benim tam tersi canım sıkkınken bütün gün aç durduğum oluyor. Aşırı sıkıntılı bir durum. evde durmayın dışarıya çıkın oyalayın kendinizi bişiylerle derim . durdukça eliz boşta oldukça eliniz yemeğe gidiyor demekki. açlık hissetmiyorsanız bundan uzaklaşmak daha kolay dır diye düşünüyorum sorun olan iştahı kesmek yada arttırmaktır esasen.
Canım ben tam tersi olmuştum, duygusal yememe bozukluğuaşırı zayıflamıştım ve bir lokma fazla bişey yesem hemen yürüyüş yapıyordum mekik çekiyordum. Saat 18 den sonra kesinlikle birşey yemiyordum.. Akşam yemeğim de sadece salataydı.. Ne oldu.. Sonrasında bir Sürü sağlık problemi yaşadım, hala da yaşıyorum.. Kendi kendime sağlığımı bozduğum için pişmanım.. Ama asıl mesele burda benim psikolojim bozuktu!.. Eğer iştahından dolayı değil de, duygusal bozukluktan yada stresten vs yediğine eminsen ilk olarak yapman gereken şey bir psikoloğa gidip yardım almak.. Sağlıklı günler.
Neler yiyorsunuz ıvır zıvır şeyler mi?
Valla kötü bi durummuş
Para taşımayın yanınızda. Böylece harcayamazsınız evde kendinize sağlıklı meyve salataları falan yapın
istersen 9.takim zayiflama grubuna gel yardimci olmaya calisalimMerhaba sevgili kk üyeleri seninki de dert mi dersiniz belki bilmiyorum ama bu konuyu açmaya karar verdim duygusal yemek bozukluğu yaşıyorum kilolu bir geçmişim vardı bu zamana kadar zar zor kilo verdim 1o kilo kadar şu an 76 kiloyum ama diyet yapmakta zorlanır hale geldim internetten araştırdım biraz duygusal yeme bozukluğum olduğuna karar verdim aranızda bu durumu yaşayan var mı ? varsa yardımcı olabilir mi bana ne yapmam gerekiyor bilmiyorum 2 aylık süre içerisinde bu durumu üst üste yaşadım. Eve gelirken 1 poşet kadar yiyecek alıyordum tamam bugün son deyip kimseye göstermeden odanın kapısını kitleyip ya da evde kimse yokken yapıyordum genelde hepsini aynı anda yiyorum doyuyorum aç olmuyorum ama yemeye devam ediyorum sanırım en çok yalnız olduğum zamanlarda yapıyorum ne bulursam ağzıma atıyorum bir ara mide bulantılarım oldu ama o da geçti karnım ağrıyor yemekten ama sanki kendime engel olamıyorum ve sürekli yiyorum .
Bu durum canımı çok sıkıyor zayıflamak istiyorum ama kendime engel olamıyorum ...
ıvır zıvır evet kek, çikolata , tatlı, kurabiye, gofret tarzı şeyler
sonuçta bütün günüm dışarıda geçiyor para taşımamak belki olabilir ya da sadece ihtiyacım olan kadarını taşımak yanımda.
teşekkür ederim
teşekkür ederimistersen 9.takim zayiflama grubuna gel yardimci olmaya calisalim
belki motivasyon eksikligin var
uzunca bir süre diyet yaptım böyle değildim 3 aydır falan devam ediyor bu durumumBende de var aynı durum.
Benim için duygulara gerek de yok cebimde para olunca isterse 1 ton işim olsun durmuyor boğazım...Tamamiyle alışkanlık benimki.Ağzım boş durunca eksik hissetmeye başlıyorum çok ciddiyim.
Sizinki de alışkanlığa dönüşmeden bir uzmanla görüşün bence diyet işini.
Bende de var.
Allahtan kilo almaya meyilli degilim.
Bir de ivir ziir cok seviyorum. Pastaneden kek, pogaca , ekler pasta ; marketten topkek , cikolata aliyorum.
Ask hayatimda mutsuzum, terk edildigimden beri her gun bir paket Milka Mikinis yiyorum. Cikolata cidden endorfin salgisini arttiriyormus, bilimsel ispatli sucsuzum yani:))) Ne yapayim, mutluluga ihtiyacim var, ben de cikolatadan karsiliyorum iste.Milkinis de cok lezzetli be, agizda eriyor meret. Bagimlisiyim, ogle yemeginden sonra milkinis milkinis diye kivraniyorum.
yemek yeme bozuklugu , ve bana göre yasadiklarimdan gördüklerimden yola cikarak gecmeyen bir bermuda ücgeni,
yinede tedavisi sart , tatli duygusal eksikligi yagli da sefkat eksikligimis :S yani ruh ac ......sana tavsiyem biraz komik gelsede ise yarayan bisey , basparmaginla isaret parmagini dudak kenarindan ortaya dogru hafifi tutaraktan gezdir ( anlatamiyorum tam ya) bunu hem alt hem ust dudakta uygula , japon arkadasimin tavsiye si idi , beyine sinyal, yemek yeme istedigini azaltio ....
Çok kilo almıyorum bu kadar yemeye şükür boyuma oranla iyiyim.Ama arada alıyorum alıncada vermek zor oluyor işte.Doğru düzgün sağlıklı bir şey yemiyorum malesef vücudum abur cubura alıştı.uzunca bir süre diyet yaptım böyle değildim 3 aydır falan devam ediyor bu durumum
sizin kilo durumunuz nasıl peki ?
evet bende düşünüyorum gerekirse diyetisyen psikoloğa da yönlendirir heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?