duyarsiz insanlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Maske ve eldiven korumuyor biliyorsunuz...Güneş gözlüğü de anca güneşten korur...

Virüs biliosunuz mikroskobik bişi ve maske hava alıyor yanlardan...Korumuyor yani...Eldivenle de ola ki yüzünüze dokunursanız aynı şey...Ha elini yıkamışsın ha eldiveni çıkarmışsın...

Pazarcı eldiven taksa ne olur? Aynı eldivenle yüzüne dokunup sigarasını belki içip poseti yine sana verecek anlamadım ki cıplak elden ne farkı var?

Ancak öksürüp tıksıran için maske anlamlı o da o saatten sonra geçmiş.olsun

Benim mantıgıma göre eldiven 1 iş için tek kullanımlık...Mesela bugün para çektim bankamatikten eldivenle ve o eldiveni çıkarıp attım hemen ardından...Eldiveni takıp her işi yapamazsın
maske korumuyor mu:)) sosyal mesafeyi koruyamayacaksaniz maske takin diye bas bas bagiriyor doktorlar dinlemiyor musunuz? asil eldiven olmadan yüze dokunulabiliyor. eldiven oldugunda dokunulmuyor. yani şahsen dokunmadim ve cok da amacina hizmet etti bana gore.eldiven kullaniminda da yanlis lullanimdan bahsettim. ayni eldivenle hem meyvesini yiyor hem de para aliyor seklinde. madem amacina uygun kullanilamayacak o zaman ellerini dezenfekte etmeli pazarcilar da. ama oyle bir sey de yoktu önlerinde

maske korumuyor mu:)) sosyal mesafeyi koruyamayacaksaniz maske takin diye bas bas bagiriyor doktorlar dinlemiyor musunuz? asil eldiven olmadan yüze dokunulabiliyor. eldiven oldugunda dokunulmuyor. yani şahsen dokunmadim ve cok da amacina hizmet etti bana gore.eldiven kullaniminda da yanlis lullanimdan bahsettim. ayni eldivenle hem meyvesini yiyor hem de para aliyor seklinde. madem amacina uygun kullanilamayacak o zaman ellerini dezenfekte etmeli pazarcilar da. ama oyle bir sey de yoktu önlerinde

Offfff...🤮

Sosyal mesafe kuralına uymama ve pazarcıların umursamazlığı konusunda haklısınız. Fakat bu akşam da dahil her gün dinlediğim(iz) gibi eldiven maske kullanımının gereksizliği ortada.
Hala bunu kavramayadık. Eldiven takıp her şeye dokunuyorsunuz. Ciltten virüs bulaşmıyor ki.

Elleri dezenfekte etmek ve elleri yüz bölgesinden uzak tutmak çok daha uygun bir tedbirdir.
Bilim kurulu üyesi Ateş Kara'nın bu akşam da dediği gibi eldiven kullanımı sağlıksız hasta değilseniz maske kullanmak gereksiz.

Banka çalışanları için bile "dokundukları herşeyin kirli olduğunu bilsinler saat başı ellerini sabunla yıkasınlar" dedi sadece.

Diğer taraftan ben de geçen gün kasa sırasında beklerken dibimize kadar giren birini "biraz geri gider misiniz?" diye uyardım. Siz de uyarın anlamalarını beklemeyin..
ellerimde posetlerle pazarin ortasinda ellerimi nasil dezenfekte edebilirim veya dezenfekte etsem de ne kadar yarari olur? birde hangi birini uyaricam ki? marketin ici insan kayniyor. dip dibe herkes. pazari hic soylemiyorum bile.

daha bugün prof konustu maske hakkinda. eger sosyal mesafeyi koruyabileceginiz bir alanda iseniz maske takmaniza gerek yok diyor. fakat ben alisveris alanlarindan bahsediyorum ve insanlar dip dibe. marketteki kasiyerler bile takmamis. hesap oderken ki mesafe en fazla 80 cm dir. eldiven konusuna gelince alisveris yapan insanlar eldiven takabilir. cunku pazarin ortasinda ellerini dezenfekte edecek durumda olmuyorlar tahmin edersiniz ki. mesela biz evden cikarken eldiven taktik. eve girmeden once maske ve eldivenleri bir poşete koyup cope attik. insan ister istemez yani farkinda olmayarak yuzune dokunabiliyor eldiven olmadan. eldiven oldugunda boyle bir durum da ortadan kalkiyor. maske mevzuumda çin i hatirlayin. maskesiz disari cikmak yasak edilmisti. bilincli bir sekilde kullanilirsa amacina hizmet eder diye dusunuyorum

Eldivenleri nasıl çıkardınız merak ettim.

Eldivenleri nasıl çıkardınız merak ettim.
eldivenin ve maskenin nasil cikarilmasi gerektigi ile ilgili video izlemistim. kuralina uygun bir sekilde cikardim anlayacagin. size de tavsiyem koronanin nasil bulastigi ile ilgili bilgileri dinleyin uzmanlardan. bir de maskenin onemini. (sosyal mesafeyi koruyamacagin alanda ne derece onemli oldugu hakkinda) umarim izledikten sonra bu sekilde kor kutuk dusunmezsiniz.

Güneş gözlüğü de anca güneşten korur...
uzmanlar bas bas bagiriyor. gozlere dikkat edin diye. bugun disari ciktigimda neden bu kadar vaka artiyor anladim demistim. kadinlar kulube girip siz ve sizin gibi bi kac kisinin yorumunu gorunce de anladim neden bu kadar vaka artiyor diye. Allah cahillikle sinamasin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X