- 18 Haziran 2017
- 282
- 795
- 18
- 28
- Konu Sahibi withoutyou
-
Ben de yapabileceğime çok inanıyorum ama bazı şeyler sözde kalıyor. Sonuçta üniversite ortamını, dersleri bilmiyoruz. Tercih yaparken o okuldan hiç gitmeyecekmissin gibi tercih yap.
Hevesinizi kırmak istemem ama bu işler genelde yaş oluyor. Açtıkları kontenjan 1 ya da 2 oluyor ve sizin gibi bir sürü kişi takip ediyor o kontenjanı. Ya olmazsa bir seneniz boşa gidecek okula verilen para da cabası. Çok dikkatli düşünün derim.
Bence eger para verecekseniz gercekten cok istediginiz bir bolum olsun. Psikolojik olarak kaldiramam diyorsunuz o yuzden bir sey diyemiyorum ama ben olsam kazanana kadar denerdim. Gerekirse bir sure her seyden uzaklasip tatil yapardim, sonra hazirlanmaya baslardim. Ama gercekten tam anlamiyla bir hazirlanma olurdu bu. Yukarida bir baska uyenin de soyledigi gibi, cok yuksek puanli bolumler haric zaten cogu kisi bolumunden memnun olmuyor ve gecis yapmak istiyor.
Bizim Üniversitemizde şu şekilde oluyor.
1-Kontenjan belirleniyor
2- Bitirdiğiniz güz ve bahar yarıyılını takip eden ilk Güz yarıyılının 1-3 haftası arasında geçiş başvurularını kabul ediyoruz.
3- Kurul toplanıyor
4- Kontenjan dahilinde not ortalaması uygun olan öğrencilerin başvuruları değerlendiriliyor
5- Seçilen öğrenciler mülakata çağrılıyor
6- Geçiş tamamlanıyor
Sizin kayıt yapacağınız üniversitede bu işler ne şekilde yürüyor bilemiyorum, her Üniversitenin dinamiği farklı. Bence kayıt yaptırmadan önce öğrenci işlerini arayıp konu hakkında bilgi alın. Hatta yetinmeyin Hukuk Fakültesi Dekanı ile görüşme talep edin.
Onu söylemeyeyim, deşifre olurum çünkü...Evet çok haklısınız. Bilgileriniz için teşekkür ederim. Acaba bu hangi üniversite?
Onu söylemeyeyim, deşifre olurum çünkü...
Siz kendinizi daha iyi bilirsiniz tabi ki, her insan farklidir. Gene de ben sonunda uzulmemeniz acisindan soyluyorum; bu gecis yapma isine cok bel baglamayin ve gercekten istediginiz, mutlu olacaginiza inandiginiz bolumu yazin.Bu bölüm de aklımda olan bir bölümdü ama asıl hedefim Hukuk bölümüydü. Eğer gerçekten kaldırabileceğimi bilsem bir kez daha mutlaka denerdimAma inanın bu sene bile resmen çöktüm. Artık elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım
Bizde sadece ortalamaya bakılır, LYS nin etkisi olmaz.Peki... Lys etkisi oluyor mu diye sorsam program değişikliğinde?
Bizde sadece ortalamaya bakılır, LYS nin etkisi olmaz.
Siz kendinizi daha iyi bilirsiniz tabi ki, her insan farklidir. Gene de ben sonunda uzulmemeniz acisindan soyluyorum; bu gecis yapma isine cok bel baglamayin ve gercekten istediginiz, mutlu olacaginiza inandiginiz bolumu yazin.
Bütün bölümler için geçerli, yüksek lisans bölümleri dahil. Fakat x bölümüne geçiş yapmak istiyorsunuz, sizinle birlikte farklı bölümlerden de öğrenciler başvuru yapıyor ve burada ortalama ciddi anlamda kritik belirleyici. Ortalama kontenjan 4 kişi dersek, sizin not ortalamanız 3.63 ise 3.64 ortalamaya sahip öğrenci sizin önünüze geçecektir. Bu yüzden işiniz çok zor yine de Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdiğinizde sınavına girip kazandığınız takdirde idari hakimliğe hak kazanabileceğinizin de altını çizerim. En kötü bu ihtimali değerlendirmek için çaba gösterirsiniz.Bu Hukuk için de geçerli mi? Şu an gözlerimden kalp çıkıyor size karşı :)
Bütün bölümler için geçerli, yüksek lisans bölümleri dahil. Fakat x bölümüne geçiş yapmak istiyorsunuz, sizinle birlikte farklı bölümlerden de öğrenciler başvuru yapıyor ve burada ortalama ciddi anlamda kritik belirleyici. Ortalama kontenjan 4 kişi dersek, sizin not ortalamanız 3.63 ise 3.64 ortalamaya sahip öğrenci sizin önünüze geçecektir. Bu yüzden işiniz çok zor yine de Uluslararası İlişkiler bölümünü bitirdiğinizde sınavına girip kazandığınız takdirde idari hakimliğe hak kazanabileceğinizin de altını çizerim. En kötü bu ihtimali değerlendirmek için çaba gösterirsiniz.
Şimdi sorun şu ki karşımızda YÖK gibi muhatap bulamadığımız bir kurum var ve bu kurum kafasına estiği her an değişikliğe gidebilir. Şöyle ki, şu an için bizim üniversitemizde prosedür anlattığım şekilde işliyor ancak herhangi bir ayın, herhangi bir günü yayınlanan bir genelge ile geçişler Lys+ortalama şeklinde düzenlenebilir ve maalesef ki bu genelge yayınlandığında siz bütün hazırlıklarınızı yapmış ve hatta geçiş için dilekçe vermiş bile olabilirsiniz.Çok teşekkür ediyorum açıkladığınız için. Ve aynı zaman da kibarlığınız için de. Ortalama için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım. Keşke işim sadece ortalamaya kalsa. Çünkü çoğu okul LYS puanını baz alıyor. Çok teşekkür ediyorum tekrardan.
Şimdi sorun şu ki karşımızda YÖK gibi muhatap bulamadığımız bir kurum var ve bu kurum kafasına estiği her an değişikliğe gidebilir. Şöyle ki, şu an için bizim üniversitemizde prosedür anlattığım şekilde işliyor ancak herhangi bir ayın, herhangi bir günü yayınlanan bir genelge ile geçişler Lys+ortalama şeklinde düzenlenebilir ve maalesef ki bu genelge yayınlandığında siz bütün hazırlıklarınızı yapmış ve hatta geçiş için dilekçe vermiş bile olabilirsiniz.
Eğer sizin üniversitenizde bizimki gibi sbir prosedüre sahipse, önünüzdeki iki dönemi sadece not ortalaması anlamında değil, geçiş yapacağınız bölümün eğitimcileri ve dekanı anlamında da çalışmalar yapmanız ve ilişkilerinizi iyi tutmanız gerek. Ne demek istediğim sanırım açıkça anlaşılmıştır. Zira bizde mülakat kısmında dengeler değişebiliyor, o yüzden yüzünüzü aşina etmekte fayda var.
Dediğim gibi kayıt olmadan önce prosedürü muhakkak öğrenmeniz gerek.
Benim kardeşim Uludağ Üniversitesinde hukuk okuyor. Şimdi yanımda, sordum kendisine.. Not ortalaması çok iyi olursa tabi ki geçebilir diyor. Fakat kontenjan çok az oluyormuş.. Not ortalamasıyla hukuğa geçen birkaç kişiyi de bizzat tanıyormuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?