Düzenli Evimiz & Hayatımız

Aslında bir sürec gibi gözüküyor çocuklar büyünce ister istemez dahil olmak zorundasın özellikle okul zamanı

birçok insanın istediği şey aslında canım. ama anlıyorum, pasif hissediyorsun kendini. Ama zaman zaman oluyor bu duygu. İnşallah en yakın zamanda iyi hissedersin.

Canlar ben evde gün içinde hep dualar açıyorum tv den bebeğim de duysun diye bazen de ikimizde uyuyoruz dua okunurken. Bunun günahı var mı ?
GÜNAYDINLAR herkese... Kur 'an okumak sünnet dinlemek farzdır o yüzden açıp dinliyorsanız ne mutlu size canım sevabını da alıyorsunuz☺.Evde de bereket olur hem nazardan başka şeylerin şerrinden de korur.Bi ayet var Onlar dururken otururken,yatarken Allah ı anarlar diye.Müminlerden bahsediyor ayette.Ben hamileyken rahatsızdım uzanarak okurdum eşim de bu ayeti örnek verince içim rahat okuyordum.

C Capanin Gururu Teyom ve Efser teşekkür ederim bu pasif olmak durumu uzun süredir böyleymiş hatta sevgililiğimizden beri ama işte ben daha yeni yeni durumun farkına varıyorum. Neredeyse bi 5-6 yılı vardır yeni bir şey değil aslında. Geçenlerde annem niye kendine ait düşüncelerini söylemiyorsun, her şeye tamam ya da olur diyorsun, senin hiç bir konu hakkında fikrin olmuyor mu dediğinde dank etti aslında. Pasiflikten de başka bir boyut gibi bu durum.

Benim eşim de bazı şeylerde aynen bu şekilde ve ben hiç kendim tek başıma yapmadığımı fark ettim.Fark ettikten sonra biraz değiştim.Ama benim de çocuk engelim vardı zor bi çocuktu yada biz acemiydik bilemiyorum.Halbuki 2,3 çocukla neler yapanlar var.Sende ki de bi uyanış olmuş canım canını sıkma bebeğin de büyüdükçe bazı imkanların değişecektir.Aman hasta olur çıkarmayalım aman durmaz vs. büyüdükçe azalır bu durumda.

Eşin baskınmı yani evin her konusunda o mu belirliyor. örnek mesala bir koltuğu başka bir yere koysan
bu burda olmaz diye diretiyor mu ?yada bir çorap dahi olsaalmak için berabermi olmak zorunduluğunu sana hissetiriyor ?

mimesis canim kendine bi rutin oluşturmaya calis.esin ev islerini senden daha cok yapiyo anladigim kadarıyla ve guzel bsy bu. Ama kendini yetersiz gormemek icin esinle beraber yapin işleri. Bide ufak bi tavsiye vereyim sana kitap oku insani baska alemlere dusuncelere goturuyo ve kafan dagiliyo iyi gelecektir sana da

Bebekten önce de böyleydi ama tabi ister istemez bebekle durumlar daha da farklılaşıyor. O zaman insan yardıma muhtaç duruma geliyor bazı anlarda. Siz de farkına varıp düzeltmişsini bazı şeyleri umarım ben de yapabilirim.
Eşin baskınmı yani evin her konusunda o mu belirliyor. örnek mesala bir koltuğu başka bir yere koysan bu burda olma diye diretiyor mu ?
Eşyaların yerlerinin değişmesi vs onu ilgilendirmez, çoğunlukla farketmez ama eve bir şeyler almayı, eşyaları seçmeyi sever. İlgilidir yani. Eşime de çok kızamıyorum aslında. Çünkü annesi tarafından böyle yetiştirilmiş. Kayınpederim hep uzaklardaymış. Eşim evin çocuğu gibi değil de babası gibi büyütülmüş. Kayınvalidem de çok pasiftir mesela. Kendini 10 yıldır tanıyorum. Bir kere bile tek başına markete gittiğini görmedim de duymadım da. Kayınpederim önüne getirir ne alınacaksa, ne yapılacaksa o yapar.

Ay sen de bizim okuma grubundaydin dimi okumayi seviyorsundur zaten mimesis
Tavsiye için teşekkür ederim Mümkün olduğunca çok okumaya çalışıyorum. Bebekten önce çok fazla okurdum. Hep başka dünyadaydım. Bebekten sonra daha az okur oldum. Gerçek dünyaya döndüm ve işte bunları farkettim.

Sağolasın canımm Ben bebeğim yalnızız dedik allah kelamı yoldaş olsun gün boyu dinliyoruz eşim gelene kadar. Bir sorun yokmuş Ya buna çok sevindim

Anladım kalıplaşmış bir huy.
İş bölümü yap,dışarı çıkmak istiyorum bunun için market işlerine sırayla çıkalım de hep ben yapmak istiyorum dersen ürker
Bebeğe o bakarken annenle yada arkadaşınla dışarı çık eve küçük objeler al sorarsa nerden çıktı çok beğendim aldım de bu ona ortak alan hissini verir.
İş bölümü yaparken kurallara uymasını iste senin işini yapmasını izin verme o benim işim de.
Bebeğe bakmada sorun yoksa bol bol kendine vakkit ayır ilaki arkadaş olması şart değil yürüyüş yap çıkmışken birde kahfe iç kitap oku.
Ben bunu çok yaparım eşimde bende çok yapışık gezmeyi seven tipler değiliz hafta içi kendimizleyiz hafta sonu beraberiz o günlerede saygı duyarım ailemle bile çok nadir mecbur kalmadıkca hafta sonu plan yapmam.

Senin şikayetçi olduğun durum ev işi değil özde, tek başına basit bir konuda bile karar alamamak,yönetilmiş gibi kukla gibi hissediyorsun kendini. Kişiliğine saygısızlık olarak düşünüyorsun.

Yaptıklarım

Kahvaltı beslenme hazırladım
Ev halkını uğurladım
Dağınıklığı topladım
Yatakları düzelttim
Kahvaltı masasını topladım
Elde yıkanacakları yıkadım
Yemekleri ocağa koydum (Tarhana, mantar sote,pilav)

Senin şikayetçi olduğun durum ev işi değil özde, tek başına basit bir konuda bile karar alamamak,yönetilmiş gibi kukla gibi hissediyorsun kendini. Kişiliğine saygısızlık olarak düşünüyorsun.
Reyiz bu neçe cümle dizilimi bu neçe tespittir. Tam danışan danışman muhabbeti oldu aranızdaki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…