Duygusalım bu aralar. Eşim

pirayegibi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2017
2.541
4.827
63
Merhaba kk hanımları
galiba hamilelikten dolayı fazlaca duygusalım
çok hassasım çok kırılıyorum
eşimle güzel giden bir evliliğimiz var çok şükür
bide evladımız olacak Allahın izni ile
kültürlerimiz çok farklı ama iyi anlaşırız ve mutluyuz
eşim kendi kültüründen oldukça uzak yaşayan ve eleştiren birisidir
onun memleketinde hamile bayana, doğum yapana, lohusaya felan bizim buralarda ki gibi özenli ve titiz değillerdir
ben en başından beri doğum yaptığım ilk zamanlarda eşime kalabalık istemiyorum diye belirttim oda kabul etti
rahat edemem özellikle erkek olursa dedim
kendi kültüründe hiç fark etmez kadın, erkek doğum yapan insanın başında olurlar (yalnızca ziyaret değil günlerce belkide aylarca)
ama bir kaç defadır dayısını çağırırız, dayısı gelsin şöyledir böyledir vs. diyor
bende artık dayanamadım dün gece kaç defa sana olmayacağını söyledim ama neden bu konuda ısrarcısın ben lohusayken kardeşimin yanında çekinirim rahat edemem dedim
sen böyle teklif edince sonrasında ben kardeşime açıklama yapmak gelme demek zorunda kalıyorum dedim
(evlendiğimiz ilk yıllar kültür farklılığından dolayı eşimin ailesi sürekli gelip aylarca kalırlardı
en son ben patladım dayanamayıp burada bir düzen kursunlar evlerini tutalım ama aynı ev olmaz (maddi manevi her türlü imkanları var)yoksa ben yokum demiştim oda ailesine demişti)
oda bana bende kaç kez insanlara gidin gelmeyin dedim (ailesine) dedi
ben ilk önce algılamadım daha sonra algılayınca canım çok sıkıldı
ehh o zaman ödeştik sıkıntı kalmadı dedim
bir kaç şey daha söyledim tabi
sonra gerildim uyuyamadım kendisi işte yumşatmaya çalıştı bende arkamı döndüm
ailesi beni sevmez sebebi kendi halimde sakin sade bir insan olmam
ama ben her olumsuz durumda yanlarında olurum maddi manevi
ailesinin bana yaptıkları kötülükleri sıralasam bir koca sayfa yazmak zorunda kalırım
sabahta kalkıp kahvaltı hazırlamıştı geç kaldım diye yapmadım gel ben seni bırakırım dedi yok dedim çıktım evden
üzülmekte haksız mıyım ben kendisine ne söylüyorum kendisi bana ne söylüyor
hamileyim yani zaten doğum yaklaştıkça huzursuz oluyorum
onun böyle yapmış olması daha da huzursuz ediyor beni
böyle işte sadece anlatıp rahatlamak istedim:KK42:

Size yasatilanlari da hikayenizi de bilmiyorum ama çocuğunuz için ve kendiniz için geçmişte yaşanan tüm sıkıntılara bir set çekin.
Olumlu olmadığınız sürece sürekli o gerginliği yaşayacaksınız. Eşiniz sizo anlamış yanınızda olmaya çalışmış olayları icsellestirdikce huzursuz olursunuz.

Size yasatilanlari da hikayenizi de bilmiyorum ama çocuğunuz için ve kendiniz için geçmişte yaşanan tüm sıkıntılara bir set çekin.
Olumlu olmadığınız sürece sürekli o gerginliği yaşayacaksınız. Eşiniz sizo anlamış yanınızda olmaya çalışmış olayları icsellestirdikce huzursuz olursunuz.
ben zaten herşeyi sildim attım
yapılanları
bebeğim olduğundan beri olumsuz hiç birşey düşünmedim eşimin ailesi hakkında ki ta ki kendisi dün gece öyle diyene kadar
o zaman yine incitmeden söylemeye çalıştım ama kendinin geçmişi hatırlatmasına bir gerek yoktu ki

Sevinç paylaşılır ama,önce yeni annenin rahatı düşünülür.Yeni doğum yaptığım zamanı düşünüyorum da,ablamın koluna yaslanıp tuvalete gitmeye çalışmalar,bebeği emzirme çabaları, üst baş açık,ağrı ,kanama,yok ya olmazdıo_O
Kanama deyince korkma,benim pıhtılaşma zamanım uzun,o yüzden sorun yaşamıştım,herkeste uzun sürmeyebilir yani...

Sevinç paylaşılır ama,önce yeni annenin rahatı düşünülür.Yeni doğum yaptığım zamanı düşünüyorum da,ablamın koluna yaslanıp tuvalete gitmeye çalışmalar,bebeği emzirme çabaları, üst baş açık,ağrı ,kanama,yok ya olmazdıo_O
Kanama deyince korkma,benim pıhtılaşma zamanım uzun,o yüzden sorun yaşamıştım,herkeste uzun sürmeyebilir yani...
bende böyle söyledim zaten kendisine
senin ilk düşünmen gereken ben ve bebeğimizin sağlığı
ondan sonra zaten gelecek ki
eşim yalvarsa dahi annem buna izin vermez ama kardeşime ben açıklama yapmak zorunda kalıyorum

Dayısı gelsin ddiye ısrar etmesi saçma evet ama biraz fazla uzamış konu. Gönül almaya çalışmış ama hormonlardan dolayı böylesiniz :) geçicek hepsi az kalmı zaten. Tepkinizi bilmeli iyi yaptınız bence tepki vermekte.

Ben eşiniz de kötü niyet göremedim açıkçası.
Sizin kardeşinizi çağıralım demiş.
Sonuçta siz ilk kez anne oluyorsunuz ama o da ilk kez baba olacak.
Düşünememiş olması normal.
Siz biraz fazla uzatmışsınız ;)

Ben mi kötü düşündüm bilmiyorum ama hem sizin erkek kardesinizi cagirip aklinca sizde ona gelme deyince odesmis olacak.hemde kardesinize gelme demezseniz oda erkek kendi tarafindan gelen olursa onlari kirmiyorsun diyecek gibi geldi bana

senin kardeşin için ısrarcı olması değişik geldi biraz, anlayışmı desem düşüncelilikmi desem bilemedim. yadad ayısı gelmişken amcasıda gelsinemi dönecekti durum :)
gelmesin rahat edemem demen yerinde olmu uzatmamalısın bence.
Ben kendi erker kardeşimin yanında bile işk zamanlar rahat edemem diyip kararını pekiştirebilirsin bence.

a
Merhaba kk hanımları
galiba hamilelikten dolayı fazlaca duygusalım
çok hassasım çok kırılıyorum
eşimle güzel giden bir evliliğimiz var çok şükür
bide evladımız olacak Allahın izni ile
kültürlerimiz çok farklı ama iyi anlaşırız ve mutluyuz
eşim kendi kültüründen oldukça uzak yaşayan ve eleştiren birisidir
onun memleketinde hamile bayana, doğum yapana, lohusaya felan bizim buralarda ki gibi özenli ve titiz değillerdir
ben en başından beri doğum yaptığım ilk zamanlarda eşime kalabalık istemiyorum diye belirttim oda kabul etti
rahat edemem özellikle erkek olursa dedim
kendi kültüründe hiç fark etmez kadın, erkek doğum yapan insanın başında olurlar (yalnızca ziyaret değil günlerce belkide aylarca)
ama bir kaç defadır dayısını çağırırız, dayısı gelsin şöyledir böyledir vs. diyor
bende artık dayanamadım dün gece kaç defa sana olmayacağını söyledim ama neden bu konuda ısrarcısın ben lohusayken kardeşimin yanında çekinirim rahat edemem dedim
sen böyle teklif edince sonrasında ben kardeşime açıklama yapmak gelme demek zorunda kalıyorum dedim
(evlendiğimiz ilk yıllar kültür farklılığından dolayı eşimin ailesi sürekli gelip aylarca kalırlardı
en son ben patladım dayanamayıp burada bir düzen kursunlar evlerini tutalım ama aynı ev olmaz (maddi manevi her türlü imkanları var)yoksa ben yokum demiştim oda ailesine demişti)
oda bana bende kaç kez insanlara gidin gelmeyin dedim (ailesine) dedi
ben ilk önce algılamadım daha sonra algılayınca canım çok sıkıldı
ehh o zaman ödeştik sıkıntı kalmadı dedim
bir kaç şey daha söyledim tabi
sonra gerildim uyuyamadım kendisi işte yumşatmaya çalıştı bende arkamı döndüm
ailesi beni sevmez sebebi kendi halimde sakin sade bir insan olmam
ama ben her olumsuz durumda yanlarında olurum maddi manevi
ailesinin bana yaptıkları kötülükleri sıralasam bir koca sayfa yazmak zorunda kalırım
sabahta kalkıp kahvaltı hazırlamıştı geç kaldım diye yapmadım gel ben seni bırakırım dedi yok dedim çıktım evden
üzülmekte haksız mıyım ben kendisine ne söylüyorum kendisi bana ne söylüyor
hamileyim yani zaten doğum yaklaştıkça huzursuz oluyorum
onun böyle yapmış olması daha da huzursuz ediyor beni
böyle işte sadece anlatıp rahatlamak istedim:KK42:

hha ahh hiccc sorma ev dolar tasar bide vay kv gelir kb cocugu sevecek getir lan bebek 5gunluk uyuyo neyi sevilecek guyaa kv cocuk bizim haa senin degil mesaji vermeye kalkiyo bana cokk kavgalar cikti esim evi terketti sirf annen bana inek bebegi emzir dedim diye kiymetler koptuu
Simdi cokk rahatim kizim bana cok duskun kvde durmuyo illa ben diye agliyo

kalabalik ev cokk zor oluyo canm lohusayken oturman kalkman,zaten zor bide dk basi emzircen hadii biri varken baska odaya git emzir ye ic baska yerde kendi evinde hapis oluyosun

esine uygundille anlat kavgasiz sakin kavga cikarma bu konuda annemi ailemi isteniyosun der cikar emin ol

Ne zevk alıyorlar insanları birbirine düşürmekten anlamiyorum. Ben anladim galiba eşinin nereli oldugunu. Kadınlar geliyorlar bebek seviyorlar. E biz bebegi severken gelin yemekleri yapar evi toplar diye düşünüyorlar birde hizmet bekliyorlar. Allah yardimcin olsun canim. Kabul etme hicbir sekilde. Misafir gibi gelip gitsin herkes. Bebeğinin tadını çıkar ilk günler misafirlemi ugrasicaksin

Canım benim haklısın inan ki rahat edemezsin ben de öyle düşünüyorum. Ama bak esin de senin kardeşin için böyle bisey söylemiş o gelsin falan demiş sonuçta senin kardeşin. Evet erkek olduğu için istemeyebilirsin ama eminim o onu dusunemedi nasilsa kardeşi mutlu olur belki böyle bi teklif yaparsam dedi.eminim böyle düşünmüştür. Erkekler bazen ince ayrıntıyı dusunemeyebiliyor. Olsun bundan sonra sana sormadan bir teklifte bulunmaz. Benim eşim de benim aileme devamlı su gün size gelelim vs. Diyordu. Ailem başka şehirde bu arada. Ben de bak böyle böyle bu durum var ya da şu planimiz var keşke demeseydin diye açıklıyordum sonra bi şekilde kıvırıp aileme bi şekilde gelemiyoruz falan diyordum. Ama yavaş yavaş artık bu huyundan vazgeçti, Bana danışmadan hiç kimseye bi söz vermez gözü korktu dırdırımdan :KK48: uzatma ama eve gidince normal davran sonra konu acilirsa güzelce konuşun. Kendini de bebisini de eşini de üzme boşver,mutluluğunuz daim olsun inşallah l

Back
X