Düz Lise..

insanların böyle sözler söylemesi gerçekten çok yanlış.onları duymamaya çalış ve üniversite sınavına bunları düşünerek iyi çalış.ama şu bir gerçek ki birçok anadolu lisesi düz liselerden daha zordur ve kaldı ki artık çoğu düz lise anadolu lisesi oldu.anadolu liselerinin özellikle iyi anadolu liselerinin başarı oranı daha yüksek oluyor ve yabancı dil eğitimleri daha iyi oluyor.ama bu değil ki bütün düz lise öğrencileri tembel.düz lise öğrencilerinden de iyi yerlere girenler oluyor.sen de çalışıp onlardan biri olabilirsin:)

canım bende düz lise mezunuyum ve 2 yıllık öğretmenim takma sen onları yeterki çok çalış. şöyle bir şey var fen lisesinden herkes üniyi kazanmışken bizden 2 kişi kazandı sadece dönemimde.

Dereceli Anadolu lisesi mezunuyum ama canını sıkacak bir durum yok.Düz lise mezunu çok iyi yerler kazanan arkadaşlarım var.Yani insanların bu genellemelerine takılma.:34:

Ama şu da bir gerçek Anadolu Lisesi mezunu olmanın havası bir başkadır.Çok da büyük farkları vardır anlatıldığı üzre.. Şahsen zamanında ben köpek gibi çalışıp güzel puanlar yapıp anadolu lisesi kazanmışsam sadece diplomasıyla düz liseye giden biriyle eşit kefeye koyulmak istemem esasen:19: Emek ürünüdür.

Şimdi de çok iyi bir bölümüm var çok iyi bir üniversitedeyim,Allah düzdür,anadoludur herkese nasip etsin:16:

Evet maalesef bunlar yaşanıyor ülkemizde... sanki anadolu ve fen liseleri eşşekler gibi çalışıyor ama düz liseler yatıyor dersleri sallamıyor sanıyorlar. Bence çok çalışıp onlara en iyi cevabı kazandığın üniversiteyle ver inşallah ;). Ben de anadolu lisesine gidiyorum ve evet düz liselere gerçekten o gözle bakıyorlar.bunu yapan insanlar nefes almadan çalışıyor emin ol. Sen de soluksuz çalış, çünkü üniversite senin geri kalan hayatını belirliyor bu 1-2 sene çalışman ileride insanların seni nasıl çağıracaklarını da belirleyecek. DOKTOR X HANIM, ÖĞRETMEN X HANIM, MÜHENDİS-POLİS-AVUKAT .. Bunlar güzel şeyler tabii ki önemli olan dürüst temiz sağlıklı bir insan olmak. Öyle düşünen insanlar bu önemli kısmı kaçıran zavallılardır sen onları takma canım :D

komik olmuş. anadolu liseleri, anadolu lisesiyken okudum ben. eskiden ilkokuldan sonra girilirdi sınava, kazanırsan 1 sene hazırlık okur ve orta 1e geçerdin. matematik ve fen dersleri ingilizce görülürdü. bunları neden anlattım, şaşalı gerçekten kaliteli eğitim verdiği zamanlarda bile ne ben övünürdüm ne annem. okulun adı konuşurdu zaten bizim yerimize. şimdi elini sallasan anadolu lisesi, özelliği olmasını bırak laçka olmuş artık.

ha bu arada, bu her şehirde bir sürü anadolu lisesi olması da bizim bir yakınımızın marifeti hatta halt yemesidir. 2 çocuğu vardı, biriyle aynı okuldaydık, diğeri kazanamamıştı. yüksek! mercilerdeki tanıdıkları, kazanamayanların ailelerinden topladığı 1000lerce imza ile, başardı istediğini. 3. çocuğu anadolu lisesinde okudu ama asla abisinin seviyesine gelemedi. olan okulun adına oldu.

ben de düz lise çıkışlıyım,sınıf arkadaşlarımın çoğu anadolu lisesi mezunu,hatta anadolu lisesini birincilikle bitirmiş olan da var
sonuç olarak aynı bölümdeyiz ^^
Bu işler iki düz bi terse bakmıyo ki,boşver milleti
tıka kulakarını,kendini geliştirmeye bak=))
aynı millet "hııı o üniyi mi kazandın?bizim bilmemkim boğaziçini kazanmış" "hmm o bölümü mü kazandın??Bi yıl daha bekleyeydin" de derler
derler de derler
Hiiiç duyma bile.Bi kere takmaya başladın mı devamı gelir,ne bulduğun adamı beğenirler ne doğurduğun çocuğu
"bizim ayşe de aynı vakitte doğurdu ama bebeğinin maşallahı var,seninki biraz cılız kalmış" da derler
Ağızları torba değil ki büzesin,
sen he de geç :))

Bende düz lise mezunuyum. Bana anadoluları degilde meslek liseleri örnek verirlerdi.
İstediğim bölüm meslek liselerinde yok diye iki saat yırtınırdım.
Tınmayacaksın. Ya da ağzına geleni say onu söylediklerinde.
Başka türlü rahatlayamazsın.

Back
X