Ohoo bana kaldıysanız yandınız
Haklısın canım. Hele şöyle bir süreçte benim yanımda olmaları onlar ve benim için daha zor olurdu. Psikolojik açıdan çok iyi değilim. Şu ara biraz ayrı kalmamız en çok onlar açısından iyi oluyor.Çocuklar anneyi arar diyoruz ya aslında çok aramıyorlar. Biz evham yapıyoruz. Ara ara ayrı kalmaya ihtiyacımız var çünkü sürekli bir arada olunca insanın çocuklarına merhameti azalıyor. Çocuk için de bizim icin de iyi oluyor.
Çok geçmiş olsunBu arada kızlar çocuklarıma kv kp bakıyor. Sağ olsunlar çokta iyi ilgileniyorlar. Evde olsalar ben illa ki dinlenmeyeceğim. Eşim şu an yemek ev ancak idare edebiliyor. 1,2 gün dinlen çocuklar annemlerde kalsın dedi eşim. Haklı da ... Hala toparlayabilmiş değilim. Ağrılarım var ve çocuklar bana çok nazlanıyorlar. Bende kabul ettim ama sizce yanlış mı yaptım? Annem sürekli vicdan yaptırıyor? Seni arar çocuklar oyy kıyamam gibi konuşmalarla canımı sıkıyor. Çok istiyorsun benden ayrı kalmamalarını gel bize çocuklara da bana da bak dicem diyemiyorum alınır. Uzaktan şöyle yap böyle yap diyor sadece. Benim yapabileceğim bir şey var mı diye sormuyor bile. Eşimi de aramamış hiç ben hastanedeyken. Ablam desen virüs felan umurunda değil nişan yapacakmış. Tabi ki gitmeyeceğim. Yani şu an hala hastanede yatıyor olsaydım çocuklar yine benden ayrı kalacaklardı. Veya her an Doğuma gidebilirim risk devam ediyor. Onlarında sürekli düzenini bozmak istemiyorum. Eve getirip birden ağar topar geri götürmek onlar açısından daha sıkıntılı olmaz mı?
Annem sağ olsun bana anneliğimi sorgulatıyor çok mutsuzum
O kadar haklısın ki ... İnsan şu zamanda arıyor ailesinin desteğini. Bende düşünüp kendimi ve bebeğimi üzmek istemiyorum ama elimde değil. Söylediğini yapmaya çalışacağım canım teşekkür ederimÇok geçmiş olsun
Lütfen şu an karnındaki bebeğe ve kendine odaklan.. Dinlen eşini dinle. O onu düşünüyor sorgulatıyor boyutuna girme. Biraz daha sabret lütfen. Sağlıkla kal inşallah
Corona olmasa annende gelecekti belki de.. Bilemeyiz.. İyi düşünelimİnsan şu zamanda arıyor ailesinin desteğini
Kız sildim ya işte lekeli yerleri.kutsal Corona beni karantinaya aldi da artık görüşmüyoruzgelemiyolar
kız musluk hani halıyı siliyodun sen ya
yaşasın Corona desem linç yerim içimden içimden diyorum bazenAllah affetsin
Kız sildim ya işte lekeli yerleri.
Canım aynı anda uykumuz gelmiş valla ben vurdum kafayı yattımİki gündür başım ağrıyor, acayip uykum geldi şimdi
Kız sorma benim büyük oğlan okula hiç gitmek istemiyordu. Bi de bilgisayar istiyordu babası mümkün değil almıyordu. Uzaktan eğitim başlayınca mecburen sipariş verdik.kutsal Corona beni karantinaya aldi da artık görüşmüyoruzgelemiyolar
kız musluk hani halıyı siliyodun sen ya
yaşasın Corona desem linç yerim içimden içimden diyorum bazenAllah affetsin
Ay ne güzel bi düşünce bende plan program yaptığımda o gün çok verimli geçer :))) haftalık plan yaparım yapılacakları filanMerhabalar
Eviniz de hayatınız da düzenli olsun istermisiniz? O zaman doğru yerdesiniz
Bazen yapacak çok işimiz olur ama bir türlü başlayamayız, nerden neye başlasak bilemeyiz.
Burda günlük yapacağımız işleri sabah madde madde yazıcaz ve gün içinde o maddeleri tamamlıycaz. Ben hem maddi hem manevi maddeler yapıcam. İsteyenlerde manevi maddeler ekleyebilir bu zorunlu değil.
Düzen benim için çok önemli, plan yapmak da öyle. Planlı işler her zaman beni rahatlatıyor, huzur veriyor bana. Genelde okuyacağım kitaptan tutunda, misafir geleceği zaman yapacağım yemeğe varana kadar plan yapar madde madde yazarım, yaptıkça yanına bir çentik atarım. Bu beni motive eder.
Evim düzenli olunca ruhum da sakin oluyor, ev veya bulunduğum ortam dağınıksa gergin oluyorum.
Düzen güzel şey
Günlük maddelere örnek vereyim, herkes kendine uygun şekilde yapabilir maddeleri.
Maddi listem :
1- Ev süpürülecek
2 - Toz alınacak
3 - Wc temizlenecek
4 - Ütü yapılacak
5 - Çamaşır faslı
Manevi listem
1- En az 50 sayfa kitap okunacak
2- Basit şeylere öfkelenilmeyecek
3 - Film izlenecek
4 - Esmaül Hüsna okunacak
5 - Sevdiğimiz biri aranıp konuşulacak
Gibi gibi maddeler olacak
Günlük ödev de vericem, mesela bugünün ödevi pencere önlerinin tozunu almak gibi.
KURALLAR :
Herkes o gün yapacağı işleri en az 5 madde olarak yazacak. Gün sonunda maddeleri yapıp yapmadığını yazacak.
Her gün ödev vericem, ödev etiketine iki gün üst üste dönüş yapmayanlara(mazeret belirtmeden) etiket yapmıycam.
Her hafta evin bir odasını odak noktası olarak belirliycem, o hafta boyunca o odanın dip köşe temizliği yapılacak. Odayı düzenli tutmak alışkanlık haline getirilecek.
Her gece yatmadan önce evde ki dağınıklık toplanacak ve mutfak tezgahında bulaşık bırakılmayacak.
İsteyenler gün içinde birbirini maratona davet edebilir.
Kız sorma benim büyük oğlan okula hiç gitmek istemiyordu. Bi de bilgisayar istiyordu babası mümkün değil almıyordu. Uzaktan eğitim başlayınca mecburen sipariş verdik.
Hani şimdi seladan sonra dua ediliyor ya “allahım coronayı başımızdan eksik etmesin” diyor, corona sayesinde bütün isteklerine kavuştu bizimki....
Korona olduğu halde ablama nişan merasimi düzenliyorlar 1 haftaya nişan olacak. Alışveriş yapıyorlar canım keşke söylediğin gibi olsa. Gece hastaneye yatışım yapıldı acile gittiğimi ve sancımın çıktığını biliyorlardı. 1 gibi aradım hepsi uyumuştu merak bile etmemişler ya.. Doğursam belki bebeğim yaşamayacak o kadar riskli bir dönemdeyim. Keşke senin dediğin gibi olsaydı da ben de bu zamanda böyle şeylerle canımı sıkmamış oldaydım.Corona olmasa annende gelecekti belki de.. Bilemeyiz.. İyi düşünelim
bebeğin olacak. Umutla bekliyorsun. Şu zamanda düşünmen gereken tek şey minik misafirin olmalı. Annenlerin telaşı varmış şimdi. Belki senin kayınvalidenlerin sana destek olduğunu bildiği için geride duruyor. Belki alışveriş çok yaptığından insanlarla etkileşim içinde olduğundan seni düşünerek sana yaklaşmıyor. Yani karşına alıp konuşmadan bunları bilemezsin. Şeytanın sana vesvese yaptırmasına izin verme. Dua et bol bol. Şu an bebeğe ve kendine odaklan. Bak eşin de yanında. Eşinin ailesi destek oluyor. Ne kimsesiz insanlar var şu dünyada. Güzel şeyleri görüp şükretmek varken kötü şeyler düşünme. Nişana zaten gitmemen senin için daha iyi olur. Kalabalıktan şuan uzak durmakta fayda var. Malum corona.. Nişan bitsin. O zaman da 2 hafta karantina diye yaklaşmasınlar bence. Malum corona. Sen kendine odaklan. Bu sürede kendini toparlarsın inşallah ve çocukların da gelir. Sonra da vakti geldiğinde sağlıkla doğum gerçekleşir inşallah. Şimdi bişeylere kırılmış üzülmüş olabilirsin ama bebeğin için bunları ötele ve ilerde doğum lohusalık telaşın bitince konuş annenle.Korona olduğu halde ablama nişan merasimi düzenliyorlar 1 haftaya nişan olacak. Alışveriş yapıyorlar canım keşke söylediğin gibi olsa. Gece hastaneye yatışım yapıldı acile gittiğimi ve sancımın çıktığını biliyorlardı. 1 gibi aradım hepsi uyumuştu merak bile etmemişler ya.. Doğursam belki bebeğim yaşamayacak o kadar riskli bir dönemdeyim. Keşke senin dediğin gibi olsaydı da ben de bu zamanda böyle şeylerle canımı sıkmamış oldaydım.
Yok daha neler canım, hepimiz her gün iş mi yapıyoruz sanki
Hiç bilgim yok maalesef nasıl kullanılırBizim kızlar bilir dedim ve geldim
Evde toz amonyak var
Ne için aldığımı hatırlamıyorum
Bunu nasıl değerlendirebilirim.
Kullananınız var mı toz amonyağı
Varsa; nerede nasıl kullanılır?
Eline sağlık canımİyi akşamlar kızlar.
Bugün salonu dip köşe temizledim. Sandalyeleri sildim. Koltukta lekeli yerleri sildim sadece.
Mutfağın tezgahını sildim, bardak dolabının yüzünü sildim. Balkonu yıkadım camasir astım.
O arada kızım huysuzlandı
Ben onu uyuturken eşim arayı ve mutfağı yapmış
Eline sağlık canımDün naptın
Bulasık makınası nı bosalttım
Evi topladım
Evi supurdum
Depoya kaldırılacaklar vardı onları kaldırdım
Yatak odasında esyaların yerını degıstırdım degistirmişkende dip köşe yatak odasını temizledim camıyla perdesıyle
Ya ne güzel yapmışsın canım, gerçekten aklında ki ev işlerini yapınca insan rahatlıyorCanım aynı anda uykumuz gelmiş valla ben vurdum kafayı yattım
Sonraaaa kalktım dedim güzel güzel işler yapıp negoma yazayım
Halı olayı şöyle oldu bu Corona olaylarından önce halıyı değiştirip yenisini sermiştim güya yıkamaya gidecekti diğer halı. Yıkama olayı hayal olunca yeni halıyı kaldırdım eskisini serdim tekrar. Bu arada salonu koridoru ve çocuk odalarını süpürdüm. Bulaşıkları makineye yerleştirdim, ocağı sildim.
Makineye çamaşır attım evdekilerin yardımıyla tuvaletler yıkandı. Valla çok da güzel oldu. Eşim çok beğendi, şaşırdı hatta... bu hafta temizlikçi arkadaşı da Çağıramadım corona dan dolayı, zaten çok memnun değildik paramız da cebimize kaldı
Ay tövbe estağfurullahKız sorma benim büyük oğlan okula hiç gitmek istemiyordu. Bi de bilgisayar istiyordu babası mümkün değil almıyordu. Uzaktan eğitim başlayınca mecburen sipariş verdik.
Hani şimdi seladan sonra dua ediliyor ya “allahım coronayı başımızdan eksik etmesin” diyor, corona sayesinde bütün isteklerine kavuştu bizimki....
Hoş geldin aramızaAy ne güzel bi düşünce bende plan program yaptığımda o gün çok verimli geçer :))) haftalık plan yaparım yapılacakları filan
Ama hiç ev temizliği konusunda plan yapmamistim çok güzel fikirmis bende katılmak istiyorum...sanırım şöyle yapıyoruz
Yarın yapilcaklar:
1)kereviz salatası yapmak
2)mercimekli erîşte çorbası
3)bebeğime kuzu etinden köfte yapıp buzluğa atmak
4)mutfakta bir çekmece düzenlemek
5) çamaşır makinasına çamaşır asmak
MANEVİ ve diğer ödevler
1)50 salavati şerif çekmek
2) yeni yemek tarifi ogrenmek
3)saç bakımı yapmak
4)30 sayfa kitap okumak
5)sevdiğin bişey izlemek
Bu hafta dip köşe temizlenecek yeri mutfak seçtim.
Başka bişi var mı :) yazmadigim
Eline sağlık canımMerhabalar
Bugünün ödevlerinden bozdolabının üzerini temizledim. Onu temizlerken baktım aspiratör baya tozlanmış ona giriştim filtrelerini de temizledmama halı veya koltuk silme işi kaldı bugünlük
Ama bugün bir ilk olarak ekmek pişirdim o yüzden yapabildiklermle mutluyum
Yemek işleri çok zaman alıyor zaten canım eline sağlıkBugun ev isi olarak tek yaptigim yemek yapip bulasik yikamakti. Evde olunca surekli yemek kek pogaca yapiyorum.
Kitabimi bitirdim cok guzeldi okuduguma degdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?