Düz kafa sendromu

İlk birkaç ay çok yumuşak oldukları için kafaları farkedemiyoruz düzleştiğini sanki. Bana da birden olmuş gibi gelmişti. Ama inanın o düzlüğü kalmıyor, içiniz rahat etsin.

Markasını hatırlamıyorum ama ayarlanabilir düz kafa yastığı yazınca modelleri çıkıyor. Sağa ya da sola dönmeyi engelleyen sıkıştırma aparatları vardı.

Biz de dün fizik tedavi uzmanına gittik, bedeninin sol tarafına boydan boya havluyu üç kat falan yaparak destekleyerek yatırmamızı söyledi tamamen kafanın sola yatması gerekmediğini zaten bunun da uzun süreli mümkün olmayacağını söyledi. Öte yandan düz kafa yastığını sordum çok sert değil yumuşak bir yastık olması şartıyla kullanmamızı önerdi ayarlanabilir olanlardan sipariş ettim. Zaman içinde kendisinin de bir miktar düzeleceğini de söyledi bir miktar beni rahatlattı açıkçası. Haftada bir foto ve iki haftada bir de bizzat görmek istedi ona göre gerekirse pozisyon değiştireceğiz dedi. Aynı durumda olanlara fikir olur umarım. Bir de crinial merkezinde bir hocası var mış ona da danışıp bize tekrar bilgi verecek

Ben de bu konuyu araştırırken şu isme rastladım: "Maria Schultz Appelt". Sırtın baskın olması ve düz kafa üzerine programı var. Eğitim niteliğinde videolar hazırlamış. Ücreti 280tl kadardı. Henüz uygulamadım egzersizleri. Fizyoterapist. İnceleyebilirsiniz. Bu arada bilgi paylaşımında bulunan herkese teşekkür ederim.

Biz de bi haftadır yan yatırmaya alıştırmaya çalışıyoruz inatlaşması biraz bitti kabullendi gibi ve kafasının üstündeki sivrilik biraz azaldı tabi umudum da arttı şimdi sizin yorumunuzu okuyunca daha da umutlandım çok teşekkür ederim

Kask tedavisine 145 bin tl dedikleri için biz de evde sağ sol yatırarak düzeltmeye çalışıyoruz altıncı aya kadar bi deneyip bakcaz eğer düzelmezse kask tedavisini düşüneceğiz Allah yardımcımız olsun umarım düzelir uykularım kaçıyo düşünmekten

ne durumdasinjz simdi

Biz dün başka bir doktorda ölçüm yaptırdık yaklaşık yüzde 15 gibi bir düzelme var. Bu doktor diğer merkeze göre daha ılımlı konuştu pozisyonlama ile bence yapabilirsiniz çok dikkat etmeniz lazım dedi bir ay sonra bu doktorda 21 haziranda da diğer kask merkezinde ölçümümüz var kask merkezi muhtemelen kask diyecek zaten, düz kafa yastığı konusunda onlar yüzünde oldukça vakit kaybettim bu doktor yastığı öneriyor lucky day markayı sadece onun oyuğunu daralttım kafanın deliğe tam oturması değil aksine oturmadan temassız kalması gerekiyor muş

Benim götürdüğüm doktorlar hiç ölçüm yapmadı şöyle bi gözle bakıp düzelir deyip geçtiler düz kafa yastığını da hiç önermiyorlar aksine işe yaramaz gibi konuştular hep bakalım 2 haziranda inşallah iyi bi sonuç alırız sınıra da yaklaştık dört buçuk aylık olduk

Benim götürdüğüm doktor direk bu tip asimetrilerle ilgilenen bir doktor kulak ve kafa şekil bozukluklarına bakıyor fizyoterapistimiz oraya yönlendirdi bakalım neler olacak

Acaba para icinmi oyle diyorlar
Valla biz de anlamadık az önce farklı bi çocuk doktoruna götürdük ailede var mı bu kafa şekli dedemiz böyle dedim genetik yatkınlıktan olabilir dedi çok kafanıza takmayın beyin gelişiminde bi sorun yok görünende şekil çok önemli değil dedi düzelir mi dedim düzelebilir de düzelmeyebilir de bişey söyleyemem dedi öff bilmiyorum ya napcaz

Ya mesela benimde kafa yapim yuz yapim uzunca. Ama bebegiminki malesef duz yattigi icin bole oldu yani ben genetik olmadigindan eminim. Belki sizinki genetiktir. Elimizden geleni yapalim duzelmezsede yapcak bse yok

Ya mesela benimde kafa yapim yuz yapim uzunca. Ama bebegiminki malesef duz yattigi icin bole oldu yani ben genetik olmadigindan eminim. Belki sizinki genetiktir. Elimizden geleni yapalim duzelmezsede yapcak bse yok
Genetik de olsa düzeltilebilir bence aile büyükleri de bana sitem ediyo çocuğun kafasında bi sorun yok abartıyosun kask taktırıp eziyet etme diyolar napcam bilmiyorum bi doktor daha var sormak istediğim haftaya ona gideceğim bu konu başlığı altında bi arkadaşın doktoru bi düz kafa yastığı önermiş onu da alayım diyorum bakalım her yolu deniyoruz inşallah hepimizin bebişlerinin kafası düzelir

Bende duz kafa yastigi dusunuyordum ama olumsuz birkac yorum gordum oyuzden vazgectim açikcasi

Hanımlar ben bu süreçte Kadınlar Kulübü forumunda daha önce bu konudan muzdarip bir hanımla özelde yazıştım. O da yakın bir doktorun tavsiyesi ile yüz üstü uyutmuş bebeğini. Ben de artık yüz üstü yatırıyorum, onunla yazışmadan önce epey korkuyordum yüz üstü yatırmaya. Biz yaklaşık bir aydır pozisyonlama yapıyoruz uykuda. Önce sağ sol yatırdık, sonra da yüz üstü yatırmaya geçtik. Tepedeki sivrilik yok denecek kadar azaldı, ensenin üst kısmı dolgunlaşmaya başladı. Bebeğimi şu an 6ay 1 haftalık. Nasipse yüz üsyü yatırmaya devam edeceğim. Size yatırın diyemem ancak bu konuyu epey araştırdım, en hızlı sonuç alınan yöntem sanırım yüz üstü yatırmak. Ben sizlerden bir şeyler öğrendiğim için kendi öğrendiklerimi de sizinle paylaşmak istedim. Tabiki herkes kendi ölçüp tartıp bir yol izleyebilir. Âfiyetle kalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…