezinden cikarin bence.
Uzmek degil niyetim. Koskoca iki cocuklu bir annesiniz. Bireysiniz artik ergen degilsiniz.