Duygu sömrüsü yapan kv kp

“Duygu sömürüsü yapan kv kp” şeklindeki acımasız konunuz ve burda “İki hafta oldu bana hala sarılmıyor” minvalinde dertleriniz çok şeyi açıklıyor aslında eşinizin tavırlarına dair.
İki hafta acıyı atlatmak için kısa bir süre.

Eşiniz bu süreçte kardeşiyle de konuşabilir, annesiyle de, duvarla da dertleşebilir. Oturup bu durumu gene kendinize döndürmeniz, pkardeşleriyle bağ kurmasını garip bulmanız(gıcık kapmanız) sizin düşünce yapınızın çok normal olmadığını gösteriyor. Eşinizin değil. Başınız sağolsun. Eşinize sabırlar size de empati diliyorum.

Merhaba direkt konuya giriyorum esimle yurtdisinda yasiyoruz evlendik esim yanima geldi, 1 cocugumuz var.
Esimin ailesi türkiyede ve uzakta olmamizdan hic memnun degiller cünkü esim tek ogullari ve her islerini ona gördürtmek isterler.

Konu su ki esimin annesi babasi her kücük bir hastalikta arayip ogullarina haber veriyorlar burda bizim huzurumuz bozuluyor, cünkü uzaktan esimin elinden gelen birsey yok. Buarada görümcem kv ve kp ye komsu, yani yanlizda degiller.
Dün kp rahatsizmis hastaneye götürmüsler. Hemen arayip esime haber ettiler "hastaneye gidiyoruz" diye. Esim burda tabi ter döküyor ya birsey olursa diye. Sonuc: serum vermisler testler yapilmis hic bir seyi yokmus. Eve dönmüsler. Bende diyorum simdi: ne gerek vardi burdaki adami strese sokmaya? Virüsten dolayi zaten gidip gelme imkani yokken, neden huzursuz ediyorlar? Hicbir sey anlatmasalardi ne olurdu?
Bana acikcasi duygu sömrüsü gibi geliyor. Bak biz burdayiz heran birsey olabilir bizi unutma yanimiza gel mesaji veriyorlar.
Esim burayi birakip gidecek biri degil ama böyle bir olaydan sonra daha cok üstlerine düsmeye baslar aramalar sormalar artar falan.
Amaclarina ulasiyorlar anlicaginiz. Yanlismi düsünüyorum allah askiniza? Anneme anlattim oda kiziyor neden söylüyorlar diye.

Evliligimden soguyorum böyle kv kp istemiyorum ben. Takinti haline geldiler benim icin. Kara kara düsünüyorum bazen evliligimin üzerinde. Esimle mutluyum ama onlar benim huzurumu bozuyor. Ne yapacagimi bilmiyorum.
Cok saydirmislar sayfalarca ama size şu konuda hak veririm.Ben Istanbulda yasarken hastanelik oldum kackere ve operasyon gecirdim ,baska ilde yasayan ailem bosu bosuna panik olmasin diye kız halimle hemen haber verdirtmedim arkadaslarima.Yani acil mudahelede yapacak bisileri yok.Allah korusun ölsem de yapacak bisileri yok o noktada.Boyle seyler simarikça haber verilmez hemen.acil mudahele yapilir sonrasinda soylenir.benim ailem de bana aynisini yapiyor.panik yasatmaktansa sogukkanlilikla halledilir.simarikligin alemi yok.

Her evlilikte birtakım olumsuz şeyler olabilir.

Benim de görümcem hasta. Eşi yok. En ufak bir şeyde eşimi arıyorlar. 2 kızı var. Küçük olani 26 yaşlarında. Büyük olanı da 29 filandır sanırım. "Dayı ne olur gel" diye ağlıyor yalvarıyorlar.

Ama ben bundan rahatsızlık duymuyorum. Gorumceme çok acıyorum çünkü.

Eşim bazen kalkıp onların olduğu yere gidiyor ama çalıştığı için her zaman gitmesi mümkün değil . Bazen de burdan taksici ayarlıyor. Para gönderiyor filan.

Rahatsızlık duyuyor olsaydım da bununla ilgili evliliğimi sorgulamazdım.

Çünkü benzer anne baba abla abi bende de olabilirdi. Benzer şeyler benim de başıma gelebilirdi.

Bu sebeple bazı şeyleri görmezden gelmeliyiz.
esiniz bu ailevi sorunlardan dolayi sizin yuvanizin huzurunu kacirsaydi, surati hep asik gezseydi, ailem mutsuz benim burada mutlu olmaya hakkim yok havasinda olsaydi, gel cikip gezelim, gel yakinlasalim veya gel eglenceli bir sey yapalim deseydi.. yeter artik diye siz de patlardiniz. konu sahibini iyi anlayacak tecrubeler yasadim ben de.. arada es yansitmazsa iyi ailesi ilgilenecek tabiki.. ama kendi kaldiramaz sizi de kendiyle asagi cekerse o evde ne huzur kalir ne mutluluk..

Cok saydirmislar sayfalarca ama size şu konuda hak veririm.Ben Istanbulda yasarken hastanelik oldum kackere ve operasyon gecirdim ,baska ilde yasayan ailem bosu bosuna panik olmasin diye kız halimle hemen haber verdirtmedim arkadaslarima.Yani acil mudahelede yapacak bisileri yok.Allah korusun ölsem de yapacak bisileri yok o noktada.Boyle seyler simarikça haber verilmez hemen.acil mudahele yapilir sonrasinda soylenir.benim ailem de bana aynisini yapiyor.panik yasatmaktansa sogukkanlilikla halledilir.simarikligin alemi yok.
biz de yurtdisindayiz kac kere acillik olduk kari koca.. oldu bitti iyi olup eve gelince kamerada anlattik ailelere.. burada dogum yapan arkadaslar bebek gelince haber veriyor insanlara.. yaygaranin alemi yok cunku sadece uzeceksin insanlari.

esiniz bu ailevi sorunlardan dolayi sizin yuvanizin huzurunu kacirsaydi, surati hep asik gezseydi, ailem mutsuz benim burada mutlu olmaya hakkim yok havasinda olsaydi, gel cikip gezelim, gel yakinlasalim veya gel eglenceli bir sey yapalim deseydi.. yeter artik diye siz de patlardiniz. konu sahibini iyi anlayacak tecrubeler yasadim ben de.. arada es yansitmazsa iyi ailesi ilgilenecek tabiki.. ama kendi kaldiramaz sizi de kendiyle asagi cekerse o evde ne huzur kalir ne mutluluk..
Konu sahibinin burda basit bisey için arıyorlar dediği kayınbabası 15 gün önce vefat etmiş. Demek ki haber verilmemesi gereken bir durum değilmiş, adam cenazeye dahi katılamamış. Konu sahibi dün eşim bana sarilmiyor kardeşlerine sarılıyor diye konu açmış dün.

kayınpeder ölmüş çokta simariklik değilmiş gibi :işsiz:

Bazı anne-babalar oğulları evlendikten sonra üstüne fazla düşüp nasıl ki sürekli yanımızda olsun gidip gelsin bizde kalsın diye düşünecek kadar bencil olabiliyorsa, bazı eşlerde artık o benimle evli anne-babasının çocuğu olmaktan çıktı benim eşim oldu onları arayıp, sormasın hastalıklarında yanında olmasın ailesini tamamen silsin hayatında sadece ben ve çocukları olsun diyebilecek kadar bencil olabiliyor maalesef.

Aynı şehirde yasasaniz intihar mı edeceksiniz?

Benim annem babam böyle ciddi durumlar olduğunda haber vermese asıl o zaman üzülürüm
İnsan tabiki çocuğuyla paylaşır
Ben problemi sizde gördüm

Konu sahibinin burda basit bisey için arıyorlar dediği kayınbabası 15 gün önce vefat etmiş. Demek ki haber verilmemesi gereken bir durum değilmiş, adam cenazeye dahi katılamamış. Konu sahibi dün eşim bana sarilmiyor kardeşlerine sarılıyor diye konu açmış dün.
Ay bu o mu
Dünya kendi etrafında dönüyor zanneden bir güneş daha

kayınpeder ölmüş çokta simariklik değilmiş gibi :işsiz:
Konuda vefat ettigi yazmiyor.Allah rahmet eylesin.Tabii bu durumlarda insanlar sehir bile degistiremiyor cenazeler icin.cok cok zor durumlar.Allah sabrini versin.Simarsak ta ,kendimizi yerlere de atsak,camdan aşagi da atlasak yok dönüsü.
Benim anlatmak istedigim şey şu;benim de travmalarim var bu konuda ve her hastaneye gidişte haber verilince ben hayattan kopuyorum ,acaba ,acaba ,acaba diye.Herkes kök aile disinda kendi cekirdek ailesinin de sorumlulugunu tasiyor.Metanet denilen kavrami cok derinden tasimamiz gerekiyor ki hayatimizdaki bireylerin stres seviyesini yukari cekmemek icin.yoksa corona olmadan da hayat sartlarindan dolayi anne veya babasinin cenazesine gidemeyen cok insan gordum.

Siz cok fena, kötü bir insansiniz. Ailem 3 saat uzaklıkta hastaneye gittiklerinde bazen saklıyorlar çok kızıyorum.

Kaldiki eşiniz ailesiyle zaten görüşemiyor uzaktalar tabiki arayip konuşacaklar. Şu konularinizi eşiniz okusaydı asıl o zaman evliliğinizi o sorgulardı. Siz istiyorsuniz ki eşiniz ailesiyle görüşmesin konuşmasın varmi böyle birşey ya? Size zararlari yok bişeyleri yok daha ne istiyorsunuz? Kaldi ki onemli birşeymiş ki adamcağız vefat etmis. Eşiniz belki sizin onlari sevmediğinizi bildigi icin size sarılmiyordur düşündünüz mu hiç?

Aramaları kesinlikle yanlış..Böyle insanları telaşa sokacak bir olayda aramanin sebebi yardım istemektir.Esiniz yardıma gidemeyecegine göre ..
Test bile yapılmadan ,çok yok yumurta yok aramalari zaten eşinizi telaşa düşürmek ,üstümüze düşsün,bizi düşünsün hep.huzursuz etmekten başka şey değil.bencillik..

Merhaba direkt konuya giriyorum esimle yurtdisinda yasiyoruz evlendik esim yanima geldi, 1 cocugumuz var.
Esimin ailesi türkiyede ve uzakta olmamizdan hic memnun degiller cünkü esim tek ogullari ve her islerini ona gördürtmek isterler.

Konu su ki esimin annesi babasi her kücük bir hastalikta arayip ogullarina haber veriyorlar burda bizim huzurumuz bozuluyor, cünkü uzaktan esimin elinden gelen birsey yok. Buarada görümcem kv ve kp ye komsu, yani yanlizda degiller.
Dün kp rahatsizmis hastaneye götürmüsler. Hemen arayip esime haber ettiler "hastaneye gidiyoruz" diye. Esim burda tabi ter döküyor ya birsey olursa diye. Sonuc: serum vermisler testler yapilmis hic bir seyi yokmus. Eve dönmüsler. Bende diyorum simdi: ne gerek vardi burdaki adami strese sokmaya? Virüsten dolayi zaten gidip gelme imkani yokken, neden huzursuz ediyorlar? Hicbir sey anlatmasalardi ne olurdu?
Bana acikcasi duygu sömrüsü gibi geliyor. Bak biz burdayiz heran birsey olabilir bizi unutma yanimiza gel mesaji veriyorlar.
Esim burayi birakip gidecek biri degil ama böyle bir olaydan sonra daha cok üstlerine düsmeye baslar aramalar sormalar artar falan.
Amaclarina ulasiyorlar anlicaginiz. Yanlismi düsünüyorum allah askiniza? Anneme anlattim oda kiziyor neden söylüyorlar diye.

Evliligimden soguyorum böyle kv kp istemiyorum ben. Takinti haline geldiler benim icin. Kara kara düsünüyorum bazen evliligimin üzerinde. Esimle mutluyum ama onlar benim huzurumu bozuyor. Ne yapacagimi bilmiyorum.
Bazı ailelerin amacı gerçekten huzur bozmak ben bunu evlenince anladım.Benimde evli abim var ararız açmazsa bize dönmesini bekleriz ama eşimin annesi ona ulaşamayınca beni arar çoğu zaman çaktırmaz eşime ulaşamadığı için beni aradığını eşim akşam eve gelince söyler.Yada kızı için yorulur bize naz yapar ay oy diye diye kızının yanında sesi çıkmaz at gibi yürür.Birgün annemin hastalık numarası yaptığına şahit olmadım... Gerçekten çoğunlukla eş ailesi insanın kendi ailesi gibi olmuyor bunu kabullenmek lazım onlar için normal olan bu çünkü bizim için değil hastayım hastayım diye gezenlerin çokça dermansız derde düştüğünü gördüm çünkü onlar çağırıyor bunu...Elinizden geldiği kadar telkin edin birşey yoktur deyin yapacak birşey yok oğullarını çok seviyorlardıysa koyunlarında yatırsalardı zaten şuan hiçbir şekilde gidemez şu durumda bile yapmalarına anlam veremedim.Allah hepimizin yardımcısı olsun...

5 dk uzaklıktalar ...utanmasalar günde 2 defa arayıp biz nefes alıp veriyoruz diyecekler ..
Siz tee oralardan niye sıkıntıya giriyorsunuz..
Düşüncesiz insanlar olmasa yapmazlar zaten.
Yapacak şey yok..bizler iyi ebeveyn olalım.
Benim eşimin annesi ara ara eşime ara iyiyim de kapat diyor gören der hiç görmüyor haftada bir gider buna rağmen telefonla konuşmayı sevmez buna rağmen ara ara ara der...🤣

Ay bu o mu
Dünya kendi etrafında dönüyor zanneden bir güneş daha
Evet evet o. Hâlâ burada şımarıklık yazan kadınlar var. Kendilerinden yola çıkarak. Yahu adam ölmüş ölmüş. Bu kadının hafife aldığı hastalık dediği adamı 2 haftada öldürmüş. Ama hanımefendi niye arıyorlar diye rahatsız olmuş vaktinde. Belki son konuşmalarıydı. Dün de bana sarilmiyor kardeşlerine sarılıyor diye konu açmış. Cinsellik için yanaşmıyormuş neymiş çocuğuna satılıyormuş bundan niye uzak duruyormuş. Böyle hastalıklı bir ruh. Allah evlerden irak etsin, düşmanıma vermesin böyle insani

Evet evet o. Hâlâ burada şımarıklık yazan kadınlar var. Kendilerinden yola çıkarak. Yahu adam ölmüş ölmüş. Bu kadının hafife aldığı hastalık dediği adamı 2 haftada öldürmüş. Ama hanımefendi niye arıyorlar diye rahatsız olmuş vaktinde. Belki son konuşmalarıydı. Dün de bana sarilmiyor kardeşlerine sarılıyor diye konu açmış. Cinsellik için yanaşmıyormuş neymiş çocuğuna satılıyormuş bundan niye uzak duruyormuş. Böyle hastalıklı bir ruh. Allah evlerden irak etsin, düşmanıma vermesin böyle insani
Evet hatırlıyorum konuyu bende yazmıştım hatta
Nickine hiç dikkat etmeyince fark etmemisim demek.
Üzüldüm ya şimdi
Allah vicdan versin ne diyeyim

Back
X