Duygularım karışık

ben aldırmazdım,her çocuk kısmetiyle doğara inanıyorum,öyle bir bebek olarak gelmişim babacım hep öyle derdi.En zor zamanlarında doğmuşum maddi olarak bezimi alacak hali yokken sonra Allah önünü öyle bir açmış ki…
Bence aldırmayın.
Galiba aldırmayacam , burada yazılan yazılar beni çok etkiledi

Aldırma 😍🧿saglıkla kucagına al ,hayat bazen planlara uymaz...düzgün korunamadıysan , eşinle ilgili kafanda soru işareti de yoksa iş için çocuk aldırılmaz bence , bulunur bi yol...
Eşimden genel olarak memnunum.. sadece stres olmasından endişe ettim

Kürtaj ağır bir operasyondur. Fiziksel kısmından çok psikolojik olarak kolay olmayan bir süreç geçiyor işin açıkçası.

Sizin eşinizi bilemem de erkekler de çok etkileniyor bu durumdan.

Allahım aldığınız kararı pişman ettirmesin inşallah.

İş için değil ona bu kötü koşullarda zor bir hayat ve kötü bir annelik yaşatmak istemiyorum..
1 yıl sonra hamile kalsanız daha iyi mi anne olacaktınız? Seveceksiniz, bağrınıza basacaksınız sadece sevgi. Atan kalbini duyunca ve onu kucağınıza alınca dünya duracak

Bazı insanlar bebek aldırmaya duygusal bir anlam yüklemez, böyle biriyseniz ve gerçekten istemiyorsanız tabi ki siz bilirsiniz. Ama siz 1 sene sonra zaten düşünüyormuşsunuz, gerçekten çok bir şey farkedecek mi?
Ben evde düşük yapıp kürtaj olmuştum, o bile beni derinden etkiledi aylarca. Kendimi çok suçladım, başta istemedim o yüzden mi böyle oldu diye. Zor bir karar. Zaten ufak bir operasyon bitti gitti değil maalesef.

Bazı insanlar bebek aldırmaya duygusal bir anlam yüklemez, böyle biriyseniz ve gerçekten istemiyorsanız tabi ki siz bilirsiniz. Ama siz 1 sene sonra zaten düşünüyormuşsunuz, gerçekten çok bir şey farkedecek mi?
Ben evde düşük yapıp kürtaj olmuştum, o bile beni derinden etkiledi aylarca. Kendimi çok suçladım, başta istemedim o yüzden mi böyle oldu diye. Zor bir karar. Zaten ufak bir operasyon bitti gitti değil maalesef.
Ben bir ömür duygusal bir anlam yüklerim diye düşünüyorum.
1 sene sonra düşündüğümüz İçin ben de şimdi aldırmak istemedim. O kadar anlam yükledim ki..

eski konularınızı bilmiyorum sadece buna gore soyleyecegim . 1 sene sonra hamilelik dusunuyorsunuz suan zaten dogmasi icin 8-9 ay gibi bir muhlet var . Sizin seyahatlerinize cok bir problem yaratmaz gebeliginiz dusuk riski yoksa. Bunu aldirdiniz diyelim ve 1 sene sonra istesenizde cocuk sahibi olamazsaniz bunun vicdanini nasil cekeceksiniz . size gore uygun bir zaman degil Ama Veren uygun gormus demek ki . buna kiyarsaniz vicdan yukunuzden isinizede ailenizede odaklanacaginizi dusunmuyorum. Sizin icin basit birseyse aldiralim gitsin gibi dusunmuyorsaniz bu yuk agir olur. Yapabilirsiniz isterseniz. Sartlari gebeliginze bagli devam ettirebilirsiniz . Herkesin karari kendine tabi ama burda evlat hasretiyle yananlara sorun hepsi her sarti kabul edecektir evlat kokusu icin.
Ben de eşime aynen bu şekilde konuştum. Oturduk tekrar konuştuk. Aldırmak istemiyorum dedim.. yapamayacağım. O vicdani yükümlülüğü kaldıramam

Çok fazla seyahat etmem gerekecek ya. Hamilelikte bunu yapabilir miyim? Bu tempoyu kaldırabilir miyim? Dr bey toparlanma kolay dedi
Beni psikolojik yönü düşündürüyor, hassas bir yapım var
Yerinde olsam aldırmazdım hem günahı bi yana hassas bi yapım var diyorsun ilerde pişman olursun belki de o olduktan sonra işleriniz dhaada nasipli olacak nerden bileceksin hayatının altının üstünden daha iyi olmayacağını yine de son karar senin🙂

Ben de eşime aynen bu şekilde konuştum. Oturduk tekrar konuştuk. Aldırmak istemiyorum dedim.. yapamayacağım. O vicdani yükümlülüğü kaldıramam
Gecenlerde birine denk geldim cocuk istemiyorum diyip duruyordu hamile kalmis aldirmaya gitti ve gittiginde bos gebelik oldugunu zaten alinmasi gerektigini ogrendi pisman oldu uzuldu ben istemedigim icin boyle oldu galiba ben orda bebek olsaydi heralde yapamazdm yapsaydm dayanamazdm dedi. belki Rabbim sizede belki oyle verir sartlariniza gore ayarlar bilemezsinz ama siz kendiniz aldirmayin .

hep tanidiklarimdan bahsediyor gibi oluyorum ama, yinede anlatayım dedim, boşandı, geldiğinde 3 aylık hamile idi bir yakinim. Bebek düşsün diye resmen koca koca eşyaları kaldırdı neler yapti bebek doğdu. Ben evde hcicbir ise dokunmazken, 19 haftalık bebeğim karnimda ölmüş?

Eşinizde strese giriversin bı zahmet. O kürtajdan sonra dağılır toplanamazsaniz n'olacak. Belki evliliği bile tehlikeye sokacak bu durum.

Yerinde olsam aldırmazdım hem günahı bi yana hassas bi yapım var diyorsun ilerde pişman olursun belki de o olduktan sonra işleriniz dhaada nasipli olacak nerden bileceksin hayatının altının üstünden daha iyi olmayacağını yine de son karar senin🙂
Bu yükü kaldıramayacağım.. o yüzden aldırmayacağım

hep tanidiklarimdan bahsediyor gibi oluyorum ama, yinede anlatayım dedim, boşandı, geldiğinde 3 aylık hamile idi bir yakinim. Bebek düşsün diye resmen koca koca eşyaları kaldırdı neler yapti bebek doğdu. Ben evde hcicbir ise dokunmazken, 19 haftalık bebeğim karnimda ölmüş?

Eşinizde strese giriversin bı zahmet. O kürtajdan sonra dağılır toplanamazsaniz n'olacak. Belki evliliği bile tehlikeye sokacak bu durum.
Size de çok geçmiş olsun, Allah sabır ve kolaylık versin.

İnanın buraya yazdıktan sonra ne istediğimi daha iyi anladım, aldırmayacağım

Gecenlerde birine denk geldim cocuk istemiyorum diyip duruyordu hamile kalmis aldirmaya gitti ve gittiginde bos gebelik oldugunu zaten alinmasi gerektigini ogrendi pisman oldu uzuldu ben istemedigim icin boyle oldu galiba ben orda bebek olsaydi heralde yapamazdm yapsaydm dayanamazdm dedi. belki Rabbim sizede belki oyle verir sartlariniza gore ayarlar bilemezsinz ama siz kendiniz aldirmayin .
Aldırmayacağım.. bu yük çok ağır

Merhabalar,
Bu aralar oldukça yoğun bir hayatım var(önceki konumda detaylar mevcut )Eşimle kendi şirketimizi kurduk. Ayda 2 defa şehir değişikliği yapmamız gerekebiliyor. Normalde işlerimiz yolunda giderse 1 yıl sonra çocuk yapmayı düşünmüştük. Ama bugün hamile olduğumu öğrendim…Dr en geç yarına kadar karar vermemiz gerektiğini söyledi?

Şu an koşullarım hamilelik için hiç uygun değil.. çok duygusalım.. kürtaj İçin karar vermem gerekiyor..

Bana benzer durumda olanlar bu süreci nasıl atlattı acaba? Kürtaj sonrası duygusal olarak toparlanmak çok zor mu olur?
Kürtaj duygusal olarak çöküntü yaşarsın benim ablan kürtaj olmak zorunda kaldı bebegi ölmüştü onda bile kendisini zor toparladı bence iş hayatından çok bir can alıyorsun günah ne kadar isteyinde kavuşamayanlar var ama kürtaj olanlar zor atlatiyor

Aldırmayacağıma karar verdikten sonra çok rahatladım. Herkese yorumları İçin çok teşekkür ederim.
Burada ne istediğimi çok daha iyi anladım.

Eşimden genel olarak memnunum.. sadece stres olmasından endişe ettim
Biz kadınlar istersek eşlerimizi stresten cikartiriz güvenin kendinize😊evet biraz zorlanicaz ama değecek diyin. Çocukla da her şeyin üstesinden geliriz diyin. Bi can var karnınizda. Belki de aldırırsanız bi daha rabbim vermeyecek. Aldırmayın bence

Back
X