Düzenli Evimiz & Hayatımız

Canlar ben evde gün içinde hep dualar açıyorum tv den bebeğim de duysun diye bazen de ikimizde uyuyoruz dua okunurken. Bunun günahı var mı ?
Bu konuda pek bilgim yok ama bebeğim meme reddi yaşarken ben de dua açıp emzirirdim. Benim de hep aklımda acaba günah mıdır sorusu olurdu. Bu şekilde çok güzel emip, uyurdu.

JES bu durumda sakıncası yoktur.

İshak bin İbrahim diyor ki: Ebû Abdullah ile birlikte camiye giderken Kehf süresini okuduğunu işittim. Aişe (ra) de şöyle diyor:

"Ben sedirimin üzerine uzanmış iken Kur'ân-ı Kerîm'i okurdum." (Muğni, I/803)

RBirşey diyeyim mi ben de de hafta da 1 gün bebekten önce ki kadar uyusam da yorgun hissetme olayı var bildiğin psikolojik yorgunluk bence bendeki
Olabilir jes bir de saat olarak aynı olsa ds uyku bölünüyor mutlaka o da verimli olmuyor

Bilmiyorum Teyo. Uzun zamandır aklımı kurcalayan, bazı şeyleri yeni idrak ettiğim durumlar var. Kendimi kapana kısılmış gibi hissediyorum. Eşim sevgliliğimizden beri bana yardımcı olmak, işlerimi hafifletmek için elinden geleni yapıyor ama farkında olmadan beni ona bağımlı yaptı. Ben de bu durumun farkına çok sonradan vardım. İlk başlarda hoşuma da gidiyordu. Eve gelirken markete uğrar (evde ne eksik ne değil bilir), yemek yapar, temizlik yapar, çocuğa bakar, istediğim her yere götürür getirir ama artık bundan rahatsızlık duymaya başladım. Bir türlü de kurtulamıyorum. Öğrenciğimi, her işimi kendimin gördüğü hayatımı özledim. Böyle bir ayrım yapmak doğru mudur bilmem ama sanki evin hanımı eşimmiş gibi. Kendi evimde misafirmişim gibi hissediyorum kendimi bazen. Evdeki işlerin kontrolünü elime alayım diyorum bebekten bir gün yapsam sonraki günler yapamıyorum. Kendi karnımı zor doyuruyorum bazı günler. Dışarı çıkıyorum kızımla ama evin etrafında dolanıp geliyoruz, merkeze uzak evimiz gidebileceğim, oturup bi kahve içebileceğim yer yok. Arkadaşım, komşum da yok. İyice sinmiş, içine kapanmış, artık tek başıma ne bir iş yapabilecek ne de karar verebilecek durumda hissediyorum kendimi. Ne düşünmem, nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Belki de büyütüyorum durumu ama ruhsal olarak da kendimi çok iyi hissetmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…