Duygusal Baskı-Lütfen Fkir Verin

vivelafrance

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
1.129
959
123
İMerhabalar,

Olayın içine girmekten artık bütününü göremez oldum ve hiç iyi değilim. Ben mi yanlış düşünüyorum emin olmak istedim...

Yaklaşık 3 yıllık bir ilişkiyi bitirme kararı aldım. Çünkü; aslında hatalı değildik sadece yapılarımız uyuşmuyordu.
İyi zamanlarımız oldu tabii ki ama en azından 1.5 yıldır sürekli kavga ediyoruz. Ki bu ilk haftadan beri böyle, daha seyrekti sadece. Klasik baskıları kabullendim onu giyme, buraya gitme, şunu sürme, şunla görüşme, her yaptığın şeyi mesaj at vs. vs.
Ama artık haddini aşmaya başladı her şey. Ben, ben olmaktan çıktım ailem bile beni tanıyamıyordu, arkadaşlarım.
En son şiddetli bir kavganın ardından beni arama, bana mesaj atma, görüşmeyelim dedi. Aramadım bu sefer ve ilk kez.
Çünkü bugüne kada ronu hep aramıştım.
Günler sonra beni ısrarlıca arayıp bir konuda hesap sordu! Beni bunun için aradı...
Şimdi ben birbirimizi hırpalıyoruz, yoruldum dedikçe o üzerime geliyor sevdiğini, düzeltebileceğimizi söylüyor.
Halbu ki biz zaten 1 yılı aşkın zamanı böyle geçirdik, düzelebilir diye.
Evet onu çok sevdim, her hareketine, hakaretine, sorumsuzluğuna dayandım. Şimdi böyleyse bunun ilerisi, evliliği doğru olur mu?
Kendini kötü hissetmesinden, zarar vermesinden korkuyorum.
Bu duygusal baskı ile nasıl başa çıkabilirim?

allah yardımcın olsun canım benim ama seviyorsan sevginin peşinden git her zaman böyle kalacak diye bir kaide yok rabbim başka sorunlar vermesin büyük sıkıntılar vermesin

Bence de doğru bi karar vermişsin
Ayrılık en mantıklısı bunca cümle içinde
Sadece onu giyme şunu giyme kısmında ardıma bakmazdım ben
Sen iyi bile dayanmışsın

Sürekli yeniden denemek bir süre sonra laçkalaştırır, daha içinden çıkılmaz bir hal alır
Bence en doğru kararı vermişsin, ilk zamanlar gel-gitler olur içinde ama sonra kendinde görürsün doğruyu yaptığını

Hep o hatalı değildi tabii,benim de yanlışlarım vardır.
Ama ne bileyim insan kendikini göremez, görse düzeltir zaten. Biz telefonda karşılıkloı konuşmayı bile beceremiyoruz, eğer ben konuşuyorsam ve lafa girmek istiyorsa ters ve yüksek sesle konuşuyor beni bastırmak için. Tamam bak sırayla konuşalım dedim, bu kadar kasanmam dedi.
Her şeyi denedim evet. Önce hep güzellikle anlattım, bana sokakta kıyafet aldırıp üstümü değiştirttiği oldu.
Bu beni rencide etti, bir daha yapma dedim ama yine aynı.
İş yerindeyim, kalabalık bir firmada iyi bir konumda çalışıyorum. O an beni aradığında meşgulsem kimle konuşuyordun, müşterin erkek mi bayan mı diye soruyor.
Ya da yoldaysam yanında kim oturuyor diye soruyor.
Aslında psikopat kıskanç değil ama anlam veremiyorum bunlara.
Sürekli psikolojik savaş halindeyiz...

Kaçan kovalanır derler gerçekten doğruymuş..
Şu zamana kadar siz aramışsınızya onu şimdi aramayan taraf sizsiniz ve kıymetli oldunuz..
Siz zaten 1 seneyi geçik birbirinize şans wermişsiniz denemek adına..
Bi zaman sonra yapılacak bişi kalmıyor, tutulacak bi tarafı kalmıyor..
Şimdi daha önceden arayan taraf hep siz olduğunuz için, merhametli dawranıp onunla tekrar barışmanızı ve
ona kııyamayacağınızı düşnüyor.. Eğer yapabilirim diyorsanız bence kesinlikle geri dönmeyin çocuk oyuncağı değil..
Ewlendiğinizde daha da duygusal çöküntü yaşarsınız bundan eminim..
Sewgi herşey demek değil, mantıklı dawranın..
Kendinede bişi yapamaz.. Bunu çıkarın aklınızdan, insanın canı kıymetlidirr..

evlenince kötüye gider iyiye gitmez tecrübeyle sabitt...
kendimi gördüm sadece tek fark ben defalarca terkettim o defalarca beni ikna etti evlendim şimdi bazı konular düzeldi ama başka sorunlar başladı

üzülmenize değermi...yemişim sevgisini...korktuktan sonra strese girdikten sonra ben napayım o sevgiyi...canıma yazık

Bence en doğru kararı vermişsiniz. Evlenince daha iyiye gideceğini sanmıyorum. Aksine daha da kötüleşecektir bana göre, çünkü daha şimdiden üzerinizde hakimiyet kurmaya çalışmış. Siz ondan farklı bir bireysiniz. Sizi istediği kalıba sokmak istemesi çok saçma. Ayrıca bi süre aramamanıza rağmen, sadece hesap sormak için araması bile değişmeyeceğinin bi işareti.
O yüzden, kararınızın arkasında durun bence. Eminim sizi olduğunuz gibi seven biri çıkacaktır karşınıza.

bazen tam terside olabliyor benim eniştem ablamı cok kıskanıyordu senin anlatıgın gibi herseyine karısıyodu makyaj yapma sunu giyme bunu giyme sürekli telefonla arayıp kontrol ediyodu komsuya bile gitse kıskanıyodu o derece bide ablam acık evlenince kapatıcaktı eniştem basını ablam sevdiği için herşeyi kabul etti evlendiler kapatmadı ablamı eskisi gibi kıskanmıyor daha rahat artık baskıyı cekti üstünde kıskançlık yok denilcek kadar azaldı yani bekarken baskı olupta evlendikten sonra değişip tam tersini uygulayanlarda var değişmez diye bir kaide yok inşallah sizinde düzelir..

sen şimdiden yorulmuşsun bunaltmış seni ilersi olmayacağını sen de biliyorsun ama başka birinden duymak istiyorsun arkadaşım sakın evlenme bu adamla....

sen şimdiden yorulmuşsun bunaltmış seni ilersi olmayacağını sen de biliyorsun ama başka birinden duymak istiyorsun arkadaşım sakın evlenme bu adamla....

Bana yanlış yapıyorsun diyor. Birlkikte düzeltirdik, inanmıyorsun diyor.
Aklıma gelmeyen, toparlayıp yazamadığım ne çok şey var.
Bazen konuşurken ne konuştuğumuzu anlamıyorum, psikolojik olarak savaşır gibi her şey.
Hep tedirginim, hem gergin ve huzursuzum...

Bnm nişanlımda kıyafetlerime çok karışır. En sonunda ret çekmiştim bnm dolabımda olanlar belli mecbur giyicem diyerekten. Sonuçmu büyüüüüük çapta bi alışveriş yapmıştık bana :) bazı olayları kendi lehine çevirebilirsin :) ama bunundışındada sorunlarınız varsa ve çözemiyosanız bitirin. Yani telefonla konusurken bile tartışmak insanı çok yorar. Müşterin erkekmi ne demek ayyy bide ben bnmkini kıskanç bilirdim o kadar kıskanç olmasına ragmen bi kere bile iş yerinde erkek varmı falan sormamıştır. Eğer evlenince daha beter olucagnı düşünüyosan ayrıl ama 3 yılın sonundada insan kolay kolay ayrılamıyo. Yoksa bnde kıyafetlerime çok karıştıgı için ayrılmayı düşündüm ama bi istediğim gbi giyinicem diye aşkımı yok saymak istemedim ( buarada sadece tayt ve etek giymiyorum sadece özel bişey oldugu zamanlar etek giyiorum ) biraz kendine zaman tanı bak bi bakalım onsuz mutlu musun oda düşünsün emin ol ayrılmasanız bile ara vermek bile iyi gelicektir

birlikte düzelecek olsaydı şimdiye kadar düzelirdi şimdiden sonra ne değişti de düzeltecekmiş, senin kararından vazgeçmen için böyle konuşuyor emin ol. ayrıca sevgilin hastalık derecesinde kıskanç çünkü sen bi yere giderken yanında kimin oturduğunu soruyor ve bunu aklına getiriyorsa ciddi bir sorun var demektir. daha evlenmeden gergin, tedirgin ve huzursuzsun hep böyle mi yaşamak istiyorsun. canım erkekler asla değişmiyor emin ol hatta daha kötüye gidiyorlar. ama sen bilirsin yine de....hakkında hayırlısı olsun

Psikopat kıskanç değil mi ?
Kardeşim arkana bile bakma,kaç kaç kaççç.

Son düzenleme:
Sokakta yeni bir kıyafet alıp üzerindekileri değiştirtmek , bu kulağı tırmalıyor söylerken kim bilir yaşarken nasıl bir duygudur ?

Sadece o an sokakta yaşadığın duyguyu düşün , bir ömür bu ve benzeri duygularla savaşabilir misin ?

Ya da değer mi ?

Düzeleceğim , her şeyi düzelteceğim diyen erkeklere de sormak lazım ; neden gidince , neden bitince ? Sana aylardır bunaldığını söyleyen kadına kulak tıkayıp , neden ayrılınca gelir vaatler ?

Kim bilir sadece vaat oldukları içindir

ayyy çok kötü bi durum yaaa bu ne böyle hiç gelemem böyle şeylere yok onu gyme yok bunu gyme laflarına sen bilirsin ne gyip ne gymeyeceğini kmle konuşup kmle konuşmayacağını dimi? onun bu derece abartması çok yersiz...

ya kendine çeki düzen wersin ya da ayrılın yanii... siz resmen karaya oturmuş bi gemiyi yürütmeye çalışmışsınız hep ama yürümemiş aynı...

düzelmesi de zor gibi...

bu ne beee! ömür törpüsü resmen..

ruhsal sorunları mı var ne?

evlenıncede perdelerın kapalı oturursun haberın olsun..

sana oksıjeni bıle yasaklar..

umarım kendını kurtarırsın bu ruh hastasından

Ara vermeyi önerdim, beni bahaneyle sepetleme yapmakla suçladı.
Anlamadı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…