• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Duygu sömrüsü yapan kv kp

Avid

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2017
268
209
53
Merhaba direkt konuya giriyorum esimle yurtdisinda yasiyoruz evlendik esim yanima geldi, 1 cocugumuz var.
Esimin ailesi türkiyede ve uzakta olmamizdan hic memnun degiller cünkü esim tek ogullari ve her islerini ona gördürtmek isterler.

Konu su ki esimin annesi babasi her kücük bir hastalikta arayip ogullarina haber veriyorlar burda bizim huzurumuz bozuluyor, cünkü uzaktan esimin elinden gelen birsey yok. Buarada görümcem kv ve kp ye komsu, yani yanlizda degiller.
Dün kp rahatsizmis hastaneye götürmüsler. Hemen arayip esime haber ettiler "hastaneye gidiyoruz" diye. Esim burda tabi ter döküyor ya birsey olursa diye. Sonuc: serum vermisler testler yapilmis hic bir seyi yokmus. Eve dönmüsler. Bende diyorum simdi: ne gerek vardi burdaki adami strese sokmaya? Virüsten dolayi zaten gidip gelme imkani yokken, neden huzursuz ediyorlar? Hicbir sey anlatmasalardi ne olurdu?
Bana acikcasi duygu sömrüsü gibi geliyor. Bak biz burdayiz heran birsey olabilir bizi unutma yanimiza gel mesaji veriyorlar.
Esim burayi birakip gidecek biri degil ama böyle bir olaydan sonra daha cok üstlerine düsmeye baslar aramalar sormalar artar falan.
Amaclarina ulasiyorlar anlicaginiz. Yanlismi düsünüyorum allah askiniza? Anneme anlattim oda kiziyor neden söylüyorlar diye.

Evliligimden soguyorum böyle kv kp istemiyorum ben. Takinti haline geldiler benim icin. Kara kara düsünüyorum bazen evliligimin üzerinde. Esimle mutluyum ama onlar benim huzurumu bozuyor. Ne yapacagimi bilmiyorum.

Merhaba direkt konuya giriyorum esimle yurtdisinda yasiyoruz evlendik esim yanima geldi, 1 cocugumuz var.
Esimin ailesi türkiyede ve uzakta olmamizdan hic memnun degiller cünkü esim tek ogullari ve her islerini ona gördürtmek isterler.

Konu su ki esimin annesi babasi her kücük bir hastalikta arayip ogullarina haber veriyorlar burda bizim huzurumuz bozuluyor, cünkü uzaktan esimin elinden gelen birsey yok. Buarada görümcem kv ve kp ye komsu, yani yanlizda degiller.
Dün kp rahatsizmis hastaneye götürmüsler. Hemen arayip esime haber ettiler "hastaneye gidiyoruz" diye. Esim burda tabi ter döküyor ya birsey olursa diye. Sonuc: serum vermisler testler yapilmis hic bir seyi yokmus. Eve dönmüsler. Bende diyorum simdi: ne gerek vardi burdaki adami strese sokmaya? Virüsten dolayi zaten gidip gelme imkani yokken, neden huzursuz ediyorlar? Hicbir sey anlatmasalardi ne olurdu?
Bana acikcasi duygu sömrüsü gibi geliyor. Bak biz burdayiz heran birsey olabilir bizi unutma yanimiza gel mesaji veriyorlar.
Esim burayi birakip gidecek biri degil ama böyle bir olaydan sonra daha cok üstlerine düsmeye baslar aramalar sormalar artar falan.
Amaclarina ulasiyorlar anlicaginiz. Yanlismi düsünüyorum allah askiniza? Anneme anlattim oda kiziyor neden söylüyorlar diye.

Evliligimden soguyorum böyle kv kp istemiyorum ben. Takinti haline geldiler benim icin. Kara kara düsünüyorum bazen evliligimin üzerinde. Esimle mutluyum ama onlar benim huzurumu bozuyor. Ne yapacagimi bilmiyorum.
Canm bişey diyim mi her yerde herkes böyle. Tüm kv kp hepsi çocukları en yaknda olsun istiyolar. Sen yurt dışındasn ne güzel benm 10 dk uzaklkta kaynnam. Şimdi kpss var benm başka bi şehre atancam inşallah eşimde atan gidelm dio o kadar bıkmış ki bunlarn getir götür işlerinden o da gidelm dio kaynnam bana atandgnda tek gidersin artk diyo biliyo musun oğlum gelmesn diyo bende dedm o senin karar vereceğin bişey diğil. Herşeye böyle burnunu sokuyolar illalah ettm artk. Eşim çok iyi pişman deglm ama bu insanlara geln geldgm için pişmanım. Sen evliliğini sorguluyosun ya şu an ben hayatımı sorguluyrm neden ve niçin burdayım neden bunları cekyrm?????

Arayıp sorsun eşiniz ne olacak ki?

Her evlilikte birtakım olumsuz şeyler olabilir.

Benim de görümcem hasta. Eşi yok. En ufak bir şeyde eşimi arıyorlar. 2 kızı var. Küçük olani 26 yaşlarında. Büyük olanı da 29 filandır sanırım. "Dayı ne olur gel" diye ağlıyor yalvarıyorlar.

Ama ben bundan rahatsızlık duymuyorum. Gorumceme çok acıyorum çünkü.

Eşim bazen kalkıp onların olduğu yere gidiyor ama çalıştığı için her zaman gitmesi mümkün değil . Bazen de burdan taksici ayarlıyor. Para gönderiyor filan.

Rahatsızlık duyuyor olsaydım da bununla ilgili evliliğimi sorgulamazdım.

Çünkü benzer anne baba abla abi bende de olabilirdi. Benzer şeyler benim de başıma gelebilirdi.

Bu sebeple bazı şeyleri görmezden gelmeliyiz.

Ailesi onlar ve göremiyor. Tabii ki üstlerine düşecek. Her durumu haber verip huzursuz etmeleri doğru değil ama sanki sizde adam ağaç kovuğundan çıkmış gibi davransın istiyorsunuz. Ülkemizin durumu ortada. Sizce anne babası için endişelenmesinden daha doğal bir şey var mı?

Hayattan soğuyacak birşey göremedim ortada.

Size hakaret, saygısızlık olmayan bir konuda eşiniz ailesine müdahale etme hakkınız yok. Böyle kayinvalide kayınpeder istemiyorum demeniz tuhaf olmuş. Onlarda kim bilir nasıl gelinleri olsun istiyorlardı.

Uzakta ki oğullarına özlem duyuyor, sık sık konuşmak istiyor olabilirler, huzurunuz bu kadar kolay bozulmasın.

5 dk uzaklıktalar ...utanmasalar günde 2 defa arayıp biz nefes alıp veriyoruz diyecekler ..
Siz tee oralardan niye sıkıntıya giriyorsunuz..
Düşüncesiz insanlar olmasa yapmazlar zaten.
Yapacak şey yok..bizler iyi ebeveyn olalım.

Tamam görümce yakınlarında diye size haber vermeyecekler mi?neden o da evlatları.Hem her şeye kızları mı kosturacak?Eşiniz de destek olmalı.Simdi geliş-gidiş imkanı yok ama hakkı ne durumda olduklarını bilmek.Zaten büyüklere bakımda hep bir çocuğun üzerine yüklenilir.Uzakta olan konuk oyuncu rolünü üstlenir.:ukala:

Şu günlerde hepimiz anne babamızın sağlığından endişe ediyor, haber almak istiyoruz.

Annem babam bazı şeyleri benden saklamak istiyorlar, çok kızıyorum. Allah korusun bir problemleri olsa bilmek isterim.

Siz kayınailenizin aramalarını bile annenizle paylaştıysanız, onların da rahatsızlıklarını evlatlarıyla paylaşmaya hakları var diye düşünüyorum.

Bana çok bencil düşünüyorsunuz gibi geldi. Muhtemelen aileniz ile yakınsınız. Eşiniz ailesini yol da belki 1 kere görüyor. Aramalarini kıskanıyorsunuz. Sizinde çocuklarınız var. Böyle düşüncelere kapılmadan önce bunları sorgulayın. Gorumceniz yakın diye oğullarını silip atsınlar mi ne saçma düşünce.

Hiçbir erkek ailesini bırakmaz, bir zararı olmadığı sürece de bırakmamalı.
Adam size en büyük fedakarlığı sizin yanınızda olarak yapmış, düzenini ailesini uzakta bırakıp yanınıza gelmiş, bu kadarını da çok görmeyin.

Dogru olan boyle küçük seylerde arayıp can sıkmamaktır. Sen de duygu sömürüsü yap eşin yokken. Oglunuz çok üzülüyor de. Bilmiyorum işe yarar mı... bana da iyi niyetli gelmediler. Hele hele hastaneye giderken aramaları niyetletini cok belli ediyor. Gidip geldikten sonra "gittik geldik vb " tabiki söylenebilir.

Ailemden uzakta yaşarken elimizden bir şey gelmeyeceği için sıkıntıları olabildiğince dile getirmezdik. Elbette dertlerimizi de paylaşırdık da hani insanın yakında olsa yardımının dokunabileceği şeyleri kastediyorum.

Şimdi eşimin ailesinden uzakta yaşıyoruz. Elbette her istediklerini konuşabilirler ama işte ne bileyim 3-5 saat sonra olumlu-olumsuz sonucu çıkacak bir şeyi de insan sonuçlandıktan sonra haber verir diye düşünüyorum, yardımda bulunma imkanı olmayan insan saatlerce diken üstünde oturuyor ve ayrıca yanında bulunamadığı için de suçluluk duyuyor.
Tam anlamıyla duygu sömürüsü, kesinlikle katılıyorum.

Biz aynı şehirdeyiz, her şeye eşimi çağırırlar. Lohusayken bile çağırıyordu gel işimi hallet diye. İş nedir? Fatura, başvuru vs. . yaşlı da değiller. apartmanın bodrumunda su arızası olmuş, belediyeyi çağırmışlar. babası aradı, sen de gel diyor. Pansumana dahi eşim giderdi. evde koca kızları var. o yüzden çok abartılı gelmedi

Back
X