Duygusal yeme ,verilip alınan kilolar

Mutlu2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
2.504
1.661
133
Merhabalar.Arkadaşlar balık etli bir insan olarak verip verip kilo almaktan yoruluyorum.
15 kilo verdim.Şimdi alma aşamasındayım.Durduramıyorjm kendimi.
Verdiğim sözleri unutuyorum Hatta nasıl vermişim o kadar kiloyu diyorum.
Diyette iken sürekli diyete ara vermenin hayalini kuruyorum.
Aralarda tıkanırcasına yiyorum.Doyduktan sonra acıkmayı bekliyorum.Şişkinliğim artıp açlığım azalınca sinirleniyorum.
Bu kısır döngüden çok yoruldum.

Şimdi yine aldım.Ama eskisi gibi değilim ama şişeceğim diye ödüm kopuyor.Yemek yerken bile Kilo alıyorum,şişiyorum ,alacağım psikolojisi canımı yakıyor,hatta ağlayarak yiyorum.

Tartıda yine kritik noktadayım.
Ağlayarak indim.
Duygusal açlık öı yaşıyorum,diyette mi bir problem var,yaşam şeklim mi sıkıntılı bilmiyorum.Çok korkuyorum .Bıktım bu kısır döngüden.

Çocukluğumdan beri bir dönem kilolu bir dönem zayıfım.Hep böyle .Sabit bir kilom olmadı hiç.

Yemeksiz hayat mümkün mü?Çay şekersiz de lezzetli mi?Buna alışabilir miyim,mümkün mü?

Ben 2 yıl önce diyet yaptım. Yiyerek zayıfladım gerçekten, hiç abartmıyorum. Ekmek yedim tam buğday unlu, tarif verdi diyetisyenim tatlı yedim. Vs vs ama önemli olan yağ protein karbonhidrat ve su dengesi

Bende de durum aynı. Stres, üzüntü sıkıntı bunlar buna büyük etken gerçekten. Size bunlardan uzak durun diyemem çünkü hayatımızın her alanında bunlar mevcut kaçamayız. O yüzden Bi psikoloğa gitmenizi ve Bi diyetisyenle yolunuza devam etmenizi öneririm :)

Geçen yıl stresli bir dönem geçirdim istesem de yiyemedim. Şimdi çok şükür daha iyiyim ama kilo aldım. Kafa güzelse bir yiyorum ki öyle böyle değil. Sağlıksız beslenince kilo alınıyor. Tatlı masanın baş köşesinde girip çıkıp yesem keşke modyundayım. Yediklerimize dikkat etmemiz lazım. Ne yediğimiz çok daha önemli

Merhabalar.Arkadaşlar balık etli bir insan olarak verip verip kilo almaktan yoruluyorum.
15 kilo verdim.Şimdi alma aşamasındayım.Durduramıyorjm kendimi.
Verdiğim sözleri unutuyorum Hatta nasıl vermişim o kadar kiloyu diyorum.
Diyette iken sürekli diyete ara vermenin hayalini kuruyorum.
Aralarda tıkanırcasına yiyorum.Doyduktan sonra acıkmayı bekliyorum.Şişkinliğim artıp açlığım azalınca sinirleniyorum.
Bu kısır döngüden çok yoruldum.

Şimdi yine aldım.Ama eskisi gibi değilim ama şişeceğim diye ödüm kopuyor.Yemek yerken bile Kilo alıyorum,şişiyorum ,alacağım psikolojisi canımı yakıyor,hatta ağlayarak yiyorum.

Tartıda yine kritik noktadayım.
Ağlayarak indim.
Duygusal açlık öı yaşıyorum,diyette mi bir problem var,yaşam şeklim mi sıkıntılı bilmiyorum.Çok korkuyorum .Bıktım bu kısır döngüden.

Çocukluğumdan beri bir dönem kilolu bir dönem zayıfım.Hep böyle .Sabit bir kilom olmadı hiç.

Yemeksiz hayat mümkün mü?Çay şekersiz de lezzetli mi?Buna alışabilir miyim,mümkün mü?
Ömür boyu diyet yapmak zorundasın. Hep az yemek zorundasın.
Yada tüm riskleri göz önüne alıp ameliyat olmalısın 😔

Bende de durum aynı. Stres, üzüntü sıkıntı bunlar buna büyük etken gerçekten. Size bunlardan uzak durun diyemem çünkü hayatımızın her alanında bunlar mevcut kaçamayız. O yüzden Bi psikoloğa gitmenizi ve Bi diyetisyenle yolunuza devam etmenizi öneririm :)
Normalde psikoloğa gidiyorum,bu ara çok stresliyim,terapi süreci de beni zorlayınca yemeye yüklendim.

Çay şekersiz daha ezzetli. Ben nasil sekersiz içiyorlar diyordum, şimdi zevkle iciyorum.
Kendinizi meşgul edin, ac kalmadan sağlıklı beslenirseniz kilo da verirsiniz. Leslie yapın, çok faydasını göreceksiniz.

Normalde psikoloğa gidiyorum,bu ara çok stresliyim,terapi süreci de beni zorlayınca yemeye yüklendim.
Daha sağlıklı lifli tarifler deneyin. O çok sevdiğimiz tatlılara ve yiyeceklere pek benzemeyebilir ama en azından doyurucu ve lezzetli sizi durdurabilir :)))

Çay şekersiz daha ezzetli. Ben nasil sekersiz içiyorlar diyordum, şimdi zevkle iciyorum.
Kendinizi meşgul edin, ac kalmadan sağlıklı beslenirseniz kilo da verirsiniz. Leslie yapın, çok faydasını göreceksiniz.
Bu arada işimden dolayı çok hareketliyim ,sürekli ayaktayım,ona rağmen bu kadarım.

Valla elimde çikolatayla konuyu okudum zor yuttum 😁 aynı sekilde cok kilo aldım umarım veririm keske yiyip yiyip kilo alamayan biri olsaydım
Çay şekersiz lezzetli evet. Eskiden bi cay bardağına 4 küp seker atıp icerdim. Sonra sekeri bıraktım ilk basta kötü oluyor cayın tadı ama alıstıkca artık sekerli icemiyorsun. Kontrollü ve sağlıklı yemeyi öğrenmek gerek maalesef baska türlü kilo gitmiyor

Çok deniyorum ama inanın değil,bir baklava gibi değil hiçbirisi.
O kadar iyi anlıyorum ki sizi. İnsan duygusal açlığını midesiyle birlikte doldurmaya çalışıo dönem dönem. Ama bunun tek çözümü Bi diyetisyen tavsiyesiyle birlikte yola devam etmek keşke başka Bi çözümü olsa. Bende isterdim yiyip yiyip kilo almamayı ama malum yay burcuyum 😁

Bu sorundan bende müzdaribim. 166 boy 55,8 kilodayım. Yiyen birisi değilim iki çatal yesem doyuyorum ama alt karın göbeğim var. Annem, bira içiyorsun o göbek yapmıştır diyor ama bilemedim benim gibi alt karın göbişi olupta eritmeyi başarabilen olduysa (diyetle ya da sporla) bana da bi tavsiye verirse çok makbule geçer gerçekten o_O

O kadar iyi anlıyorum ki sizi. İnsan duygusal açlığını midesiyle birlikte doldurmaya çalışıo dönem dönem. Ama bunun tek çözümü Bi diyetisyen tavsiyesiyle birlikte yola devam etmek keşke başka Bi çözümü olsa. Bende isterdim yiyip yiyip kilo almamayı ama malum yay burcuyum 😁
Diyetisyenin var.Bir yıldır gidiyorum.Ğç ayda 15 kg verdim.
9 aydır da veremesem de takip ediliyorum psikolojisi ile tutmaya çalışıyorjm kendimi

Bu arada işimden dolayı çok hareketliyim ,sürekli ayaktayım,ona rağmen bu kadarım.
Leslie ile hem.kafaniz dağılır, hem vücut şekilleniyor .Her gün yapmaya çalışın. Çok yeme isteğinizi de sağlıklı alıştırmaliklarla bastırmaya çalışsanız mesela.salatalik, yoğurt, çilek,ayran, ceviz, siyah çikolata.

Leslie ile hem.kafaniz dağılır, hem vücut şekilleniyor .Her gün yapmaya çalışın. Çok yeme isteğinizi de sağlıklı alıştırmaliklarla bastırmaya çalışsanız mesela.salatalik, yoğurt, çilek,ayran, ceviz, siyah çikolata.
Sebzeyi sevemedim bir türlü,mecbur kaldığım için yiyorum.

Diyetisyenin var.Bir yıldır gidiyorum.Ğç ayda 15 kg verdim.
9 aydır da veremesem de takip ediliyorum psikolojisi ile tutmaya çalışıyorjm kendimi
Hobi edinin kendinize. Bi meşgale edinin işiniz dışında. Sizi strese sokan durum neyse, en azından Bi nebze olsun aklınıza getirmezsiniz belki.

Back
X