- 26 Mart 2018
- 28.489
- 128.101
- 598
İyiyim kuzum sen nasılsınNasılsın teocuğum
Benide etiketler misin bu marotona katilmak istiyorumÖNEMLİ : Aktif olmayanları etiket listesine eklemiyorum artık. Onlar etiketsiz olarak sayfayı takip edebilirler
Daha önceden üye olup ve benim tanıdığım üyeler lütfen kendini bana özelden tanıtsın,yoksa listeye eklemeyeceğim. Nick değişimi yapanlarda aynı şekilde.
Merhabalar
Eviniz de hayatınız da düzenli olsun istermisiniz? O zaman doğru yerdesiniz
Bazen yapacak çok işimiz olur ama bir türlü başlayamayız, nerden neye başlasak bilemeyiz.
Burda günlük yapacağımız işleri sabah madde madde yazıcaz ve gün içinde o maddeleri tamamlıycaz. Ben hem maddi hem manevi maddeler yapıcam. İsteyenlerde manevi maddeler ekleyebilir bu zorunlu değil.
Düzen benim için çok önemli, plan yapmak da öyle. Planlı işler her zaman beni rahatlatıyor, huzur veriyor bana. Genelde okuyacağım kitaptan tutunda, misafir geleceği zaman yapacağım yemeğe varana kadar plan yapar madde madde yazarım, yaptıkça yanına bir çentik atarım. Bu beni motive eder.
Evim düzenli olunca ruhum da sakin oluyor, ev veya bulunduğum ortam dağınıksa gergin oluyorum.
Düzen güzel şey
Günlük maddelere örnek vereyim, herkes kendine uygun şekilde yapabilir maddeleri.
Maddi listem :
1- Ev süpürülecek
2 - Toz alınacak
3 - Wc temizlenecek
4 - Ütü yapılacak
5 - Çamaşır faslı
Manevi listem
1- En az 50 sayfa kitap okunacak
2- Basit şeylere öfkelenilmeyecek
3 - Film izlenecek
4 - Esmaül Hüsna okunacak
5 - Sevdiğimiz biri aranıp konuşulacak
Gibi gibi maddeler olacak
Günlük ödev de vericem, mesela bugünün ödevi pencere önlerinin tozunu almak gibi.
KURALLAR :
Herkes o gün yapacağı işleri en az 5 madde olarak yazacak. Gün sonunda maddeleri yapıp yapmadığını yazacak.
Her gün ödev vericem, ödev etiketine iki gün üst üste dönüş yapmayanlara(mazeret belirtmeden) etiket yapmayacağım.
Her hafta evin bir odasını odak noktası olarak belirliycem, o hafta boyunca o odanın dip köşe temizliği yapılacak. Odayı düzenli tutmak alışkanlık haline getirilecek.
Her gece yatmadan önce evde ki dağınıklık toplanacak ve mutfak tezgahında bulaşık bırakılmayacak.
İsteyenler gün içinde birbirini maratona davet edebilir.
Yaram içerdeheee ondaaaan
O da bişeydir karartma kalbini15 dk falan
Çok şükür iyim canım ☺İyiyim kuzum sen nasılsın
Sofra bezlerini topladımYatakları topladım
Kızımın çarşafını ve yastık kılıfını değiştirdim
Battaniye makinaya attım
Bitince astım
Makinaya çamaşır attım çalıştırdım
Dünden kuruyanları topladım
Bitince çamaşırları astım
Bulaşık makinesini boşalttım
Kahvaltı hazırladım
Kahvaltıdan sonra mutfağı topladım
Bulaşık makinasını doldurdum
Sofra bezlerini çırptım makinaya attım çalıştırdım
Süpürge yaptım
Sofra bezlerini astım
Odaları topladım
Çöpleri çıkardım
Hadi sağ salim inşallah hakkınızda hayırlısı olsun inşallah canım bizi de haberdar et doğuma gittiğinde dua edelimİyi geceler kızlar,nasılsınız? Ben de gün almak için hastaneye gittim bu arada ama çok geçe verdiler.Galiba evime yakın özel hastaneye gideceğim.Herşeyin hayırlısı artık şurda bikaç hafta kaldı diyorum heyecan dorukta..
Sağlıklı mutlu haberlerini bekliyoruzİyi geceler kızlar,nasılsınız? Ben de gün almak için hastaneye gittim bu arada ama çok geçe verdiler.Galiba evime yakın özel hastaneye gideceğim.Herşeyin hayırlısı artık şurda bikaç hafta kaldı diyorum heyecan dorukta..
Gunaydin hayirli cumalarGünaydın, hayırlı cumalar
Eki Görüntüle 2946078
kk birinci noteri
Bonus
Aktif Lora
M Musluk Suyu
Saricivcivcikcik
Ataayemi zeynepyu
U UcanSupurge
malipina
Limonsuzzcay
BereliPenguen
K klbk33
JES
C Capanin Gururu Teyom
golgefeslegeni
Levaiz
I ipek2890
zambak86
sudem34
Z zeynebzeyneb
Mikan
yorgun anneanne
mimesis
K kahvesizasla91
Teneffus Zili
Efser
D DefneYaren
D u t
Tubismavis
ManyakMisir
fesang
Yumoş lilyum almıştım beni çok rahatsız etmişti belkide o tetikledi benim alerjiyi. Vanilyalı da onun gibi keskin mi?Aa evet ama ben bulmadım bizim bimde yok rblBak bak canım ay nasıl güzel kokuyor anlatamam Daha önce bademlisini kullanmıştım o da çok güzeldi
ben bu doğal özler serisini çok beğeniyorum:)
Öyle canım dert etmiyorum artık olduğu kadar. Bu havalarda dışarı asmayı sevmiyorum dışarı kokuyor yaSağlığın yerinde olsun da varsın bir hafta kalsın canım bugün Burda da öyle güzel güneş var ki kaç gündür yağmurdan sonra içim açıldı cam silesim geldi ama nerdeee ama dışarı çamaşır astım kurumasa da epey nemi gitmiş olur
Ev parlayınca kaynana yemeğe çağrılırSüpürge silgi yapıldı mutfak toplandı
Dağınık bi ıvır zıvır dolabı vardı düzenlendi
Kapı silindi . Çocuklar yıkandı .
Çamaşır katlandı . Çiçekler sulandı.
Kaynana yemeğe çağırıldıakşam yemeği hazırlandı ocağa konuldu. Dört gözle kaynana bekleniyor bebeler uyutuldu. Bi kahve içemedim . Olsun onu da kayınannemle içerim
Çok da bırakmasın yinedeSen en büyük iş yapıyorsun şuan Allah yardımcın olsun. Bırak temizliği.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?