Duyan bilen caresini bulan..Bakin bi arkadaslar

çocukluğumdan beri çekiyorum bu egzama denen şeyi
saçımı 3 gün yıkamasam elim kafamdan gitmez
mutlaka 3 gün olmadan yıkarım..
en azından temizken çok fazla kaşıntı olmuyor..
sürekli kaşınmasıda insan içinde sıkıntı :/
özel bir hastaneye gitmiştim, kan testi film falan istedi
herşey normaldi bir tek demir eksikliği çıkmıştı ondan olabilir dedi
ilaç falan verdi ama geçmedi...
losyon kullanmıştım belli bir dönem adını hatırlamıyorum
o baya iyi gelmişti, birde şampuan vermişti devlet hastanesindeki doktor..
eczanede çalışan biride acılı bol salçalı ve baharatlı yiyeceklerden uzak durmamı
markalı şampuanlar yerine daha doğal bir sabunla saçımı yıkamamı önermişti.
ilk zamanlar dikkat ettim kükürtlü sabun da iyi gelmişti..
stres en büyük dostu bu tip egzamaların
özellikle sınavlar zamanı sürekli kaşınır, yara olur...
çözüm bende hala bulamadım :))

Saç sedefi olabilir mi o canım?
Benimde bazı doktorlar egzaman bazıları sedef dedi. Aynı senin anlattığın gibi 10 yıldır var geçmiyor saçımda kepek gibi dökülüyor heryerime birde kaşıyınca sırtım bembeyaz kalıyor kepekten. Ben bir sürü ilaç kullandım ama çoğu doktor kesin çözümü yok diyor bıraktım artık bişey kullanmıyorum. Bitse bile tekrarlıyor.

yengemde vardı sarmısakla zeytınyagını karıstır canım her gece sür ve bekle 1 saat boyunca yengem öyle gecirdi.

bende de var canım bu unıversıte hastanesıne gıttım sedef dedı aynen senınkı gıbı ensemden sakaklarıma pullanma aşırı kasınma kabuklanma topuklarımla ve kollarımın dırseklerınde cıkıyor verdıgı kremler vucut ıcın ıse yaradı
ama şampuanın hiç faydasını goremedım aksıne arttı gıbı gelıyor bana

Benzer bir şey bende de var..Sadece kanamıyor..
Dr. stres kaynaklı olduğunu söyledi,elini sürme dedi ama özellikle sinirlendiğimde veya üzüldüğümde acayip kaşınıyor,nasıl elimi sürmeyeyim İlaçlar şampuanlar falan geçirmiyor.. Ben de henüz çözüm bulamadım...

Geçmiş olsun, herkeste öyle midir bilmiyorum ama bence beslenme de etkiliyor olabilir. Ben ne zaman şekerli besinleri fazla kaçırsam bu sorunla karşılaşıyorum. Eğer sizin de böyle bir durumunuz varsa biraz daha dikkatli beslenmenizi öneririm.

canım gecen sene bende de vardı bu..dr bi şampuan yazdı ve bide damla hiç kalmadı artık tamamen gecti

benim de saçımda kepek olmayan beyaz beyaz deriye yapışık kötü görünen sinir bozan elleyince kanayan kepeğimsi şeyler var ve yıllardır bunla uğraşıyorum. ellemeden de duramıyorum. saçı yıkıyorum bi bakıyorum aynı. onları yolmadan da rahat edemiyorum. çok kötü görünüyo çünkü.

sanırım bunun adı seboraik dermatit.
kk da okumuştum. konazol die bi şampuan. gittim aldım küçücük bi şişe. 1 haftadır kullanıyorum bi faydası olmadı.
gene kk da okumuştum maden suyu iyi geliyor diye, bi kere denedim şıp diye kesti. ama diğer yıkamada gene aynısı oluyo :S her yıkamada da maden suyu mu kullancaz yani..

kısacası ben kalıcı bi çare bulamadım arkadaşım. ne illet bişi yaaa.

banada dr ketoral şampuan verdi haftada 2kez kullandm.ve çok dikkat ettm kaşımadm hiç.sonuç 3ayda saç derim çok rahatladı.şuan hiç bişey kalmadı

Bende de yaklaşık 10 yıldır var saçlarımda oluyor bazen hafif enseme alnıma doğru yayılıyor losyonlar kremler filan geçici çözüm hep tamamen geçmedi hiçbir zaman. Sirkeyi deneyeceğim ben de. Sirkeyi ne kadar koyuyorsuuz kızlar suyla karıştıp duş aldıktan sonra saçlarını öne eğip sadece saçlara mı döküyorsunuz sirkeli su karışımını ?

canım hangi ildesin?

arkadaşlar benimde eşimde var bu hastalık.sirkeyi deniycem bende ama miktarını bilen arkadaş varsa yazabilirse çok sevinirim.nekadar suya nekadar sirke koyacağız.

ben göz kararı yapıyordum, hatta abartıyordum türk aklı ışte ne kadar çok koyarsam o kadar ıyı gelır mı acaba mısalı
Kafamı öne eğmeden, tasla döküyordum öylece
Yüzüne gelmesın dıkkat et belkı bırşey olur sadece saçlarına gelcek bı şekılde yavaş yavaş dökersın benım sorunum ön kısımda dıplerdeydı ama sırkelı suyu yapa yapa bıttı gıttı

Benim de kafamda çıkmıştı bu illet sağolsun doktorum Elocon losyonu önermişti. Bence doktoruna bu losyonu danış bi', bende 1 hafta gibi bi'sürede etkisini göstermişti. Sonrasında da çıkmadı çok şükür. Bi'ara yüzümde de çıkmıştı da oda geçti çok ağlarsam kaşınıyorum o gün bi' hemen krem sürüyorum korkuma

Bana doktorum haftada iki kere yıka, çok sıcak su kullanma demişti yoksa deri kuruyor çünkü
Losyonu da geçe yatarken masaj yaparak sürüyordum ertesi gün yıkıyordum.

Çok geçmiş olsun

Vur Psovat'ı Allah'ın izniyle bişeycik kalmaz. Sonra da Pirdolin'le yıka saçını, çıkınca Psovat'ı tekrar sür.
Ben sedef hastasıyım bende bile işe yarıyor %80, egzamayı direk hallediyor.

..... losyonu belirli aralıkalarla sür çok kısa sürede iyileşip normal cildine dönücek. ne yazıkki bu hastalıktan tamamen kurutlabilen yok diye biliyorum.doktorum . ilaçları kullandığın sürece sorun yaşamazsın.losyon adını özelden yazarsan cevaplarım .

Hepinize ayri ayri tesekkur ediyorum.
Butun yorumlarinizi not aldim.

Elma Sirkesine basladim.Stresli oldugumda artiyor evet..Malum sinavlar gunluk yasanti felan bayagi stres oluyorum.

Allaha sukur benim alnima yuzume felan sicramadi.Sadece saclarimda var.
Sinilenince terleyince felan cok kasiniyor.
Elim surekli sacimda onu engellemeye calisiyorum..
Allah sifa versin herkese....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…