Ay bende öyleyim korkunçMerhaba kızlar. Son 3 ayda korkunç kilolar aldım. Yemek düzenim çok bozuldu. Diyetisyenden yardım aldım fakat beni dinleyip sorunumu tespit etmekten ziyade bir yemek menüsü sıkıştırdı elime. Ben duygusal açlık çekiyorum. Aç değilim biliyorum ama yesem güzel olur diye düşünüp sürekli yiyorum. Eve 3 te geliyorum mesela diyelim oturup çalışamıyorum. Önce yemek yiyim kafam rahat olsun diyorum. Sonra arada kahve tatlı. Gece de çiğ köfte yemeden duramıyorum. Cildim iyice bozuldu ama kendimi engelleyemiyorum. Delirmek uzereyim
Mesleğiniz nedir? Çalışıyor musunuz?Merhaba kızlar. Son 3 ayda korkunç kilolar aldım. Yemek düzenim çok bozuldu. Diyetisyenden yardım aldım fakat beni dinleyip sorunumu tespit etmekten ziyade bir yemek menüsü sıkıştırdı elime. Ben duygusal açlık çekiyorum. Aç değilim biliyorum ama yesem güzel olur diye düşünüp sürekli yiyorum. Eve 3 te geliyorum mesela diyelim oturup çalışamıyorum. Önce yemek yiyim kafam rahat olsun diyorum. Sonra arada kahve tatlı. Gece de çiğ köfte yemeden duramıyorum. Cildim iyice bozuldu ama kendimi engelleyemiyorum. Delirmek uzereyim
Bu durumda diyetisyene degil psikologa gitmeniz gerek
Ben yazmayı unutmuşum kızlar ya psikoloğa gittim. Bana doyman için yeterli besini söyle dedi. Yumurta dedim. Yumurta kırıp yemek istemediğin sürece aç değilsindir başka bir şey yemene gerek yok dedi. Ben aç olmadığımın zaten farkındayım hayır diyememem sorun.Sizi dinlemek psikoloji uzmanların işi. Yanlış yerden yardım alıyorsunuz.
Stresten sanırım bu şekilde kaçıyorum. Ders çalışıyorum her arada ağzıma bir şeyler atıyorum. Bir arayı yemeden gecirsem ya acıkırsam gerginliği oluyor. Aç gibi hissetmeye başlıyorum sonra.Mesleğiniz nedir? Çalışıyor musunuz?
Duygusal açlık diyet listesi ile hallolacak bir şey değil maalesef. Açlığa sokan etkeni ortadan kaldırmak gerekiyor.
Muhtemelen içinizdeki mutluluk eksiğini yiyerek kapatıyorsunuz.
Sizi bunalıma sokan, ne bileyim üzen bir şey mi var hayatınızda?
Çok garip bi yaklaşimBen yazmayı unutmuşum kızlar ya psikoloğa gittim. Bana doyman için yeterli besini söyle dedi. Yumurta dedim. Yumurta kırıp yemek istemediğin sürece aç değilsindir başka bir şey yemene gerek yok dedi. Ben aç olmadığımın zaten farkındayım hayır diyememem sorun.
Stresten sanırım bu şekilde kaçıyorum. Ders çalışıyorum her arada ağzıma bir şeyler atıyorum. Bir arayı yemeden gecirsem ya acıkırsam gerginliği oluyor. Aç gibi hissetmeye başlıyorum sonra.
Devlet mi özel mi?Ben yazmayı unutmuşum kızlar ya psikoloğa gittim. Bana doyman için yeterli besini söyle dedi. Yumurta dedim. Yumurta kırıp yemek istemediğin sürece aç değilsindir başka bir şey yemene gerek yok dedi. Ben aç olmadığımın zaten farkındayım hayır diyememem sorun.
Ben yazmayı unutmuşum kızlar ya psikoloğa gittim. Bana doyman için yeterli besini söyle dedi. Yumurta dedim. Yumurta kırıp yemek istemediğin sürece aç değilsindir başka bir şey yemene gerek yok dedi. Ben aç olmadığımın zaten farkındayım hayır diyememem sorun.
Inşallah başarabilirimDuygusal açlık değil e bana stres yemesi/can sıkıntısından yemek gibi geldi. Ben de çalışırken çok kahve içiyorum mesela, haftasonlarında aramıyorum.
Şöyle ki , diyet yapmadan önce bir yeme düzeni oturtun, öğle yemeği, kahvaltı, snack saatleri belli olsun.Sürekli bir şeyleri ağzınıza atmayın. Bedeninizin çikolataya keke zaten ihtiyacı yok onları eve almayın bile. Çok da sıkıldım ağrıma bir şeyler koymalıyım derseniz yeşil çay veya kahve için olmaz mı?
ÖzelDevlet mi özel mi?
Sorun zaten burda başlıyor. Engelleyemiyorum.Gayet doğru demiş. Sizdeki açlık bir tavada yumurtayla doyuyorsa zaten fazlasına ihtiyacınız yok demektir. Eve abur cubur almayın, ağzınızı oyalayacağınız zaman meyve çayı koyun.
Özele gittiniz, 1 saat konuşup bu cevabı mi aldınız?
Yani ben böyle düz bir şekilde yazmışım o daha süslü cümlelerle söylemişti ama ana fikir genel olarak buydu.Özele gittiniz, 1 saat konuşup bu cevabı mi aldınız?
Psikologunuzu değiştirin.
Sizi dinlemek psikoloji uzmanların işi. Yanlış yerden yardım alıyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?