cnm evet öyle bidurum var ve yakın zamana kadar bendede vardıMerhaba sevgili kk üyeleri seninki de dert mi dersiniz belki bilmiyorum ama bu konuyu açmaya karar verdim duygusal yemek bozukluğu yaşıyorum kilolu bir geçmişim vardı bu zamana kadar zar zor kilo verdim 1o kilo kadar şu an 76 kiloyum ama diyet yapmakta zorlanır hale geldim internetten araştırdım biraz duygusal yeme bozukluğum olduğuna karar verdim aranızda bu durumu yaşayan var mı ? varsa yardımcı olabilir mi bana ne yapmam gerekiyor bilmiyorum 2 aylık süre içerisinde bu durumu üst üste yaşadım. Eve gelirken 1 poşet kadar yiyecek alıyordum tamam bugün son deyip kimseye göstermeden odanın kapısını kitleyip ya da evde kimse yokken yapıyordum genelde hepsini aynı anda yiyorum doyuyorum aç olmuyorum ama yemeye devam ediyorum sanırım en çok yalnız olduğum zamanlarda yapıyorum ne bulursam ağzıma atıyorum bir ara mide bulantılarım oldu ama o da geçti karnım ağrıyor yemekten ama sanki kendime engel olamıyorum ve sürekli yiyorum .
Bu durum canımı çok sıkıyor zayıflamak istiyorum ama kendime engel olamıyorum ...
Bende de var
Çok kilolu değilim Allahtan ama 62 oldum sürekli yiyorum.
Cikolata ekler pasta....
Artik öyle ki sürekli aç hissediyorum kendimi.
Gecenin 2 sinde oturup bir şeyler atistiriyorum.
Yemekleri çok yemiyorum iyi ki.
2-3 gündür canim pasta istiyor ama Almadim bilerek yapmadim da.
Benim ki biraz aileden de kaynaklaniyor.
Sürekli misafir geliyor eve ve bizde öyle çayla gondermek yoktur.
Aksam gelen misafire bile çeşit çeşit yapariz.
Gecen hafta bir akraba arazi size gelecegiz aksam diye saat olmuş 5 zaten.
Börek yaptik pasta yaptik poğaça yaptik kurabiye aldik . Onlar gitti geri kalanini ben yedim
Ayyy su an canim neler istiyoor.
Milka yoğurtlu çilekli çikolata mesela ufffff
evet kötü bir öneriymiş ama teşekkür ederim yine deKötü bir öneri biliyorum, ama onun yerine sigara koymayı dene.
Seni cok iyi anliyorum ben de aksine hic yemek yemiyorum. Cok hizli kilo veriyorum ve hastalaniyorum haliyle. Bogazima kilit vuruyorlar sankinasil bir cozumu olur bunun bilmiyorum diyetisyene gitsen faydasi olur belki. Durumu anlatsan yonlendirir seni.
Bende çok iştahlıydım 55 kiloyum şuan ama bir ayda 57 kiloya çıkmıştım iş yerinde bi arkadaşım kefir tavsiye etti onu içiyorum ve iştah falan kalmadı ben ki beş altı kap sütlaç yerken şimdi bir kap zar zor yiyorum , müthiş iştah kesiyo tavsiye derim.
o zaman daha iyiymiş çünkü benim hala vermem gereken 15 kilo falan var yani nasıl yapabilirim bilmiyorum ama sahip olmam lazım kendimeÇok kilo almıyorum bu kadar yemeye şükür boyuma oranla iyiyim.Ama arada alıyorum alıncada vermek zor oluyor işte.Doğru düzgün sağlıklı bir şey yemiyorum malesef vücudum abur cubura alıştı.
cnm evet öyle bidurum var ve yakın zamana kadar bendede vardı
seni korkutmak istemesemde bu şeker belirtisi
bende her alışverişe çıktığımda bu son diyip tatlılar cipsler alıyordum
evimin karısındaki markette çok güzel kurabiyeler var onlardan alıyordum
bu son 2 tane yicem diyip bi bakıyordum kurıyenın yarı kutusu bıtmıs
ardından tuzlu krizi yada gece yarısı açlık krizleri
sonrasında gelsin pişmanlıklar gelsin kilololar gitsin mutluluklar
bence vakit kaybetmeden çok yönlü bi kan tahlili yaptır
ben şuan ilaç kullanıyorum ve o krizlerim bitti
ayrıca öyle aniden cnn tatlı istediğinde
tarçınlı süt veya tarçınlı yoğurt ye kesiyor o hissi bolda su iç
teşekkür ederim cnm birde ben geçen kendimce çözüm buldumaslında geçen sene şeker ölçümü yaptırmıştım ama henüz o zaman bir şey çıkmamıştı
bende öyleyim sadece tatlı şeylere karşı aslında aile genetiğimizde şeker hastalığı var ama tahlil de çıkmamıştı
teşekkür ederim tarçınlı sütü severim deneyebilirim onu da size de çok geçmiş olsun
teşekkür ederim cnm birde ben geçen kendimce çözüm buldum
mesela duygusal açlık krizinde markete girince ne varsa alıyoruz ya
eve gelince yada bir paketi yiyince aklımız başımıza geliyor
işte öyle olunca ben geri kalan ne varsa anneme yollıuyorum
yememek için çünkü nereye saklarsam saklayım gecenin yarısı gıdıklıyo beni o tatlılar resmen uykumdan uyandırıyo beni ye diye
evet ben de midem aç değil karnım ağrıyor ama dediğiniz gibi demek ki
ben internette bir çözüm aramaya çalıştım ne yapabilirim diye pek bir şey bulamadım
çok teşekkür ederim öneriniz için anladım sanırım deneyeceğim
yeme bozuklukları 3 kısma ayrılıyormuş benimkinde kusma yok diğerinde varBi süre sonra kusmaya başlayabilirsin bı hastalıgın bir adı var ama hatırlayamadim sakın ama sakın yedikten sonra pişman olup kusmaya çalışma..
denemeni öneririm hatta bizaman sonra aliskanlikta yapior:)
ama diyetisyeni simdilik bosver gidersende psikologa yönel , yeme bozuklugu var sende, bir ödül bir teselli olarak görüyorsun yemeyi , bunun nedenleri ortaya ciksa belki iyi gelir,
Bende de yememe olan versiyonu var.
Bugün dışarıda yasak şeyler yemek zorunda kaldım. Yarın bol bol antrenmen yapacağım mesela, bugünün cezası olacak.
50 kiloyum şu an 100 gram alsam çıldırırım. Daha da zayıflamak istiyorum, bilemiyorum
yalnız benimki biraz daha farklı öyle bir şey değilHerkesde var , bende öğün atlayınca hasta olacakmısım gibi hissederim
Kendi teşhisini kendin koymak yerine önce bir doktora gitsen daha kolay olur bence.
Kaldı ki çalışmıyorsan da spor yaparsan çok işe yarar. Kilo verdikçe azimlenirsin.
Mesela eve bir eliptik falan alırsan yaptıkça harcadığın kaloriyi gösteriyor. İnan bana dakikada giden o kadar kaloriye karşı insanın yiyesi gelmiyor. Düşün 1 dilim baklava için 1 saat eliptik yapacaksın. Yemem daha iyi!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?