Düzenli Evimiz & Hayatımız

Günaydın canlar

Çay demledim oturup içiyom valla.

2. Makine çamaşır yıkanıyor.
Çay yaptım kahvehane usulü yaptım güzel oldu
Oturduğum odayı topladım.
Müge ile Gülşen i izliyorum
Kahvehane usulü çay nasil yapiliyo ki kiz

Kahvehane usulü çay nasil yapiliyo ki kiz
Su kaynayınca demliğe önce suyu koyup üstüne dem atıyorsun.

Sonra altı kaynayana kadar yavaş yavaş denim alıyor.

Çay acımıyor bozulmuyor hemen.

Bir arkadaşım öğretmişti babasının kahvesi varmış.

Ablam da çaycı o da öyle yapar.

Yemek tamam cok sukur Gün bana kaldı bulasiklarin bi kismini makineye koydum calistirdim sığmayan tencereleri de elimde yikadim

Artik öğleden sonra buzdolabını temizlerim.
Pirinc islattim yemege yakin da pilavi yaparim
Evi supurtcem simdi ben de arkasindan viledalarim
Sporu sıkıstircam araya hatta disari ciksam iyi olur yuruyuse
Kas biyik halledeyim
Minik kusumla ilgilenirim

Kahveyi yeni ictim mecbur bitki cayina talim. Yanima yesilcayimi alip ders calismaya gidiyorum haftaya verimli baslayalim inşallah

Bende öyle demlerim

Menengiç diğer adıyla cedene kahvesini bilen var mı ?
Bayilirim
Yaaa bildim bildim. Ben de eskiden önce cay sonra su seklinde demliyodum. Esim öğrenmis karadenizli bi arkadaşından cok begenmis öyle yapalim dedi. Nerdeyse bi senedir hep önce su sonra cay koyuyorum. Esim daha güzel oldugunu iddia ediyo ama benim fazla cayla aram olmadigi icin anlayamiyorum demekki gercekten guzel oluyo

Menengiç kahvesinin sağlığa faydaları

• Menengiç kahvesi sindirim sistemine iyi gelir, mide ağrılarının önüne geçer.
  • Kesilmeyen öksürüğü keser, göğsü yumuşatır, balgam söktürür.
  • Antiseptik özelliği vardır.
  • Menengiç kahvesi yaraları tedavi eder.
  • Böbrek sağlığını korur ve böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur.
  • Yağlı bir içecektir, yüksek E vitamini ve doymamış yağ asidi düzeyi ile kandaki kolesterolü düşürmeye, kalp ve damar sertliğini önlemeye yardımcı olur.
  • Menengiç kahvesi içerdiği protein sayesinde kasları besler ve yağ yakımını kolaylaştırır.
  • İçtikten sonra uzun süre tok hissetmeyi sağlar.
  • İçindeki B vitamini sayesinde sinir sistemini korur, ruh sağlığını iyileştirir.
  • Menengiç kahvesi demir içerir, kansızlık giderir.
  • Yorgunluktan kurtulmanın yolları arasında iyi bir seçimdir, enerji verir.
  • Fosfor içeriğiyle metabolizmayı hızlandırıp daha çok kalori yakılmasını sağlar.
  • Yine fosfor içeriği sayesinde daha hızlı hareket etmeye yardımcı olur.
  • Adet sancılarının giderilmesinde etkilidir.
  • İçerdiği magnezyum sayesinde saçları ve cildi güzelleştirir.
  • Migren ağrılarını hafifletip sakinleştirir.

Menengiç kahvesinin Türk kahvesinden farkı nedir?

Menengiç kahvesi, Türk kahvesinden daha yumuşak bir içime sahiptir. Türk kahvesinden farklı olarak antioksidan ve fenolik bileşenler içerir. Türk kahvesi kahve çekirdeklerinden yapılır fakat menengiç kahvesi, menengiç meyvesinden elde edilir.

Menengiç nasıl kullanılır?

Menengiç meyvesi Türkiye’de 200 derecede 20 dakika kavrularak kahve olarak kullanılır. Menengiçten elde edilen yağ ile sabun yapılabilir. Menengiç meyvesi çerez olarak ya da kek hamurlarında tat verme amacıyla kullanılır. Menengiç yağından farklı ürünler elde edilebilir. En bilineni ise menengiç sabunu olarak bilinen ‘bıttım’dır.
Menengiç kahvesi nasıl yapılır?
Malzemeler:
Menengiç kahvesi
Su ya da süt
Cezve
Kişi sayısı kadar fincan
Yapılışı: Cezveye kişi başı 1 tatlı kaşığı menengiç kahvesi koyun daha sonra kişi başı 1 fincan su ya da süt koyun. Kahveyi süt ile yapacak iseniz menengiç kahvesini 1 tatlı kaşığından biraz fazla koyabilirsiniz. Cezveyi ocağın üzerine koymadan önce kahve ile süt ya da suyu güzelce karıştırın ve kahvenin tamamen ıslandığından emin olun. Menengiç kahvesi tamamen ıslanıp karıştıktan sonra ocağa alın ve pişirmeye başlayın. Kahve ocakta iken kesinlikle karıştırmayın. Köpüren kahveyi ocaktan alın ve fincanlara paylaştırın.

Yaa çok pis merak ettim şu bulyonlu mısırı.

Evde kemik suyu bulyon var azcik da mısır

Bir market yapmak lazım galiba

Tarif nasıl?

Rendeliycez mi bulyonu?
Sıvıyağ koyuyorsun ya mısır patlatırken tuz birde, tuz yerine bulyon koy yağda ez eriyor hemen zaten mısırı da at iyice karıştır kapat kapağını oldu bitti.

Bende sütlü severim
Rahmetli dedem severdi her aldığımda onu anarak alırım
Biraz kırgınlık var inşallah şifa olur
Yaa bende önce yazdım sonra geri silmiştim modumuz düşmesin diye .

Kalp krizinden genç yaşta vefat eden öğretmen arkadaşım geliyor benim aklıma da .

İlk o icirmisti.Siirt de ogretmenlik yaparken öğrenmiş kahveyi ve menengic i.

Herkesin bir anısı depresiyor işte.

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı lafı da belli buralardan.

İnsan çay içtiği kişileri unutuyor da kahve içtiği kişiler anılar farklı oluyor sanki.

Başka bir arkadaşım da Turk kahvesine alıştırmisti.
Ben 7/24 çay icebilirim ailenin caycisi benimdir.Ablam annem filan pek sevmez benim kadar.

Bazen abartıp çok içinde midem ağrırdi.

Bu aralar biraz azalttım sanki.Misafir olsa 3 demlik şart
Gecmis olsun

Masallah helal olsun
Sizi görünce kendi tembelligimden utaniyorum
Ha ha utanma yalnız değilsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…