Düzenli Evimiz & Hayatımız

Böyle kararlar almana sebep nedir?

Sağol canım. İlk evlendiğim zaman aldığım ipler vardı daha kalın gibi onlarla bir deneme yapayım o zaman

Böyle kararlar almana sebep nedir?
Eskiden zaten bir temizlik/düzen listem vardı canım. Her şeyi belli bir zaman ve düzenle yapınca daha iyi oluyor. Mesela, bugün camların önünü sileyim değil de, salı camların önünü silme günü diye plan yapmak daha iyi oluyor. Ödül sistemi de kendimi motive etmek için. Ne bileyim kendime bir çikolata almak veya gidip sevdiğim kahveden almak, o gün dışarıdan yemek söylemek, kendime bir bakım ürünü almak olabilir. Ben temizliği ve düzeni severim ama bayağıdır bunu görev mantığıyla yapıyorum. En temelinde kendime zaman ayırmamak var. O yüzden önce ruh doygunluğu. Mesela her sabah çocuklar kalkmadan kalkıp güne sevdiğim bir müzik ve kahveyle başlamak. Kahvemi hemen içeyim de kahvaltıya girişeyim diye düşüncesi olmadan güne başlamak. Ev meselesine gelince, salonda oturunca huzursuz hissediyorum mesela. Duvarlar üzerime üzerime geliyor. Çünkü duvar kağıtlarım kahve tonlarında ve kahve rengi beni boğuyor. Ben aydınlık severim. 2.5 senedir buradayız ve taşınmadan önce hep kendi evime geçince tamamen huzurlu hissedeceğim şekilde dekore edeceğim derdim ama evde şuan beni yansıtan, kişisel hissettiren doğru düzgün bir şey yok. Doğum yapana dek tabii en azından beni iyi hissettiren objeler vardı ama sonra kaldırdım. Mesela kaktüslerim, sukulentlerim falan vardı kaldırdım kızım var diye. Ya şöyle düşünüyorum. Burası benim evim, yuvam, kalem ve o halde eve baktığımda kendimi mutlu, kendime ait hissetmeliyim. Kendimden bir şeyler katmalıyım. Dedim ya vitrini söküp farklı şeyler yapacağım diye... hazırını alsam belki mutlu olurum ama kendim yaptığımda, orada kendimden bir şey görürüm, üretmiş olurum.

Yatakları topladım
Bulaşık makinasını boşalttım akşama kadar yenilerini yerleştirdim
2 sepet çamaşır katladım yerleştirdim
Bugün bişey yapmamışım ya süpürge bile yapmadım gırgırladım sadece. Ama bol bol çocukların dağıttıklarını topladım.
En son mutfağı topladım geldim.

Keşke bizim eve de bişeyler katan biri olsaydı. O kadar üşengeçimki

Ben temizlik listesi çok yaptım. Oturduğun yerden yapılıyor ya ondan yaptım. Ama kalkıp uygulayamadım hep evdesin ya gözün iç açıcı şeyler istiyordur. Benim yorgunluktan çau yapasım içesim bile gelmiyor. Allahım bedeenen çalışanlara güç kuvvet versin. Bu ara vitaminsiz kalmış olabilirim. Hep yorgun hissediyorum.

Allah yardım etsin canım. Eminim zordur, iş ev... inan benimkinin evde olmakla ilgisi yok. Arka balkonum, arka odamda veya mutfağımda daha huzurluyum. Annemde hiç rahat edemem mesela ama ablamın evi bana huzur verir. Çocuk odasında acayip huzurluyum mesela her şey beyaz tonlarında Gri de seviyorum ama kahve tonları beni boğuyor Renk, uyumsuzluk beni çok etkiliyor. Dün eşime dedim ki, bir akşam eve bir gireceksin duvar kağıtları sökülmüş, elimde badana fırçası Birde diyor ki, kağıtları sen seçtin tamamen yalan benim seçtiğim beyaz tonlarda hoş bir kağıttı ama yoktu yurtdışından geliyormuş beklememek için sen git kahverengi ancak varaklı mobilya duvar kağıdı olabilecek duvar kağıdı seç yaptır. Ben duvar kağıtları nasıl olmuş diye bir geldim şok Bacım yazdıkça aklıma daha detay geliyor boşver kısaca evi kendime evirmem lazım

En kısa zamanda işe başlamalısın sanırım. Bize öncesi sonrası resim atsan süper olur. Aslında bende çocuklara oda yapmak istiyorum. Büyüğüm 5 yaşında küçüğüm 3.5 yaşında. Daha oda yapamadım. Hatta yaptım da hep benle yattıklarınddan parkyatağı kaldırdım en son. Eşim yüzünden yapamıyorum bende. Sonra yaparız diyor. Sonra da gelmiyor. Çocuklar büyüdü evde müsait odamızda var. Çocukların dolapları da var. Sadece yatak alıp koymam lazım.

İnşaallah başlayacağım. Boyacı falan da istemiyorum ben tamamen kendim yapacağım. Rezil etmem inşaallah Atarım özelden canım.
Benim kızımın da 3.5 yaşına dek odası yoktu. Bu eve taşınınca oda yaptık, ben özellikle genç odası tercih ettim, tamamen çocuk odası tarzında olmasın ileride de kullansın diye. Yatağı büyük bir de yavru yatağını da aldım. Bazen ben yavru yatakta yatıyorum. Öyle tercih edebilirsin. Hani bazen seni isterler açarsın alt yatağı yatarsın. Bu adamların sonraları zaten beni benden alıyor. Şunu yapalım mı? Ha bakarız, sonra yaparız, sonra alırız, sonra gideriz, sonra sonra... Gerçekten Allah yardımcın olsun. İki çocuk, ev, iş çok zordur. Benim büyüğüm 6 olacak küçüğü 2 akşama dek peşlerindeyim. Sigara içerken balkonda oturuyorum sadece. Ev içinde küçüğü otururken görmesin yakama yapışıyor o yüzden elimden geldiğince oturmamaya gayret ediyorum

hayırlı geceler hamarat hatunlar nasılsınız
ben bugün tam temizlik yapamadım
eşim iki oglanla memlekete gitti valiz hazırlığı yemek yıllık mutfak isleri topla supur bu arada bizde bir oyunden sonra bulasik makinası almıyor bulasiklari kalanlar tıka kaldır en çok vaktimimutfak alıyor ütü yaptım 10 gömlek on pantolon kadarcık
simdi de katmer yapiyom arkadaşlarla kahvaltı yapacağız açık alanda
hamur bitsin siler temizler yatarım

bu arada kızlar benim ikinci evliliğim
iki eşimden iki benden 4 erkek evlat
hadi bide ortak olsun dedik 5 erkek oldu
biz evlenirken yeni eşya alamadık onceligimiz çocukların eğitimi çünkü
eski kahverengi bi gümüşlük var evde tayin işimiz var çıkarsa taşıyacağız başka şehire
ben satmak istedim önce dolapları içine çok sinmiyor açıkçası ilk evliliğinden eşimin diye sonra aklıma boyamak geldi kahverengi yi beyaza boyasam tutarmi
yok fiyata satsam alamiyacam büyük ihtimal becerebilirmiyim bu akıl verin
bu arada amma uzun oldu ha
bir derdim vari geçti helal edin hakkınızı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…