Duygularini gizleyemeyenler hep mi kaybeder.?

Butterfly9

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2022
248
61
28
27
Hayatım boyunca çok duygusal bir kişiliğim oldu, hayatıma giren herkese karşı böyle oldu özellikle karşı cinse karşı. Bu yüzden her ayrıldığımda hep duygusal şarkılar vs paylaşan taraf ben oldum, ve hep de soğuk kanlı davranan karşı taraf oldu.. ben hayatıma bakınca, duygusal şeyler paylasmainca, soğuk kanlı durunca ve duygusuz biri gibi davranmaya başladıktan sonra ise daha çok ilgi çekmeye beni merak etmeye başladı karşı taraf. Aslında şu an böyle bir sorunum yok ve evliyim ama eşime karsi da bu böyle hatta eşim bazen duygusal olduğumu söyler. Sorum şu soğuk kanlı, duygusuz duran, sadece hayatına odaklanan kadınlar daha mı düşünülüyor. Daha mı fazla çaba sarf ediliyor onlar için. Bir arkadaşım çok önceden bana şöyle bir tavsiyede bulunmuştu yeni anlıyorum galiba, "asla duygusal olduğunu belli etme , edersen seni av olarak görürler.." sizce de haklı mı?

Son düzenleme:
Kader cesurlara güler.
Buna kadın erkek fark etmeksizin söylüyorum.
Erkeklerin dikkatini her zaman sizin dış görünüşünüz vs ne olursa olsun nasıl olursanız olun cesaret çeker.
Ama ben kendim olmayı tercih ederim.
Ben benken beni sevsin, ben bu şekildeyken hiç değişmeyeyim.
Sadece hayat cesurlara gülümsesin.

Cesaret her konuda mi iyi birşey sizce?

Duygusal olmak gucsuzluk değil ama duygusallik ve miy miy davranmak arasinda bi fark var.
Mesrla arkadan sarki paylasmak sosyal medyada duygusal degil sacma.

Duygusallik gostermekten korkmam cunku tamamen duygusal hareket etmem benim napacagim ne karar verecegim belli olmuyor.
Yani bence duygusuz rolu yapan biriyle de hayat gecmez.

Doğru tespit duygusuz davrandığım kişiler çok ısrarcı davrandı.Yanında gözyaşı döktüğüm insan bu acılar seni güçlendirecek deyip çekip gitti. Ben onu engelledikten aylar sonra başka yerden mesaj attı

Bende çevremde bunu gözlemledim biraz gerçekten durum böyle gibi

Yani akrabamin karisi eşiyle ne zaman kavga etse resimle ve gondermeli muzikle stori paylasir.
Ne zaman kavga ettiklerini devamli yayinlamasindan anliyoruz artik bence sacma.
Aahahah ya bu benim bir buçuk sene felan önceki hâllerim, ama duzeldim artik , yani fazla duygusal düşününce ağlayarak bile atilabiliyor o storyler

ben duygularımı çok uçlarda ve belli ederejk yaşıyorum pişman değilim. ama bunu birebir belli ederim. sosyal medyada böyle paylaşımlar güldürüyor beni

ben duygularımı çok uçlarda ve belli ederejk yaşıyorum pişman değilim. ama bunu birebir belli ederim. sosyal medyada böyle paylaşımlar güldürüyor beni
Aslında kast ettiğimde daha cok sosyal medyada paylaşma yönünde, ama fikrinizi belirtmissiniz zaten, teşekkür ederim

Aslında kast ettiğimde daha cok sosyal medyada paylaşma yönünde, ama fikrinizi belirtmissiniz zaten, teşekkür ederim
bence yapmayın ya. aksine mutlu güzel şeyler paylaşın. sosyal medyada herkes aşırı mutlu dosta düşmana mesaj. çok istiyorsanız arkadaşlarınıza özel paylaşın yakın arkadaşlarda içinizde kalmasın

Bunun duygunu gizleyip gizlememekle alakası yok bence karşındakinin kişiliği ve karakteriyle alakalı..çok duygusal biriyim zamanında ağladım da ağlattım da..eğer karşındaki insan(kadın erkek hiç farketmez)nankör,çıkarcı,menfaatçiyse ağlatılıyosun..genç kızlığımda o zamanlar herkese güvenirdim herkesi kendim gibi bilirdim o kadar çok kazık yedim ki çok sevdiğim insanları bile hayatımdan çıkardım ağladım noldu hiçbişey..ben yaptım kendi kendime..eh o kadar kazıklardan sonra hiçkimseye güvenmiyorum senelerden beri..güven problemim var..bir arkadaşıma tekrar güveneyim dedim(kazık yemiştim daha önce ondan)tekrar kazık yedim artık sıfır güvenle yaşıyorum mis gibi..ağlayacaksam da sokak hayvanlarına ve çocuklar için ağlarım en masumları bunlar..hiçkimse için kılımı kıpırdatmam asla..bence sende öyle yap kuzum

Soğuk mantık belki mutlu etmez ama asla zarar vermez belki karlı bile çıkabilirsiniz. Duygusal yogunlugun ise kişiyi asla mutlu ettiğini göremedim kendimde dahil. Başlığa istinaden cevabım evet.

Duygularını gizleyemeyeler değil, kontrol edemeyenler kaybeder. Biraz iradeli durmak lazım ama onu yapmak söylemek kadar kolay değil.
Bağlanma teoremini araştırmanızı öneririm. Belki kaygılı bağlanan birisiniz. Ben biraz öyleyim mesela. Ve evet büyük bir sorun. Ha kaçıngan bağlanmak dışarıdan güçlü görünse de kendi içinde o da çok güçsüz ve yaralı. Her şeyin bir makul ölçüsü var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…