Duyan bilen caresini bulan..Bakin bi arkadaslar

sevgilim06

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2011
2.315
84
78
Merhaba arkadaslar

Kisa anlatayim.2 senedir sacimda egzama denen bi illet var.Kac kez dr gittim ama ilac veriyorlar kullaniyorum yine basliyor.

Cok kotu bisey surekli kasiniyor.Kepek oluyor,kaniyor yaniyor.

Kizlar basina gelen veya caresi bilen duyan varsa soylesin.

Drlara gittim ama gitmiyor bu illet..yardim...

ay canım benimm....maalesef bir çok deri hastalıgının günümüzde hala tedavisi yok.......eşimde de farklı bir deri rahatsızlıgı var onun için çok arastırdım....
sen hep nemli tutmaya çalış canım.ilaçlarla falan gececek bir şey değil....
aa bu senin anlattıgın bazen bende de oluyor gecen bı arkm da söyledi kabuk kabuk oluyor sonrada kaldırınca kanıyor dedi.....
canım zeytınyagı sür sürekli çok iyi gelir....
marketlerde satılan nemlendiriciler sakın kullanma onlar daha beter yapıyor...

Saol canim bilgin icin.

Valla bi kadin icin cok zor surekli yikiyorum nerdeyse..

Aynen dedigin gibi kabuk oluyor kaldirinca kaniyor kasiniyor...nasil gecircem bilmiyorum:-(

Elecon Losyon kullanmayı bir de deneyin.
Kremide var losyonu da ama losyonu daha iyi.
Umarım geçer. Çok geçmiş olsun.

şems aslan ın bu konuda tarifleri var araştır istersen...sedef ve egzama hastalığı olanlara geçen gün bir tarif verdi starda melekteydi...

birde diyordu ki...herkes yapabilir ama özellikle sedef ve egzaması olanlar her sabah aç karna
yulaf ezmesi
1 bardak sıcak su
çay kaşığı ucu kadar zerdeçal ve zencefili karıştırıp 2 ay boyunca yeniliycekmiş
vücüttaki bütün o bilmediğimiz ilthapları yok ediyor...

egzemadan yıllarca nasibini almış biri olarak sana önerebileceğim tek şey elma sirkesi, 4-5 yıl zaman zaman ellerimde belirip kaybolduğu zaman lekeler bırakıyordu ,dr egzema dedi ama ne kremler ne karışımlar ne jeller denedim nafile daha sonra sirke kullanmaya başladım(cildi beyazlattığı ve pürüzsüzleştirdiği için,topiğim var bu konu ile ilgili) egzemaya iyi geldiğinden habersizdim bi süre sonra egzema izleri tamamen temizlendi ve bi daha tekrarlamadı, su ile karıştırıp saçlarınıza da rahatlıkla kullanabilrsiniz, tavsiye ederim

Anneannem birkaç senedir çekiyor bu hastalığı. Nice şeyler denedi, ilaçlar kullandı ama bir faydasını görmedi. Zaman zaman azaldı sonra tekrar arttı falan. Hala da çekiyor :26:

Benim arkadaşımdada vardı aynı sorun egzema denmişti zeytinyağlı sabun önermişti bitkisel eczanede satılan şuan geçti diye biliyorum..Bendede bazen kepeklenme sorunu olduğunda zeeytinyağlı saç için satılan sabunlardan kullanıyorum çok iyi geliyor banada..Sabunu kullandığım zamanlar ne kullanıyorsun diye soranlar olmuştu saçları parlatıyor, besliyor.Tabi güvenilir bir yerden alman gerek.

Bende zaman zaman hafif oluyor.Sıkıntılı zamanlarda çıkıyor genellikle.
Saçlarım için clear-cool sport şampuan kullanıyorum.
Ben de netten öğrenmiştim iyi geldiğini.Aynen onaylıyorum:)

Bazen şakaklarıma ve enseme yayılıyor.O bölgelere elma kabuğu sürüyorum.
Kabukların iç kısmını pullanan yerlere sürüyorum,gece yıkamadan öylece bırakıyorum.
Çok iyi geliyor.2 seferde geçiriyor diyebilirim.

bende vardı 2 sene önce
doktorun verdığı losyon baya ıyı gelmıştı, hala ara ara kullanırım
Ben duştan çıkmadan önce kovaya su dolduruyordum ıçınede sırke döküyordum
durulardım o suyla saçımı baya faydasını gördüm hatta 2 senedır hıç olmadı :26:
ığrenç gelebılır sırkelı su ama koku kalmıyor merak etme

Denedın mı hıç?

Ahh ahh bu illeti iyi bilirim ben! Arkadaşım valla benimki stresten azıyo. Sınav zamani falan kaşınmaktan uyuyamıyorum o yuzden doktor beni psikologa yonlendirdi. Seninde stresli zamanlarinda aziyosa egzeman, bence iyi bi arastir kendi içinde. Bir de çiğ domates ve kuruyemiş azdirr diye duymuştum.

bende de var malesef universite yillarindan kalma ilac kullaninca geciyor ama stres zamaninda ve sicak havalarda tekrarliyor. 6 senedir 10dan fazla doktora gittim hepsinin soyledigi sey gecici bir sureligine gecer ama her streste yeniden tekrarlayacak onunla yasamaya alismalisin dediler. normal sampuanlar degil de eczanelerden alinan ozel egzama sampuanlariyla yikaninca biraz daha azaliyor.

Yaklaşık 10 yıldır var bende neler denedim neler ben bile hatırlamıyorum
Geçiyor gibi oluyor sonra yine oluyor.
Artık kendi haline bıraktım takınca artıyor sanki.
Duru nun mavi kepeğe karşı etkili olanı iyi geldi bana.
Kesin bitiren çözümü yok.

Bir komşum saçlarını kazıtmış kil sürmüş bir kaç kez geçirdi tamamen diyor ama ben cesaret edemem kazıtmaya :26:

Elecon Losyon kullanmayı bir de deneyin.
Kremide var losyonu da ama losyonu daha iyi.
Umarım geçer. Çok geçmiş olsun.
Kullanıyorum onu hala. şakaklarıma ve alnıma yayılınca hemen geçiriyor ama kesin çözüm değil.

Gerçekten iyi geliyor mu tatlım ya valla ilk duşta hemen deneyeceğim sirke sadece bizim evde bardak parlatmak için kullanılır bari işe yarasın :))

Kızlar ,allah hepimize şifa versin ,egzama çok zor bir illettir ,bende çok çektim en azından istanbulda olanlar için doktorumun adını veriyim...........

prof .dr.deniz yücelten ,marmara ünivrsitesinde e academic hospitalde çalşıyor ....

geçmişler olsun

Gerçekten iyi geliyor mu tatlım ya valla ilk duşta hemen deneyeceğim sirke sadece bizim evde bardak parlatmak için kullanılır bari işe yarasın :))

ben çok memnum kalmıştım da nerden duydum bunu hatırlamıyorum keşke onuda hatırlasam :26: kaç sene geçtı
hemen ılk seferde geçırmıyor tabı, ben her akşam duş alırım haftada 3 felan yapardım bu sırkelı suyu
ama ınan çok faydasını gördüm canım yaa ınşallah faydalı olur sızede

ılk olarak saçımı yıkadım şampuanımla, sonra güzel bı maske, son olarak da sırkelı suyla durulardım hıç kokusu kalmıyordu saçımda
çok ıllet bırşey bu, hele o pul pul kepeklenme yok mu :2: çok şükür kurtuldum
ınşallah ışınıze yarar

Bende de uzun zamandir var. zaman zaman cikiyo genelde sınav dónemlerimde. ama ben doktara bile gtmedim. cunku annem tedavisi yok dedi. bende ara ara ciktgi icin gtmedm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…