• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Duygusalım bu aralar. Eşim

ya canım kardeşim erkek
ilk bebeğim ne durumda olurum bilemiyorum
rahat edemem zaten şimdiden gerginim o zaman nasıl bir ruh halinde olurum bilmiyorum
bide eşimin ailesi topluca gezmeyi sever
kalabalık istemediği mi söylediğim için yalnızca kayınvalidem gelecek
onlar kalabalık gelmesin deyipte kardeşim gelsin demek biraz kötü geliyor tabi buda 2. sebep
bende siz eşinizeevet kardeşim gelsin dediğinizde arkasından amcasıda/halasıda gelsin der mi acaba diye düşündüm
hani kendi ailesi için zemin hazırlıyomus gibi hissettima ama siz fırsat vermemişsiniz zaten
kendimi fesat hissettim kişi kendinden bilir işi gibi oldu:KK53:

Merhaba kk hanımları
galiba hamilelikten dolayı fazlaca duygusalım
çok hassasım çok kırılıyorum
eşimle güzel giden bir evliliğimiz var çok şükür
bide evladımız olacak Allahın izni ile
kültürlerimiz çok farklı ama iyi anlaşırız ve mutluyuz
eşim kendi kültüründen oldukça uzak yaşayan ve eleştiren birisidir
onun memleketinde hamile bayana, doğum yapana, lohusaya felan bizim buralarda ki gibi özenli ve titiz değillerdir
ben en başından beri doğum yaptığım ilk zamanlarda eşime kalabalık istemiyorum diye belirttim oda kabul etti
rahat edemem özellikle erkek olursa dedim
kendi kültüründe hiç fark etmez kadın, erkek doğum yapan insanın başında olurlar (yalnızca ziyaret değil günlerce belkide aylarca)
ama bir kaç defadır dayısını çağırırız, dayısı gelsin şöyledir böyledir vs. diyor
bende artık dayanamadım dün gece kaç defa sana olmayacağını söyledim ama neden bu konuda ısrarcısın ben lohusayken kardeşimin yanında çekinirim rahat edemem dedim
sen böyle teklif edince sonrasında ben kardeşime açıklama yapmak gelme demek zorunda kalıyorum dedim
(evlendiğimiz ilk yıllar kültür farklılığından dolayı eşimin ailesi sürekli gelip aylarca kalırlardı
en son ben patladım dayanamayıp burada bir düzen kursunlar evlerini tutalım ama aynı ev olmaz (maddi manevi her türlü imkanları var)yoksa ben yokum demiştim oda ailesine demişti)
oda bana bende kaç kez insanlara gidin gelmeyin dedim (ailesine) dedi
ben ilk önce algılamadım daha sonra algılayınca canım çok sıkıldı
ehh o zaman ödeştik sıkıntı kalmadı dedim
bir kaç şey daha söyledim tabi
sonra gerildim uyuyamadım kendisi işte yumşatmaya çalıştı bende arkamı döndüm
ailesi beni sevmez sebebi kendi halimde sakin sade bir insan olmam
ama ben her olumsuz durumda yanlarında olurum maddi manevi
ailesinin bana yaptıkları kötülükleri sıralasam bir koca sayfa yazmak zorunda kalırım
sabahta kalkıp kahvaltı hazırlamıştı geç kaldım diye yapmadım gel ben seni bırakırım dedi yok dedim çıktım evden
üzülmekte haksız mıyım ben kendisine ne söylüyorum kendisi bana ne söylüyor
hamileyim yani zaten doğum yaklaştıkça huzursuz oluyorum
onun böyle yapmış olması daha da huzursuz ediyor beni
böyle işte sadece anlatıp rahatlamak istedim:KK42:

Canım benim anladığım kadarıyla eşin seni çok seviyor :) kıyamıyor sana. Sıkma canını.. Hamişsin zaten. Eşin seni anlamasa zaten gidip ailesine "piraye böyle böyle istiyor" diye gidip anlatmaz. Oturur evde patlayıncaya kadar seninle tartışır. Yine eşin anlayışlı bir adammış gidip ailesiyle konuşabilmiş. Bunu günümüzde erkeklerin çoğu yapamıyor. Hepsi ailesinden çekiniyor.. Tartışmanızda biraz üste çıkmak istemiş ve "Zaten bende aileme söyledim" demis. Kulturlerinde boyle bir sey olmadigi icin icten ice yadirgamasi cok normal. Ama ona bunu öğretecek olan da sensin. Bu sözünü çok kafaya takma. Çok iyi anlıyorum seni. Hassassın, doğum stresi üstünde.. Bütün desteği anlayışı eşinden bekliyorsun. Oda böyle söyleyince "Aslında hiç anlamamış." Diye düşünüyorsun, kızıyorsun. . Desin, boşver. Sen bu konuda haklısın, net ol. İyi yapmışsın soğuk davranmakla. Ama soğukluğu o kadar uzatma derim.. Erkekler bundan anlamazlar. En fazla 2 gün anlarlar, sonra hiçbir güzelliği hak etmediğimizi düşünürler uzak durduğumuz için.

Yapman gereken, kararında net olmakla beraber eşinle konuşmak. Böyle bir cümle ettin, sence bu ne kadar doğruydu? Sen bana hak veren, anlayış gösteren bir insansın bu konuda. Yeni doğum yapmış, yatakta kanaması olan afedersin çamaşırı kirlenen kadının yanında insanların toplanıp kalması ne kadar doğru? Bunları neden tekrar söylediğimi bilmiyorum, senin anladığını düşünüyordum. Senin desteğine ne kadar ihtiyacım olduğunu biliyorsun. Neden tekrar aynı cümleyi kurdun? Bana bu yüzden kızman çok mantıksz değil mi? Anladığını söylerken geçiştiriyordun o halde?

bende siz eşinizeevet kardeşim gelsin dediğinizde arkasından amcasıda/halasıda gelsin der mi acaba diye düşündüm
hani kendi ailesi için zemin hazırlıyomus gibi hissettima ama siz fırsat vermemişsiniz zaten
kendimi fesat hissettim kişi kendinden bilir işi gibi oldu:KK53:
:KK70::KK70: yok canım yaaa
ben kardeşimin yanında rahat edemem temel sebep bu
annemlere söyleyeceğim halası, amcası sen biraz topralandıktan sonra gelsin demişti önceden

:KK70::KK70: yok canım yaaa
ben kardeşimin yanında rahat edemem temel sebep bu
annemlere söyleyeceğim halası, amcası sen biraz topralandıktan sonra gelsin demişti önceden
insan yanına birileri olsun ister diye düşünüyorum ama o zaman geldiğinde eşinizde gitselerde yatsak dicek cünkü o da sizin kadar uykusuz kalcak ablamlardan biliyorum:halay:

Merhaba kk hanımları
galiba hamilelikten dolayı fazlaca duygusalım
çok hassasım çok kırılıyorum
eşimle güzel giden bir evliliğimiz var çok şükür
bide evladımız olacak Allahın izni ile
kültürlerimiz çok farklı ama iyi anlaşırız ve mutluyuz
eşim kendi kültüründen oldukça uzak yaşayan ve eleştiren birisidir
onun memleketinde hamile bayana, doğum yapana, lohusaya felan bizim buralarda ki gibi özenli ve titiz değillerdir
ben en başından beri doğum yaptığım ilk zamanlarda eşime kalabalık istemiyorum diye belirttim oda kabul etti
rahat edemem özellikle erkek olursa dedim
kendi kültüründe hiç fark etmez kadın, erkek doğum yapan insanın başında olurlar (yalnızca ziyaret değil günlerce belkide aylarca)
ama bir kaç defadır dayısını çağırırız, dayısı gelsin şöyledir böyledir vs. diyor
bende artık dayanamadım dün gece kaç defa sana olmayacağını söyledim ama neden bu konuda ısrarcısın ben lohusayken kardeşimin yanında çekinirim rahat edemem dedim
sen böyle teklif edince sonrasında ben kardeşime açıklama yapmak gelme demek zorunda kalıyorum dedim
(evlendiğimiz ilk yıllar kültür farklılığından dolayı eşimin ailesi sürekli gelip aylarca kalırlardı
en son ben patladım dayanamayıp burada bir düzen kursunlar evlerini tutalım ama aynı ev olmaz (maddi manevi her türlü imkanları var)yoksa ben yokum demiştim oda ailesine demişti)
oda bana bende kaç kez insanlara gidin gelmeyin dedim (ailesine) dedi
ben ilk önce algılamadım daha sonra algılayınca canım çok sıkıldı
ehh o zaman ödeştik sıkıntı kalmadı dedim
bir kaç şey daha söyledim tabi
sonra gerildim uyuyamadım kendisi işte yumşatmaya çalıştı bende arkamı döndüm
ailesi beni sevmez sebebi kendi halimde sakin sade bir insan olmam
ama ben her olumsuz durumda yanlarında olurum maddi manevi
ailesinin bana yaptıkları kötülükleri sıralasam bir koca sayfa yazmak zorunda kalırım
sabahta kalkıp kahvaltı hazırlamıştı geç kaldım diye yapmadım gel ben seni bırakırım dedi yok dedim çıktım evden
üzülmekte haksız mıyım ben kendisine ne söylüyorum kendisi bana ne söylüyor
hamileyim yani zaten doğum yaklaştıkça huzursuz oluyorum
onun böyle yapmış olması daha da huzursuz ediyor beni
böyle işte sadece anlatıp rahatlamak istedim:KK42:

Yasadiginiz sorunlar kültür farkliligindan degil dusuncesizlikten.

Canım benim anladığım kadarıyla eşin seni çok seviyor :) kıyamıyor sana. Sıkma canını.. Hamişsin zaten. Eşin seni anlamasa zaten gidip ailesine "piraye böyle böyle istiyor" diye gidip anlatmaz. Oturur evde patlayıncaya kadar seninle tartışır. Yine eşin anlayışlı bir adammış gidip ailesiyle konuşabilmiş. Bunu günümüzde erkeklerin çoğu yapamıyor. Hepsi ailesinden çekiniyor.. Tartışmanızda biraz üste çıkmak istemiş ve "Zaten bende aileme söyledim" demis. Kulturlerinde boyle bir sey olmadigi icin icten ice yadirgamasi cok normal. Ama ona bunu öğretecek olan da sensin. Bu sözünü çok kafaya takma. Çok iyi anlıyorum seni. Hassassın, doğum stresi üstünde.. Bütün desteği anlayışı eşinden bekliyorsun. Oda böyle söyleyince "Aslında hiç anlamamış." Diye düşünüyorsun, kızıyorsun. . Desin, boşver. Sen bu konuda haklısın, net ol. İyi yapmışsın soğuk davranmakla. Ama soğukluğu o kadar uzatma derim.. Erkekler bundan anlamazlar. En fazla 2 gün anlarlar, sonra hiçbir güzelliği hak etmediğimizi düşünürler uzak durduğumuz için.

Yapman gereken, kararında net olmakla beraber eşinle konuşmak. Böyle bir cümle ettin, sence bu ne kadar doğruydu? Sen bana hak veren, anlayış gösteren bir insansın bu konuda. Yeni doğum yapmış, yatakta kanaması olan afedersin çamaşırı kirlenen kadının yanında insanların toplanıp kalması ne kadar doğru? Bunları neden tekrar söylediğimi bilmiyorum, senin anladığını düşünüyordum. Senin desteğine ne kadar ihtiyacım olduğunu biliyorsun. Neden tekrar aynı cümleyi kurdun? Bana bu yüzden kızman çok mantıksz değil mi? Anladığını söylerken geçiştiriyordun o halde?
Haklısın çikolata,erkekler birebir karşılaşmadıktan sonra doğum hakkında ne biliyorlar ki...
Bir çoğunun bildiği,o filmlerdeki bebeğin doğumunu takip eden tatlış sahneler.
Anne gülücükler atarak bakar etrafa,pür bakımlı ve kırmızı kurdeleli:KK30:.
sanki bebeği marketten almıştır,ne ağrı,ne sancı,ne emzirme telaşı.Ütülü örtüler ardında güler.söyler,kırıtır:-)
Benim doğumumda odaya çıkarmışlardı beni,ablam bir muddet sonra tuvalete yardım için koluma girdi.
Ayağa kalkmamla müthiş bir kanamayla bir karanlığa kaydım.Kendime geldiğimde doktor hemşire hepsi başımdaydı.
Onların ve ablamın yardımıyla binbir zorlukla üst baş değiştim.Ve ilk hafta bunu ara ara yaşadım.
Herkes benim kadar kötü olmayabilir ama hiçte öyle tatlış sahneler yaşanmıyor yine de başlarda.Eşlere bunlar ayrıntılı anlatılmalı ki durumun farkına varabilsin.

Sonucta sizin kardesiniz ama neden rahat edemeyesiniz ki bence fazla çıkısmissiniz. Ben dogumdan sonra yanimda bir tek erkek kardesim kalsin istiyorum bana yardimci olmasi icin. Karismaz etmez, dedigimi yapar. Ben bebekle ilgilenirim o da evi halleder diye dusunuyorum ne biliyim.

Haklısın çikolata,erkekler birebir karşılaşmadıktan sonra doğum hakkında ne biliyorlar ki...
Bir çoğunun bildiği,o filmlerdeki bebeğin doğumunu takip eden tatlış sahneler.
Anne gülücükler atarak bakar etrafa,pür bakımlı ve kırmızı kurdeleli:KK30:.
sanki bebeği marketten almıştır,ne ağrı,ne sancı,ne emzirme telaşı.Ütülü örtüler ardında güler.söyler,kırıtır:-)
Benim doğumumda odaya çıkarmışlardı beni,ablam bir muddet sonra tuvalete yardım için koluma girdi.
Ayağa kalkmamla müthiş bir kanamayla bir karanlığa kaydım.Kendime geldiğimde doktor hemşire hepsi başımdaydı.
Onların ve ablamın yardımıyla binbir zorlukla üst baş değiştim.Ve ilk hafta bunu ara ara yaşadım.
Herkes benim kadar kötü olmayabilir ama hiçte öyle tatlış sahneler yaşanmıyor yine de başlarda.Eşlere bunlar ayrıntılı anlatılmalı ki durumun farkına varabilsin.
Aynen bende ayağa kalktığımda kan revaann olmuştum :) kuzenim doğum yaptıktan sonra afedersin kabız olmuş. Kız dikişlerinden ıkınamıyordu. hüngür hüngür ağlıyordu. Normalde kv'siyle oturuyor. Annesini istedi yanında. Ama anneside ne kadar kalabilir ki, kızın başında kv, kp.. Yine de iyi ki kalmış. Afedersin kızın o kabız wc ihtiyacını bir şekilde görmesini sağlamış.. Çubukla, yağlarla. Annesi sonuçta.. İçi dayanmamış. Kız rahat etti annesi sayesinde. Şimdi bunu kimden istersin düşünsene.. Öz annenden bile isteyemezsin çekinirsin. O kendi yapar ama.

Aynen bende ayağa kalktığımda kan revaann olmuştum :) kuzenim doğum yaptıktan sonra afedersin kabız olmuş. Kız dikişlerinden ıkınamıyordu. hüngür hüngür ağlıyordu. Normalde kv'siyle oturuyor. Annesini istedi yanında. Ama anneside ne kadar kalabilir ki, kızın başında kv, kp.. Yine de iyi ki kalmış. Afedersin kızın o kabız wc ihtiyacını bir şekilde görmesini sağlamış.. Çubukla, yağlarla. Annesi sonuçta.. İçi dayanmamış. Kız rahat etti annesi sayesinde. Şimdi bunu kimden istersin düşünsene.. Öz annenden bile isteyemezsin çekinirsin. O kendi yapar ama.
Tabi yaa,insan kendi canı gibi olur mu?
Benim ilk gece yanımda ablam ve kayınvalidem kalmıştı.Ablam bazı sorunlarım için hemşireyle konuşmaya gitti.Kayınvalidem ayak ucumdaki yatakta uyuyordu.Bir ihtiyacım için yavaşça,anne diye seslendim.Ardından sesim gittikçe yükselerek Anneeee AAANNEEEEEEE.
Uyanmadı.Uykusu pek ağır da değildir.
Ama canı kanı olsaydım,tedirgin uyusaydı bir seferde sıçrar kalkardı.
Ablam koridorun oteki ucundan sesimi duymuş,koştu geldi.
Özel zamanlarda en yakınlar olmalı,ya da en güvendiklerimiz...

günaydın arkadaşlar
yorum yapan herkese teşekkür ederim
eşimle konuştuk
ben yine tabi hüngür foşurt ağladım:KK70:
bu hormonlar beni mahvetti
dedim kelimelerini hiç seçerek konuşmuyorsun, oda bana sende öylesin dedi
ama ben hamileyim dedim:p
ben senin niyetini anlıyorum ama şimdiden planlar yapmak çok saçma dedim
ben kimse gelmesin demiyorum ki dedim
bir o zaman gelsin durumuma göre toparlandığım zaman çağırırız dedim
doğum işini Allah bilir ne zaman olur, nasıl olur dedim
oda gerçekten benim art niyetim yoktu dedi
bende buna inandığım için uzatmıyorum ama annen konumuzun içerisinde bile değildi
onu ortaya atınca sen ben iyi niyetinden şüpheye düştüm dedim:KK42:

günaydın arkadaşlar
yorum yapan herkese teşekkür ederim
eşimle konuştuk
ben yine tabi hüngür foşurt ağladım:KK70:
bu hormonlar beni mahvetti
dedim kelimelerini hiç seçerek konuşmuyorsun, oda bana sende öylesin dedi
ama ben hamileyim dedim:p
ben senin niyetini anlıyorum ama şimdiden planlar yapmak çok saçma dedim
ben kimse gelmesin demiyorum ki dedim
bir o zaman gelsin durumuma göre toparlandığım zaman çağırırız dedim
doğum işini Allah bilir ne zaman olur, nasıl olur dedim
oda gerçekten benim art niyetim yoktu dedi
bende buna inandığım için uzatmıyorum ama annen konumuzun içerisinde bile değildi
onu ortaya atınca sen ben iyi niyetinden şüpheye düştüm dedim:KK42:
Hadi geçmiş olsun,inşallah gönlünce bir doğum süreci geçirirsin :KK200:

Back
X