İlk defa bugün çalıştırdım. İğne takmayı öğrendim. İp takıp deneyeceğim ama benim annem hep kalın dikiş ipi kullanırdı emin olamadım.
Ben onu önümüzdeki haftaya atayım
Bu haftayı full kişisel bakıma ayırıyorum.
• Kahvaltı yaptık, mutfağı toparlayıp temizledim.
• Evi süpürdüm.
• Yatak odasını toplarken ebeveyn banyosundaki ortamı görünce bir bayılasım geldi. Traş olmuş birileri batmıştı. Bir daha banyo yıkadım. Yine paspas yıkadım.
• Sarımsak ve zeytinyağlı kür hazırladım bayağı. Bir saat beklettim, içinden biraz ayırıp saçıma uyguladım. Hâlâ saçımda.
• Kişisel bakım ürünleri almıştım deneme fırsatım olmamıştı. Bir iki tanesini denedim yüzümde cillop gibi oldum.
Dediğim gibi bacım bu haftayı kendime bakmaya, kendimi sevmeye ayırmaya karar verdim. Bugün yapamadım ama bebeyi uyuttuğum zamanlar mumları yakıp, hafif bir müzik eşliğinde sessizce oturacağım hiçbir şey yapmadan. Sakin olmayı kendime öğütlüyorum. Bundan sonra hiçbir işi acele yapmayacağım. Her işi severek ve benimseyerek yapacağım. Evde sevmediğim şeyleri yeniden dönüştüreceğim. Matkap hediye alınmış bari bana, bende mini elektrikli testere aldım. Vitrinleri mobilyacı gelince söktürecektim. Matkap gelince, söküp parçalarını değerlendireceğim. Keseceğim, boyayacağım, masa veya raf yapacağım. Şimdi elimde defter ev temizliği listesi yapıyorum. Aylık, haftalık ve günlük kategorilere göre ayırıp plannerın bir ay kadar sayfasına yazacağım. Keyfi olmayan durumlar dışında her ay eksiksiz tamamlarsam listemi kendimi sevdiğim bir şey ile ödüllendireceğim. Diyeceklerim bu kadar bacım.
Buradaki görevlerimi de elbette yapacağım
Sağol canım. İlk evlendiğim zaman aldığım ipler vardı daha kalın gibi onlarla bir deneme yapayım o zamanM I N E R V A bazı iplikler çok pamukçuk bırakıyo makineyi sık temizlemek gerekiyo. Bazıları da hemen pıt pıt kopuyo makinede. uzun ömürlü olsun diye güzel iplikler kullansan daha iyi olur sankim ama Bonus daha bilgilidir
Eskiden zaten bir temizlik/düzen listem vardı canım. Her şeyi belli bir zaman ve düzenle yapınca daha iyi oluyor. Mesela, bugün camların önünü sileyim değil de, salı camların önünü silme günü diye plan yapmak daha iyi oluyor. Ödül sistemi de kendimi motive etmek için. Ne bileyim kendime bir çikolata almak veya gidip sevdiğim kahveden almak, o gün dışarıdan yemek söylemek, kendime bir bakım ürünü almak olabilir. Ben temizliği ve düzeni severim ama bayağıdır bunu görev mantığıyla yapıyorum. En temelinde kendime zaman ayırmamak var. O yüzden önce ruh doygunluğu. Mesela her sabah çocuklar kalkmadan kalkıp güne sevdiğim bir müzik ve kahveyle başlamak. Kahvemi hemen içeyim de kahvaltıya girişeyim diye düşüncesi olmadan güne başlamak. Ev meselesine gelince, salonda oturunca huzursuz hissediyorum mesela. Duvarlar üzerime üzerime geliyor. Çünkü duvar kağıtlarım kahve tonlarında ve kahve rengi beni boğuyor. Ben aydınlık severim. 2.5 senedir buradayız ve taşınmadan önce hep kendi evime geçince tamamen huzurlu hissedeceğim şekilde dekore edeceğim derdim ama evde şuan beni yansıtan, kişisel hissettiren doğru düzgün bir şey yok. Doğum yapana dek tabii en azından beni iyi hissettiren objeler vardı ama sonra kaldırdım. Mesela kaktüslerim, sukulentlerim falan vardı kaldırdım kızım var diye. Ya şöyle düşünüyorum. Burası benim evim, yuvam, kalem ve o halde eve baktığımda kendimi mutlu, kendime ait hissetmeliyim. Kendimden bir şeyler katmalıyım. Dedim ya vitrini söküp farklı şeyler yapacağım diye... hazırını alsam belki mutlu olurum ama kendim yaptığımda, orada kendimden bir şey görürüm, üretmiş olurum.Böyle kararlar almana sebep nedir?
O kadar çok yaniBugün neler yaptım ki ben
Hiç uğraşamıycam yazmaya
Çocuklarla duş aldık, mis gibi oturuyoruz şimdi
Aynen ya sormaİyi ki katlamışsın
Keşke bizim eve de bişeyler katan biri olsaydı. O kadar üşengeçimkiEskiden zaten bir temizlik/düzen listem vardı canım. Her şeyi belli bir zaman ve düzenle yapınca daha iyi oluyor. Mesela, bugün camların önünü sileyim değil de, salı camların önünü silme günü diye plan yapmak daha iyi oluyor. Ödül sistemi de kendimi motive etmek için. Ne bileyim kendime bir çikolata almak veya gidip sevdiğim kahveden almak, o gün dışarıdan yemek söylemek, kendime bir bakım ürünü almak olabilir. Ben temizliği ve düzeni severim ama bayağıdır bunu görev mantığıyla yapıyorum. En temelinde kendime zaman ayırmamak var. O yüzden önce ruh doygunluğu. Mesela her sabah çocuklar kalkmadan kalkıp güne sevdiğim bir müzik ve kahveyle başlamak. Kahvemi hemen içeyim de kahvaltıya girişeyim diye düşüncesi olmadan güne başlamak. Ev meselesine gelince, salonda oturunca huzursuz hissediyorum mesela. Duvarlar üzerime üzerime geliyor. Çünkü duvar kağıtlarım kahve tonlarında ve kahve rengi beni boğuyor. Ben aydınlık severim. 2.5 senedir buradayız ve taşınmadan önce hep kendi evime geçince tamamen huzurlu hissedeceğim şekilde dekore edeceğim derdim ama evde şuan beni yansıtan, kişisel hissettiren doğru düzgün bir şey yok. Doğum yapana dek tabii en azından beni iyi hissettiren objeler vardı ama sonra kaldırdım. Mesela kaktüslerim, sukulentlerim falan vardı kaldırdım kızım var diye. Ya şöyle düşünüyorum. Burası benim evim, yuvam, kalem ve o halde eve baktığımda kendimi mutlu, kendime ait hissetmeliyim. Kendimden bir şeyler katmalıyım. Dedim ya vitrini söküp farklı şeyler yapacağım diye... hazırını alsam belki mutlu olurum ama kendim yaptığımda, orada kendimden bir şey görürüm, üretmiş olurum.
Ben temizlik listesi çok yaptım. Oturduğun yerden yapılıyor ya ondan yaptım. Ama kalkıp uygulayamadımEskiden zaten bir temizlik/düzen listem vardı canım. Her şeyi belli bir zaman ve düzenle yapınca daha iyi oluyor. Mesela, bugün camların önünü sileyim değil de, salı camların önünü silme günü diye plan yapmak daha iyi oluyor. Ödül sistemi de kendimi motive etmek için. Ne bileyim kendime bir çikolata almak veya gidip sevdiğim kahveden almak, o gün dışarıdan yemek söylemek, kendime bir bakım ürünü almak olabilir. Ben temizliği ve düzeni severim ama bayağıdır bunu görev mantığıyla yapıyorum. En temelinde kendime zaman ayırmamak var. O yüzden önce ruh doygunluğu. Mesela her sabah çocuklar kalkmadan kalkıp güne sevdiğim bir müzik ve kahveyle başlamak. Kahvemi hemen içeyim de kahvaltıya girişeyim diye düşüncesi olmadan güne başlamak. Ev meselesine gelince, salonda oturunca huzursuz hissediyorum mesela. Duvarlar üzerime üzerime geliyor. Çünkü duvar kağıtlarım kahve tonlarında ve kahve rengi beni boğuyor. Ben aydınlık severim. 2.5 senedir buradayız ve taşınmadan önce hep kendi evime geçince tamamen huzurlu hissedeceğim şekilde dekore edeceğim derdim ama evde şuan beni yansıtan, kişisel hissettiren doğru düzgün bir şey yok. Doğum yapana dek tabii en azından beni iyi hissettiren objeler vardı ama sonra kaldırdım. Mesela kaktüslerim, sukulentlerim falan vardı kaldırdım kızım var diye. Ya şöyle düşünüyorum. Burası benim evim, yuvam, kalem ve o halde eve baktığımda kendimi mutlu, kendime ait hissetmeliyim. Kendimden bir şeyler katmalıyım. Dedim ya vitrini söküp farklı şeyler yapacağım diye... hazırını alsam belki mutlu olurum ama kendim yaptığımda, orada kendimden bir şey görürüm, üretmiş olurum.
Allah yardım etsin canım. Eminim zordur, iş ev... inan benimkinin evde olmakla ilgisi yok. Arka balkonum, arka odamda veya mutfağımda daha huzurluyum. Annemde hiç rahat edemem mesela ama ablamın evi bana huzur verir. Çocuk odasında acayip huzurluyum mesela her şey beyaz tonlarındaBen temizlik listesi çok yaptım. Oturduğun yerden yapılıyor ya ondan yaptım. Ama kalkıp uygulayamadımhep evdesin ya gözün iç açıcı şeyler istiyordur. Benim yorgunluktan çau yapasım içesim bile gelmiyor. Allahım bedeenen çalışanlara güç kuvvet versin. Bu ara vitaminsiz kalmış olabilirim. Hep yorgun hissediyorum.
En kısa zamanda işe başlamalısın sanırım. Bize öncesi sonrası resim atsan süper olur. Aslında bende çocuklara oda yapmak istiyorum. Büyüğüm 5 yaşında küçüğüm 3.5 yaşında. Daha oda yapamadım. Hatta yaptım da hep benle yattıklarınddan parkyatağı kaldırdım en son. Eşim yüzünden yapamıyorum bende. Sonra yaparız diyor. Sonra da gelmiyor. Çocuklar büyüdüAllah yardım etsin canım. Eminim zordur, iş ev... inan benimkinin evde olmakla ilgisi yok. Arka balkonum, arka odamda veya mutfağımda daha huzurluyum. Annemde hiç rahat edemem mesela ama ablamın evi bana huzur verir. Çocuk odasında acayip huzurluyum mesela her şey beyaz tonlarındaGri de seviyorum ama kahve tonları beni boğuyor Renk, uyumsuzluk beni çok etkiliyor. Dün eşime dedim ki, bir akşam eve bir gireceksin duvar kağıtları sökülmüş, elimde badana fırçası Birde diyor ki, kağıtları sen seçtin tamamen yalan benim seçtiğim beyaz tonlarda hoş bir kağıttı ama yoktu yurtdışından geliyormuş beklememek için sen git kahverengi ancak varaklı mobilya duvar kağıdı olabilecek duvar kağıdı seç yaptır. Ben duvar kağıtları nasıl olmuş diye bir geldim şok Bacım yazdıkça aklıma daha detay geliyor boşver kısaca evi kendime evirmem lazım
Bu profil fotoları yüzünden ne olaylar oldu ne olaylarvAlttaki daha kibar bence. Beni yansıtıyor. İkisinden birini yapacam kızlar oylamaya sunuyorum
İnşaallah başlayacağım. Boyacı falan da istemiyorum ben tamamen kendim yapacağım. Rezil etmem inşaallahEn kısa zamanda işe başlamalısın sanırım. Bize öncesi sonrası resim atsan süper olur. Aslında bende çocuklara oda yapmak istiyorum. Büyüğüm 5 yaşında küçüğüm 3.5 yaşında. Daha oda yapamadım. Hatta yaptım da hep benle yattıklarınddan parkyatağı kaldırdım en son. Eşim yüzünden yapamıyorum bende. Sonra yaparız diyor. Sonra da gelmiyor. Çocuklar büyüdüevde müsait odamızda var. Çocukların dolapları da var. Sadece yatak alıp koymam lazım.
Canım fotoğrafın çok iğrenç midemi bulandırıyor değiştirir misinAhaha çok yakıştı ama ya. Vallahi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?