Aslında bir sürec gibi gözüküyor çocuklar büyünce ister istemez dahil olmak zorundasın özellikle okul zamanıBilmiyorum Teyo. Uzun zamandır aklımı kurcalayan, bazı şeyleri yeni idrak ettiğim durumlar var. Kendimi kapana kısılmış gibi hissediyorum. Eşim sevgliliğimizden beri bana yardımcı olmak, işlerimi hafifletmek için elinden geleni yapıyor ama farkında olmadan beni ona bağımlı yaptı. Ben de bu durumun farkına çok sonradan vardım. İlk başlarda hoşuma da gidiyordu. Eve gelirken markete uğrar (evde ne eksik ne değil bilir), yemek yapar, temizlik yapar, çocuğa bakar, istediğim her yere götürür getirir ama artık bundan rahatsızlık duymaya başladım. Bir türlü de kurtulamıyorum. Öğrenciğimi, her işimi kendimin gördüğü hayatımı özledim. Böyle bir ayrım yapmak doğru mudur bilmem ama sanki evin hanımı eşimmiş gibi. Kendi evimde misafirmişim gibi hissediyorum kendimi bazen. Evdeki işlerin kontrolünü elime alayım diyorum bebekten bir gün yapsam sonraki günler yapamıyorum. Kendi karnımı zor doyuruyorum bazı günler. Dışarı çıkıyorum kızımla ama evin etrafında dolanıp geliyoruz, merkeze uzak evimiz gidebileceğim, oturup bi kahve içebileceğim yer yok. Arkadaşım, komşum da yok. İyice sinmiş, içine kapanmış, artık tek başıma ne bir iş yapabilecek ne de karar verebilecek durumda hissediyorum kendimi. Ne düşünmem, nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Belki de büyütüyorum durumu ama ruhsal olarak da kendimi çok iyi hissetmiyorum.
Teyo da cevap verdiydiEyvallah negoooom canııııım
birçok insanın istediği şey aslında canım. ama anlıyorum, pasif hissediyorsun kendini. Ama zaman zaman oluyor bu duygu. İnşallah en yakın zamanda iyi hissedersin.Bilmiyorum Teyo. Uzun zamandır aklımı kurcalayan, bazı şeyleri yeni idrak ettiğim durumlar var. Kendimi kapana kısılmış gibi hissediyorum. Eşim sevgliliğimizden beri bana yardımcı olmak, işlerimi hafifletmek için elinden geleni yapıyor ama farkında olmadan beni ona bağımlı yaptı. Ben de bu durumun farkına çok sonradan vardım. İlk başlarda hoşuma da gidiyordu. Eve gelirken markete uğrar (evde ne eksik ne değil bilir), yemek yapar, temizlik yapar, çocuğa bakar, istediğim her yere götürür getirir ama artık bundan rahatsızlık duymaya başladım. Bir türlü de kurtulamıyorum. Öğrenciğimi, her işimi kendimin gördüğü hayatımı özledim. Böyle bir ayrım yapmak doğru mudur bilmem ama sanki evin hanımı eşimmiş gibi. Kendi evimde misafirmişim gibi hissediyorum kendimi bazen. Evdeki işlerin kontrolünü elime alayım diyorum bebekten bir gün yapsam sonraki günler yapamıyorum. Kendi karnımı zor doyuruyorum bazı günler. Dışarı çıkıyorum kızımla ama evin etrafında dolanıp geliyoruz, merkeze uzak evimiz gidebileceğim, oturup bi kahve içebileceğim yer yok. Arkadaşım, komşum da yok. İyice sinmiş, içine kapanmış, artık tek başıma ne bir iş yapabilecek ne de karar verebilecek durumda hissediyorum kendimi. Ne düşünmem, nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Belki de büyütüyorum durumu ama ruhsal olarak da kendimi çok iyi hissetmiyorum.
GÜNAYDINLAR herkese...Canlar ben evde gün içinde hep dualar açıyorum tv den bebeğim de duysun diye bazen de ikimizde uyuyoruz dua okunurken. Bunun günahı var mı ?
Benim eşim de bazı şeylerde aynen bu şekilde ve ben hiç kendim tek başıma yapmadığımı fark ettim.Fark ettikten sonra biraz değiştim.Ama benim de çocuk engelim vardı zor bi çocuktu yada biz acemiydik bilemiyorum.Halbuki 2,3 çocukla neler yapanlar var.Sende ki de bi uyanış olmuş canım canını sıkma bebeğin de büyüdükçe bazı imkanların değişecektir.Aman hasta olur çıkarmayalım aman durmaz vs. büyüdükçe azalır bu durumda.Bilmiyorum Teyo. Uzun zamandır aklımı kurcalayan, bazı şeyleri yeni idrak ettiğim durumlar var. Kendimi kapana kısılmış gibi hissediyorum. Eşim sevgliliğimizden beri bana yardımcı olmak, işlerimi hafifletmek için elinden geleni yapıyor ama farkında olmadan beni ona bağımlı yaptı. Ben de bu durumun farkına çok sonradan vardım. İlk başlarda hoşuma da gidiyordu. Eve gelirken markete uğrar (evde ne eksik ne değil bilir), yemek yapar, temizlik yapar, çocuğa bakar, istediğim her yere götürür getirir ama artık bundan rahatsızlık duymaya başladım. Bir türlü de kurtulamıyorum. Öğrenciğimi, her işimi kendimin gördüğü hayatımı özledim. Böyle bir ayrım yapmak doğru mudur bilmem ama sanki evin hanımı eşimmiş gibi. Kendi evimde misafirmişim gibi hissediyorum kendimi bazen. Evdeki işlerin kontrolünü elime alayım diyorum bebekten bir gün yapsam sonraki günler yapamıyorum. Kendi karnımı zor doyuruyorum bazı günler. Dışarı çıkıyorum kızımla ama evin etrafında dolanıp geliyoruz, merkeze uzak evimiz gidebileceğim, oturup bi kahve içebileceğim yer yok. Arkadaşım, komşum da yok. İyice sinmiş, içine kapanmış, artık tek başıma ne bir iş yapabilecek ne de karar verebilecek durumda hissediyorum kendimi. Ne düşünmem, nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Belki de büyütüyorum durumu ama ruhsal olarak da kendimi çok iyi hissetmiyorum.
Günaydın arkadaşlar hayırlı sabahlar4 ocak ödevi
Buzdolabını ayrıntılı temizlemek
Mutfak dolap içlerini düzenlemek
@kk birinci noteri
@Bonus
@Aktif Lora
@Gecenin Tenhasi
Saricivcivcikcik
@UcanSupurge
@malipina
@Limonsuzzcay
@klbk33
JES
C Capanin Gururu Teyom
@golgefeslegeni
@Levaiz
@ipek2890
@sudem34
@yorgun anneanne
mimesis
Teneffus Zili
Efser
@Buralardutluuugdu
@Onyilsonra_
fesang
@N u r
K Kitapkontesi
@Mikan
@Selizay
@A R Y A
Eşin baskınmı yani evin her konusunda o mu belirliyor. örnek mesala bir koltuğu başka bir yere koysanC Capanin Gururu Teyom veEfser teşekkür ederim bu pasif olmak durumu uzun süredir böyleymiş hatta sevgililiğimizden beri ama işte ben daha yeni yeni durumun farkına varıyorum. Neredeyse bi 5-6 yılı vardır yeni bir şey değil aslında. Geçenlerde annem niye kendine ait düşüncelerini söylemiyorsun, her şeye tamam ya da olur diyorsun, senin hiç bir konu hakkında fikrin olmuyor mu dediğinde dank etti aslında. Pasiflikten de başka bir boyut gibi bu durum.
Bebekten önce de böyleydi ama tabi ister istemez bebekle durumlar daha da farklılaşıyor. O zaman insan yardıma muhtaç duruma geliyor bazı anlarda. Siz de farkına varıp düzeltmişsini bazı şeyleri umarım ben de yapabilirim.Benim eşim de bazı şeylerde aynen bu şekilde ve ben hiç kendim tek başıma yapmadığımı fark ettim.Fark ettikten sonra biraz değiştim.Ama benim de çocuk engelim vardı zor bi çocuktu yada biz acemiydik bilemiyorum.Halbuki 2,3 çocukla neler yapanlar var.Sende ki de bi uyanış olmuş canım canını sıkma bebeğin de büyüdükçe bazı imkanların değişecektir.Aman hasta olur çıkarmayalım aman durmaz vs. büyüdükçe azalır bu durumda.
Eşyaların yerlerinin değişmesi vs onu ilgilendirmez, çoğunlukla farketmez ama eve bir şeyler almayı, eşyaları seçmeyi sever. İlgilidir yani. Eşime de çok kızamıyorum aslında. Çünkü annesi tarafından böyle yetiştirilmiş. Kayınpederim hep uzaklardaymış. Eşim evin çocuğu gibi değil de babası gibi büyütülmüş. Kayınvalidem de çok pasiftir mesela. Kendini 10 yıldır tanıyorum. Bir kere bile tek başına markete gittiğini görmedim de duymadım da. Kayınpederim önüne getirir ne alınacaksa, ne yapılacaksa o yapar.Eşin baskınmı yani evin her konusunda o mu belirliyor. örnek mesala bir koltuğu başka bir yere koysan bu burda olma diye diretiyor mu ?
mimesis canim kendine bi rutin oluşturmaya calis.esin ev islerini senden daha cok yapiyo anladigim kadarıyla ve guzel bsy bu. Ama kendini yetersiz gormemek icin esinle beraber yapin işleri. Bide ufak bi tavsiye vereyim sana kitap oku insani baska alemlere dusuncelere goturuyo ve kafan dagiliyo iyi gelecektir sana da
Tavsiye için teşekkür ederim
TEommmm canımın içi seninkilerin sonda Gördüm cevap veremeden bebeye koştumTeyo da cevap verdiydi
Sağolasın canımmGÜNAYDINLAR herkese...Kur 'an okumak sünnet dinlemek farzdır o yüzden açıp dinliyorsanız ne mutlu size canım sevabını da alıyorsunuz☺.Evde de bereket olur hem nazardan başka şeylerin şerrinden de korur.Bi ayet var Onlar dururken otururken,yatarken Allah ı anarlar diye.Müminlerden bahsediyor ayette.Ben hamileyken rahatsızdım uzanarak okurdum eşim de bu ayeti örnek verince içim rahat okuyordum.
Buzdolabini aliyim ben de4 ocak ödevi
Buzdolabını ayrıntılı temizlemek
Mutfak dolap içlerini düzenlemek
@kk birinci noteri
@Bonus
@Aktif Lora
@Gecenin Tenhasi
Saricivcivcikcik
@UcanSupurge
@malipina
@Limonsuzzcay
@klbk33
JES
C Capanin Gururu Teyom
@golgefeslegeni
@Levaiz
@ipek2890
@sudem34
@yorgun anneanne
mimesis
Teneffus Zili
Efser
@Buralardutluuugdu
@Onyilsonra_
fesang
@N u r
K Kitapkontesi
@Mikan
@Selizay
@A R Y A
Sen dururken bize laf düşmez zaten hocamTeyo da cevap verdiydi
Anladım kalıplaşmış bir huy.Bebekten önce de böyleydi ama tabi ister istemez bebekle durumlar daha da farklılaşıyor. O zaman insan yardıma muhtaç duruma geliyor bazı anlarda. Siz de farkına varıp düzeltmişsini bazı şeyleri umarım ben de yapabilirim.
Eşyaların yerlerinin değişmesi vs onu ilgilendirmez, çoğunlukla farketmez ama eve bir şeyler almayı, eşyaları seçmeyi sever. İlgilidir yani. Eşime de çok kızamıyorum aslında. Çünkü annesi tarafından böyle yetiştirilmiş. Kayınpederim hep uzaklardaymış. Eşim evin çocuğu gibi değil de babası gibi büyütülmüş. Kayınvalidem de çok pasiftir mesela. Kendini 10 yıldır tanıyorum. Bir kere bile tek başına markete gittiğini görmedim de duymadım da. Kayınpederim önüne getirir ne alınacaksa, ne yapılacaksa o yapar.
Senin şikayetçi olduğun durum ev işi değil özde, tek başına basit bir konuda bile karar alamamak,yönetilmiş gibi kukla gibi hissediyorsun kendini. Kişiliğine saygısızlık olarak düşünüyorsun.Bebekten önce de böyleydi ama tabi ister istemez bebekle durumlar daha da farklılaşıyor. O zaman insan yardıma muhtaç duruma geliyor bazı anlarda. Siz de farkına varıp düzeltmişsini bazı şeyleri umarım ben de yapabilirim.
Eşyaların yerlerinin değişmesi vs onu ilgilendirmez, çoğunlukla farketmez ama eve bir şeyler almayı, eşyaları seçmeyi sever. İlgilidir yani. Eşime de çok kızamıyorum aslında. Çünkü annesi tarafından böyle yetiştirilmiş. Kayınpederim hep uzaklardaymış. Eşim evin çocuğu gibi değil de babası gibi büyütülmüş. Kayınvalidem de çok pasiftir mesela. Kendini 10 yıldır tanıyorum. Bir kere bile tek başına markete gittiğini görmedim de duymadım da. Kayınpederim önüne getirir ne alınacaksa, ne yapılacaksa o yapar.
Reyiz bu neçe cümle dizilimi bu neçe tespittir. Tam danışan danışman muhabbeti oldu aranızdakiSenin şikayetçi olduğun durum ev işi değil özde, tek başına basit bir konuda bile karar alamamak,yönetilmiş gibi kukla gibi hissediyorsun kendini. Kişiliğine saygısızlık olarak düşünüyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?