Geçmiş olsun canım Rabbim şifalar versin.Bebeğim çok hasta, tam iyileşti diyorum yine başlıyor.
Şimdi de çok iştahsız, yediğini kusuyor. Kafayı yicem aç kalıyor diye. Lütfen dua eder misiniz
Allah razı olsun canım yapmış kadar oldunYarın hastane işleri vs öğleden sonra 4/5 gibi evde olcam o yüzdendiğer günde 6 gibi evde olcam mecbur yani ,
Aşkolsun limonsuzum geleyim sana da yaparım
Geçmiş olsunBebeğim çok hasta, tam iyileşti diyorum yine başlıyor.
Şimdi de çok iştahsız, yediğini kusuyor. Kafayı yicem aç kalıyor diye. Lütfen dua eder misiniz
Geçmiş olsun canımMerhaba hanımlar iyi pazarlar herkese
İşlere giriştim ama bebişle ancak bu kadar oluyor şimdi uyutup tekrar devam edeceğim inş.
Hastalığım devam ediyor ne yazık ki 20 lik dişler patlıyor yada apse yaptı bilmiyorum.
Ağrı kesicimde bitmişti gece öyle baş ağrısı diş ağrısı üzerine grip iç ateş çeke çeke yattım.
Neyseki her gecenin bi sabahı var
Kuzum hormonlar böyle hissetiriyor biraz uzun sürsede kendini toparlaman 6 ay alırKızlar sanırım depresyondayım çok mutsuz hissediyorum hiçbir şey yapasım yok
Eşim hasta tek başıma zorlanıyorum diye kv geldi. Şimdi sadece bebeğe değil kvye de bakıyorum. İnsan hiçbir şeye mi elini sürmez yahuKuzum hormonlar böyle hissetiriyor biraz uzun sürsede kendini toparlaman 6 ay alır
bebeğe bakacak eşin olur bir yakının olur bırak kısada olsa kendine vakkit ayırır yürüyüş filan yap gecer merak etme
Sağol canım.Bend
Sağol canım sana da geçmiş olsun.. ama şu an kumluk mu tasmi bilemedim.
Arada ağrı yapıyor ayakda panduf var belde de yün kalın şal ne yapayım yarın gidicem insallah yarın çözüm olur
Yazdığını bilmiyorum ama böyle şeyler çok sağlıklı oluyor.Peynir altı suyu diye tabir edilen o suyu tekrar az yoğurt mayası ile mayalayıp surutka hazırlarız biz. Ayran benzeri bir içecektir. Tavsiye ederim.
Sağol ablamÇok geçmiş olsun canlar RABBİM şifa versin
Sağol canımÇok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin
Geçmiş olsun kızlar inşallah toplarsiniz kendinizi bi an önce
Keşke çıkmasaydı yamuk yumuk çıkmış yer yok zatenOff 20lik diş mi okurken sızladı dişlerim bende cok çektim 20 dislerden
SağolGeçmiş olsun
Allah razı olsun ablam
Sağolasın canım
Bu arada ben bunu simdi okudum. Daha onceden baska konulara yazmistim, sana da yazayim.@Aktif Lora sordum tabi sormaz olur muyum. Hocam bebek 9.5 aydan sonra aşı oldugu günden itibareb gün gün duruldu hep izledim hep gozlemledim dedi.
Bu konuda net birsey soylemem mumkun degil. Çünkü aşı olup bu belirtileri gostermeyen bir cok bebek var dedi. Ben cocuklarima aşı yaptirdim dedi.
Kkk asisi ile ilgili yillardir otizme sebep oluyor deniyor. Ne reddeden ne de kabul edenlerin elle tutulur bir bilimsel calismasi yok.
Bu sebeple asla aşı ne alaka diyemiyorum dedi. Bazi insanlar kivi yer dokunmaz bazisina alerjik reaksiyon gosterir asilarin durumu da bu. Sizin aşıları ertelemenizi öneririm dedi. Neden hocam dedim. Kafanızda minikte olsa o şüphe varsa bu kritik surecte yapmayin. 3.5 yas sonra yaparsiniz. Bir sorun olmaz dedi.
Zaten bi 18. Ay karma aşisi kaldi. Menenjitler kaldi. Bakalim egitimlerini ayarlayayim da duruma göre şekillendiririz herseyi. Menenjitleri ihmal edemem cunku menenjit olmasi benim gozumde otizmden beter.
Yavrular ben size bir konu açmıştım bir kac defa hatirlarsaniz. Bebeğim 9.5 Aydaki aşıdan sonra durdu kaldi sanki diye. Maalesef anne olarak fark etmem de hislerimde dogruymus. Keşke yanilsaydim.
Bebek psikiyatri uzmanina götürdük. Şuan 13 aylik ama gelişimi 10. Ayda dedi. Biraz geride. 3-4 ay kadar, Gelişim geriliği var ama kurtarabiliriz dedi cok umutlu konustu. Erken fark ettigimi soyledi. Neyse..
Zaten ben komut almamasindan fark etmistim. Size de hep buraya yaziyordum. Aşı öncesi video foto ne varsa tek tek inceledim algısı yuksek cocugun algisi bir anda düşmüş. Neyse konu bu değil zaten.
Çok zor yorucu ve çetrefilli bir yola girdik. Sizden ricam bana sabir saglik ve metanet için dua etmeniz. Ama ben biliyordum ve bildiğim için de cok paralamadim kendimi. Ki herseyin allahtan olduğuna inandığım için paralamam da inşallah.
Evlat peygamber imtihani demisti aranizdan biri geçen sene bu zamanlar ben lohusa bunalimindayken. Ve takdir buymuş bizim imtihan devam edecek demek ki. Ne diyeyim ondan gelene de gelmeyene de çok şükür.
@MssPARE sana zahmet olmazsa yavrumun bebegimin şifası için Ya Şafi veya ne bileyim kim içlerinden ne gelirse çok kisiye duyursan dua ederler mi acaba bizim için.
Benim de şüphelerim var ama yaptırın diye çok diretiyorlar anlayamadım.Bu arada ben bunu simdi okudum. Daha onceden baska konulara yazmistim, sana da yazayim.
Ben asi karsiti degilim, oncelikle onu belirteyim. Pozitif bilimlere olan inancim da su goturmez amaaaa bizim ulkemizde yapilan asilarin dunyanin gelismis ulekelerinde yapilanla ayni icerige sahip olmadigini dusunuyorum. Bu konuda veriler de mevcuttu internette bakarsin bir ara, hala duruyorlar mi bilemiyorum ben bakali cok oldu ama.
Benim buyuk oglumun da 1,5 yas civari yapilan bir asidan sonra dikkati cok cabuk dagilmaya basladi. Spesifik bir teshis yoktu ama eskisi gibi de degildi ben farkindaydim.
Velhasili kucugun asilarinin bircogunu yaptiramadim korkudan, belki onda bir sey olmayacakti ama olabilirdi de riske giremedim ozetle.
Buyuk de duzeldi toparladi cok ciddi oranda, darisi basina. Sozun ozu, bir anne olarak hissettigin dusundugun sey dogru bana gore
Cok teşekkürederim canim benim.Bu arada ben bunu simdi okudum. Daha onceden baska konulara yazmistim, sana da yazayim.
Ben asi karsiti degilim, oncelikle onu belirteyim. Pozitif bilimlere olan inancim da su goturmez amaaaa bizim ulkemizde yapilan asilarin dunyanin gelismis ulekelerinde yapilanla ayni icerige sahip olmadigini dusunuyorum. Bu konuda veriler de mevcuttu internette bakarsin bir ara, hala duruyorlar mi bilemiyorum ben bakali cok oldu ama.
Benim buyuk oglumun da 1,5 yas civari yapilan bir asidan sonra dikkati cok cabuk dagilmaya basladi. Spesifik bir teshis yoktu ama eskisi gibi de degildi ben farkindaydim.
Velhasili kucugun asilarinin bircogunu yaptiramadim korkudan, belki onda bir sey olmayacakti ama olabilirdi de riske giremedim ozetle.
Buyuk de duzeldi toparladi cok ciddi oranda, darisi basina. Sozun ozu, bir anne olarak hissettigin dusundugun sey dogru bana gore
Karma aşı dediğin kkk olan mı 9.aya çekildi bide 12.ayda varCok teşekkürederim canim benim.
Anne olduğum andan itibaren herşeyi araştırmaya başladım. Bu aşı kısmı hep bir yerde içimi tirmaliyordu fakat korku etkisi ile gidip yaptirdim.
Bana desen ki jes zamani geri alsan aşı yapar miydin. Sanirim yine giderdim. Ama aşıları kendim temin edebilseydim yaptirirdim.
Ulkemizdeki aşılar hindistandan geliyormus depo orasiymis ama üreten yabanci ulkelermis guya.
Bu benim asla ama asla başta bilsem kabul edeceğim birsey olmazdı. Ben avrupada aşı oluyor diye gazliyordum kendimi.
Ama dedigin gibi onlarin aşılarının iceriginin bizimkinden farkli olduğunu duydugumdan beri pismanim.
Kimi çocuğa bizim bebeklerimiz gibi hemen etki ediyor kimisine de sonra edecek ya da vucutlari atip gidecek. O kısmı bilmiyorum ama yaptirmayacagim doktor ertele dedi zaten.
Senin buyuk oglan karma aşı sonrasi dikkati dagilmis demek ki. Zaten bu etkileri goren insanlarin yarisi 1.5 yas sonrasi diyor.
Cok teşekkürederim iyi dileklerin icin. Umarim bizde sizin gibi atlatiriz
Çok geçmiş olsun inşallahBebeğim çok hasta, tam iyileşti diyorum yine başlıyor.
Seni çok iyi anlıyorumEşim hasta tek başıma zorlanıyorum diye kv geldi. Şimdi sadece bebeğe değil kvye de bakıyorum. İnsan hiçbir şeye mi elini sürmez yahu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?